With ​This Heart – Ezzel a szívvel 33 csillagozás

R. S. Grey: With This Heart – Ezzel a szívvel

Két ​hónappal a találkozásunk előtt még a halál kopogtatott az ajtómon.

Ha egy évvel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy szerelmes leszek, nekivágok egy őrületes utazásnak, felülök egy Triceratopsra, egy bár pultján fogok énekelni, és hogy elveszítem a szüzességem, azt gondoltam volna az illetőről, hogy be van drogozva.

Aztán találkoztam Beckkel.

A vadító, okos és tagadhatatlanul elbűvölő Beck úgy száguldott be az életembe, mintha az lett volna a küldetése, hogy megértsem, az életet ne vegyem magától értetődőnek. Megmutatta nekem, hogy nincsenek határok, a szabályok a gyengéknek valók, és hogy egy csók pont akkor fog elcsattanni, amikor a legkevésbé számítok rá.

Fenekestül forgatta fel az életemet. Szinte már az utolsó reménysugarat is elveszítettem, amikor hirtelen kaptam egy új esélyt az élettől. Ezúttal viszont nem hagytam, hogy kicsússzon a kezeim közül.

Úgy indultunk útnak, hogy sem vesztenivalónk nem volt, sem garanciánk a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574903 · Fordította: Rácz Kata

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Beckham Dilan Prescott · Abby Mae McAllister


Kedvencelte 5

Most olvassa 6

Várólistára tette 133

Kívánságlistára tette 155

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Milli88 P
R. S. Grey: With This Heart – Ezzel a szívvel

„Azt akartam, hogy kövesd az álmaidat, hogy én is követhessem melletted az enyémet.”

  ○ _______
  ‖    |
  ‖ KEDVENC! |
  ‖    |
   ‖ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
 ∧_∧
 (`・ω・‖
 丶 つ0
 しーJ

OMG!!!!!!!! Igaz, még csak 16 nap telt el az évből, de tudom, érzem, hogy ez a könyv számomra a 2020-as év egyik kedvence.
Anno imádtam a A soha határa című könyvet. Többen is ahhoz hasonlították, ezért borítékoltam magamban, hogy őt is szeretni fogom, a fülszöveg olvasása nélkül teljesen vakon landolt a kosaramban. De arról álmodni sem mertem, hogy ennyire leg-leg-leg lesz. Miután kézbe vettem menthetetlenül beleszerettem a történetbe és a karakterekbe is.
Ritka az a könyv, ahol az összes szereplőt ennyire megkedvelem. Abby vicces, felelőtlen és komoly egyszerre, Beck egy igazi zsivány, akiért minden lány titkon odáig van, Caroline a nagybetűs Barát, akit az ember valaha kívánhat magának.
Olvasás közben végig mosolyogtam, helyenként önfeledten kacagtam, többször is sírtam. Érzelmek egész kavalkádja vonult végig rajtam, mindeközben pedig nem akartam, hogy vége legyen.
Rövidsége ellenére egy igazán mély, őszinte, kedves és végletekig szertetre méltó alkotás. ❤

Ui.: Nekem is kell egy zombis só- és borsszóró. :P

19 hozzászólás
>!
ZitussKa
R. S. Grey: With This Heart – Ezzel a szívvel

.."minden reggel arra akarok èbredni, hogy hálás vagyok"..

Igazi kihívás mondatokká formálni a szerelmemet ès hódolatomat e törtènet iránt. Pedig ennyit igazán illene.
Ez a könyv nekem jelen èlethelyzetemben egy megnyugtató ölelès. A cseppnyi szomorúság mellett rengeteg önfeledt kacagás jellemzi. A hősnőnk egy humorhomba. Egyszerűen imádtam. Nèha olyan esetlen ès nevetsègesen aranyos.
.. mindamellett, hogy Beck is teljes mèrtèkben ès vitathatatlanul elrabolta a szívemet mègis örültem, noha èberen, maximálisan jelen volt a törtènetben ez mègsem róla szólt. Vègig Abbyn maradt a fókusz, míg Ő egy lèpèst hátrálva hagyta kiteljesedni. Nagyon-nagyon èrtèkeltem.
Hatalmas újraolvasós kedvenc ès csak ajánlani tudom. Minden oldalát szerettem, nincs olyan, amit kihagynèk vagy hozzátoldanèk. Ritka kincs számomra.

