Két ​lépés távolság 85 csillagozás

Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Nemsokára a mozikban Haley Lu Richardson és a Riverdale dögös bandavezérét játszó Cole Sprouse magával ragadó főszereplésével!

Szerethetsz valakit, akihez sosem érhetsz hozzá?
Stella Grant élete minden pillanatát pontosan megtervezi. Cisztás fibrózissal küzd, és egyedül egy új tüdő adhatna neki egy kicsit hosszabb, könnyebb életet. Mindig szigorúan három lépés távolságot kell tartania más betegektől, és ő nem olyan, aki kockáztatni merne. Egészen addig, amíg be nem toppan az életébe a vad Will Newman, akinek rakoncátlan tincseitől és csodás kék szemétől Stella gyomra azonnal szaltózni kezd. Azonban a fiú éppen az, akitől a lánynak mindenképp távol kéne tartania magát, hiszen már a lehelete is életveszélyes lehet a számára. De mi van, ha a szívük és zsigeri vágyódásuk egyre közelebb húzza őket egymáshoz? Ha csak egy kicsit lefaraghatnának a távolságból… Vajon két lépés tényleg olyan veszélyes lenne, ha egyszer csak így nem törik össze a szívük?

Eredeti mű: Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2019
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634990468 · Fordította: Stier Ágnes
>!
Maxim, Szeged, 2019
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634990635

Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Will Newman · Stella Grant · Poe · Abby Grant · Camila


Kedvencelte 31

Most olvassa 20

Várólistára tette 204

Kívánságlistára tette 244

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
AniTiger MP
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Érdekelnek az ehhez hasonló történetek, bár szinte mindig úgy érzem, hogy megszakad a szívem a beteg, szerelmes fiatalokért… A történet érdekes volt, mert még nem hallottam a CF-ről, így nem tudtam azt sem, hogy nem érintkezhetnek egymással az ezzel élők. Lássuk be, hogy bár szörnyen hangzik, de ez a három lépés távolság adott némi extra pikantériát az alaptörténetnek!

Nagyon emberi, nagyon valóságos főszereplőket és mellékszereplőket kaptam, így élvezettel faltam Will és Stella történetét. Engem már a legelején beszippantott a történet, amikor Stella a testvére szemet gyönyörködtető, elgondolkodtató rajzaival dekorálja ki a kórtermét, nagyon jól megalapozta az egész hangulatát a virágos tüdős kép leírása. (Emiatt borzalmasan bánt, hogy nálunk csak a mozifilmes borítóval lesz kapható a könyv, de ezen kívül semmi negatívat nem tudok mondani a Két lépés távolság kapcsán…)

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/04/rachael-l…

5 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

„Ez csak az élet. Észre sem vesszük és vége lesz…”

Szívbemarkolóan szép! Zsepi nélkül olvasása nem javasolt… Tudom, tudom, hogy az alapszituáció akár lerágott csont is lehetne (beteg fiatalok szerelme), de ez a történet mégis tud újat nyújtani! Csodálatos! Mindenkinek egy Willt az életébe! Alig várom, hogy este megnézhessem a filmet!

1 hozzászólás
>!
Deszy P
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Nem meglepő módon elég régen találkoztam már ezzel a regénnyel, már hírből, ugyanis film készült belőle. És ha egy YA könyvből film készül, akkor arról nagy eséllyel hallok. Ráadásul ezt a könyvet/filmet is a Csillagainkban a hiba, illetve azóta már a Minden, minden rajongóinak kezdték el ajánlani.

Az ok roppant egyszerű: két beteg tini a főszereplő.

Nem, ezúttal nem rákosak, egy ennél sokkal kevésbé ismert betegséggel küzdenek, méghozzá cisztás fibrózissal. Rákos történetekről már sokszor olvashattunk, szerintem már senkinek nem mond újat például a kemoterápia vagy hogy mit jelentenek az áttétek. De bevallom, én cisztás fibrózisról még nem olvastam, és bármilyen furcsán és morbidan hangzik is, kellemes változatosságot nyújtott, hogy ezúttal egy más betegséget kaptak a nyakukba a főszereplőink.

A Csillagainkban a hiba és a Minden, minden hasonlítgatás persze várható és érthető, de aki esetleg legyintene, hogy megint egy „olyan” könyv, annak csak azt tudom mondani, adjon neki egy esélyt, érdemes. Nekem legalábbis nagyon tetszett, és egyáltalán nem éreztem koppintásszagot.

A teljes értékelésem:
» http://www.deszy-konyv.hu/2019/04/rachael-lippincott-mi…

>!
Ferger_Jolcsi P
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Váratlanul jött szembe velem ez a könyv, nem is hallottam még róla, csak a könyvfesztiválon láttam először, mikor barátnőm megvette, s rögtön megtetszett a borítója. A fülszöveg elolvasása után muszáj volt nekem is beszereznem egy példányt belőle. S nem bántam meg, mert igazán jó, bár szomorú történet. Sajnos sokszor nem is vesszük észre, mi mindenért lehetünk hálásak az életben, például azért, hogy egészségesek vagyunk. A két főszereplő sajnos nem ilyen szerencsés, de mikor összetalálkoznak, elkezdenek végre igazán élni, s megtalálják egymásban a boldogságot. Nem happy end történet, nem az a szokványos cselekményű könyv, mégis annyira meseszerű a két főszereplő között kibontakozó kapcsolat. Barb-ot nagyon sikerült megkedvelnem, bár kiképző-őrmestereket megszégyenítő stílusával egyhamar rendet tesz a „betegek” között, ezt azért teszi, mert félti és szereti őket. Jó volt látni, hogy a történet végén úgy, ahogy rendeződtek a dolgok spoiler S bár nem volt igazi lezárása a könyvnek, beleképzelhetjük mi magunk, hogyan folytatnánk a cselekményt. Én hiszem, hogy Will és Stella megtalálták a maguk boldogságát egymástól két lépés távolságra. :)

