Lord ​Drayson bukása (Tanglewood 1.) 247 csillagozás

Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Amikor Colin Cavendish, Drayson újdonsült grófja tájékoztatja Lucy Beresfordot, hogy az édesanyjával együtt el kell hagyniuk a házat, amit az elmúlt két évben az otthonuknak tekintettek, Lucy rettentően felháborodik. Nincs se pénzük, se rokonaik, nincs senki, akihez segítségért fordulhatnának, és nincs hova menniük. Hogy meri a gróf minden lelkiismeretfurdalás nélkül felrúgni az apja Beresfordéknak tett ígéretét?

A végzet Lucy kezére játszik, amikor egy lovasbaleset után eszméletlen állapotban talál a grófra az út közepén. Amikor a férfi magához tér és nem emlékszik rá, hogy ki is ő valójában, Lucy megragadja az alkalmat, hogy leckét adjon alázatosságból a grófnak: elhiteti vele, hogy ő csupán egy egyszerű szolga, méghozzá Lucy szolgálatában.

És ezzel kezdetét veszi az elbűvölő mese egy nagyképű lordról és egy lobbanékony fiatal lányról, akik úgy belekavarodnak az események hálójába, hogy az is kérdésessé válik, kikeverednek-e belőle valaha.

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576969 · Fordította: Dobó Zsuzsanna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · ISBN: 9789635614394 · Fordította: Dobó Zsuzsanna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · ISBN: 9789635614400 · Fordította: Dobó Zsuzsanna

Kedvencelte 23

Most olvassa 9

Várólistára tette 197

Kívánságlistára tette 184

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Ez egy nagyon édes mese felnőtteknek.

Imádtam ezt a történetet. Kiszámítható, de annyira szórakoztató olvasni, hogy ez a legkevésbé sem érdekel. Imádom ezt a kort, és az olyan férfiakat, mint Lord Drayson. Nagyon-nagyon jót tett most a lelkemnek.

2 hozzászólás
nicosia P>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Nekem ez most kellemesen bugyutának tűnt. Nem volt benne semmi idegesítő, de igazán történet sem. Könnyed, aranyos történelmi romantikus regény volt, de nem lépett túl önmagán. Sem dráma, sem fordulat, sem izgalom.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Ez a történet egy édes kis mese volt. A hős, a hősnő, a körülmények, a cselekmény kissé ( irány a sztatoszféra) elrugaszkodtak a valóságtól/ valószerűtől, de sebaj, mert nekünk felnőtteknek is szülségünk van mesékre. A szerző remekül szőtte a szálakat, kellő arányban keveredett a humor és a romantika. Annak kimondottan örültem, hogy Colin rokonai is kedvesek és támogatóak voltak. Erotika nélkül is kerek egészet alkotott.

2 hozzászólás
Pati28 P>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Imádtam, imádtam és imádtam. ♥♥
Szinte alig bírtam letenni a könyvet, csak úgy faltam a sorokat. Végig olvasatta magát, izgalmas volt az első oldaltól az utolsóig.
Humoros volt, vicces, romantikus és egy kicsit szívet összetörő.
Szerettem Lucy és Colin karakterét, élveztem a csipkelődéseiket. Jókat derültem egyes párbeszédeken. Tűkön ülve vártam, hogy mi fog történni, miután Lord Drayson hazament, de szerencsére azt kaptam amit szerettem volna. Egyszóval kész felüdülés volt most számomra ez a könyv.:) Remélem a folytatásokat is olvashatom.;)

2 hozzászólás
Kiss_Julianna P>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Kicsit nehezen indult, régen olvastam romantikus könyvet. Aztán bele lendültem. Amikor a könyv negyedénél, már kiderült, hogy Colin visszanyerte az emlékezetét, és Lucyt elviszik szobafogságra, el nem tudtam képzeli mi lesz a történet folytatása.
De kiderült vannak még csavarok, érdekes dolgokat tudunk meg. Nagyon tetszett az elején Colin és Lucy szócsatája. Ami kitartott a végéig, egy kis haragszom rád szakasz után.
Természetesen a vége happyend lett.
A végén olvastam, várható a folytatása is. Kíváncsian várom.

11 hozzászólás
BeliczaiMKata P>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Kellemes kikapcsolás, borítékolható történésekkel. Nem eget rengető élmény, de egyszer jól esett elolvasni. Az nem annyira volt szerintem hiteles, hogy a lord családja spoiler de hát Istenem, vannak még csodák.

2 hozzászólás
Nono_ P>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Ha szereted a történelmi romantikusokat, a minden erotikától mentes történeteket, és a kedvelhető karaktereket, ahol a szóváltásuk mosolyt csal az arcodra, akkor ez a te könyved!
Viszont nekem ez már kevés volt. A történetvezetés lineáris, meglepetés és fordulat nélküli. Fájóan egyszerű és kiszámítható az egész könyv.
Összességében aranyos volt, de semmi egetrengető és csak egyszer olvasásós.

8 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Bájos és kedves. Tényleg az, nem csak két ló nevét írtam le. :)) Bocsánat, ez csak annak lesz poén, aki olvasta a könyvet.
Kicsit másabbra számítottam, de végülis kellemesen csalódtam. Nem a számomra megszokott történelmi romantikus spoiler, de ennek ellenére is élvezet volt olvasni.

