Lord ​Drayson bukása (Tanglewood 1.) 81 csillagozás

Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Amikor Colin Cavendish, Drayson újdonsült grófja tájékoztatja Lucy Beresfordot, hogy az édesanyjával együtt el kell hagyniuk a házat, amit az elmúlt két évben az otthonuknak tekintettek, Lucy rettentően felháborodik. Nincs se pénzük, se rokonaik, nincs senki, akihez segítségért fordulhatnának, és nincs hova menniük. Hogy meri a gróf minden lelkiismeretfurdalás nélkül felrúgni az apja Beresfordéknak tett ígéretét?

A végzet Lucy kezére játszik, amikor egy lovasbaleset után eszméletlen állapotban talál a grófra az út közepén. Amikor a férfi magához tér és nem emlékszik rá, hogy ki is ő valójában, Lucy megragadja az alkalmat, hogy leckét adjon alázatosságból a grófnak: elhiteti vele, hogy ő csupán egy egyszerű szolga, méghozzá Lucy szolgálatában.

És ezzel kezdetét veszi az elbűvölő mese egy nagyképű lordról és egy lobbanékony fiatal lányról, akik úgy belekavarodnak az események hálójába, hogy az is kérdésessé válik, kikeverednek-e belőle valaha.

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576969 · Fordította: Dobó Zsuzsanna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · ISBN: 9789635614394 · Fordította: Dobó Zsuzsanna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · ISBN: 9789635614400 · Fordította: Dobó Zsuzsanna

Kedvencelte 9

Most olvassa 8

Várólistára tette 164

Kívánságlistára tette 182

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Tóth_Orsolya_3 P>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Bájos és kedves. Tényleg az, nem csak két ló nevét írtam le. :)) Bocsánat, ez csak annak lesz poén, aki olvasta a könyvet.
Kicsit másabbra számítottam, de végülis kellemesen csalódtam. Nem a számomra megszokott történelmi romantikus spoiler, de ennek ellenére is élvezet volt olvasni.

3 hozzászólás
anikho>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Lelkemet melengető, szívemet felpezsdítő történet!
Nagyon szerettem olvasni.

Az alap ötlet is zseniális, szerintem még nem is találkoztam ilyennel. A fülszöveg egyébként pompásan összefoglalja, mit is várhatsz ettől a könyvtől.

Mit is?
1. Egy igazán jó szívű főszereplő lányt, aki féktelen dühében elkövet valamit, amiből nagyon nehezen tud csak kikeveredni… vagy nem is sikerül neki?
2. Egy olyan főszereplő grófot, aki minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami az elvárható tőle. Kimért, jóképű, arisztokratikus, karizmatikus, megnyerő, humoros.. értitek. Bár napestig folytathatnám.
3. Egy olyan szerelmi szálat, ami fokozatosan épül fel, hisz a szereplőknek van idejük ismerkedni, viccelődni egymással. Van elég idejük őszintén kötődni a másikhoz, mindenféle enyelgés nélkül. Ne érts félre! Szeretem azokat a történeteket is (pl. Lisa Kleypas és Julia Quinn könyvei), de ez most hangulatában mégis „aranyosabb”. Mint az Edenbrooke. Imádnivaló.
4. A mellékszereplők egytől egyig szimpatikusak.. egy karaktert sem tudok felhozni, aki negatív érzéseket keltett volna bennem. Remélem még látjuk Mr. Ludlow-ot.. :)

A cselekményszálra visszatérve nem ítélem el Lucyt, egy nagyot hazudott, amit szinte már egyből meg is bánt. Csak már késő volt, és nem tudott kijönni belőle.., így egyre jobban belesüppedt a saját maga keltett katyvaszba. És közben egyre jobban megismerte Colint, és rájött, hogy nem szabad első benyomásból megítélni az embert. A szereplőink együtt fejlődnek, tagadhatatlan, hogy egymás hatására.

A könyvespolcom éke lesz az a történet is! Alig várom a következőket @Könyvmolyképző
! :)

6 hozzászólás
Detty89 P>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Nagyon tetszett!
Szeretem a történelmi romantikus történeteket, főleg azokat, amiknek a főhősnője ennyire szerethető! Lucy nagyon szimpatikus, talpraesett, életvidám karakter, akinek gondolkodás nélkül lennék a társalkodónője. :)
Colin az elején csak egy szívtelen grófnak tűnik, de természetesen sokkal több van az álarc mögött. Az én ízlésem egy kicsivel több szenvedélyt elviselt volna, de annak, aki nem szereti a túlzott romantikát, pont megfelelő ez a könyv. Kevés szereplős, 2 helyszínes történet, limitált cselekménnyel.
Remélem elhozzák a folytatást, szívesen olvasnám tovább a sorozatot!

