Jógacsaj 65 csillagozás

Rachel Brathen: Jógacsaj

Rachel ​Brathen Jógacsaj című könyve nemcsak egy modern nő életébe enged betekintést, hanem tapasztalatai és tanácsai által a jóga nyugati életmódjának lenyűgöző világába is. Formáld és mozgasd meg magad testestől-lelkestől, hogy átjárjon az élet pezsgése!
A szerző missziójának érzi, hogy a világ minden tájára, minél több emberhez eljuttassa inspiráló üzeneteit, életszeretetét. A látványos, színes képekkel megtűzdelt és tanulságokkal átszőtt történeteken kívül azonban a jóga gyakorlati megismerése is kiemelt szerephez jut minden fejezetben. Gyönyörű képes illusztrációk és leírások segítik, hogy mindezt a mindennapi életben is alkalmazhassuk. A szerző megosztja az olvasóval fantasztikus életformájának melynek fittségét köszönheti és boldogságának titkát, élményeinek felelevenítésével, élvezetes jógagyakorlatokkal és egészséges receptekkel megfűszerezve.
Hogyan fordulhat akkorát a világ egy nővel, hogy önpusztító élete darabjaira fel tud építeni egy egészséges, ám mégis… (tovább)

>!
Édesvíz, Budapest, 2016
170 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635295500

Enciklopédia 19


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 78

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Kriszta_89 P>!
Rachel Brathen: Jógacsaj

Egyik legjobb önfejlesztő könyv volt számomra, amit valaha olvastam. Nemcsak azoknak ajánlom, akik hódolnak a jóga szenvedélyének, hanem azoknak is akik szeretnének boldogan, pozitívan élni és élvezni az élet minden apró pillanatát. Tetszett a témánkénti tagolás és ahogy a saját életét belevonja ebbe, példákkal alátámasztva, megmutatva ezzel azt is, ahogy ő küzdött meg az elé került akadályokkal.Különösen figyelemreméltó a fejezetek végén található tanácsok az adott témához.
Én lassan olvastam, minden nap 1-1 fejezetet, így adtam neki időt is, hogy ülepedjen és elgondolkozzak min kell változtatnom. Rengeteget jegyzeteltem ebből a könyvből, szeretnék sok mindent megvalósítani, a tanácsait átformálni a saját életemre. Ehhez idő kell, nem elég egyszer elolvasni, hanem dolgoznunk kell magunkon és sikerülni fog :)
A képek benne lenyűgözőek, a receptekkel megfűszerezve pedig teljes kis életmód könyvvé válik. Aki pedig szeretné a jógát elkezdeni, rengeteg útmutatás van a különböző gyakorlatokra is.
Bárkinek jó szívvel ajánlom ezt a könyvet, boldogságra és mosolyra fel :)

4 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Rachel Brathen: Jógacsaj

Nekem nagyon tetszett ez a könyv!
Tök jó volt, h Rachel, a „jógacsaj” magáról is ennyi mindent elmesélt, mert így nem kell pl azt éreznem, hogy neki könnyű, mert előnyből indult, mert tudom, hogy nem. Tök jó, h bevallja a hullámvölgyeit is, elég báror, elmesélni, h pl mit össze nem szerencsétlenkedett Dennissel, mert így sokkal közelebb került hozzám, sokkal emberibb volt.
Nagyon tetszik a jóga része is a könyvnek, tök jó, h lépésről lépésre mutatja meg, hogy hogy kell csinálni. A kézen-fejen-állás pl meglepő nekem, mert mi nem így tanultuk a suliban. Totál nem így. Nagyon tetszik, h a kezdőknek is elmondja, hogy egyszerűbb eztmegazt a pózt csinálni.
Tetszik, h nem CSAK jógakönyv. Tetszik, hogy meditálni is segít, tanít, javasol, és tetszik, h mennyi minden pozitívat zúdít a nyakamba, h higyjek magamban.
És nagyon tetszett, hogy mindig azzal fejezi be, hogy mosolyogj.
Mosolyogj!

