Five ​Feet Apart 53 csillagozás

Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Soon ​to be a major motion picture starring Cole Sprouse and Haley Lu Richardson in March 2019!

In this moving story that’s perfect for fans of John Green’s The Fault in Our Stars, two teens fall in love with just one minor complication—they can’t get within a few feet of each other without risking their lives.

Can you love someone you can never touch?

Stella Grant likes to be in control—even though her totally out of control lungs have sent her in and out of the hospital most of her life. At this point, what Stella needs to control most is keeping herself away from anyone or anything that might pass along an infection and jeopardize the possibility of a lung transplant. Six feet apart. No exceptions.

The only thing Will Newman wants to be in control of is getting out of this hospital. He couldn’t care less about his treatments, or a fancy new clinical drug trial. Soon, he’ll turn eighteen and then he’ll be able to unplug all these machines and… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781534452152 · ASIN: 153445215X
>!
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471182310 · ASIN: 1471182312
>!
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781534437333 · ASIN: 1534437339

2 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Will Newman · Stella Grant


Kedvencelte 12

Most olvassa 5

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 39


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart

Kicsit féltem ettől a regénytől, leginkább mert mindig picit lutri az, ha előbb készül el egy történet forgatókönyve, mint maga a könyv, amit a kezünkbe veszünk. Szerencsére végül egyáltalán nem okozott csalódást, és egy pillanatra sem éreztem azt, hogy ne lenne kerek egész a történet vagy annak felépítése. Ahogy számítani is lehetett rá, ez egy könnyfakasztó, nem csak kívül, de belül is gyönyörű könyv volt.

Stella hat éves korában kerül először a Saint Grace's kórházba cisztás fibrózisával. A 11 év alatt ez a kórház a második otthona lett, és sok „első” helyszíne volt. Itt találta meg az első legjobb barátját, a szintén CF-es Poe-t, itt végezték el az első műtétjét, amit aztán számtalan követett, és most itt talál rá az első fiúra, aki megdobogtatja a szívét. Will azonban szintén cisztás fibrózissal küzd…

6 láb távolság. Ennyit kell mindig tartani két CF-es beteg között, nehogy átfertőzzék egymást. Soha nem érintkezhetnek egymással, és akár egyetlen közeli köhintés örökre megváltoztathatja a sorsukat. Will-nek ráadásul B. cepacia-ja is van, ami egy rájuk nagyon veszélyes, antibiotikumra rezisztens baktérium. Emiatt ő már új tüdőt sem kaphat, ami pedig 5-10 plusz évet is biztosíthatna számára. Éppen ezért Will már feladta. Elege van a számtalan kórházból és kísérleti gyógyszerből, és már számolja a heteket a 18. születésnapjáig, hogy végre azt mondhassa: elég, és igazán élhessen a hátralévő idejében. De aztán megismeri Stella-t, aki az ő laza felfogásának szöges ellentéte. Stella egy kissé irányításmániás lány, aki mindenről listát vezet, aki minden egyes nap küzd az életben maradásért, akit mindenki szeret, és aki igazi inspiráció minden CF-es beteg számára. Will élete ettől a pillanattól megváltozik, és lelkében el kezd sarjadni egy veszélyes magocska: a remény. Stella és Will első pillanattól kezdve 6 láb távolságra, jövőjük együtt pedig eleve kudarcra van ítélve. Stella mégis úgy dönt, hogy egy láb távolságot visszalop a sorstól…

Nagyon örültem a két nézőpontnak, és mindkét szereplőt őszintén megszerettem. A könyv vége kicsit keserédes volt számomra, és egyelőre nem tudom, hogy tetszik-e így a befejezés, de megértettem, hogy miért döntöttek így a szerzők. Az olvasás során jó pár könnycseppet ejtettem, bár valamiért nem volt az a taknyom-nyálam összefolyik élményem, mint például a Csillagainkban a hibánál, bár ez egyáltalán nem baj. Az írásmód lebilincselő volt, alig tudtam letenni a könyvet. Az egyedüli, amit sajnáltam, hogy csupán pár hetet ölelt fel a történet, és így nagyon insta-szerelem érzésem volt a szereplőkkel kapcsolatban. A kórház leírása nagyon tetszett, bárcsak itt is lennének hasonlók, számomra ez sokat tett hozzá a történethez.

Azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal, hogy mikor kijött a film trailere, az első gondolatom az volt, hogy nekem ezt látnom kell, amikor pedig megpillantottam ezt a lélegzetelállító borítót, tudtam, hogy ezt a történetet nem csak látnom, de olvasnom is kell. Végül nagyon örülök, hogy a kezembe vettem ezt a könyvet, mert ez egy csodálatos, megható, szívszorító, aranyos ifjúsági regény volt, amit csak ajánlani tudok!

