Not ​So Nice Guy – Nem is olyan rendes srác 472 csillagozás

R. S. Grey: Not So Nice Guy – Nem is olyan rendes srác

– ​Úristen! Hát ő meg kicsoda? – Gyakran kapom meg ezt a kérdést.
– Ja, hogy ő? – válaszolom. – Ő csak Ian.
„Csak Ian.” A „Csak Ian” az évszázad legbénább jellemzése.
Csak a Mona Lisa. Csak a Taj Mahal. Csak Ian, az unalmas kockahasával
és a sablon gödröcskés mosolyával, mi?
Csak Ian… csak a legjobb barátom.

Elképesztően közel állunk egymáshoz, olyan mélyre jutva a barátzóna állapotába, hogy a munkahelyünkön mindenki azt gondolja, egy párt alkotunk – egészen addig, amíg egy nap ki nem pattan a hír a tanáriban, hogy Ian egyedülálló. Szabad préda.

Az újdonsült népszerűségében lubickolnia kellene, de mindkettőnk legnagyobb meglepetésére, az egyetlen figyelem, amire látszólag vágyik, az enyém. A korábban ártatlan éjszakai csevegéseinkből korhatáros telefonhívások lesznek. A játékos évődésünk egy új, kockázatos élt kap. Azt gondolom, hogy csak cukkol, de amikor az osztályteremben felültet az asztalra, a kezeit pedig becsúsztatja a szoknyám… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635613472 · Fordította: Sárai Vanda
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
278 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635613472 · Fordította: Sárai Vanda
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
278 oldal · ISBN: 9789635614530 · Fordította: Sárai Vanda

1 további kiadás


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Ian Fletcher · Samantha Abrams · Samantha Jane Abrams


Kedvencelte 23

Most olvassa 5

Várólistára tette 144

Kívánságlistára tette 132

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
R. S. Grey: Not So Nice Guy – Nem is olyan rendes srác

Úgy gondolom, hogy pont jókor találtuk meg egymást ezzel a könyvvel.
Nekem nagyon tetszett, iszonyú jó volt olvasni. Megértem, hogy a többségnek miért nem tetszik, tényleg lerágott csont a barátságból szerelem, sablonos a történet, de engem mégis megfogott.
A karakterek jók, nem éreztem őket dedósnak, cukik voltak inkább. Megszerettem őket, külön örültem, hogy tanárok, ugyanis régen én is az akartam lenni, csak végül lemondtam róla.:D Viszont több ilyen tanár szereplős történetet fogok olvasni, az tuti.
Egyszer olvasós, de egyszeri olvasásnak több, mint tökéletes.

Naiva P>!
R. S. Grey: Not So Nice Guy – Nem is olyan rendes srác

R.S. Grey nem hiába a rom-com egyik királynője. Nekem már a nyitójelenettel sikerült teljesen a történet hatása alá kerülnöm. Sam és Ian két nagyszerű karakter – nekem miért nem voltam a gimiben ilyen tanáraim? – akik évek óta a legjobb barátok. Sam a kissé szétszórt, bohókás, de annál inkább szerethető hősnő, míg Ian a tökéletes férfi és ezt más nők is észreveszik. Mind a ketten vonzódnak ugyan a másikhoz, de elrejtik a valódi érzelmeiket, hisz egyik se szeretné, hogy az a nagyszerű barátság, ami közöttük van, tönkremenjen. A rengeteg humor, a bennfentes poénok és a szereplők közötti kémia, engem folyton arra késztetett, hogy azt kívánjam, lépjenek már végre szintet!
Persze, voltak a könyvnek hibái, de amiért annyiszor megnevettetett és már a nyitójelenetnél éreztem, hogy ez egy nagyon szórakoztató olvasmány lesz, felfelé kerekítek.

5 hozzászólás
pveronika>!
R. S. Grey: Not So Nice Guy – Nem is olyan rendes srác

R. S. Grey az egyik kedvenc szerzőm. Ha rossz napom van, ha nem jön össze valami vagy ha szimplán csak valami könnyed kikapcsolódásra vágyok, akkor tudom, hogy az ő könyveivel néhány órára biztosan elfelejtkezhetek a világról.

