Két ​lépés távolság 838 csillagozás

Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Nemsokára a mozikban Haley Lu Richardson és a Riverdale dögös bandavezérét játszó Cole Sprouse magával ragadó főszereplésével!

Szerethetsz valakit, akihez sosem érhetsz hozzá?
Stella Grant élete minden pillanatát pontosan megtervezi. Cisztás fibrózissal küzd, és egyedül egy új tüdő adhatna neki egy kicsit hosszabb, könnyebb életet. Mindig szigorúan három lépés távolságot kell tartania más betegektől, és ő nem olyan, aki kockáztatni merne. Egészen addig, amíg be nem toppan az életébe a vad Will Newman, akinek rakoncátlan tincseitől és csodás kék szemétől Stella gyomra azonnal szaltózni kezd. Azonban a fiú éppen az, akitől a lánynak mindenképp távol kéne tartania magát, hiszen már a lehelete is életveszélyes lehet a számára. De mi van, ha a szívük és zsigeri vágyódásuk egyre közelebb húzza őket egymáshoz? Ha csak egy kicsit lefaraghatnának a távolságból… Vajon két lépés tényleg olyan veszélyes lenne, ha egyszer csak így nem törik össze a szívük?

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2019
270 oldal · ISBN: 9789634990956 · Fordította: Stier Ágnes
>!
Maxim, Szeged, 2019
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634990468 · Fordította: Stier Ágnes
>!
Maxim, Szeged, 2019
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634990635 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 37

Szereplők népszerűség szerint

Will Newman · Stella Grant · Poe · Barb · Abby Grant · Camila · Mya


Kedvencelte 138

Most olvassa 46

Várólistára tette 319

Kívánságlistára tette 268

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Érdekelnek az ehhez hasonló történetek, bár szinte mindig úgy érzem, hogy megszakad a szívem a beteg, szerelmes fiatalokért… A történet érdekes volt, mert még nem hallottam a CF-ről, így nem tudtam azt sem, hogy nem érintkezhetnek egymással az ezzel élők. Lássuk be, hogy bár szörnyen hangzik, de ez a három lépés távolság adott némi extra pikantériát az alaptörténetnek!

Nagyon emberi, nagyon valóságos főszereplőket és mellékszereplőket kaptam, így élvezettel faltam Will és Stella történetét. Engem már a legelején beszippantott a történet, amikor Stella a testvére szemet gyönyörködtető, elgondolkodtató rajzaival dekorálja ki a kórtermét, nagyon jól megalapozta az egész hangulatát a virágos tüdős kép leírása. (Emiatt borzalmasan bánt, hogy nálunk csak a mozifilmes borítóval lesz kapható a könyv, de ezen kívül semmi negatívat nem tudok mondani a Két lépés távolság kapcsán…)

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/04/rachael-l…

5 hozzászólás
Gorkie P>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Azt hittem, 2 beteg fiatalról szól ez a könyv, de annál sokkal többet kaptam. Nehéz spoiler nélkül bármit is írni, de nem csak a betegségről szól, valamint arról, hogy hogyan élik meg a főszereplők, ennél szerteágazóbb a történet.

Nagyon jó stílusban megírt könyv, sokféle érzelmet vált ki az olvasóból, nevettem a szereplőkkel, éreztem a boldogságukat, izgultam értük vagy éppen összeszorult a szívem és igen, valaki könnyeket csalt a szemembe. Könnyen olvasható, gyorsan lehet haladni vele. A szereplőket hamar a szívébe zárja az olvasó, ráadásul, nagyszerű mellékszereplőket is kapunk.

2 dolog volt, ami nem tetszett. Az egyik, hogy néha kaptunk 1-1 szakszót, (amit ki kellett keresnem, mert nem értettem,) pár eszközt, de igazából, a kezelésekről olvastam volna többet is. Vagy, ha maradunk az érzelmi szinten, akkor a szakszavak sem kellenek. Ez kicsit olyan, adok is meg nem is, erőltetettnek tűnt nekem, mintha az írónő összeszedett volna a netről pár kifejezést és ennyi.
A másik, ami nem tetszett, az a vége. Nem erre számítottam, de ez nem is lett volna baj, szeretem, ha meg tudnak lepni egy könyvben. Azt értem én, hogy olyan véget szánt az írónő, amire nem számít az olvasó, de ez így nagyon nem jött be. El is rontotta az olvasási élményemet.

