Vigyázz, ​mit kívánsz! (Libabőr 9.) 39 csillagozás

R. L. Stine: Vigyázz, mit kívánsz!

Samantha Byrd tipikus kétballábas, akivel mindig történik valami. A kosárlabda csapatban állandó nevetség tárgya, és az az alávaló Judith Bellwood is mindent elkövet azért, hogy teljesen lehetetlenné tegye akár a pályán, akár a pályán kívül.
De most úgy tűnik, hogy minden megváltozik. Sam találkozott valakivel, aki garantálja, hogy teljesíti három kívánságát. A baj csak az, hogy Sam nem gondolta meg eléggé, mit is kíván… Mert a kívánságok valóra válnak és rémálommá változtatják az életét!

Eredeti megjelenés éve: 1993

Passage, 2001
134 oldal · ISBN: 963228285x · Fordította: Vojnits Eszter

krlany I>!
R. L. Stine: Vigyázz, mit kívánsz!

Nem mondanám, hogy horror, inkább csak egy lájtosabb rémtörténet gyerekeknek a felelőtlen kívánságokról. De azt is gondolom, hogy spoiler Az ezer százalék, hogy már régen kinőttem belőle, de akkor sem értem a sorozat nagy sikerét… mondjuk eddig még csak ez az első könyv, amit olvastam belőle.

Gorkie>!
R. L. Stine: Vigyázz, mit kívánsz!

Emlékszem, ez volt a legelső könyvem a sorozatból és igazság szerint az első olyan is, amit magam kezdtem olvasni. (Nem kötelező olvasmány).
13 éves voltam akkor.
Teljesen új megvilágításba helyezte előttem az olvasást. :)
Imádtam! Akkor 13 évesen bizony nagyon izgalmas, jó történet volt, pláne, hogy egy gyerek volt a főszereplő. :) Könnyed stílusa könnyen olvashatóvá, élvezhetővé tette.
Elkezdtem begyűjteni a sorozatot és nem volt megállás az olvasásban! :)
Mondhatjuk, hogy ennek a könyvnek is köszönhetem a könyvmolyságomat! ^^

Bee_bookworm>!
R. L. Stine: Vigyázz, mit kívánsz!

Nem olyan félelmetes, mint a sorozat többi tagja. Az angol olvasásomhoz már leírtam, hogy gyerekkoromban nagy hatással volt rám és féltem kívánságokat kimondani. A magyar fordítás sok helyen elég pongyola, de egy 10-13 éves számára ez fel sem tűnne, szóval mindegy.

MK_>!
R. L. Stine: Vigyázz, mit kívánsz!

Amikor gyerekként először olvastam ezt a könyvet nagyon megfogott a gondolat, hogy egy kívánság hogyan sülhet el, milyen következményei lehetnek és ez az élmény a mai napig eszembe jut. Tanulságos történet annak ellenére, hogy nincs túlbonyolítva.

Pixelhiba>!
R. L. Stine: Vigyázz, mit kívánsz!

A sorozatból ez volt az egyik legjobban sikerült talán, persze, hogy gyerekes meg gagyi, de le tudott kötni egy órára és ez a lényeg.

Kriszti0216 P>!
R. L. Stine: Vigyázz, mit kívánsz!

Nem mondanám hogy félelmetes vagy ijesztő volt, inkább nyomasztó, főleg a vége…
De nagyon élveztem, igazán jó példány a sorozatból!!!:))

Lahara IP>!
R. L. Stine: Vigyázz, mit kívánsz!

Nem rossz, de korántsem olyan félelmetes, mint a többi könyv a sorozatból. De azért csak óvatosan a kívánságokkal! És le a Földről a Judith-típusú iskolatársakkal!

pipiropogos>!
R. L. Stine: Vigyázz, mit kívánsz!

Régen olvastam már ezeket, de én szinte mindet imádom. Hamar kiolvasható és egészen leköt. Nem csak gyerekeknek ajánlom. =)

Cheril>!

– Szeretem az esőt – mondta a nő, s kezeit az ég felé emelve hagyta, hogy az esőcseppek a nyitott tenyerén összegyűljenek. – Ha nem lenne eső, mi mosná el a gonoszt?

Ninácska P>!

– Tegnap német csokitorta, ma fahéjas süti. Talán szándékosan törsz a fogaim épségére?

31. oldal - Vigyázz, mit kívánsz (M&C Kft., 2006)

Caulker>!

A kívánságok soha nem úgy sülnek el, ahogy azt az ember eltervezte.

Caulker>!

– Jól gondold meg, mi lesz az utolsó kívánságod. Megpróbálom visszafizetni a kedvességed azzal, hogy teljesítem a kívánságaidat, de nem akarom, hogy aztán boldogtalan légy a kívánságaid miatt…

Piper>!

Akkor most hogyan tovább? – tűnődtem elkeseredetten. Mi lesz velem?

Mimeaux>!

Újra és újra elismételtem magamban, hogy a kívánságok nem vállnak valóra.

Libabőr sorozat · Összehasonlítás