Adri93>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Hogy én mennyire imádtam ezt a könyvet. Bájos volt, humoros, és teljesen elrepített egy másik világba. Nem voltak nagy drámák, sem felesleges hajcihő. Tökéletes kikapcsolódás volt,szívesen olvasnám a folytatásokat is spoiler

5 hozzászólás
Trice29 P>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Erősen gondolkodtam a 4-4,5 között, végül most bizalmat szavaztam.
A könyv első 100 oldala szörnyen untatott. Tetszett a helyszín, kedvesek és szerethetőek a szereplők, de valahogy kevés a történet. Majd lassan beindultak az események, de szerintem továbbra is kevés egy igazán jó történethez. Inkább olyan csörgedező patak benyomásom volt. Persze aranyos és olykor szívmelengető volt a történet, de semmi nyomot nem hagyott bennem. Ha lesz folytatás, arra továbbra is kíváncsi vagyok.

ZsúésKrisz_Olvas>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Valami nagyon könnyed, szívmelengető történetre vágysz, és szereted a történelmi romantikusokat? Akkor ezt a könyvet bátran választhatod.
Kedves kis történet, imádni való szereplőkkel. Rengeteg humorral fűszerezve. Egy cseppet kiszámítható, viszont cserébe rendkívül szórakoztató.
Nagyon szép volt Lord Drayson személyiségének átalakulása, talán még akár részletesebben is kifejthette volna az írónő ezt a vonalat.
Teljesen kikapcsolt és felüdített. Kíváncsian várom a következő részt!

3 hozzászólás
molybaba>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Új kedvenc! ♡.♡
Végre egy könyv,a amiben megfelelő arányban van humor, romatika és elvek.
A cselekménynek jó a dinamikája. Szépen ível felfelé a tetőpontig, megtartja egy kicsit és lassan visszatér a kezdő pontra. Van benne körömrágós izgalom és falat kaparós-türelmetlenül-kivárós rész és természetesen megríkatós jelenet is. Van néhány a valóságtól igencsak elrugaszkodott jelenet, ami tompítja a örténet fényét, de éppencsak.
A főszereplők egyediek és nagyon megnyerők. A személyiségváltozások gyönyörűen kirajzolódnak öröm volt olvasni minden egyes sorát.
A háttértörténet komikus és igencsak rózsaszínűen romantikus, viszont olyan szépen van becsomagolva és tálalva, hogy varázslatossá válik az író keze nyomán.
Nagyon örülök, hogy olvashattam. Igazi nagy kedvenc lett.
A hab a tortán az, hogy egy sorozat első része, vagyis még több hasonlóan jó könyv vár rám. :)
((Nagyon nehéz volt nem spoilerezni vagy agyon elemezgetni a könyvet. Inkább a hangulatát igyekeztem megragadni, remélem, sikerrel.
Aki az Edenbrooke-ot vagy a Blackmoore-t szerette, annak ez sem fog csalódást okozni.))

2 hozzászólás
Titina>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Ez egy nagyon bájos, kedves és néhol vicces történet volt. Szerettem olvasni, nagyon gyorsan ki lehet végezni, ha van az embernek ideje, mert olvastatja magát. Szegény Lord Drayson, jól becsapták, de szerintem ez nagyon jó alapja a történetnek, mert ettől lesz igazán szórakoztató. Szerettem a szereplőket, Georgy volt a kedvencem, szerettem azt a falusi ízes beszédét. :D spoiler. Olyan óriási sztorija nincs a történetnek, de mégis nagyon kellemes volt olvasni. Illetve, valahogy ebben a borongós őszies időben, engem jobb kedvre is derített.
Viszont valami nekem hiányzott és nem is igazán tudom megmondani mi az. De úgy éreztem olvasás közben többször is, hogy egy picit kevés. Pedig lényegében az ilyen Jane Austen korabeli regények sem nagy történésekkel rendelkeznek.
Mindenesetre ha valaki egy kellemes romantikus délutáni kikapcsolódásra vágyik, akkor bátran ajánlom.

Demise P>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Az első kérdésem… Merre lehet ájult grófokat gyűjtögetni? Google koordinátákat kérek szépen!
A stílus kicsit eltérő a megszokott történelmi romantikustól, a szokásos – társadalmi normákból eredő – konfliktusok valamennyire hiányoztak belőle és – talán a helyszín miatt – viszonylag zárt világban játszódott. Kevés helyszín és kevés szereplő volt.
Kellemes kikapcsolódást jelent, azért valamennyire mindannyian élvezzük, hogy Lucy megfelelően bosszút állt grófunkon.

lvarganiki>!
Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Előre jelezném, hogy imádtam az Julianne Donaldson: Edenbrooke-ot és a Julianne Donaldson: Blackmoore-t.Így nem csoda, hogy azonnal lecsaptam Lord Drayson bukásárára, hisz ez is az Aranypöttyös sorozatban jelent meg.
És nem csalódtam! Üdítő volt ismét egy viktoriánus korban játszodó történenet olvasni, bár néhol eléggé eltért az akkoriban elvárt erkölcsi normáktól, de hát éppen ezért olvassuk Őket, nem!? :D Tudnék kötekedni, de nem fogok!
Vicces, bájos, olykor nagyon romantikus, de mosolyogva olvastam végig, tehát a célját elérte. Köszönöm az élményt Mrs. Anderson!


