Nincs ​menekvés (Stillhouse Lake 1.) 78 csillagozás

Rachel Caine: Nincs menekvés

A ​gyilkosságok nem értek véget, amikor a férjét elkapták.

Gina Royal maga a megtestesült középszerűség: egy félénk, közép-nyugati háziasszony, aki boldog házasságban él, és két imádni való gyereket nevel. De amikor egy autóbaleset felfedi, hogy férje sorozatgyilkosként titokban kettős életet él, Ginának új életet kell kezdenie Gwen Proctorként, félelmetes anyaharcosként.

Most, hogy az exférje börtönben van, Gwen végre menedéket talál a félreeső Stillhouse Lake-ben. Bár a zaklatók és az internetes trollok, akik azt hiszik, köze volt a férje rémtetteihez, még mindig nem szálltak le róla, Gwen néha már-már elhiszi, hogy a gyerekei békében nőhetnek fel.

Ám épp amikor már kezdi megszokni új identitását, egy holttest bukkan fel a tóban, és fenyegető levelek kezdenek érkezni egy jól ismert címről. Gwennek jól meg kell gondolnia, kiben bízik, különben fény derülhet a titkára, és a gyerekei áldozatul eshetnek egy szadista gyilkosnak, aki élvezetét leli abban, hogy… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kristály pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576068 · Fordította: Andó Gabriella

Enciklopédia 2


Kedvencelte 6

Most olvassa 5

Várólistára tette 155

Kívánságlistára tette 135

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Mostanában észrevettem magamon hogy szigorúbban értékelek, egyre kevesebb könyv éri el nálam az 5 csillagot. Én öt csillagot arra adok ezentúl, ami első betűtől az utolsóig visz magával, nem érzek késztetést arra hogy átugorjak részeket. És bár ez a könyv közel sem volt tökéletes, néhol leülepedett a cselekmény, mégis végig sikerült a baljós hangulatának fenntartani a figyelmemet. Összeszorult a szívem Gwen és gyerekei életét „látva”, iszonyú teher félelemben élni az életet, hát még folyton menekülni és úton lenni… Drukkolok, hogy a második részben végre megnyugvásra leljen ez a család.

Törpillaa P>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Nekem tetszett, habár több izgalmat vártam volna, főleg, hogy mégis csak egy sorozatgyilkosról is szól meg egy két gyerekes anya életéről. Nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre is, és egy kicsit csalódtam benne, hisz alig van benne izgalom, főleg, hogy egy sorozatgyilkosról is szól, meg annak a menekülő családjáról. Azt vártam volna, hogy akik vadásznak a családra, legalább tényleg megnehezítették volna az életüket, nemcsak arról szólt volna, hogy Gwen mennyire fél ennek a lehetőségétől, és mennyire próbál felkészülni rá. A visszaemlékezéseinek a leírásai azok tetszettek, sőt feszültséggel teli volt, érezhető volt, hogy bármelyik pillanatban futniuk kell az állítólagos ellenségtől, ha rájuk találnak, de ennél egy kicsit mégis több bonyodalmat, és izgalmat vártam volna. Ha már egyszer krimi, pszichokrimi és pszicho-thriller, akkor szerintem elvárható, hogy olyan is legyen a sztori, borzongató és izgalmas. :D
spoiler
Gwent nagyon bírtam, mert egy igazán erős személyiség lett belőle a történtek után is, de néha elég volt egy gyenge pillanat, és ez a maszk, amit ő lassan felépített kezdett töredezni, ahogy lassacskán beindult a sztori is. A gyerekeit is nagyon kedveltem Lannyt és Connort. Sam is szimpatikus volt, ahogy Javi is az volt. Amúgy az írónő jól kidolgozta a sztorit, mert igazán feszült hangulatú lett, és egy két szálat a végén jól fel is fedett, aztán el is varrta. De még így is hiányzik nekem belőle, valami, ami izgalmasabbá tette volna az egészet, lehet az akció hiányzott belőle, vagy túl sokáig elhúzta a dolgok alakulását, vagy nem tudom, de azért tetszett nekem, mert nem volt végül is olyan rossz, sőt jó volt, de lehetett volna ennél jobb is. Na, mindegy. Kíváncsi leszek a folytatásra, hogy mi történik ezután velük, és hogyan alakul Gwen és gyerekei élete a továbbiakban. :D