3 hozzászólás
Viichaan>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart

Mint sokan mások, én is félve kezdtem neki és őszintén szólva nem is szeretem a könyveket a nagy hype-ban olvasni.
Először úgy tűnt, hogy csak egy újabb romantikus történet két beteg fiatalról, akik sohasem lehetnek igazán együtt. Mindenki rengeteg hasonló történettel találkozott már, úgyhogy ilyenkor az ember valami pluszt, valami egyedit vár.
Ez esetben nekem sikerült megtalálnom, habár nem tudom igazán mi fogott meg ebben a könyvben. Lehet, hogy a szereplők akik mind másféleképpen viszonyultak az élethez és más-más gondolkodásmódot testesítettek meg. Lehet, hogy az az ártatlan és önzetlen szerelem ami kibontakozott közöttük. Lehet, hogy az a keserédes befejezés ami sírásra késztetett. De főleg azért, mert az ilyen történetek ráébresztenek, hogy értékeljem az életem és ráébredjek arra, hogy milyen szerencsés is vagyok. Nagyon elgondolkodtató volt és valóban ez egy jó lehetőség, hogy felhívja az emberek figyelmét erre a betegségre.

martonka77>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart

Már olvastam magyarul, és a filmet is láttam néhányszor, de nem bántam meg, hogy újra elolvastam.
Nagyon megrendítő, gyönyörű történet egy tiltott szerelemről, lemondásról, fájdalomról, betegségről. Imádtam minden sorát.
Szinte el sem lehet képzelni ilyen könyvek nélkül, hogy milyen lehet ezeknek a „gyerek doktoroknak” az élete. Mennyit szenvednek az életükért, a lélegzetvételért, ami nekünk, egészséges embereknek magától értetődő.

introverted_astygmia P>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart

Nincs perfect angolom but úristen de még így is annyira imádtam!! nagyon magába szippantott:")

Kyupirappa>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart

Még valamikor korábban terveztem elolvasni, akkor, amikor még nem tudtam, hogy film is lesz belőle. Aztán, mikor kijött magyarul is, a csapból is „Két lépés távolság” folyt, akkor gondoltam, hogy a budapesti osztálykirándulásunkon megveszem, természetesen nem az anyanyelvemen (filmet azóta nem láttam még). Angolt gyakorolni tökéletes, mert a nyelvezete igen gördülékeny, középfokú nyelvvizsgával 90%-ban meg lehet érteni, talán amikor a betegségről beszélnek, az a kihívás.
Érdekes könyv volt, amire számítottam tőle, azt megadta. A szereplők is szeretnivalóak ebben a keserédes történetben.
Egyedül egy problémám van vele, mégpedig az, hogy egészen „ezt már olvastam valahol” érzést árasztott magából. Hogyha olvastál már halálos beteg kamaszokról szóló könyvet, akkor ez is az az „egy a sok közül” típusú lesz, akkora újdonságot sajnos nem tud mutatni.
Lezárásként annyi, hogy a megvalósítás szuper, de a téma nem eredeti.

>!
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471182310 · ASIN: 1471182312
lettielena>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart

Tegnap még teljesen a hatása alatt voltam. Csak úgy száguldottam az oldalakon és alig vártam, hogy kiderüljön, hogy fog véget érni Will és Stella története.
Tegnap este pont ahhoz a részhez értem, amikor kiderül, hogy spoiler Azt is megmerem kockáztatni, hogy jobban tetszett spoiler
Ma fordult a kocka. A falhoz tudtam volna vágni a könyvet… Találgattam, hogy fog véget érni a szereplők története. Ki marad életben, ki távozik az örök vadászmezőkre. Erre nem számítottam. Bármennyire is gonosznak tűnök, nekem nem tetszett a vége… spoiler
A végétől függetlenül a szívemhez nőttek a karakterek, alig várom, hogy láthassam a filmet és a magyar fordítást is el fogom olvasni. Kíváncsi vagyok, második olvasásra milyen hatást fog rám gyakorolni.