7 hozzászólás
>!
pveronika
R. S. Grey: With This Heart – Ezzel a szívvel

Harmadjára olvastam ezt a könyvet, de számomra egyszerűen megunhatatlan ez a történet, amely magával ragadó, humoros, elgondolkodtató, olykor könnyfakasztó és nem utolsó sorban letehetetlen.

Abby és Beck egy kissé szokatlan helyen, egy temetkezési vállalat boltjában találkoznak. Beck egy helyes, vicces és picit furcsa srác, akit bárhogy is próbálkozik, Abby nem tud lerázni, és miután elválnak útjaik, akkor sem tudja kiverni a fejéből.

Abby bár 19 éves, de eddig jóformán nem is élt. Egy veleszületett szívrendellenesség miatt egész eddigi élete csak a kórházakról és a transzplantációra való várakozásról szólt. Már teljesen le is mondott mindenről, amikor végre mégis megszólalt a csipogó, és ő egy új esélyt kapott az élettől. Most úgy érzi, hogy nem vesztegetheti el ezt ajándékot, és egy olyan utazást tervez, ami során csupán a végső cél a biztos pont, azt nem tudja, hogy az út során milyen kalandok várnak majd rá. Márpedig ha egy helyes, vicces és szórakoztató útitárs is csatlakozik ehhez a merész vállalkozáshoz, akkor sejthető, hogy Abbynek és az új szívének életre szóló élményekben lesz része.

Beck és Abby azonnal belopták magukat a szívembe. Nagyon jó páros, akik hamar megtalálták a közös hangot. Emlékszem, mikor először olvastam ezt a könyvet, már a legelső jelenetnél érzetem, hogy kedvencet fogok avatni. Már akkor hangosan nevettem a szereplők szócsatáján, az pedig, ahogy Beck meghívatta magát az utazásra, váratlan és egészen komikus fordulat volt. Imádtam Beck karakterét. Egyszerre volt figyelmes, érdekes és humoros. Abbyt és a legjobb barátnőjét Carolinet is nagyon megkedveltem, és nagyon sokat nevettem Abby lehetetlen gondolatain is. A könyv sok más mellett azt a kérdést is felveti, hogy az egyik élet értékesebb-e, mint a másik, és nagyon tetszett, ahogy az út szerves része volt, hogy erre választ találjon a főszereplő.

R. S. Grey az egyik kedvenc szerzőm. Általában ha valami kis könnyed kikapcsolódásra vágyom, tudom, hogy az ő könyveivel nem tévedhetek. Bár főként Rom-Com műfajban alkot, de nagyon ritkán, – ahogy ez alkalommal is –, ő is kikacsintgat ebből a zsánerből. Szeretem az írónő humorát, és annyira örülök, hogy ebbe könyvbe egy kis mélységet is mert csempészni. Szinte az összes eddigi R.S. Grey könyvet olvastam (eddig 20 darabot), de számomra eddig egyik sem tudta ezt a kötetet felülmúlni. Sokat nevettem az olvasás során, és olykor volt, hogy alig láttam a könnyeimtől. Ez egy csodálatos, vicces, kissé káoszos és váratlan utazás története volt, amit mindenkinek ajánlok!

http://veronikasreaderfeeder.com/r-s-grey-with-this-hea…

★ Eredeti értékelésem --> https://moly.hu/ertekelesek/1651412

>!
Illatos_Hópehely P
R. S. Grey: With This Heart – Ezzel a szívvel

Hú, ez tényleg Csillámpóni volt, ahogy Veronika az elején megsúgta.
Nem mondom, hogy nem könnyeztem meg itt-ott, de alapvetően jól szórakoztam a könyvön.
Tetszett Abby elszántsága, bár az ő állapotában kicsit felelőtlennek tartottam.
Beck egy tökéletes barát, szerelem, minden :)