imma P>!
Rachel Brathen: Jógacsaj

Hát, ezt befaltam.
Mit is mondhatnék még… Ma fejenálltam. Nem hittem, hogy sikerülhet. Persze kispárnával meg zsugorban, de akkor is. Új életcélt is adott: megtanulok kézenállni! Idáig nem tudtam, mi értelme a bakancslistáknak, mert ha az ember akar valamit, akkor csinálja meg! De mostanában kezdenek megtalálni azok a dolgok, amik illenek rá. Szóval kézenállás… Remek leírás van a megtanulásához a könyvben, és mivel Rachel imádja a tótágas pózokat, a kedvet is simán meghozza hozzájuk.
Egyébként meg jó. Jó az őszintesége, hogy ez ő, és nem jön ettől zavarba. Simán beszél a szeretet erejéről, nem óvatoskodik attól félve, hogy közhelyesnek vehetik. Jók a receptek, jó a stílus, jók a gyakorlatok és a leírásuk, és amúgy a képek is. Bírom, hogy nem egy szálkásra gyúrt csajszi, hanem rendes erős testalkata van, olyan északi típusú, combos :) Így számomra sokkal hitelesebb, amikor arról ír, hogy a test egészsége a fontos, nem az, hogy hogy néz ki a fenekünk a farmerben (persze erre azért nem lehet panasza, de akkor is).
Szóval inspiráló, és szeretettel teli. Ajánlom!
Azóta született egy kislánya, és elvileg írja az újabb könyvét, amire – már csak anyukás vonatkozásban is –, nagyon kíváncsi leszek :) Mert bírnék még többet ebből! Főként több gyakorlatot, mert egyelőre a többivel azt hiszem, el vagyok látva az instagramjának köszönhetően.
Egyébként ti tudjátok ezt az egyik kezünkkel fölülről nyúlunk a hátunk mögé, a másikkal alulról, és összekapaszkodunk dolgot? Félelmetes volt rájönnöm, hogy a jobb karom annyival merevebb, hogy míg a balt simán magam mögé csavarom, és elkapom a fölső kezet, ugyanezt a jobbal nem tudom megtenni.

11 hozzászólás
Erzsebeth P>!
Rachel Brathen: Jógacsaj

Nagyon jól esett ez a könyv!
Jó szívvel ajánlom kezdő és haladó jógásoknak is.
A lapokon keresztül is átsüt Rachel kedvessége, tudása és életszeretete. A legelső és a szívemnek legkedvesebb jóga oktatómra emlékeztetett. Fogja végig az olvasó kezét.
Nem egy celeb divat jóga maca, a jóga igazi lényegéről is mesél és foglalja össze.

virezma>!
Rachel Brathen: Jógacsaj

Apukám megkérdezte tőlem, mit szólnék, ha ezt kapnám karácsonyra. Belenéztem a könyvesboltban, és hevesen tiltakoztam. Már eleve a címe komolytalan, miért kellett csajnak fordítani? Továbbá nem bírom az ilyen amerikai típusú tálalást, amikor minden hepi, a gyönyörű szőke lány egész nap jógázik meg szörfözik a parton, és posztolja az instán zöld színű turmixait. Úgyhogy megkaptam a Futásról nőknek című könyvet, ami nagyon bejött.
Aztán @imma értékelése felkeltette az érdeklődésemet, és azonnal ki is hoztam a könyvtárból. Volt egy torokfájós hétvégém, amit szinte végig az ágyban töltöttem, és közben ki is olvastam. Az összes említett nemszeretem tulajdonságával együtt is nagyon meghozta a kedvem az itthoni gyakorláshoz, úgyhogy jógáztam is mindkét nap 30, illetve 40 percet. És újra befészkelte magát a fejembe a gondolat, hogy meg kéne tanulni a kézenállást, már csak arra az esetre is, ha esetleg jógaoktatónak állnék.
Nem lehet véletlen, hogy egy napon születtünk. (Igaz, két év eltéréssel.) Utóirat: nekem akkor is az én oktatóm a leghitelesebb, legimádnivalóbb.

BettinaBlack>!
Rachel Brathen: Jógacsaj

Kellemes csalódás volt ez a gyönyörűen illusztrált könyv, ugyanis nem csak a gyakorlatokat mutatta be, hanem Rachel történetét is megismerhettük. Tele volt inspiráló idézetekkel, sőt még recepteket is találhattunk benne. Végig közvetlenül, érthetően, barátságosan fogalmaz. Kezdő jógázóknak szerintem mindenképp érdemes elolvasni. :)

Veron>!
Rachel Brathen: Jógacsaj

(Nagy megkönnyebbülés volt nekem, hogy sporton belül jógáról is lehet olvasni. Ezt még egy közös rendelésnél láttam egy molynál, meg is jegyeztem, nem is kerestem nagyon mást…)
Kicsit jóga-könyv, kicsit életrajz, kicsit inspiráció. Utóbbinak néha kicsit sok is talán, de azért jó volt. Hiába van benne egy halom nice színes kép, ha nem jógáztam volna már, én biza némelyikkel nem tudtam volna mit kezdeni – persze lehet csak én vagyok béna… Tetszett, hogy mindenről beszél, a jóról, a rosszról, meg a kis hülyeségekről is :)
A receptek kevésbé hatottak meg, és szerintem attól sem lesz jobb a világ, ha most mindenki elkezd kókuszolajat használni mindenhez a világ minden táján…
Összességében azért inkább pozitív és motiváló volt. Vissza kéne menni jógázni. Úgy vagy jó, ahogy vagy. Mosolyogj! :)

soksokx_Csilla P>!
Rachel Brathen: Jógacsaj

Nagyon szeretem Rachel You Tube csatornáját, rendszeresen Pilatesezem és jógázom vele. Így amikor megjelent itthon is a könyve nem volt kétséges, hogy beszerzem. Nem bántam meg, sőt. Már többször is olvastam és mindig tud újat mondani. Először is nagyon tetszik, hogy nagyon bensőséges dolgokat oszt meg az életéről, hogy nem fél megmutatni, bizony nagyon mélyről, nagyon rossz állapotról indult. Vallomása a vegán életmódról nem kioktató, nem fensőbbséges, a gyönyörű fotók abszolút meghozzák a kedvet egy-egy vegán recept kipróbáláshoz. A csodás tájak és a jógagyakorlatok bemutatása pedig közel hozza a jógát, nem érezni misztikusnak, vagy olyannak amit én tuti soha az életben nem csinálnék.