Mivel a történet és a szereplők ettől függetlenül, megfogtak és berántott a könyv, mindjárt megnéztem a filmet is. Egész jó kis adaptáció lett. :)

>!
Maxim, Szeged, 2019
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634990468 · Fordította: Stier Ágnes
4 hozzászólás
Törpillaa P>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Egy kicsikét gondolkoznom kellett rajta mennyi csillagot is szeretnék neki adni, és először három és félre gondoltam, de azért leszámítva, hogy nem voltam teljesen megelégedve mindennel, és mindenkivel, leginkább Stellával, úgy gondoltam megérdemli a négyet, mert végül is tetszett a történet, és habár előbb láttam a filmet, mint olvastam volna, ami teljes mértékben jól leköveti a könyvet, tetszett. De nem lett egyik sem kifejezetten a kedvenceim egyike, amit kicsit sajnálok, de hát ez van. A lényeg, hogy tetszett a könyv is azért. :D Bár kissé csalódott vagyok, szívás az élet, de spoiler

Kezdve, hogy eleve Dunát lehetne rekeszteni az ilyen fajta témájú könyvekkel és filmekkel, amik mind betegséggel kapcsolatosabbak, csak vegyük példának a Csillagainkban a hiba, és az Éjjeli napfényt, meg stb… stb… Ez egyáltalán nem romantikus, hogy két haldoklót bele passzíroznak egy romantikus nyáltengerbe, habár ez a könyv szerencsére nem cuppog a nyáltól, és végül is a végkifejlet teljesen máshogy fejeződik be, de akkor is. A valóságban semmi sem ilyen könnyű, ha az ember beteg, és nem ilyen mesébe illően történik, hogy jön hirtelen durr, és szerelmes lesz, ugyan már. spoiler

link

klara_matravolgyi>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Egy csoda volt ez a könyv! Egy humorba bújtatott tragikus történet két fiatal szerelméről, akiknek a fizikai kontaktus egymással egyenlő egy halálos ítélettel. A központi téma az ÉLET: nem mindegy, hogy élünk vagy túlélünk. Nagyon komoly gondolatokkal találkoztam olvasás során, a könyv felétől a hangulat keserédessé válik és onnantól kezdi el igazán megérinteni az embert.

6 hozzászólás
DarknessAngel>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Ez a könyv egyszerre érdekes, aranyos és szomorú. Azon kívül, hogy ez két cisztás fibrózissal küzdő szerelmes tiniről szól, mást tényleg nem tudtam róla. A könyv rövidsége miatt következtettem egy-két dologra, de még így is teljesen meglepett. Stella és Will nagyon édesek voltak, igazán tetszett a kapcsolatuk. Sokat segítettek egymásnak, mind a ketten végre igazán éltek egymás mellett. Én már a vége felé tényleg fel voltam készülve minden rosszra. Itt ráztam a fejem a felelőtlenségükön… De végülis kellemesen csalódtam. Keserédes volt a vég, de így volt tökéletes. Így volt realisztikus.
Poe♡ Imádlak, szívem. Legjobb barát. spoiler
Örülök, hogy olvashattam.

3 hozzászólás
Málnika>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Meddig fogom úgy élni az életemet, hogy félek attól, hogy „mi van ha”?

A film és a könyv avval a nemes céllal készült, hogy felhívja a figyelmet a cisztás fibrózisra, ezt pedig ifjúsági romantikaként teszi könnyen fogyaszthatóvá. A szerelmi történet jól megmutatja, milyen is az élet az örökletes genetikai betegséggel, de főként a keresztfertőzés kockázatára figyelmeztet. Azonban a betegség, a gyász, a bűntudat és a szerelem témáit korábban már számos könyv sűrítette egybe, és számomra ez most csak korábbi olvasmányélményeim gyenge változata lett. Bármennyire akartam szeretni, a két lépés távolság sajnos nemcsak a főszereplők, hanem köztem és a könyv között is megmaradt. A forgatókönyv jelleg erősen érződik a regényen, valószínűleg ez az oka, amiért kevésbé hatott meg, mint vártam. A giccses jeleneteket illetően viszont nem volt hiányérzetem, illetve nagyon zavart, hogy miközben arra épül, a betegségben szenvedőknek mennyire nem tanácsos közel kerülniük egymáshoz, legyengült szervezetükkel néha hajmeresztő módon érintkeznek fertőzésveszélyes dolgokkal spoiler. Stella és Will párosa tagadhatatlanul nagyon édes, de az erősen hatásvadász jelleg végig ott kering körülöttük, és bevallom, ez esetben a nyitott vég sem nyerte el túlzottan a tetszésemet.