Alice_and_the_White_Rabbit>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart

Soha hasonló témájú könyvet még nem olvastam, de úgy gondoltam itt az idő, hogy valami ilyesminek is nekiálljak. Őszintén a film előzetes nagyon megfogott és hát miért is nézné az ember a filmet ha el is olvashattja… :D
Szóval kezdjük ott, hogy alapból ilyen helyzet kialakulthat az magába kegyetlen. Becsüljük, hogy elészségesek vagyunk és fontos, hogy erre rájőjjünk és tudatosítsuk. Legyünk hálaśak, hogy „csak” allergiánk van vagy egyéb „piti” gondjaink az életben. Ezek a történetek nagyon jól reflektálnak a fontos dolgokra és remélem a legtöbbünkben ugyanazokat az érzéseket keltik….
Az értékelés „kellemetlenebb” része a story tálalása. Hát na az írástól és a történet felépítésétől nem vagyok úgy oda. Maga AHOGY negvan írva a örténet az nem kimondottan a szívem csücske (ezért nemadtam 5 csillagot). Viszont a karakterek, a történet a kis apró részletek azok minde hihetetlen jók voltak. Ez egy aranyos és egyben egy szomorú történet. Nem szertném senki olvasási élményét elrntani szóval többet nem is mondanék :) Angolul is olvasható még azoknak is kik nem profik a nyelvben és a borító valami csodaszép.

N_O>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart

Szívfacsaró, de mégis gyönyörű történet. Ha egyszer újra olvasásokig végre eljutok, akkor a magyar fordítását is biztosan a kezembe veszem.

Stamcs>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart

Ez a könyv kellett a lelkemnek. Ez a mondat fogalmazódott meg bennem, amikor befejeztem. Lehet klisésen hangzik az egész, két fiatal, akik betegek, szerelmesek lesznek egymásba, de nem lehetnek együtt a betegségük miatt. Amolyan Rómeó és Júlia effektus.
Azonban ez a történet egyszerűen gyönyörű. Nem igazán tudom megfogalmazni, mert még mindig a hatása alatt vagyok. Félve kezdtem bele, féltem tőle, hogy nagyon olyan irányba fog sodródni a történet, ami már-már a nagyon nyálas kategóriába esik, azonban hál'istennek nem. Sőt. Minden egyensúlyban van ebben a történetben. Imádtam minden sorát! A karakterek is remekül meg lettek írva, különösen Will karaktere, aki hatalmas fejlődésen megy keresztül a könyvben.
Szóval ajánlom nagyon. Igaz még csak angolul olvastam, de ha megjelenik magyarul, mindenképpen elolvasom:)

VandaMalik P>!
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart

Régóta a várólistámon volt ez a könyv, de szerettem volna angolul olvasni, így több idő volt beszerezni. Már a borítója nagyon megfogott, gyönyörűszép, olvasás közben sokszor csak megálltam és csodáltam. A filmet direkt nem néztem meg előtte, a könyv alapján szerettem volna megélni a történetet. Stella és Will kapcsolata csodálatos, teljesen átéreztem azt a fájdalmat, amit az vált ki, hogy nem érhetnek egymáshoz. Mégis mindent megtesznek, küzdenek egymásért. Poe is remek karakter volt, ugyanúgy Barb, Julie és még sorolhatnám. A könyv hatalmas élményt adott, elgondolkodtató, átértékelt bennem több dolgot is. A filmet is meg fogom nézni, de korántsem reménykedem abban, hogy ezt bármi felülmúlhatná…


Népszerű idézetek

Stamcs>!

„Lighten up, Stella,” I say, sauntering to the door. „It's just life. It'll be over before we know it.”

30. oldal

magic_shop>!

"You stealing roses, Stella? First a whole foot and now this?

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stella Grant · Will Newman
magic_shop>!

But it's his smile that catches my eye more than anything else. It's lopsided, and charming, and it has a magnetic warmth to it.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Will Newman
magic_shop>!

And, let's be honest here. It's not every day you see a remotely attractive girl hanging around a hospital, no more than five doors from yours.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stella Grant
magic_shop>!

It is nice to know that Will definitely likes me for me. I mean, he's pretty much exclusively seen me in pajamas or a hospital gown, so he clearly isn't in this for my good looks and impeccable Fall 2018 Hospital Collection wardrobe.

175. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stella Grant · Will Newman
Flóra_Gfellner>!

I attempt to hold the door for her, which is apparently very tricky to do when you're holding a pool cue and need to be five feet apart at all times, but I'm a gentleman, dammit.

180. oldal

Iloonka>!

I didn't know it was possible for a person to make old things become new again.


Hasonló könyvek címkék alapján

Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Debbie Macomber: Merry and Bright
John Green: The Fault in Our Stars
Nicola Yoon: Everything, Everything
Amy Harmon: Making Faces
John Green: Looking For Alaska
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Lisa Jane Smith: Night World – Secret Vampire
Sarah J. Maas: Catwoman: Soulstealer
Rachel Cohn – David Levithan: The Twelve Days of Dash & Lily