Ian és Samantha már három éve legjobb barátok, mióta az Oak Hill gimnáziumban töltött első munkanapjukon találkoztak az új tanároknak tartott eligazításon. Azóta szinte minden percet együtt töltenek, befejezik egymás mondatait, és titokban mindketten bele vannak zúgva a másikba, azonban egyikük sem mer lépni az ügyben, mert mindketten félnek átlépni azt a bizonyos határt. De egy nap minden megváltozik, és mindketten olyan helyzetbe kerülnek, amikor lépniük kell, különben örökre elveszíthetik a lehetőséget valami többre…

Maga történet nem újdonság, de imádom az írónő stílusát és nagyon sokat nevettem ezen a könyvön. Ahogy az egy romantikus komédiától elvárható, tele volt lehetetlen szituációkkal, vicces jelenetekkel és mindenféle őrültséggel, de nekem nagyon tetszett, ráadásul a humor mellett egy csipetnyi cukiságot és néhány forró jelenetet is tartogat számunkra a történet. A szereplőket is megkedveltem, főleg persze Ian-t, de Sam is aranyos volt a sok őrült gondolatával.

Összességében szerintem ez egy igazán szórakozható, humoros könyv, amit őszintén ajánlok mindenkinek, aki egy kis könnyed kikapcsolódásra vágyik. :)

http://veronikasreaderfeeder.com/r-s-grey-not-%e2%80%8b…

Pati28 P>!
R. S. Grey: Not So Nice Guy – Nem is olyan rendes srác

Egyszerű, kis könnyed olvasmány volt, némi humorral megfűszerezve.
A fülszöveg alapján szereztem be a könyvet, de valahogy mégsem fogott meg a történet. Sam és Ian a barátság zónában vannak, de mindketten többet éreznek a másik iránt, csak félnek kilépni ebből az állapotból. Olvasás közben olyan érzésem volt, mintha tinédzserekről szólna a könyv, holott elvileg felelősségteljes, érett emberekről van szó. Kb. a könyv feléig csak a csiki-csuki állapot megy, utána viszont olyan gyorsan történnek az események, hogy a fontosabb részekből fele annyit se kapunk, mint a baráti időszakból.
Egyszeri kikapcsolódásnak tökéletes, de maradandó élményt nem hagyott bennem.

Mrs_Curran_Lennart P>!
R. S. Grey: Not So Nice Guy – Nem is olyan rendes srác

Szép lassan tornázta fel magát a történet háromról négy csillagra. Nagyon bírom a szerző stílusát és humorát, de ez a tévedések vígjátéka Shakespeare óta lerágott csont. A barátokból szerelmesek helyett jobban szeretem az ellenségekből szerelmesek típusú románcokat, mert ugye az köztudott, hogy a szerelmet és a gyűlöletet csak egy hajszál választja el. Ellenkező neműek közötti barátságban viszont nem hiszek, a gyakorlat is mutatja, hogy ilyen nincs. Attól meg a hajamat téptem, ahogy ezek azt hiszik egymásról, hogy a másiknak nem jönnek be. Mint két tini a lököttebb kategóriából. Szerencsére a második felétől sokat javult a sztori, mikor Ian végre off.

Amaryll87>!
R. S. Grey: Not So Nice Guy – Nem is olyan rendes srác

A story lerágott csont. Viszont a humora meg a szereplők cukisága, bénázása kicsit feldobta. Sam és Ian butuskák, viccesek, lassú felfogásúak. Sam drámái néha fárasztottak, az volt a szerencse, hogy fel tudta dobni egy egy jól irányzott poénnal, bénázással. Egyszer olvasható volt, de részemről ennyi.

zuna19>!
R. S. Grey: Not So Nice Guy – Nem is olyan rendes srác

A legjobban a humora tetszett a könyvnek. Szerintem ez vitte a pálmát.
Sok ilyen könyvet olvastam már, szerintem még fogok is. Nem rossz értelemben mondom, hogy sablonos sztori és kész.
Kicsit lassú felfogású a főszereplő páros. El lett nyújtva ez a kapcsolat. Az, hogy fiatalok meg is látszott, alig kerültek le a fenekükről a tojáshéj. :DD Kb dedó szintű viselkedést produkáltak mind a ketten.
R. S. Grey nálam még mindig nem nyerő. De egyszer hátha.

Ella19>!
R. S. Grey: Not So Nice Guy – Nem is olyan rendes srác

Először a borító keltette fel a figyelmemet. Aztán miután megtudtam, hogy ez egy barátságból szerelem történet lesz, kicsit óckodva álltam neki az olvasásának. Pozitívan csalódtam benne. Nagyon tetszett. A főszereplők is szimpatikusak voltak. Ian hamar belopta magát a szívembe. Voltak a történetben váratlan fordulatok és sokszor nevettem az olvasása közben. Ez a történet nagyon kis cuki volt, viszont azért szenvedély is volt benne. Összességében az egész könyv tetszett. Pont jókor olvastam el, úgy érzem, mert teljesen be tudott szippantani Ian és Sam világa.
Ajánlom!:)