kuliga>!
Rachel Brathen: Jógacsaj

Nagyon jó is könyv a jógáról, sok-sok hasznos ismerettel. Tetszettek a receptek…szinte mindet kipróbáltam, a gyakorlatok nagyon jó képanyaggal könnyen megérthetők és elsajátíthatók. A mese az írónő életéről, pedig igen olvasmányos…na és gyönyörű tájak és fotók teszik még szebbé a könyvet….igen kellemes lehet a trópusokon tenger-homok-napsütés kombóban jógázni…szívesen tenném…talán kevesebb elhatározás kéne a napi reggeli gyakorlataimhoz, vagy amikor este fáradtan még elővonszolom a szőnyegemet…Na és szívesen kipróbálnám a szörf-ön vagy sup-on a jógát…nyilván koncentráltan fejleszti az egyensúlyt…

anikof>!
Rachel Brathen: Jógacsaj

Rachel minden gondolatát imádtam! Közvetlen stílusban szólítja meg az olvasóit, és elkalauzol a jóga csodálatos világába. Amellett, hogy bemutatja a gyakorlatok lépéseit, egészséges receptekkel is ellát bennünket, amikhez gyönyörű képek is társulnak. Nekem nagyon tetszett, kedvet kaptam beiratkozni egy jógatanfolyamra, sőt, egy jógaközösséghez is szívesen csatlakoznék (egyébként már ki is néztem párat). Táplálkozz egészségesen, jógázz, meditálj, és fogadd el, hogy „elég vagy”! Ne akarj megfelelni másoknak. Többek között ezért is tetszik ez a könyv, mert a lelkünknek is szól és üzen. A meditációs rész pedig a végén plusz pontért kiált! Hatalmas ereje van a gondolatainknak, és hogyha letudsz csendesedni, és mindennap tudsz pár percet szánni magadra, az elmédre, akkor az meghálálja magát. Határozottan 5*!


Népszerű idézetek

Poufsouffle>!

Kezdd ott, ahol vagy. Használd azt, amid van. Tedd azt, amit tudsz.

22. oldal

4 hozzászólás
Lunemorte P>!

Semmi sem fontosabb a saját jó közérzetednél. Néha tudni kell nemet mondani, mert ezzel teszed a legjobbat önmagadnak.

114. oldal

1 hozzászólás
Lunemorte P>!

Ha szeretni akarsz, szeress.
Ha meg akarsz bocsátani, bocsáss meg.

154. oldal

3 hozzászólás
Lunemorte P>!

Még ha nem is látod, hogyan fog teljesülni az álmod, irányítsd a figyelmed arra, hogy meg fog történni. Nem kell ismerned minden hozzávezető lépést ahhoz, hogy előre lépj.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: jövő · sors
3 hozzászólás
virezma>!

Az egyensúly megtalálásának kulcsa abban rejlik, hogy hiszünk a saját képességeinkben, és bízunk önmagunkban.

138. oldal

5 hozzászólás
Lunemorte P>!

Néha úgy tudunk a leginkább fejlődni abban amit csinálunk, és úgy tudjuk tiszteletben tartani a szándékainkat, ha nemet mondunk!

128. oldal

2 hozzászólás
Lunemorte P>!

Ha egy picit sem izgulsz, amikor valami új dolgot próbálsz ki, nem éri meg a fáradságot.

134. oldal

1 hozzászólás
Lunemorte P>!

Szabadulj meg a félelmeidtől. Ha félsz valamitől, tedd meg!

132. oldal

1 hozzászólás
Lunemorte P>!

Ha arra koncentrálsz, amit hibának látsz, csak még jobban magadhoz vonzod. Lásd meg magadban a szépet!

90. oldal

1 hozzászólás
virezma>!

Erős vagyok, és tudom, hogy minden kihívás egy emlékeztető üzenet a világegyetemtől, hogyan kerüljek újra kapcsolatba belső erőmmel. Nem habozok, ha használnom kell az erőmet.

99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: erő
2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jóga
Tara Stiles: Gyógyító jóga
Michael James Wong: Jógás srácok
Mark Singleton: Jógatest
Tara Stiles: Élj egészségesen a saját szabályaid szerint
Varga Imre: Légy önmagad!
Lorena V. Pajalunga: Jó reggelt jóga
Lorena V. Pajalunga: Jó éjszakát jóga
Susan Westbrook: Öt tibeti jóga
Scott Jurek – Steve Friedman: Futni, enni, élni