>!
Gabriella_Szaszkó IP
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Nem vagyok egy nagy romantikus könyvrajongó, ennek ellenére ezt a könyvet mindenkinek csak ajánlani tudom. Végig úgy éreztem, hogy hiteles történet, ami egy komoly betegségről fontos üzenetet hordoz. A téma komolysága ellenére befaltam szinte három nap alatt. Nagyon jól esett olvasni, nekünk egészségeseknek is erőt adhat, hogy legyünk hálásak a jó tüdőnkért, amit mi annyira alapnak veszünk. Ráadásul Stella listamániájában borzalmasan magamra ismertem :P

2 hozzászólás
>!
Hópárduc P
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Nagyon komoly témájú könyv. Humorral fűszerezve.
Ami kell is ahhoz, hogy „túl éljenek” a gyerekek egy ilyen betegséget.
Érdekes volt, mert ezt a témát még nem nagyon boncolgatta senki.
Érdemes esélyt adni a könyv olvasásának, mert nem olyan, mint a Csillagainkban a hiba. Bármennyire is ehhez hasonlítják.
A szereplők, szimpatikusak és szerethetőek. Sok benne a huncutság és a szomorúság, és bizony sírás is lesz a végén.

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

A Két lépés távolság egy szívszorító, könnyekre fakasztó történet két beteg fiatalról, akik lassan egymásba szeretnek, de sosem léphetnek két lépésnél közelebb a másikhoz.

Viszont nem csak a szerelemről szól, hanem baráti-családi kapcsolatokról, önmagunk fejlesztéről, túlélésről. Nagyon szerettem olvasni, ezért is érzem úgy, hogy kár a végéért.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/04/konyvkritika-rachael-lip…

>!
Bookofdream P
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Kíváncsi voltam arra, hogy mi kaphatott ekkora figyelmet és beharangozást.
Őszintén bevallom, hogy nekem nagyon hasonlított a történet a Csillagainkban a hibára, mégha nem is ugyanaz a betegség, körülmény.

Megepődtem, ugyanis rájöttem arra, hogy teljesen más ez a történet annál.

Szépen helyezkedünk el a történetben, felvázolja és bemutatja számunkra a szereplőket, a helyzetüket és végig egy nyugodt, lassú folyású, néhol izgalmasabb és felívelő cselekményt látunk magunk előtt.

Végig lappang a végkifejlet, mégsem félemlít meg minket és tántorít el attól, ami a valóság.

Összességében egy nagyon szép történet, két fiatal sorsáról és annak összefonódásáról és az élet keserédes oldaláról. Remek példa arra, hogy ahol az élet ad ott el is vesz.

Ajánlom mindenkinek, főleg azért, hogy meglássuk és rájöjjünk, mi is az a gond, gond – e az, amivel nap mint nap küzdünk. Átértékelhetjük az élethelyzeteinket, problémáinkat. Órákig hálát fogunk adni azért, hogy biztonságosan és egészségesen veszünk nagy levegőt.
Olvasd!

>!
Momo89 P
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Rég fájt már ennyire egy könyv olvasása. :'( Will&Stella most már örökre a szívem egyik kis szegletében lesznek elzárva. Együtt. ❤

4 hozzászólás
>!
bozs
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Azt mondta a 16 évesem, hogy kötelező elolvasni. Tehát a mai napomat „kötelező” olvasással töltöttem, ami nem esett nehezemre.
Boldog anyák napját nekem! :)

Boldog, mert nem betegek a gyerekeim….
Ma sokat sírtam és gondolkodtam mennyire mást mond ez a történet egy tininek és mást egy anyának.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Fay 

Annyira cuki, hogy úgy érzem, a légzésfunkcióim újabb tíz százalékot esett.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stella Grant · Will Newman
>!
Belle_Maundrell 

Ha meg fogok halni, akkor szeretnék élni egy kicsit előtte.
Végül úgyis meghalok, de csak utána.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Will Newman
>!
Fay 

Elegem van abból, hogy anélkül élek, hogy tényleg élnék. Elegem van abból, hogy akarok dolgokat. Sok minden nem lehet a miénk. De ez igen.
Tudom.

159. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stella Grant
>!
Zitussh 

– Ismerlek, Stella. Egy gyógyszerelőkocsi elrendezése olyan neked, mint az előjáték.

93. oldal

>!
Fay 

Olyasmire vágytam, amit nem kaphattam meg.
De amit most akarok, az nem odakint van. Hanem itt, annyira közel, hogy megérinthetném. De nem tehetem. Nem tudtam, hogy lehet valamit ennyire akarni, hogy érzed a karodban, a lábadban és minden lélegzetedben.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Will Newman
>!
KittyKaty

Ajaj! Olyan vagyok, mint egy szarvas a reflektorfényben, nem vagyok benne biztos, hogy futnom kellene, vagy egyszerűen csak várjam a következményeket.

146. oldal

>!
Fay 

Ezen a világon mindenki kölcsönkapott levegőt szív!

80. oldal

Kapcsolódó szócikkek: levegő · Will Newman

Hasonló könyvek címkék alapján

John Green: Csillagainkban a hiba
R. J. Palacio: Az igazi csoda
Jesse Andrews: Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni
Cookie O'Gorman: Nindzsalány
Tillie Cole: Ezer csók
Nicola Yoon: Minden, minden
Jenny Downham: Amíg élek
Clélie Avit: Itt vagyok
Gárdos Péter: Hajnali láz
Tommy Wallach: Kösz, hogy…