Klodette>!
R. S. Grey: Not So Nice Guy – Nem is olyan rendes srác

Sosem hittem ebben a női és férfi barátságban és igazából ez a témája ennek a romantikus komédiának is. Itt újra bebizonyosodik, hogy férfi és nő között nem lehet, egyszerűen lehetetlen! a barátság.
Szerencsére nem kanos tinik voltak a főszereplők, hanem felnőtt emberek, tanárok, akik mondjuk nem mindig viselkedtek éretten, viszont a humor, a jópofa beszólások, ezáltal tehát a nevetés garantáltnak bizonyult, akárcsak a forró jelenetek és az általam olyannyira preferált, működő kémia.
Így örömmel mondom, hogy szórakoztató, roppant élvezetes és haladós olvasmány volt, amit megint csak bármikor újból kézbe vennék.
A főszereplő páros, Samantha „Sam” és Ian csodálatosan működtek már barátokként is, aztán párként meg majdnem felgyulladtak a lapok. Perzseltek a jelenetek, megnevettetek a beszólások, milliónyi dicséret az írónőnek.
Az egyetlen negatívum számomra az volt, hogy egyáltalán nem éreztem reálisnak, amikor – hála a folyamatosan váltakozó szemszögöknek – kiderült, hogy Sam és Ian három évig beszéltek el egymás mellett, közben pedig végig odáig meg vissza voltak a másikért.
Felnőtt emberek, értelmiségi tanárok és egyszerűen nem jöttek rá, hogy bejönnek egymásnak? Ennyire nem érzékelték/értelmezték a jeleket? :O Ezt furcsának találtam.
Összességében tehát elmondható, hogy egy izgalmas, vicces, érzékiséggel és kedvelhető karakterekkel teli, igen rövid könyvescske akadt a kezembe, aminek plusz fűszert adott a helyszín és a szereplők foglalkozása.
Bátran ajánlom mindenkinek, aki sokszor és nagyot akar nevetni, közben pedig jólesően erotikázni, romantikázni is. ;)

Ennél is bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2021/10/konyvkritik…

Tünde1>!
R. S. Grey: Not So Nice Guy – Nem is olyan rendes srác

Aranyos történet fiatalokról,nemcsak fiataloknak.Megvolt köztük a kémia.Sok-sok vicces szituáció,amely az eredményezte,hogy a barátságból szerelem lett.
Sophie Kinsella regényéhez hasonló humor.Olvastatta magát,kedveltem.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Az egyik pillanatban még a legjobb barátom, a következőben pedig már egy nem is olyan rendes srác, egy férfi, aki úgy néz rám, mint aki alig képes visszafogni magát, hogy ne faljon fel élve.

nypiro P>!

Gyakorlatilag szexmentes apácaéletet élek a zárda juttatásai nélkül.

Kapcsolódó szócikkek: Samantha Jane Abrams
Könyvmolyképző KU>!

Legjobb barátok vagyunk, és a csókolózást is pontosan ugyanúgy csináljuk, mint minden mást: bátran szemtelenkedünk, és közben elmaszatoljuk és újrarajzoljuk a komfortzónánk határait.

Könyvmolyképző KU>!

Ian és én három és fél évvel ezelőtt lettünk barátok, megközelítőleg 1300 napja, ha akad olyan lúzer, aki számon tartja ezeket.

Amaryll87>!

A tekintetem végigsiklik a hasizmain, és minden egyes barázdát úgy feljegyzek magamnak, mint ahogy a kisgyerekek számolgatják a fakockáikat.

Amaryll87>!

– Undorító. Hogyan jutottunk az én Tinder-sikeremtől odáig, hogy a te kopasztottcsirke- és szőrtelenmacska-vonzódásodról beszélünk?

Amaryll87>!

Sam egy törpe – egy gyönyörű törpe, de tudom, hogy ha ezt mondanám neki, csak ráncolná az orrát, és gyorsan témát váltana. A tater totok kihűlnek! – mondaná.

Bookish_Moments_Blog>!

-Mert én olyan vagyok, mint a buta kisegér a gyerekkönyvből. Ha egyszer elviszed (..) táncolni, akkor kérni fog egy csókot. Ha adsz neki egy csókot, akkor majd…

Bookish_Moments_Blog>!

Hát nem érti? Hát tényleg nem érti, hogy csak próbálom megőrizni azt, amink van? Hogy emberek egész életükben azért küzdenek, hogy legyen egy olyan barátjuk, mint amilyenek mi vagyunk egymásnak? Lelki társak vagyunk, akiknek a lelki szinten kellene maradniuk. Lelki haverok.


Hasonló könyvek címkék alapján

Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Vi Keeland: Vonzó hagyaték
Vi Keeland: Egomániás
Vi Keeland: A beosztott
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Karina Halle: A lázadó herceg
B. N. Toler: Lélekvesztők