link

deen>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Az év legjobb pszichothrillere címet nálam azért nem kapná meg, de nem volt rossz. Egy kicsit hullámzott a cselekmény, aminek feltételezem az volt a célja, hogy a feszültség enyhülése után nagyobbat szóljon a következő szörnyűség, de ez nálam nem igazán jött be. Jobban élveztem volna, ha végig emelkedik a feszültségszint a könyv végéig, és nem kapunk néha egy-egy unalmasabb idilli részt. Az írónő több csavarral is próbálkozott, amik egész jól működtek, bár a hunyót szerintem ki lehetett találni. Azt hiszem eddig nem gondoltam bele, hogy egy sorozatgyilkos felesége milyen és mekkora fenyegetéseknek van kitéve, ráadásul itt két gyerek is tartozik a családhoz, akik ugyanúgy végigszenvedték ennek a következményeit. Sajnáltam őket és Gwent is, és nem csodálom, hogy ilyenné váltak. A cselekmény a hullámvölgyeket leszámítva izgalmas volt, bár a végét ennél egy kicsit keményebben zártam volna le, egész olcsón megúszta mindenki a történéseket. Mivel sorozatról van szó a függővég nem lepett meg, ugyanakkor mégis kapott egy lezárást. Így ha valaki nem akarja tovább olvasni a történetet, így is kerek és egész.

turanett P>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Most nagyon jó indulatú leszek. Elég érdekesen indult. Az alap sztori jó, de a kezdeti lelkesedés hamar alább hagyott. Az első fejezet után csak Gwen készenlétéről lehet olvasni. Persze, így ismerhettem meg igazán a hátteret, de már sok volt. A második felétől kezdet ugyan érdekes lenni, de már baromira idegesített, hogy mindenki Gwent okolja mindenért. Valahogy nem volt az a velejéig borzongató izgalom. Kicsit többet vártam. Ugyan függő véges, de úgy zárult le, hogy ha valaki ezzel be is fejezné, az megteheti. Én azt hiszem ezt a tábort fogom erősíteni.

1 hozzászólás
Hópárduc P>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Az alaptörténet jó és úgy is indult a könyv.
Aztán az egész kicsit félrecsúszott. Csak Gwen készenléti állapotáról szól töb oldal is, és csak nehezen derülnek ki a dolgok régebbről.
Aztán amikor bekerül a képbe Sam, akkor egy kicsit megindul a történet és olvashatóbb lesz. Elkezdett érdekesebb lenni és a végére került a csavar. De, nem volt annyira borzongatós a cselekmény. Kicsit többet vártam tőle.
A borító nagyon szép.

Shiva54>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Hát, számomra nem egy kiemelkedő könyv lett ez. Nagyon jó kezdése volt, tényleg izgalmasan indult, de ez nem tartott tovább pár oldalnál. Ezután kb a könyv feléig az anya siránkozását lehetett olvasni, ami egy darabig érthető volt (a körülményeket tekintve), de egy idő után már baromi unalmas és idegesítő lett. És hiába volt újra izgalmas a vége, már nem tudott kárpótolni.

1 hozzászólás
pribrgre P>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Eléggé idegesített, hogy Gina/Gwen seggébe egy zabszem sem férne el.. Nem tudom hogyan lehet folyamatosan ilyen riadókészültségben és paranoiában élni, ráadásul a gyerekeit is ilyen “életre” kényszeríti.. Jó, nyilván nem tudom én mit tennék a helyében, de nekem sok volt, hogy a fele könyv erről szólt, ugyanazt ragozta: menjünk/ne menjünk, ez nem élet, jajj de ha maradunk mi lesz?
A könyv 2. felében már kicsit több volt az akció, ennek ellenére unalmas volt az egész, ráadásul a “nagy” csavar Sammel kapcsolatban nekem az elejétől fogva egyértelmű volt..
Abszolút nem érdekel a következő rész.

konyvmolyblog>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

A könyv egy-két eleme, pár jelenete kísértetiesen hasonlít a Hajsza című sorozatra – ami egyébként a második évad elejéig elég jó – , így meg merem kockáztatni, hogy ez (is) adta az inspirációt az írónőnek a könyvhöz.

