Szulejmán ​és a kolostor rabja (Szulejmán és a magyar udvarhölgy 2.) 46 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a kolostor rabja

*** ​Titkok és kalandok – úton Szulejmánhoz… ***

1542. az árulás, a cselszövés és az ármány éve volt. Izabella királyné udvarhölgye, Illésházy Anna, születése és tehetsége okán egy századokon átívelő titkos szövetség, a Sorores tagja. Ő maga is áldozatul esik a hatalmi törekvéseknek és az összeesküvéseknek. Egy sötét kolostor áthatolhatatlan falai közt találja magát, elszakítva alig néhány napos gyermekétől.
Ha újra látni akarja a kislányát, nem tehet mást, mint teljesíti a Szövetség parancsát. Veszélyes küldetése Törökországba szólítja, a szultán udvarába. Feladata a Sorores titkának védelme.

Annát nemcsak veszélyes küldetése terhe, de a kislánya biztonsága is nyomasztja. Ugyanakkor a szíve mélyén reméli, Isten kegyes lesz, és újra találkozhat szerelmével is, gyermeke apjával…

R. Kelényi Angelika, a kétszeres Aranykönyv díjra jelölt, Terézanyu-díjas írónő új történelmi kalandregénye ismét bővelkedik izgalmakban és romantikában. Aki ezt a könyvet… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2016
puhatáblás · ISBN: 9786155596445
>!
Álomgyár, Budapest, 2016
472 oldal · ISBN: 9786155596445
>!
Álomgyár, Budapest, 2016
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155596445

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Illésházy Anna · Balassa Miklós · Szulejmán szultán


Kedvencelte 9

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 61


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a kolostor rabja

Most légy okos, Domokos! – avagy mit is írhatnék egy ilyen könyv, de legfőképpen egy ilyen befejezés után?!
Annyi szent, hogy Angelika másodszor is megcsinálta, és összehozott egy remek történetet. Mit remeket, egyenesen zseniálisat! Ez a rész is az elejétől kezdve pörgött és izgalmas volt, tele volt ármánnyal, cselszövéssel és titkokkal, végig fenntartotta a figyelmemet, és a sok kaland mellett az én romantikus lelkem is úgy érezte, hogy megtalálja benne a szépet. De ez a vég… annyira nem így képzeltem el, és olyan csalódott vagyok spoiler! Azzal ugyan számoltam, hogy spoiler?! Egyszerűen nem akarom elfogadni ezt a befejezést, nem lehet így vége! Folytatást akarok most azonnal!

Jajj… egyik szemem sír, a másik nevet.
Azt hiszem, hogy most először életemben továbbviszek fejben egy történetet, és kreálok egy olyan befejezést, ami spoiler.

10 hozzászólás
>!
P_C_Harris I
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a kolostor rabja

Szerettem! Anna még mindig nagy kedvenc nálam. Annyira bölcs, és erős nő, hogy le a kalappal előtte, na meg az írónő előtt is! Angelika megint nagyot alkotott. Imádtam végig, ahogy a régies szavak keverve vannak a mai nyelvezetünkkel, annyira valóságos volt így a történet, hogy teljesen elhittem. Két éjszaka nem alaludtam, csak olvastam. Köszönöm az élményt! :-)

>!
sztinus P
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a kolostor rabja

Jóval gyengèbb, mint az első rész. Megértem, hogy èlményt akar adni annak az olvasónak is, aki esetleg kihagyta az előzmènyeket, de a könyv fele visszautalgatás, mèghozzà szàjbaràgósan, mindent többször ismételve. Nagyon unalmas.
A törtènet nem lenne rossz, de annyi fölösleges mondathalmaz van benne, hogy nem tudom többre értékelni.
Itt gondolok a kiràlyné libidójàt kifejtő több fejezetre példàul.