7 hozzászólás
>!
ƨɔɴом P
R. S. Grey: With This Heart – Ezzel a szívvel

Még mindig nem tudok túl lenni ezen a könyvön, pedig már 2 napja befejeztem. Azt hittem a Soha határa után nem fogok ebben a műfajban olyan könyvet találni, ami ennyire megfogna. Ahol ennyire élveztem az utazást, minden bájával és szomorúságával együtt. spoiler
Az elmúlt jó pár olvasmányomat tekintve Beck messze magasan a legjobb karakter bennük. Annyira élő és amit Abbyért tesz, ahwr. Abby mellette pedig igazi felüdülés, tetszett ahogy a szárnyait bontogatta.
Azt még nem döntöttem el, hogy kedvencnek tudnám e jelölni, mert velem van a könyv, de fent említett kis tüske még bennem van. Lehet egy újraolvasás segít majd a dolgon. :)

5 hozzászólás
>!
Réka0128
R. S. Grey: With This Heart – Ezzel a szívvel

Teljesen elvarázsolt. ♥

Nagy reményekkel álltam neki a könyvnek, mert többen a Soha határához hasonlították, amit nagyon szerettem. A történet egy nem mindennapi találkozással indul, majd egy felejthetetlen utazásnak lehetünk részesei a szereplők által. Sok humoros jelenet jellemzi a könyvet, de emellett kapunk pár igazán szívszorító részt is. Amikor a végére értem egy picit elszomorodtam, mert annyira olvastam volna még tovább.
Annyira szerethetőek voltak a karakterek, hogy azt leírni nem tudom. :) Abby és Beck hihetetlenül jó párost alkotnak és Caroline-t is nagyon megkedveltem. Örültem volna, ha Beck szemszögéből is lett volna pár fejezet, mert kíváncsi lettem volna néha mi jár a fejében.
A borító csodaszép és a címmel együtt nagyon illik a történethez. :) Szívesen olvasnék még az írónőtől a jövőben, mert eddig mindkét magyarul megjelent könyvét imádtam.

2 hozzászólás
>!
k_kata99
R. S. Grey: With This Heart – Ezzel a szívvel

Ez a történet most nagyon megmelengette a szívem. Amellett, hogy humoros és nagyon szerethető, újraértelmezi a barátság fogalmát is. Végigkísérhetjük Abby útját, amely tele van megpróbáltatásokkal, kihívásokkal és sok lemondással, végül azonban megtalálja a boldogságot, amit nagyon is megérdemel.
Abby és Beck párosa különleges, mindketten bíznak egy második lehetőségben. Öröm volt ezzel a könyvvel indítani az évet, hatalmas kedvenc lett.

>!
Mariann_Radasits
R. S. Grey: With This Heart – Ezzel a szívvel

Tökéletes romantikus olvasmány: elgondolkodtató, szívdobogtató, érzéki. Az írónő előző, Testcsel c. könyvétől nem voltam lenyűgözve, de ez most szíven talált.

>!
Pandaland
R. S. Grey: With This Heart – Ezzel a szívvel

"Mára azonban rájöttem, hogy senkinek nem áll módjában megítélni egy emberi élet értékét.
Mindannyian más okból vagyunk értékesek, és az élet szándékosan nem segít átváltani ezeket az értékeket."

Remek utazásra invitált el ez a történet. Már a nyitójelenettel megfogott, egészen egyedi volt, így kíváncsian vártam, hogy mit tartogat a későbbiekben ez az olvasmány. Imádtam a könyv humorát. Azt, ahogyan Abby Mae szép lassan felfedezte az életet és ehhez a lehető legjobb útitársat kapta meg a sorstól. Maga a történet elvarázsolt, mert gyönyörűen mutatta be azt, hogy egyáltalán nem biztos, hogy annyira természetesnek kéne vennünk mindent, hanem az élet ajándék és megannyi csodát rejt amik felett könnyedén elsiklunk. Barátság, szerelem, bizalom, élet és halál / veszteség, mind a lehető legjobban kapott szerepet a könyvben.
Abby gondolkodását, tetteit könnyedén meg tudtam érteni, nagyon emberi volt és gyönyörűen tárta az olvasó elé az írónő azt, ahogyan szép lassan kibontakozott, kivirágzott. Beck személyisége, tettei / reakciói és humorával pillanatok alatt elvarázsolt. Néha szívesen beleláttam volna az ő gondolataiba is, spoiler
Sajnos viszont volt egy-két olyan jelenete a történetnek, ahol kicsit úgy éreztem, hogy elsiette az írónő a dolgokat, nem hagyott elég időt arra, hogy leülepedjenek és kibontakozzanak az események. (A megérzéseim egy-két dologgal kapcsolatban meg egészen jók voltak, mert végül beigazolódtak. :D )
Összességében remek olvasmány, a borító meg szerintem gyönyörű és remekül illik a történethez. ♥

