The ​Twelve Days of Dash & Lily (Dash & Lily 2.) 8 csillagozás

Rachel Cohn – David Levithan: The Twelve Days of Dash & Lily Rachel Cohn – David Levithan: The Twelve Days of Dash & Lily

New York Times bestselling authors Rachel Cohn and David Levithan are back with a life-affirming Christmas romance starring Dash and Lily.

Dash and Lily have had a tough year since readers first watched the couple fall in love. Lily’s beloved grandfather suffered a heart attack, and his difficult road to recovery has taken a major toll on her typically sunny disposition.

With only twelve days left until Christmas—Lily’s favorite time of the year—Dash, Lily’s brother Langston, and their closest friends take Manhattan by storm to help Lily recapture the holiday magic of New York City in December.

Told in alternating chapters, The Twelve Days of Dash & Lily reunites two beloved characters and is bound to be a Christmas favorite, season after season.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Knopf, New York, 2016
272 oldal · ASIN: B01B0K97HA
>!
Knopf, New York, 2016
keménytáblás · ISBN: 9780399553806

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Nikkincs>!
Rachel Cohn – David Levithan: The Twelve Days of Dash & Lily

Sokkal komolyabb, mint az első rész. Aki azt a könnyedséget várja, amit a piros Moleskine indított útjára Lily és Dash között szerintem csalódni fog. Aki viszont nyitott arra, hogy hiteles családi problémákról, az idős családtagok kezeléséről, az első szerelem buktatóiról és a két fiatal további helykereséséről, személyiségfejlődéséről olvasson, az a második részt is szeretni fogja.

1 hozzászólás
dorkabuba>!
Rachel Cohn – David Levithan: The Twelve Days of Dash & Lily

    Amíg az első kötet a nosztalgiától feljebb csillagozva lett 3,5 csillag, ez önmagáért is megérdemli a 4 csillagot. Szemben az előző kötettel, ez meghozta a karácsonyi hangulatom (részletkérdés, hogy épp most érkezett meg a tavasz…) Pedig bizonyos értelemben ez kevésbé szól a karácsonyról.
    Voltak benne kicsit idegesítő, túl-sok jelenetek, és némely szereplőnket nem annyira értem spoiler. Sőt a történetvezetés sem tökéletes, voltak oldalak, amikor már eléggé untam a dolgokat. De ezen mind felül tudtam kerekedni az alapszituáció kedvéért és a többi mondanivalóért.
    Onnan indulunk, hogy Dash és Lily 1 éve együtt vannak, és gyakorlatilag elhidegültek egymástól. A rövid tanulság: spoiler Persze, nem a spanyolviasz. De egy következő remek emlékeztető arra, hogy senki ne azt várja a kapcsolatában, hogy a másik majd kitalálja a gondolatait is, illetőleg hogy rosszabb időszakok után is rendbe lehet hozni a dolgokat. Az is lehet, hogy a nehezebb időszakok nem a másik miatt vannak (sőt általában ez a helyzet elég idő után), hanem a körülményektől esik szét valaki. Ilyenkor is fontos a kommunikáció, tudni kell magára hagyni is a másikat, de leginkább azt kell kideríteni, mire van ilyenkor szüksége. És ezt mindenkinek meg kell tanulnia, mert bármilyen emberi kapcsolatban szükség lehet erre az érzékenységre.
    Nem utolsó sorban pedig ennyire jó választ arra, hogy „nem létezik a télapó” azt hiszem, még nem hallottam. Mert valóban nem az a lényeg, hogy létezik-e, vannak-e rénszarvasai és Lappföldön él-e, hanem hogy a szeretteink értünk fenntartják ennek a történetnek a látszatát, ami egy csomó meló a részükről, azaz a szeretetük kifejeződésének egyik módja a sok közül.
    Kellemes meglepetés volt a komolysága a könyvnek, még akkor is, ha bizonyos abszurdba hajló infantilitásukat nem tudták levetkőzni az íróink. Azt persze mondanom sem kell, hogy szinte semmire nem emlékeztem a 3 évvel ezelőtti olvasásból.

janadri>!
Rachel Cohn – David Levithan: The Twelve Days of Dash & Lily

szerintem ez aranyos, a szereplők kedvesek, mint az első könyvben, bár nem annyira történnek jelentős dolgok. a cselekmény elég rom-com/"a végén úgyis minden jó lesz" szagú, de azt hiszem, hogy ezért nem hibáztathatjuk a műfajt. egy kicsit tinédzseres szerintem, ill. olvastam már jobb YA könyvet (mint pl. ennek az előző része…? :D) de nekem tetszett az előző könyvben és a sorozatban megteremtett hangulat meg karakterek, szóval szívesen olvastam (és majd elolvasom a harmadik részt is, nem mernék megesküdni rá, hogy ajánlom, de ha valami kedvesre és szívmelengetőre vágysz, akkor abszolút ok.) :))


Népszerű idézetek

Serenity87 P>!

I don't like how everything is changing. It's like when you're a kid, you think that things like the holidays are meant to show you how things always stay the same, how you have the same celebration year after year, and that's why it's so special. But the older you get, the more you realize that, yes, there are all these things that link you to the past, and you're using the same words and singing the same songs that have always been there for you, but each time, things have shifted, and you have to deal with that shift. Because maybe you don't notice it every single day. Maybe it's only on days like today that you notice it a lot. And I know I'm supposed to be able to deal with that, but I'm not sure I can deal with that.

200-201. oldal

Serenity87 P>!

„Look, Max,” I said. „The thing to remember – what I really want you to remember – is that it doesn't matter whether I actually live at the North Pole or whether I'm the one who brings you presents every Christmas Eve. People like Tanner are going to tell you I'm pretend, and then when you get older, people like Tanner are going to tell you other things are pretend. But you know what to say to that? So what. That's what you tell them. Because at the end of the day, it doesn't matter whether the story's true or not. What matters is the care that's been put into the story. The love. If something is pretend, that usually means someone had taken the time to build a story for you to live in. And building stories takes a lot of work. And, yes, there will come a time when you'll see the story isn't true. But the intentions behind it? Completely true. The love behind it? Also true.”

142-143. oldal

Serenity87 P>!

I had been dating Lily for almost a year, and no matter what I did, I couldn't get her brother to like me, trust me, or think I was remotely good enough for his sister.

(első mondat)

Serenity87 P>!

If you are searching for She Who Shall Not Be Called Lily Bear But Shall Remain Lily Bear In Our Stubborn Loving Hearts, she is in the kitchen with my brother.

199. oldal


A sorozat következő kötete

Dash & Lily sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Let it Snow
Jennifer L. Armentrout: Oblivion
Richelle Mead: Frostbite
Jay Asher: What Light
Kerstin Gier: A Castle in the Clouds
Zoe Sugg: Girl Online (angol)
Catherine Rider: Kiss Me in New York
Marni Bates: Decked with Holly
Anne-Marie Meyer: Rule #4: You Can't Misinterpret a Mistletoe Kiss
Cynthia Hand: The Afterlife of Holly Chase