Márk_2011>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Nem hallottam még a cisztás fibrózisról, míg a könyv hozzám nem került. Felfoghatatlan számomra, és nem is szeretném megtudni, hogy mit jelent ez a betegség egy beteg számára, egy szülő számára, két beteg szerelmes számára.
Stella kitartását nagyra tartottam! Így kell hozzáállni a rossz dolgokhoz! Will pedig pont az a srác, aki mellé egy Stella kell, hogy a legjobb legyen! Csak az a két lépés távolság, nem is gondolnánk milyen nagy távolság!

Finn_Hudson>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

A filmet még nem láttam, előbb mindenképp a könyvet akartam elolvasni. De ezek után biztos, hogy megnézem.
Stella és Will egymástól teljesen eltérnek, mégis nagyon jó hatással vannak egymásra. Stellának az irányításmániája segített Willnek, hogy ráébressze az élet fontosságára, Will pedig megtanította Stellának, hogy nem mindegy, hogyan éljük az életünket. Az egész könyv egy érzelmi hullámvasút, amin megéri keresztülmenni.

Deszy P>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

Nem meglepő módon elég régen találkoztam már ezzel a regénnyel, már hírből, ugyanis film készült belőle. És ha egy YA könyvből film készül, akkor arról nagy eséllyel hallok. Ráadásul ezt a könyvet/filmet is a Csillagainkban a hiba, illetve azóta már a Minden, minden rajongóinak kezdték el ajánlani.

Az ok roppant egyszerű: két beteg tini a főszereplő.

Nem, ezúttal nem rákosak, egy ennél sokkal kevésbé ismert betegséggel küzdenek, méghozzá cisztás fibrózissal. Rákos történetekről már sokszor olvashattunk, szerintem már senkinek nem mond újat például a kemoterápia vagy hogy mit jelentenek az áttétek. De bevallom, én cisztás fibrózisról még nem olvastam, és bármilyen furcsán és morbidan hangzik is, kellemes változatosságot nyújtott, hogy ezúttal egy más betegséget kaptak a nyakukba a főszereplőink.

A Csillagainkban a hiba és a Minden, minden hasonlítgatás persze várható és érthető, de aki esetleg legyintene, hogy megint egy „olyan” könyv, annak csak azt tudom mondani, adjon neki egy esélyt, érdemes. Nekem legalábbis nagyon tetszett, és egyáltalán nem éreztem koppintásszagot.

A teljes értékelésem:
» http://www.deszy-konyv.hu/2019/04/rachael-lippincott-mi…

KönyvMoly_1989>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság

„Ez csak az élet. Észre sem vesszük és vége lesz…”

Szívbemarkolóan szép! Zsepi nélkül olvasása nem javasolt… Tudom, tudom, hogy az alapszituáció akár lerágott csont is lehetne (beteg fiatalok szerelme), de ez a történet mégis tud újat nyújtani! Csodálatos! Mindenkinek egy Willt az életébe! Alig várom, hogy este megnézhessem a filmet!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Fay>!

– Ez csak az élet. Észre sem vesszük és vége lesz.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · Will Newman
Belle_Maundrell >!

Ha meg fogok halni, akkor szeretnék élni egy kicsit előtte.
Végül úgyis meghalok, de csak utána.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Will Newman
Fay>!

Annyira cuki, hogy úgy érzem, a légzésfunkcióim újabb tíz százalékot esett.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stella Grant · Will Newman
Belle_Maundrell >!

– […] Ne arra gondolj, amit elvesztesz! Arra gondolj, mennyit kell még kapnod az élettől!

242. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Will Newman
1 hozzászólás
Fay>!

Elegem van abból, hogy anélkül élek, hogy tényleg élnék. Elegem van abból, hogy akarok dolgokat. Sok minden nem lehet a miénk. De ez igen.
Tudom.

159. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stella Grant
Zitussh>!

– Ismerlek, Stella. Egy gyógyszerelőkocsi elrendezése olyan neked, mint az előjáték.

93. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Poe · Stella Grant

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Rees Brennan: A káosz leánya
Julie Anne Peters: Amikor ezt olvasod, én már nem leszek
Claire LaZebnik: Páros randi tesóknak
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Joss Stirling: Misty
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy hiányzol?
Stephanie Garber: Finale
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
S. J. Kincaid: A kárhozott