Nincs ​menekvés (Stillhouse Lake 1.) 123 csillagozás

Rachel Caine: Nincs menekvés

A ​gyilkosságok nem értek véget, amikor a férjét elkapták.

Gina Royal maga a megtestesült középszerűség: egy félénk, közép-nyugati háziasszony, aki boldog házasságban él, és két imádni való gyereket nevel. De amikor egy autóbaleset felfedi, hogy férje sorozatgyilkosként titokban kettős életet él, Ginának új életet kell kezdenie Gwen Proctorként, félelmetes anyaharcosként.

Most, hogy az exférje börtönben van, Gwen végre menedéket talál a félreeső Stillhouse Lake-ben. Bár a zaklatók és az internetes trollok, akik azt hiszik, köze volt a férje rémtetteihez, még mindig nem szálltak le róla, Gwen néha már-már elhiszi, hogy a gyerekei békében nőhetnek fel.

Ám épp amikor már kezdi megszokni új identitását, egy holttest bukkan fel a tóban, és fenyegető levelek kezdenek érkezni egy jól ismert címről. Gwennek jól meg kell gondolnia, kiben bízik, különben fény derülhet a titkára, és a gyerekei áldozatul eshetnek egy szadista gyilkosnak, aki élvezetét leli abban, hogy… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kristály pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576068 · Fordította: Andó Gabriella

Enciklopédia 2


Kedvencelte 7

Most olvassa 7

Várólistára tette 174

Kívánságlistára tette 151

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Mostanában észrevettem magamon hogy szigorúbban értékelek, egyre kevesebb könyv éri el nálam az 5 csillagot. Én öt csillagot arra adok ezentúl, ami első betűtől az utolsóig visz magával, nem érzek késztetést arra hogy átugorjak részeket. És bár ez a könyv közel sem volt tökéletes, néhol leülepedett a cselekmény, mégis végig sikerült a baljós hangulatának fenntartani a figyelmemet. Összeszorult a szívem Gwen és gyerekei életét „látva”, iszonyú teher félelemben élni az életet, hát még folyton menekülni és úton lenni… Drukkolok, hogy a második részben végre megnyugvásra leljen ez a család.

Naiva P>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Lebilincselő pszicho-thriller, amely lélegzetelállító tempóban haladt. (Főként a könyv első felében és a végén.). Amikor már benne voltam a történetben, akkor derült ki számomra, hogy ez a könyv egy sorozatnak a része, de önálló kötetként is megállta a helyét. Így nem volt gond.
Tetszett, hogy a szerző jól megteremtette a feszült, paranoid hangulatot és olyan hitelesen ábrázolta Gwen félelmét, hogy azt kezdtem tőle átvenni. Ahogy azt is nagyon jól ábrázolta, hogy egy anya milyen messzire képes elmenni, hogy a gyerekeit meg tudja védeni. Olykor Gwen-nek voltak meggondolatlan cselekedetei, ahogy egy ilyen műfajú könyvben az lenni szokott.
Még valami; legyél hálás, ha nem egy pszichopata sorozatgyilkos felesége vagy!

Smurfettereads P>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Nekem tetszett, habár több izgalmat vártam volna, főleg, hogy mégis csak egy sorozatgyilkosról is szól meg egy két gyerekes anya életéről. Nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre is, és egy kicsit csalódtam benne, hisz alig van benne izgalom, főleg, hogy egy sorozatgyilkosról is szól, meg annak a menekülő családjáról. Azt vártam volna, hogy akik vadásznak a családra, legalább tényleg megnehezítették volna az életüket, nemcsak arról szólt volna, hogy Gwen mennyire fél ennek a lehetőségétől, és mennyire próbál felkészülni rá. A visszaemlékezéseinek a leírásai azok tetszettek, sőt feszültséggel teli volt, érezhető volt, hogy bármelyik pillanatban futniuk kell az állítólagos ellenségtől, ha rájuk találnak, de ennél egy kicsit mégis több bonyodalmat, és izgalmat vártam volna. Ha már egyszer krimi, pszichokrimi és pszicho-thriller, akkor szerintem elvárható, hogy olyan is legyen a sztori, borzongató és izgalmas. :D
spoiler
Gwent nagyon bírtam, mert egy igazán erős személyiség lett belőle a történtek után is, de néha elég volt egy gyenge pillanat, és ez a maszk, amit ő lassan felépített kezdett töredezni, ahogy lassacskán beindult a sztori is. A gyerekeit is nagyon kedveltem Lannyt és Connort. Sam is szimpatikus volt, ahogy Javi is az volt. Amúgy az írónő jól kidolgozta a sztorit, mert igazán feszült hangulatú lett, és egy két szálat a végén jól fel is fedett, aztán el is varrta. De még így is hiányzik nekem belőle, valami, ami izgalmasabbá tette volna az egészet, lehet az akció hiányzott belőle, vagy túl sokáig elhúzta a dolgok alakulását, vagy nem tudom, de azért tetszett nekem, mert nem volt végül is olyan rossz, sőt jó volt, de lehetett volna ennél jobb is. Na, mindegy. Kíváncsi leszek a folytatásra, hogy mi történik ezután velük, és hogyan alakul Gwen és gyerekei élete a továbbiakban. :D

