Spanyol ​konyha 2 csillagozás

R. Szepessy Ilona: Spanyol konyha

A magyarok könnyen megbarátkozhatnak a spanyok konyhával: sűrű levesek, bőséges húsok, erősen fűszeres ételek világa ez, akár a mienk. R. Szepessy Ilona, a nagy sikerű Francia konyha szerzője ezúttal az ibériai konyhaművészet világába nyújt bepillantást; az általánosan elterjedt, tipikus ibériai ételek (gazpaco, paella, tortilla) változatai mellett szinte minden tartomány (Baszkföldtől Mallorcáig) szerepel egy-egy jellegzetes fogással; a receptgyűjtemény a híres spanyol italok (pl. sangria) ismertetésével zárul.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Minerva kis szakácskönyvek

>!
Minerva, Budapest, 1987
134 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632233891

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Nienna001 P>!
R. Szepessy Ilona: Spanyol konyha

Befejeztem az „olvasását” bár még bőven forgatom. Végig néztem a recepteket, bejelöltem az összeset, ami hozzávalók és elkészítési mód alapján szóba jöhet. A Puding próbája az evés kihívásra ezt a szakácskönyvet választottam, eddig 8 receptet készítettem el belőle, a kihívásban megszabott 21-ből. A karcok között megtalálhatók a fényképes beszámolók :)

Tetszik, kis méretű, könnyen hurcolom magammal a boltba, bevásárláskor (lefotózni a receptet túl egyszerű lenne.)

Úgy került hozzám, hogy a barátommal Győrben a Könyvszekér felhozatalát nézegettük,amikor megláttam ezt a könyvet. Van némi vonzódás bennem a spanyol kultúra iránt.. @Szürke_Medve véleménye szerint, nincs már értelme szakácskönyvet venni, mikor az interneten minden recept fent van. Erre azzal érveltem, hogy itt egyben vannak, nem kell keresgelni. Medvém erre azt mondta, hogy jó vegyem meg, de akkor főzzek is belőle :D Kihívás elfogadva!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

MissWenut>!

Sajtos különlegesség
(Especialidad de queso)

Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 8 dkg reszelt Pannónia sajt, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatosan elvegyítjük a sajttal, nehogy a hab összetörjön. Fakanállal diónyi nagyságú halmokat formálunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és néhány perc alatt a forró olajban minden oldalát aranyszínűre sütjük. (Számítsunk arra, hogy sütés közben megduzzad a sajtos különlegesség.)

47. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Verhóczki István: Nemzetközi Konyha
Steiner Kristóf: Kristóf konyhája
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége
Beh Mariann: A kert konyhája
Borbás Marcsi: Édes békeidők
Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj
Váncsa István: Váncsa István szakácskönyve
Ambrus Éva: Anya, kérek még!
Horváth Ilona: Horváth Ilona illusztrált szakácskönyve