Kihívások ​könyve (Dash és Lily 1.) 373 csillagozás

Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve

Kétféle ember létezik: aki imádja a karácsonyt, és aki szívből gyűlöli. Dash az utóbbi csoporthoz tartozik. Ám úgy tűnik, ez a karácsony más lesz, mint a többi: egy könyvesboltban – kedvenc írója műveinek szomszédságában – egy piros noteszt talál. A füzetke eredeti gazdája, Lily, aki rajong a karácsony minden szépségéért, különös rejtvényeket agyalt ki a szerencsés megtalálónak. Dash úgy dönt, belemegy a játékba. Elkezdik egymásnak küldözgetni a piros noteszt különböző kihívásokkal, mégpedig csodabogár rokonok és barátok segítségével. Hiszen idén úgyis mindketten szülők nélkül maradtak karácsonykor: az övék az élet és New York! És hogy Lily és Dash végül összetalálkoznak-e? És elég az a szerelemhez, ha két vadidegen – egy mogorva és egy széplélek – egy füzet lapjain levelezget egymással? Aki tudni szeretné a választ, olvassa el, milyen kihívásoknak kell megfelelniük, hogy erre egyáltalán esélyük legyen, és közben merüljön el a városok városának ünnepi forgatagában!

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634101000 · Fordította: Lázár Júlia

Enciklopédia 46

Szereplők népszerűség szerint

Dash · Lily · Sofia

Helyszínek népszerűség szerint

New York


Kedvencelte 25

Most olvassa 24

Várólistára tette 295

Kívánságlistára tette 267

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve

Nagyon tetszett az alapkoncepció, de nem ilyen megvalósításra számítottam.
Egyrészt egy nagyon aranyos könyvet olvastam, másrészről pedig egy kaotikus, filozofálós akármit. Az elején azt hittem milyen könnyed kis történet lesz, aha, a nagy fenét. Ebben a könyvben több az idézés és a bölcselet, mint egy filozófikus könyvben.
Emiatt elég hamar elvesztem, és nem is értettem igazán mit olvasok.
A karácsonyi hangulat egyáltalán nem jött át, mert folyamatosan arra kellett koncentrálnom mi is történik, hol is van a napló, és egyáltalán ki beszél hozzám. Elnézve az értékeléseket, úgy tűnik én voltam buta a könyvhöz. Ha más is így érezte magát olvasás közben, emelje magasba a kezét.
Elvoltam vele, végig olvastam, de a második részt nem fogom kézbe venni.

Spoiler-mentes, bővebb vélemény: https://missreaders.com/books/details/33

5 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve

Már tavaly karácsonykor szerettem volna elolvasni ezt a könyvet, de valamiért akkor nem sikerült. Akkor úgy döntöttem, hogy idén is megvárom vele a karácsonyt, vagy legalábbis egy karácsony közeli időpontot. Eljött ez az idő, ettől tovább már nem bírtam várni, annál is inkább, mert már itt várakozik a második része is, amelynek eseményei szintén karácsonykor történnek.

Ebben a könyvben én mindenkit kedveltem, sikerült az összes szereplőnek a szívembe lopnia magát! Egy nagyon aranyos, nagyon bájos, igazán szerethető történet volt. Ki ne álmodozna egy ilyen helyzetről, legyen az tini vagy akár felnőtt. Ami tele van titkokkal, rejtélyekkel és még romantikus is.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2016/12/rachel-cohn-david-…

Málnika >!
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve

”A kockázat hordozza a jutalom lehetőségét.”

Karácsony, könyvesbolt, bájos romantika és David Levithan, mint társszerző; mindez egy nagyszerű, felhőtlen kikapcsolódás ígéretét rejti, azonban a megvalósítás már jóval kevésbé meggyőző. A történet New York-ban játszódik, a két tini főszereplő pedig teljesen eltérően viszonyul a karácsonyhoz. A fura lányként elkönyvelt Lily egyenesen rajong az ünnepekért, míg a mogorva Dash számára ez az év leggyűlöletesebb időszaka. Egy azonban közös bennük, mindketten szüleik nélkül töltik a mostani karácsonyt, egy piros Moleskin notesz által pedig elkezdenek ismeretlenül üzeneteket hagyni egymásnak. Mikor már alakulnának kettejük között a dolgok, jönnek azok a bizonyos elengedhetetlennek számító csavarok, nevetségesebbnél nevetségesebb helyzetek állnak boldogságuk útjába. A néhol agyzsibbasztó történések mellett a könyv stílusa is igen furcsa, helyenként kifejezetten bugyuta, helyenként pedig irritálóan okoskodó. A regény zárása mégis megmelengeti az olvasó szívét, a karácsonykor kibontakozó első szerelemről szóló könyv így végül igen vegyes érzéseket keltett bennem.

Mulán P>!
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve

Kiakarom próbálni ezt a piros notesz dolgot hogy működik e de tényleg. Botrányosan jó volt nem is olvastam még ilyesmit végig izgultam hogy most akkor mi lesz. Ez a dolgok amiket egymásnak írnak a télapó perverziója meg a többi dolog őrület, de felrázza az olvasót. Később talán tudok többet is írni róla…

K_A_Hikari>!
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve

„– Azt hiszed, a tündérmese csak lányoknak való?”