link

deen>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Az év legjobb pszichothrillere címet nálam azért nem kapná meg, de nem volt rossz. Egy kicsit hullámzott a cselekmény, aminek feltételezem az volt a célja, hogy a feszültség enyhülése után nagyobbat szóljon a következő szörnyűség, de ez nálam nem igazán jött be. Jobban élveztem volna, ha végig emelkedik a feszültségszint a könyv végéig, és nem kapunk néha egy-egy unalmasabb idilli részt. Az írónő több csavarral is próbálkozott, amik egész jól működtek, bár a hunyót szerintem ki lehetett találni. Azt hiszem eddig nem gondoltam bele, hogy egy sorozatgyilkos felesége milyen és mekkora fenyegetéseknek van kitéve, ráadásul itt két gyerek is tartozik a családhoz, akik ugyanúgy végigszenvedték ennek a következményeit. Sajnáltam őket és Gwent is, és nem csodálom, hogy ilyenné váltak. A cselekmény a hullámvölgyeket leszámítva izgalmas volt, bár a végét ennél egy kicsit keményebben zártam volna le, egész olcsón megúszta mindenki a történéseket. Mivel sorozatról van szó a függővég nem lepett meg, ugyanakkor mégis kapott egy lezárást. Így ha valaki nem akarja tovább olvasni a történetet, így is kerek és egész.

Yizri36 P>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Nagyon szerettem ezt a lendületes, izgalmas pszicho-thrillert!
A történet Ginaról vagyis a későbbiekben Gwenről és a gyermekeiről szól. Miután Gwen megtudja, hogy a férje egy kegyetlen sorozatgyilkos, kénytelen a gyerekeivel menekülni. Végül úgy tűnik talál egy biztonságos helyet, távol a börtönben ülő ex-férjétől, de semmi sem az aminek látszik. Az éberség pedig sosem lankadhat.
Nagyon tetszett ahogy a könyv bemutatta, hogy az egész „esemény”, milyen hatással volt Gwenre és gyermekekre. Gwen mindenre paranoiás lett, a gyerekek pedig zárkózottak és dühösek. Érezni lehet az állandó feszültséget és félelmet. A könyv ennek a lelki része engem nagyon megérintett. Nem csak egy anya küzdelmét mutatta be, aki próbálja megvédeni a gyerekeit a volt férjétől és a zaklatóktól. Hanem a társadalmi reakciókat is erre az ügyre. Hamar kiderül, hogy nem csak a férjet ítéli el a társadalom, hanem Gwent is és nem félnek bármilyen eszközt felhasználni, hogy zaklathassák őket. Úgy gondolom, hogy ez valahol a mai társadalom legnagyobb hibáját mutatja be. Túl könnyen ítélkezünk és leggyakrabban gyűlölettel viseltetünk olyanok iránt is, akik nem érdemlik meg. Gwen története ezt jól kihozza. Ám az is kiderül, hogy még a legnagyobb rosszban is van pár barát akire számíthatunk.
Nagyon élveztem a könyvet. A folytatást biztosan elolvasom!

turanett P>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Most nagyon jó indulatú leszek. Elég érdekesen indult. Az alap sztori jó, de a kezdeti lelkesedés hamar alább hagyott. Az első fejezet után csak Gwen készenlétéről lehet olvasni. Persze, így ismerhettem meg igazán a hátteret, de már sok volt. A második felétől kezdet ugyan érdekes lenni, de már baromira idegesített, hogy mindenki Gwent okolja mindenért. Valahogy nem volt az a velejéig borzongató izgalom. Kicsit többet vártam. Ugyan függő véges, de úgy zárult le, hogy ha valaki ezzel be is fejezné, az megteheti. Én azt hiszem ezt a tábort fogom erősíteni.

1 hozzászólás
Hópárduc P>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Az alaptörténet jó és úgy is indult a könyv.
Aztán az egész kicsit félrecsúszott. Csak Gwen készenléti állapotáról szól töb oldal is, és csak nehezen derülnek ki a dolgok régebbről.
Aztán amikor bekerül a képbe Sam, akkor egy kicsit megindul a történet és olvashatóbb lesz. Elkezdett érdekesebb lenni és a végére került a csavar. De, nem volt annyira borzongatós a cselekmény. Kicsit többet vártam tőle.
A borító nagyon szép.

pribrgre P>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Eléggé idegesített, hogy Gina/Gwen seggébe egy zabszem sem férne el.. Nem tudom hogyan lehet folyamatosan ilyen riadókészültségben és paranoiában élni, ráadásul a gyerekeit is ilyen “életre” kényszeríti.. Jó, nyilván nem tudom én mit tennék a helyében, de nekem sok volt, hogy a fele könyv erről szólt, ugyanazt ragozta: menjünk/ne menjünk, ez nem élet, jajj de ha maradunk mi lesz?
A könyv 2. felében már kicsit több volt az akció, ennek ellenére unalmas volt az egész, ráadásul a “nagy” csavar Sammel kapcsolatban nekem az elejétől fogva egyértelmű volt..
Abszolút nem érdekel a következő rész.

adelreads>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

A könyv egy-két eleme, pár jelenete kísértetiesen hasonlít a Hajsza című sorozatra – ami egyébként a második évad elejéig elég jó – , így meg merem kockáztatni, hogy ez (is) adta az inspirációt az írónőnek a könyvhöz.

Kicsit másra számítottam, thrillerhez képest kevésnek éreztem benne a történéseket eleinte, de a végére felpörögtek az események és összeértek a szálak.
Gina örlődését is teljes mértékben megértem – bár kevesebből is átjönne mennyire hányatott a múltja .
spoiler
Mindenesetre Gina, Lanny és Connor hozzáállása nagyon bátor, én biztos nem tudnék spoiler így cselekedni még az ő helyzetükben sem.
Melvin és spoiler egyszerűen beteg, erre nem lehet mást mondani…

A vége elég ütős lett, kíváncsi vagyok lesz-e folytatás. :)

Patsy>!
Rachel Caine: Nincs menekvés

Életem első pszichothrillere volt, és hát meg kell mondjam..nem csalódtam.
Nagyon tetszett, gyorsan haladtam vele, olvasmányos volt és biztos, hogy el fogom olvasni a folytatást:)


Népszerű idézetek

Anita_Prossek>!

A legtöbb ember úgyis csak arra jó, hogy a helyet foglalja

30. oldal

Smurfettereads P>!

Sose ess ki a szerepedből!

152. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerep
Smurfettereads P>!

Normális élet. Kényelmes élet. Nem tökéletes persze. Hiszen tökéletes házasság nem létezik, nem igaz?

8. oldal

Könyvmolyképző KU>!

De a normális – jut eszembe, és a mosolyom lehervad – most nagyon veszélyes lehet. Eddig azzal áltattam magam, hogy élhetek az ő világukban. Ám én a normálisok világa alatti világhoz tartozom, az árnyakéhoz, ahol semmi sem biztonságos, egészséges vagy állandó. Sam majdnem elfeledtette ezt velem. Ha itt maradok, az jó a gyerekeimnek, de ugyanakkor mindent kockára teszek vele.

Smurfettereads P>!

[…] A biztonságra fittyet hányó vagy agresszív embereket nemcsak jogunk, de kötelességünk is távol tartani.

22. oldal

Smurfettereads P>!

– Köszönöm a kéretlen véleményt – mondom. – De nem zavar, hogy ezt kell csinálnom.

51. oldal

Smurfettereads P>!

[…] Ne öregedjen meg, ifjú hölgy! Keserves dolog.

57. oldal

Smurfettereads P>!

Kirakta a NE GYERE BE! ZOMBI VAN ODABENT! táblát, de amikor lassan, óvatosan lenyomom a kilincset, észreveszem, hogy nincs bezárva.

63. oldal

Smurfettereads P>!

[…] De az életben három dolog biztos: a halál, az adó és a zaklatók.

121. oldal


A sorozat következő kötete

Stillhouse Lake sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gillian Flynn: Éles tárgyak
Riley Sager: Zárj minden ajtót!
Riley Sager: Három lány
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Helena Silence: Ezüsthíd
Chris Carter: Kivégzés
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
M. J. Arlidge: Bújócska