2 hozzászólás
>!
Edina_Varga
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a kolostor rabja

Ez a könyv is, hiszen második rész maga volt a csoda! Annyira bekebelezett, magával ragadott, hogy szinte láttam a történteket. Mit láttam?! Átéltem! Sírtam örömömben, bánatomban. Behúztam a nyakam mikor Anna lopakodott, vagy mikor első ízben került újra Szulejmán elé. Felkiáltottam mikor kiróta rá a büntetését. Vagy épp összeszorította foggal szurkoltam a harcban.
Sírtam Demírért, Demír miatt, még úgy is, hogy azt kaptam amire magam is számítottam. Nem akarom spoilerezni, ezért csak annyit mondok, így volt helyén való a kettejük kapcsolatának alakulása tekintetbe véve a hátterüket.
Balassa nagyuram, nagyon szimpatikus férfi, örülök, hogy bekerült a könyvbe. Beszólásai, komolysága mellett is megmosolyogtattak. Nem elég, hogy jóképű, harcos, bátor, de még érzékeny is. Tetszett a végkifejlet vele kapcsolatban. Végre mindenki békére és boldogságra lelt.
Izabella. Ő még mindig nem nyert meg magának. Alakult a jelleme az előzményekhez képest. Számítasba vesz már mindenkit, ám még mindig nem tagadhatja meg neveltetését. Benne maradt a királykisasszonyság. Történelmi tudásom már jócskán feledésbe merült, így nem igazán tudom, hogy a korhűség miatt lett ilyenre megírva a jelleme. Végülis a történet szempontjából mondhatni lényegtelen. Hiszen a nagylelkűség a végén követendő példaként állhatna ma is.
Emilia, miatta sírtam a legtöbbet. Nagyon megszerettem a Nővért. S amire fény derült, a szívem szakadt meg.

Száz szónak is egy a vége, imádtam! Köszönöm @R_Kelényi_Angelika! Egy csoda volt! Mondja bárki, hogy nincsenek jó magyar írók, megverem ha nem olvassa el ezt a két könyvet. de akkor is ha nem tetszik neki
Holnap megyek a többi könyvedért a könyvtárba. Akarom! Mindet!Azonnal!

2 hozzászólás
>!
Coffee I
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a kolostor rabja

Amikor elolvastam a könyvet, egyszerűen nem tudtam, hogyan csillagozzam. Ezt pedig eddig még egyetlen kötet sem váltotta ki belőlem.
Az utolsó tíz oldalig arra gondoltam, hogy ez lesz az év könyve nálam, hogy borzasztó jó, maga az írónő stílusa is, a történet is, és olvadoztam végig. Aztán az utolsó tíz oldalnál teljesen más kérdések töltötték meg a fejemet: hogy merjem leírni, ha esetleg falhoz vágom a könyvet? Ugye lesz még folytatás? Ugye nem így lesz vége?

Persze nem követtem el testi sértést a könyvön, hiszen az írónőt is nagyon tisztelem és a történet szereplőinek sem akartam fájdalmat okozni. :D
Maradt az öt csillag, mert egy könyv nem attól lesz szép, hogy úgy fejeződik be, ahogy én azt elképzeltem, hanem attól, amit kivált az olvasótól az első mondattól az utolsóig.
Írhatnék olyan kliséket, hogy „hozta a már megszokott színvonalat”, de hát a francokat! Sokkal jobb volt Angelika eddigi könyveinél.
Én, aki megfogadta, hogy soha nem néz a tévében Szulejmán-szerű sorozatokat, mert nem érdekel, és mert ez gáz, most teljesen oda vagyok egy török pasiért, aki még csak nem is létezik.

A könyvet nagyon könnyen elítélném a külső miatt, a címe miatt, de nagyon örülök, hogy nem tettem, mert igazán ritka egy „szappanoperát” igényesen megírni – Angelikának sikerült, s nem is sorolnám ebbe a kategóriába. Történelmi ÉS romantikus, a maga műfajában pedig páratlan. :) Szerettem.

Folytatásért kiáltok! Nem lehet így vége!

Ja, töröltem a korábbi értékelésemet, de hogy a hozzászólásoknak is legyen értelme: @chabbee felkötheti a gatyáját, mert Demir álompasi, elrabolta a szívemet. Már csak Férjen múlik, sikerül-e visszaszerezni. :D

15 hozzászólás
>!
BarbyMalik0112 P
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a kolostor rabja

Elrepített egy teljesen más évszázadba. Fordulatos volt, izgalmas és mind végig kíváncsi voltam, mi lapul a következő oldalakon meg persze a legvégén. R. Kelényi Angelika nem hagyta el a stílusát, gördülékeny volt, imádni való és abszolút korba illő.