3 hozzászólás
ppuummukli>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Egy nagyon kedves történet, nem tartogat nagy meglepetéseket, nem okoz izgalmakat, de mégis tökéletesen kikapcsol. Békés és hangulatos, de nem unalmas. Pont annyi romantikával, ami éppen elég egy ilyen kötetbe. Lucy egyedi kicsit fura lány, de kedvelhető. Lord Draysont pedig nagyon hamar meg lehet szeretni. Az abszolút kedvencem Mr. Shepherd. :) De ebben a könyvben igazából nincs olyan, akit ne lehetne kedvelni, nincs negatív karakter. Teljesen pozitív olvasási élmény minden szempontból.

2 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Tanglewood 1

Imádtam ezt a könyvet, teljesen elvarázsolt a könnyedségével, a humorával és a kedvességével.
Lucy a főszereplő egyből belopta magát a szívembe, de a többi szereplő is nagyon szimpatikus volt. A 19. századi angol vidéki élet varázslatos volt és igazi tündérmese volt a történet, ahol a szegény lány meghódítja a kőszívű lordot, aki mint kiderült mégsem olyan kőszívű. Bár lehet, hogy a szerelem térítette észhez.
Úgy tűnik, minden részben 1-1 új pár fog egymásra találni, kellemesen kalandos körülmények között.
Austen világába kalauzolt el, ezt a kort imádom és örülök, hogy egy új írónő felelevenítette. remélem kiadják a következő részeket is, mert nagyon kell nekem.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

anikho>!

A könyvek éltetik a lelkemet – mondta mindig. – Nélkülük nem lennék több puszta porhüvelynél.

160. oldal

_Enii_>!

Egy mosoly nem mosoly, csak ha tükröződik az illető szemében is.

mészáros5>!

Colin rájött, hogy a világ nem egyszerűen igazságból és hazugságból, helyes és helytelen dolgokból áll. Van ezek közt egy bizonytalan terület, ahol az ember ide-oda ingadozhat, a nem egészen helyes és nem egészen helytelen közt.

AniTiger P>!

    – De nem hagyhatjuk csak így a szőnyegen, ugyebár?
    – Ennyire azért nem vagyok szívtelen – sóhajtott Lucy, de szinte azt kívánta, bárcsak mégis ott hagyhatná. – Le kell vennünk róla a vizes holmit, el kell látni a horzsolásait, és le kell fektetnünk a konyha melletti üres szobában. Ez megfelel így?
    – Igen, kisasszony, de… – Georgina elhallgatott és az ajkába harapott.
    – De mi, Georgy? – kérdezett vissza Lucy némi türelmetlenséggel a hangjában.
    A szobalány suttogva folytatta:
    – Mi van, ha felébred, miközben vetkőztetjük?
     „Épp emiatt aggódik!” gondolta Lucy mogorván.
    – Akkor majd fejbe verjük egy gyertyatartóval, hogy visszaaludjon.
    – Kisasszony!

AniTiger P>!

    Eszébe juttott, amit Mr. Shepherd mondott egyszer, miszerint nem igazságos ítéletet mondani egy könyvről csupán a címe vagy akár az első egy-két fejezete alapján. Az embernek meg kell ismernie az egész könyvet mielőtt jónak, vagy rossznak titulálhatja.
    Kétségtelenül ugyanez a helyzet az emberekkel is. Lucy csupán Lord Drayson első fejezetét olvasta el, amitől keserű íz maradt a szájában és erős vágy, hogy becsapja a könyvet, és ne olvassa tovább. De most, hogy úgymond kénytelen folytatni, talált egy ízt, ami már nem annyira keserű, és egyre inkább úgy gondolta, hogy a további olvasás korántsem akkora büntetés, mint eredetileg hitte.

AniTiger P>!

    – Nem tudom, hogy miért van itt – kezdett bele –, de csak azt tudom feltételezni, hogy igazságtételhez és lezáráshoz lehet köze. Amit önnel tettem, az förtelmes és megbocsáthatatlan. Dühös voltam és letört a hír, amivel érkezett és a személytelen mód, ahogyan közölte azt. Rosszul reagáltam, és azóta is szinte minden nap bánom a meggondolatlan tetteimet. Ezért a bocsánatáért esedezem.
    A férfi ajkai enyhén megrándultak.
    – Szinte minden nap?
    – Igen – válaszolta a lány őszintén. – Volt pár nap, amikor kifejezetten a pokolba kívántam önt, uram.
    A férfi hátravetett fejjel felnevetett.

ttiillyy P>!

A vidám időjárás nézőpont kérdése, Collins. Elvégre az esőt is tekinthetjük vidámnak, ha valaki esőre vágyik.

anikho>!

Az utálatos férfiak is lehetnek jóképűek, kisasszony.

34. oldal

TiszlaviczMarcsi IP>!

A szobalány suttogva folytatta:
– Mi van, ha felébred, miközben vetkőztetjük?
„Épp emiatt aggódik!” , gondolta Lucy mogorván.
– Akkor majd fejbe verjük egy gyertyatartóval, hogy visszaaludjon.

35. oldal, KMK 2020.

Lovely_Angel21>!

Az ön története közel sem ért még véget, kedvesem. Még oly sok mindent meg kell írni. Szegje fel az állát, és lássuk, hogyan alakul, na, mit szól?

299. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: A herceg
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú
Hercz Júlia: Arany és Ónix
Julie Klassen: Lány a kapusházban
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
J. A. Redmerski: Megölni Sarait
Vi Keeland – Penelope Ward: Szívtipró pilóta
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.
Lisa Kleypas: Nem múló varázs