Népszerű idézetek

AniTiger P>!

    – Nem tudom, hogy miért van itt – kezdett bele –, de csak azt tudom feltételezni, hogy igazságtételhez és lezáráshoz lehet köze. Amit önnel tettem, az förtelmes és megbocsáthatatlan. Dühös voltam és letört a hír, amivel érkezett és a személytelen mód, ahogyan közölte azt. Rosszul reagáltam, és azóta is szinte minden nap bánom a meggondolatlan tetteimet. Ezért a bocsánatáért esedezem.
    A férfi ajkai enyhén megrándultak.
    – Szinte minden nap?
    – Igen – válaszolta a lány őszintén. – Volt pár nap, amikor kifejezetten a pokolba kívántam önt, uram.
    A férfi hátravetett fejjel felnevetett.

anikho>!

– Van annak az állatnak neve, vagy ez is buta kérdés?
A férfi egy pillanatig Lucyt fürkészte, mintha azt mérlegelné, vajon a lány érdemes-e arra, hogy egy ilyen információ birtokosa legyen.
– Bájos.
– Elnézést?
– A ló neve Bájos.

AniTiger P>!

    – De nem hagyhatjuk csak így a szőnyegen, ugyebár?
    – Ennyire azért nem vagyok szívtelen – sóhajtott Lucy, de szinte azt kívánta, bárcsak mégis ott hagyhatná. – Le kell vennünk róla a vizes holmit, el kell látni a horzsolásait, és le kell fektetnünk a konyha melletti üres szobában. Ez megfelel így?
    – Igen, kisasszony, de… – Georgina elhallgatott és az ajkába harapott.
    – De mi, Georgy? – kérdezett vissza Lucy némi türelmetlenséggel a hangjában.
    A szobalány suttogva folytatta:
    – Mi van, ha felébred, miközben vetkőztetjük?
     „Épp emiatt aggódik!” gondolta Lucy mogorván.
    – Akkor majd fejbe verjük egy gyertyatartóval, hogy visszaaludjon.
    – Kisasszony!

AniTiger P>!

    – Ezt megkönnyebbülten hallom – válaszolta a férfi. – Ön nyilvánvalóan feddhetetlen jellemű asszony.
    – Az vagyok – igazolta vissza az asszony. – A kérdés az, hogy ön az-e?
    – Mármint asszony? – A férfi hangjából mosoly hallatszott. – Remélem, hogy nem.
    – Feddhetetlen jellemű férfi – sziszegte Mrs. Bidding.

ttiillyy>!

A vidám időjárás nézőpont kérdése, Collins. Elvégre az esőt is tekinthetjük vidámnak, ha valaki esőre vágyik.

anikho>!

A könyvek éltetik a lelkemet – mondta mindig. – Nélkülük nem lennék több puszta porhüvelynél.

160. oldal

anikho>!

– Úgy vélem, komolyan beszél.
– Így is van.
– Pedig biztosan nem. Egy tiszteletre méltó férfi se nevezné Bájosnak a lovát.
– Megeshet, hogy nem vagyok tiszteletre méltó.
– Kezdem úgy vélni, hogy ez lehet a helyzet.

AniTiger P>!

    Eszébe juttott, amit Mr. Shepherd mondott egyszer, miszerint nem igazságos ítéletet mondani egy könyvről csupán a címe vagy akár az első egy-két fejezete alapján. Az embernek meg kell ismernie az egész könyvet mielőtt jónak, vagy rossznak titulálhatja.
    Kétségtelenül ugyanez a helyzet az emberekkel is. Lucy csupán Lord Drayson első fejezetét olvasta el, amitől keserű íz maradt a szájában és erős vágy, hogy becsapja a könyvet, és ne olvassa tovább. De most, hogy úgymond kénytelen folytatni, talált egy ízt, ami már nem annyira keserű, és egyre inkább úgy gondolta, hogy a további olvasás korántsem akkora büntetés, mint eredetileg hitte.

anikho>!

Az utálatos férfiak is lehetnek jóképűek, kisasszony.

34. oldal

AniTiger P>!

    – Irgalmas ég, igencsak nehéz, nem igaz? – lihegte Lucy. – Mit művelt? Teletömte a zsebeit ólommal?
    Georgina is térdre rogyott Lucyval szemben, és végigsimított a tenyerével a gróf karján.
    – Sokka inkább csupa izom – mondta, és közben a gróf arcát tanulmányozta. – És igencsak jóképű is, nemde?
    Lucy szúrós szemeket meresztett a szobalányra.
    – Georgy, ne merészelj semmi csodálnivalót találni ezen a férfin! Utálatos, én mondom neked. Utálatos.
    – Az utálatos férfiak is lehetnek jóképűek, kisasszony.


Hasonló könyvek címkék alapján

Teresa Medeiros: Felejthetetlen csók
Donna MacMeans: Mámoros ölelés
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök
Lisa Kleypas: Nem múló varázs
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Tracy Chevalier: Az utolsó szökevény
B. N. Toler: Lélekvesztők
Kristen Callihan: Managed – Kontroll