Kellemes kikapcsolódás így a szünet előtti utolsó finish-hez, nem váltja meg a világot, de mégis leköti az olvasó figyelmét.
Mindent egybevetve azt hiszem határottan pozitív csalódás lett a könyv.
Láttam már, hogy megjött a folytatás, de megnyugtatok mindenkit, nem marad itt se semmi félbe, szóval bátran bele lehet kezdeni. Igazi karácsonyi tündérmese.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2017/12/rachel-cohn-d…

6 hozzászólás
Amaryll87>!
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve

Amekkora nagy volt a felhajtás a könyv körül, hogy nagyobb durranást vártam. Nem volt rossz, de nem estem hanyatt tőle. Maga az ötlet, amiről a könyv szól egy tök aranyos történet lenne, viszont a töltelék nagyon unalmassá teszi a könyvet. A sok visszaemlékezés Dash részéről, meg a filozofálgatások elveszik a könyv könnyed stílusát.

2 hozzászólás
deen>!
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve

Aranyos könyv volt. Dash utálja a karácsonyt, így elvált szüleit kijátszva egyedül tölti a téli szünidőt. Dash, bár sok barátja van, mégis szeret egyedül lenni, olvasni és elmélkedni. Lily teljesen az ellentettje: imádja a karácsonyt, minden percét előre megtervezi, karácsonyi kórust szervez és nem érti, hogy nem lehet szeretni ezt az ünnepet. Ebben az évben azonban felborul a családi ünnep, mert szülei elutaznak nyaralni, őt pedig kettesben hagyják egyetemista bátyjával, aki megpróbálja Lilyt kimozdítani a letargiájából. Lily visszahúzódó, nincsenek igazi barátai és nagyon ragaszkodó, ami okoz neki némi problémát. Ezért Langston kitalál neki egy kis elfoglaltságot, amivel talán kimozdulhat a komfortzónájából és megismerkedhet végre egy hús-vér sráccal. Lily először ugyan félénk, de aztán felbátorodik, sőt helyenként olyan dolgokba veti bele magát, amit még álmában sem gondol volna, köszönhető ez Dashnek, aki igazán jó kis kihívásokat állít Lily elé. Miközben a két fiatal ismerkedik egymással a piros notesz lapjain, és teljesítik az egymás által felállított feladatokat, egyre közelebb kerülnek egymáshoz. De vajon, akkor is úgy fognak érezni egymás iránt, ha a valóságban is találkoznak? Jó humorral megáldott történet, amiben a főszereplők mellett a család és a barátok is őrült szerepet vállalnak a notesz szállításában, megmutatva, hogy mennyire szeretik és törődnek a két fiatallal. Igazi karácsonyi hangulatot varázsoló könyv, érdemes elolvasni.

AniTiger P>!
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve

Összességében egy jól kitalált és megvalósított történet! Kifejezetten jók a tipikus New York-i helyszínek és elfoglaltságok, ahogyan az is bejött nekem, hogy nem csak a könyvmolyok, a Karácsony-imádók, de a csavaros, szép szerelmes történeteket kedvelőknek is megkapják a maguk részét. Nem olyan blőd humorú, inkább aranyos, játékos az egész, de nem gejl. Nem írom, hogy nincsen hibája a regénynek, hiszen hogy ne lenne? De annyira jó hangulatú és érdekes volt, hogy nem zavart. Bármikor újraolvasnám!

Szeretem az ilyen történeteket, mert megmelengetik a szívemet és olyan érzésem van tőlük, hogy egész évben Karácsony van – bármikor olvasom. Receptre kéne felírni minden szomorú, tizenéves (meg huszonéves, meg stb.) lánynak.

Imádtam őket -szereplők: Dash, Lily, Bumi.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/02/dash-es-lily.html

>!
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634101000 · Fordította: Lázár Júlia
meseanyu P>!
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve

Hát ez irtó cuki, és nem azon a cukormázas, agyatlan módon, hanem nagyon intelligensen, egyedien. Szerethető szereplők tömkelege, igényes stílus, intellektuális utalások, karácsony és New York, nekem nem kell több az elvarázsolódáshoz.

zuna19>!
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve

Képzeld el:
éppen a kedvenc könyvesboltodban fürkészed a polcokat. Ahhoz a részhez érsz, ahol az egyik kedves szerződ könyvei pihennek, és az elképesztően ismerős kötetek közötti kényelmes fészekben megpillantasz egy piros noteszt.
Mit teszel?
Azt hiszem, a válasz magától értetődik:
leveszed a piros noteszt, és kinyitod.
Aztán aszerint cselekszel, ahogyan ott írva van.

Már egy ideje szemezek a sorozattal. Eddig halogattam, de egy kis hangolódásnak jó lesz az idei ünnepekre. Nekem ez az alaptörténet nagyon tetszett. A kidolgozással csak minimális gondjaim vannak, amik eltörpülnek amellett, hogy pl a főszereplő páros mennyire aranyos. A könyv eleje kicsit jobban pörgött. Voltak benne kicsit unalmas részek.


Népszerű idézetek

kellyolvas P>!

Valakinek az arcába hazudni nagyon nehéz.
De.
Még annál is nehezebb valaki arcába vágni az igazat.

98. oldal

lugeos>!

Talán, gondoltam, nem maga a távolság a probléma, hanem amit kezdünk vele.

136. oldal

DoreenShitQ>!

[…] ha az ember egy könyváruházban sem bízhat meg, akkor kiben?

158. oldal, Dash


A sorozat következő kötete

Dash és Lily sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
Leiner Laura: Mindig karácsony
Mónica Gutiérrez: A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei
Cynthia Hand: Vigyázz, Holly Chase!
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Zoe Sugg: Girl online
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6 és 1/2. – Mia karácsonya
Ava Dellaira: Kedves halottak!