>!
Beusom24
R. S. Grey: With This Heart – Ezzel a szívvel

Huu, hát nagyon nem ezt vártam. Olvastam már az írónőtől, a Testcselt, és azt imádtam, ugyan olyan történetre számítottam, egy könnyed, vicces romantikus történetre, de nem azt kaptam. Én végig szenvedtem ezt a könyvet. Mind a két szereplő idegesített. Beck sem nyerte el a tetszésemet, nem rajongtam érte, idegesített h egyből körül rajongja Abbyt, és h pikk pakk szerelmesek. Carolaint sajnáltam, és ő volt az egyedüli a könyvben akit bírtam. Mindenestre számomra nagy csalódás ez a könyv.


Népszerű idézetek

>!
Milli88 P

Az a fájdalom igazi arca, amikor az ember beveri a kislábujját!

124. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abby Mae McAllister
>!
pveronika 

– Ne haragudj, azért vagy itt, hogy urnát vegyél, vagy…? – kérdeztem, és körbekémleltem, hátha rájövök furcsa, jóllehet érdekes viselkedésének okára.
– Nem – felelte egyszerűen.
– Nem?
Ártatlanul megvonta a vállát.
– Szeretek bejönni, és megnézni a legújabb modelleket. Sosem tudhatod, mikor lesz rá szükséged.
Leesett az állam.
– Komolyan beszélsz?
Megvillantott egy szexi mosolyt. Basszus.
– Nem. Épp jégkását akartam venni az utca másik felén, és láttam, hogy bejössz, úgyhogy hirtelen felindulásból követtelek.
Zavartan hunyorogtam. Nyilván. Túl szexi ahhoz, hogy normális legyen.

>!
pveronika

A szerelem vakmerővé tesz. Olyan tulajdonságaidat hozza elő, amiket a józanész és a félelem általában eltemet benned. Mert a szerelem egyszerre önzetlen és önző.

>!
pveronika

– Gondolkoztál esetleg azon, hogy jelentkezz főiskolára? – Olyan könnyedén vetette fel a kérdést, mintha attól félne, hogy megsért vele.
Persze, hogy gondolkoztam rajta. Mindenki a főiskolán gondolkozik. Bőven elég New Adult regényt olvastam, hogy tudjam, hogy abban a pillanatban, amikor belépek a kampuszra, biztosan ki fog szúrni egy rejtélyes, magányos hapsi vagy egy szexi kocka, akit nem vettek észre középiskolában, esetleg egy tiltólistás tanársegéd.

>!
Pandaland

Mára azonban rájöttem, hogy senkinek nem áll módjában megítélni egy emberi élet értékét.
Mindannyian más okból vagyunk értékesek, és az élet szándékosan nem segít átváltani ezeket az értékeket.

313. oldal, 31. fejezet

>!
Pandaland

Zavartan hunyorogtam. Nyilván. Túl szexi ahhoz, hogy normális legyen.

10. oldal, 1. fejezet

>!
Pandaland

Egy aránylag jelentéktelen vasárnap délután ott álltam egy temetkezési boltban, és a sorba rakott urnák között nézelődtem, mintha csak egy szupermarket polcai között ténferegtem volna.

(első mondat)

>!
Milli88 P

Azt akartam, hogy kövesd az álmaidat, hogy én is követhessem melletted az enyémet.

306. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abby Mae McAllister · Beckham Dilan Prescott
>!
pveronika 

Megkaptam ezt a szívet, és minden adandó alkalommal éles bűntudat mart belém, amiért nem úgy használom, ahogy más emberek, jobb emberek tették volna.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Smith: Ismert ismeretlen
Borsa Brown: A maffia szívében
Sienna Cole: Négyszáz nap szabadság
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Christine Anne Colman: Megsebzetten
Lakatos Levente: A hatalom szabályai
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Vi Keeland: Egomániás
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!