Kicsit másra számítottam, thrillerhez képest kevésnek éreztem benne a történéseket eleinte, de a végére felpörögtek az események és összeértek a szálak.
Gina örlődését is teljes mértékben megértem – bár kevesebből is átjönne mennyire hányatott a múltja .
spoiler
Mindenesetre Gina, Lanny és Connor hozzáállása nagyon bátor, én biztos nem tudnék spoiler így cselekedni még az ő helyzetükben sem.
Melvin és spoiler egyszerűen beteg, erre nem lehet mást mondani…

A vége elég ütős lett, kíváncsi vagyok lesz-e folytatás. :)

Zanit>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Az alapsztori akár jó is lehetett volna, de nem ebben a formában. Gina/Gwen nem lopta be magát a szívembe, hiába lett sokkal talpraesettebb, mint az „előző életében”.
Hogy milyen sors vár egy gyilkos családtagjára, azt Sue Klebold szépítés nélkül leírja a Napsugaram című könyvében. Ráadásul az igaz is, nem csak fikció.
Persze, tudom, ez egy trhiller/krimi, de én a téma vettem a kezembe.
Szívesen elolvasnám a második részt is, de annyira nem remegek érte.

mozso87>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Nekem tetszett a könyv, láttam hogy van folytatása is, de magyarul még nem adták ki. Én azt hiszem, maradok az első résznél, szerintem a többi rész már nem biztos hogy annyira élvezets lesz. (De sosem lehet tudni) Nem rágtam le a 10 körmömet olvasás közben, viszont fenntartotta az érdeklődésemet végig. Nem tudom, hogyan voltak képesek talpra állni, ekkora sokk után és még így is üldözte őket a volt férj.


Népszerű idézetek

Anita_Prossek>!

A legtöbb ember úgyis csak arra jó, hogy a helyet foglalja

30. oldal

Törpillaa P>!

Sose ess ki a szerepedből!

152. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerep
Törpillaa P>!

Normális élet. Kényelmes élet. Nem tökéletes persze. Hiszen tökéletes házasság nem létezik, nem igaz?

8. oldal

Könyvmolyképző KU>!

De a normális – jut eszembe, és a mosolyom lehervad – most nagyon veszélyes lehet. Eddig azzal áltattam magam, hogy élhetek az ő világukban. Ám én a normálisok világa alatti világhoz tartozom, az árnyakéhoz, ahol semmi sem biztonságos, egészséges vagy állandó. Sam majdnem elfeledtette ezt velem. Ha itt maradok, az jó a gyerekeimnek, de ugyanakkor mindent kockára teszek vele.

Törpillaa P>!

(…) Ne öregedjen meg, ifjú hölgy! Keserves dolog.

57. oldal

Könyvmolyképző KU>!

– Egy holttestet találtak a tóban korán reggel – mondja Prester nyomozó. – Reméltük, hogy talán látott vagy hallott valamit odakint a múlt éjjel. Bármi szokatlant?
Megpróbálom összekaparni a gondolataimat. Baleset, gondolom. Hajóbaleset. Valaki kiment éjjel részegen, és beborult a vízbe.”

Könyvmolyképző KU>!

A levél El Doradóból jött, abból a börtönből, ahol Mel a kivégzésére vár. A várakozás hosszúra nyúlik, és az ügyvédek szerint még legalább tíz év, mire az összes fellebbezési lehetőséget kimeríti. Kansasben már több mint húsz éve nem végeztek ki senkit. Szóval ki tudja, végül mikor fogják végrehajtani az ítéletét. Addig is ül és gondolkodik.
Sokat gondol rám.
És leveleket ír. Rájöttem, hogy a levelei bizonyos mintát követnek, ezért van az, hogy ehhez nem nyúlok hozzá rögtön.

Törpillaa P>!

Kirakta a NE GYERE BE! ZOMBI VAN ODABENT! táblát, de amikor lassan, óvatosan lenyomom a kilincset, észreveszem, hogy nincs bezárva.

63. oldal


A sorozat következő kötete

Stillhouse Lake sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Thomas Harris: A vörös sárkány
M. J. Arlidge: Bújócska
Daniel Cole: Rongybaba
Robert Bloch: Pszicho
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Helena Silence: Ezüsthíd
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
J.D. Barker: A hatodik éjszaka
Karin Slaughter: Nadragulya
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd