Élőhalottak ​bálja (A morganville-i vámpírok 2.) 125 csillagozás

Rachel Caine: Élőhalottak bálja

Claire ​Danversnek nem egyszerű az élete. Zseni létére olyan suliba kell járnia, ahol sajnos nem számít ki milyen okos: ha nem tartozol a menő csajok klikkjéhez, pokollá teszik az életedet. Ráadásul a várost, ahol tanul, vámpírklánok uralják.
Rachel Caine nagysikerű sorozatának második kötetében Claire-re újabb megpróbáltatások várnak. Bár a kollégiumból sikerül elköltöznie, és talál egy egész jó kis albérletet, a problémák nem oldódnak meg. Eleinte egész jól alakulnak a dolgok: Claire összejön az egyik lakótársával, a jóképű Shane-nel. De aztán egy szempillantás alatt véget ér az idilli állapot, miután beállít Shane apja, a bosszúszomjas vámpírvadász a motoros bandájával. Ezek a fickók nem válogatnak az eszközökben és módszerekben, ha vérszívókat gyilkolhatnak… Shane-t megvádolják, hogy eltett láb alól egy vámpírt, aztán rács mögé kerül, és halálra ítélik. A gyilkossági ügy a vámpírok és az emberek közötti tűzszünet végét jelentheti. Az idő pedig vészesen fogy ugyanis a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2011
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049187 · Fordította: Totth Benedek

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Shane Collins · Claire Danvers


Kedvencelte 15

Most olvassa 8

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

BubbleTea>!
Rachel Caine: Élőhalottak bálja

Hát ez sokkal jobban tetszett, mint az első rész! Izgalmasabb volt és fordulatosabb. :)

Erre a könyvre már megkedveltem a szereplőket, mindegyiküket valamiért szerettem. A cselekmény folyamatosan pörgött, és nagyon nagy gubancok alakultak ki.A történet vége felé arra számítottam, hogy happy end lesz, de nem. Az írónő belevitt még egy csavart.

Azt tudom, hogy a könyvnek van folytatás, angolul több része is van, de remélem, magyarul folytatják a kiadását, tényleg nagyon izgalmas olvasmány! :)

Szédültnapraforgó>!
Rachel Caine: Élőhalottak bálja

Ez a rész már kevésbé tetszett – igaz most is sikerült jó másfél év csúszással kézbe vennem a sorozat újabb kötetét. Ráadásul magyarul nem is lesz több rész, ezért most függőben maradt, a fiatalok élete hogyan alakul tovább. Megmaradt a 4 főszereplő: Claire, Shane, Eve, Michael. Bejött a képbe Shane apja, egy nagyon brutális motoros bandával. Aztán ott volt a sok vámpír, Amelia a királynő, Oliver, a gonosz és még sok-sok vámpír mellékszereplő, kevés emberszereplővel.
Egyszer olvasható, de nem okozott nagy katarzist.

kmara>!
Rachel Caine: Élőhalottak bálja

Annak, aki kikapcsolódni kíván, méghozzá feszültséggel, némi vámpír humbukkal, és jóféle humorral vegyítve, megéri.
Azt majd magyarázza el valaki, hogy a Twhilight-hoz miért kéne hasonlítani – a reklámértékén kívül…

Marée_Noire>!
Rachel Caine: Élőhalottak bálja

A hangulatot már megalapozta az első rész, itt pedig már felpörögnek az események: még második olvasásra is izgalmas volt. ;) A karakterek egyre jobbak, minden kiélesedik; aki unszimpatikus volt az első részben, azt itt akár meg is kedvelhettem, és fordítva: akinél tétováztam, azt most végképp megutálhattam. :) A kedveltek pedig egyre jobban a szívembe lopták magukat. ;)
Végtelenül sajnálom, hogy nem folytatják a sorozat kiadását, mert ez épp az a történet, aminél igazán kíváncsi lennék a folytatásra… :/

LittleStar>!
Rachel Caine: Élőhalottak bálja

Ezt a részt is immár másodjára olvastam. Elsőre is imádtam, másodjára is, ez nem kérdés. A világ még mindig csodálatos, maga az egész hangulat. A történések (a paranormális jelenségek kivételével) elég jól mutatja, hogy milyen a rendszer egy egyetemen (sajnos…) ill. egy-egy buli, hogyan is néz ki a mostanság. Ezek nagyon tetszett. Emellett jobban megismertük Michaelt, ami külön plusz pont volt számomra, hiszen nagyon pozitív szereplő lett a szememben, és nagyon megkedveltem. Bár ez Claire minden lakótársára igaz (különösen Shane-re :P szeretnék belőle egy klónt, ha lehet :$). A választását elfogadtam és megértettem, ezzel semmi gondom nem volt, annak ellenére, hogy a többiek, hogy reagálták ezt le.
Sam nagyon nagyon rokonszenves fickó! Elnézést… bácsi :D Kicsit még szokni kell, hogy biza' ezek a vámpírok se öregednek!
Nagyon tetszett! Alig várom, hogy folytathassam *-* 5*

Casperson>!
Rachel Caine: Élőhalottak bálja

Nagyon felüdítő volt csakúgy , mint az első rész és tényleg nagyon tetszett , mert könnyen kikapcsol és magával ragad a világ . Caine stílusa még mindig nagy tetszik és örülök neki nagyon , hogy megtartotta , azt a könnyed és humoros stílusát . Plusz pont már az is , hogy nem akart nagyot alkotni a könyvel és , hogy nem rontotta el a könyv 2. részét , mint ahogy , azt rengetegen teszik egy sorozatnál . Nem akart ő most sem nagyot alkotni csak kikapcsolni , ami sikerült is , hisz magával ragadt és hamar végeztem is vele .
Sajnos rengeteg része van a könyvnek és félek , hogy el fogja rontani Caine ezzel a rengeteg résszel bár őszintén kívánom , hogy ne tegye. Tényleg szurkolok neki . Valamint hátrány nekünk , hogy még csak a második rész jött ki magyarul .

Sokkal jobban tetszett , mint az első rész itt is mint az elsőben pörögnek az események és nem állunk meg egy percre sem . Soha nem szusszantunk mi sem és a karaktereink sem ,de ez plusz pont hisz nekem ez kellett most . Egy jó kis pörgős könnyed könyv , ami kikapcsol és magával ragad .

A karakterek is maradtak a helyzetükbe voltak akiket kevésbé kedveltem és voltak akiket nagyon megszerettem . Nagyon bírtam mindannyiukat és örültem , hogy nem nyiffantak ki , mint ahogy azt hittem az első rész végén , mert el kell mondani volt ott függővég . Tényleg szurkoltam Shanek és Clairenek , mert összeillenek és örülök , hogy ilyen lett a vége .Nekem kifejezetten tetszett . Szeretem , ahogy alakul a szál és , hogy néha találnak kiskaput és néha nem . Tetszett még az is , hogy Caine nem akarta, hogy minden happy end legyen , hanem gyötörte picit a karaktereit .

Az biztos , hogy lesz még a kezembe , mert újraolvasást igényel . Kikapcsol és magával ragad szóval érdemes , ajánlatos elolvasni már csak azért is , mert nem minden tökéletesnek van beállítva , remek a karakterizálás és a cselekményszál .
Várom kíváncsian a következőt !

CarmenV>!
Rachel Caine: Élőhalottak bálja

Nekem ez is tetszett, főleg, hogy megint nem rózsaszín az egész, és pl olyanokat felhoz (az első is ezzel indul) mint az iskolai erőszak és itt még a majdnem megerőszakolás is benne van… és a tini dolgok mellett azért már inkább a fiatal felnőtt kategória amit céloz szerintem…
Szimpi volt Sam, és egyre többen mutatkoztak egy kicsit, jó volt az alap történet, hogy akit elengedtek túl nagy traumát hagyott itt, és feljöttek az emlékek, bár picit brutális az anya öngyilkosságnak beállított elhallgattatása, de nagyon jó volt a gonosz csaj és a körömlakkmaffia tagjai, szóval a háttér…jó volt hogy valahogy kihozták a szellemet na nem a palackból de a házból, aki megfizette az árát…és elég jó lehetőségeket nyitott a további történethez… miért nem folytatnak ilyen könyveket??? miért??? :'(

dedori>!
Rachel Caine: Élőhalottak bálja

Már lassan 1 éve, hogy olvastam ezt a könyvet. Nagyon szerettem a sorozatot olvasni, és nagyon sajnálom, hogy a folytatása nem jelent meg :(((
Nem tudom, miért nem lett annyira nagy sikere a könyvnek itthon, igaz a borítója lehetne jobb is :$

Amadea>!
Rachel Caine: Élőhalottak bálja

Sokkal jobban sikerült, mint az első kötet, de remélhetőleg tovább finomodik a morganville-i hétköznapok története.
(Bővebben majd a linkeknél.)


Népszerű idézetek

Shanara>!

Claire szerette a könyveket. A könyvek nem pofáztak vissza. Nem terpeszkedtek tekintélyt parancsolóan díszes trónjukon, mint valami királynő, nem próbálták megfélemlíteni őt, ráadásul nem voltak vámpírfogaik és testőreik. A könyvekkel minden rendben volt.

91. oldal (Agave)

Rémálom P>!

Olyan volt, mint egy angyal, aki csúnyán elnézte a kereszteződést, ahol le kellett volna fordulnia.

83. oldal

Shanara>!

A jómodor olyan viselkedési forma, amely lehetővé teszi, hogy az emberek anélkül éljenek együtt, hogy halomra gyilkolnák egymást. Többnyire működik a dolog.

89. oldal (Agave)

Kapcsolódó szócikkek: jómodor
Rémálom P>!

Srácok… ha nem néznének ki ilyen jól, én is inkább csajokkal kavarnék.

42. oldal

Shanara>!

Monica pislogott egyet. A logika nem tartozott az erősségei közé. Claire szinte látta, ahogy felvillan a fejében a „Ne zavarj össze a tényekkel” feliratú figyelmeztető tábla.

114. oldal (Agave)

Belle_Maundrell >!

Michael sóhajtott. – Jobban csíptelek, amíg az a félénk és szégyenlős kiscsaj voltál. Mi a franc történt veled?
– Összeköltöztem veletek.

79. oldal

Amadea>!

Hess felnevetett. – Tudod, Claire, amikor először láttalak, azt hittem, hogy egy félénk egérke vagy, de most már látom, mekkorát tévedtem. Az csak a felszín volt.
– Nem, én tényleg csak egy egérke vagyok – mondta Claire. – Iszonyatosan félek ettől az egésztől. De fogalmam sincs, mi mást tehetnék, azonkívül, hogy megpróbálom. Viszont az egerek is harapnak.

146. oldal

Sunshine>!

– (…) A karma nagy rohadék tud lenni, és én is.

Sunshine>!

– Itt akarsz maradni?
– Igen. Nekem… – Shane kinyitotta a száját, aztán becsukta, majd még egyszer próbálkozott. – Nekem muszáj itt maradnom. Szükségem van rád.
Claire lágyan megcsókolta. – Akkor maradj.

Kapcsolódó szócikkek: Claire Danvers · Shane Collins

Hasonló könyvek címkék alapján

Melissa de la Cruz: Leleplezés
Derek Landy: Az ősök jogara
Darren Shan: A Végzet fiai
Nalini Singh: Angyalvér
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Elizabeth Richards: Szárnyak
Darren Shan: Gyilkos születik
Abigail Gibbs: Vacsora a vámpírral
Tim Collins: Egy vagány vámpír naplója
Rick Riordan: Neptunus fia