Csodálatos történet egy lányról, aki megmenti az országát, még akkor is, ha ezért az életét kell kockára tennie.

Azoknak ajánlanám, akik szeretnének visszarepülni egy korábbi évszázadba, a török kultúrát egy kicsit megismerni vagy egy kaland részesének lenni.

Bővebb értékelés a blogomon: https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2018/06/r-kelenyi-…

>!
lady_An
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a kolostor rabja

Úgy vettem a kezembe, hogy na majd jól belekötök valamibe, jól lehúzom, mert nem igaz, hogy 98 %-os, nem lehet ennyire jó. De bakker ez tényleg ennyire jó. Bár mindig ilyen pozitívan csalódnék. Tetszett az eleje, a vége, a közepe, a szereplők karakterei, nem volt nyálas, szirupos, de mégis tele volt érzelmekkel. Egyszerűen jó. Szeretem.
Annyiba tudok belekötni, hogy a borítón a pasas olyan nem is tudom…. nyomi. Kicsit lehetne marconább, karakteresebb. :D

3 hozzászólás
>!
Nello
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a kolostor rabja

A Szulejmán és a magyar udvarhölgy volt az első könyv, amit Angelikától olvastam, de már az első pillanatban belopta magát a szívembe, imádtam a hiteles történelmi kort, a rendkívül izgalmas történetet és a szerelem minden mozzanatát. Mégis úgy érzem a második kötet még ennél is többet tartogat az olvasója számára. Sokkal mélyebb érzelmek, szívfájdító pillanatok és még több izgalmas kaland vár a főhősünkre Annára.
(…)nem tudom eldönteni, hogy imádtam, vagy utáltam a könyvet, annyira vártam a boldog befejezést, erre az írónő, teljesen máshogy irányította a történet szálait. Valahol mélyen éreztem, hogy amire az első oldaltól várok, nem fog beteljesülni, de meglepően merész húzás, hogy ily módon fejeződött be a könyv, mégis úgy érzem ez a történet ebben a formában is maradandó élményt nyújt mindenki számára.
Bővebben: https://mondedeslivre.blogspot.hu/2017/04/r-kelenyi-ang…

>!
kajariildi
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a kolostor rabja

Méltó folytatása az első résznek, talán jobban is tetszett mint az első rèsz. Anna nagyom bátor, okos, erős nő ebben a részben is. Kár, hogy nincs folytatása a sorozatnak.

>!
Anett_
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a kolostor rabja

Továbbra is szeretem Angelika írásait. Az első részt gyorsabban elolvastam, bár ez is jó volt, de mégis lassan haladtam vele. Valószínű újraolvasás lesz belőle, akkor talán tudok majd tartalmasabbat írni.


Népszerű idézetek

>!
Cheril 

Ha valaki szerelmes, nem szalad el, hanem küzd, ha valaki szerelmes, nem menekül, hanem örül, hogy a szerelmével lehet, még akkor is, ha az az ember nem teljesen az övé, vagy akár soha nem lehet az övé. Bármennyit kap is belőle, boldog, mert a kevés is több a semminél. Tudod, ki nem harcol a szerelméért? Tudod? Aki nem szeret eléggé ahhoz, hogy a másik fontosabb legyen neki önmagánál, aki nem adja oda magát teljesen, csak akkor, ha ugyanazt kapja vissza. Ha kevesebbet kap, kevesebbet ad. S akkor mit ér a szerelem, ha nincs benne áldozat, nincs benne önfeláldozás, teljes odaadás? Nincs súlya, olyan, akár egy tollpihe, az első szél elfújja – mondta halkan, elvette a kezét a lány álla alól és ráfújt. – Ennyi. Tollpihe a szélben. A semminél is kevesebb. Csak illúzió.

>!
Cheril 

Néha tennem kell valami jót másokkal, hogy boldogabb lehessek.

>!
Dorina_S

Hah, mintha befolyásolni lehetne, hogy az ember kit szeressen meg! Mintha lehetne parancsolni a vágynak, a léleknek és a szívnek!

230. oldal

>!
Dorina_S

Hát minden férfi buja állat? Hát minden férfi csalárd disznó?

222. oldal

>!
Dorina_S

A szív olykor arra kényszeríti az embert, hogy meggyőződése ellen döntsön, s gyakran ez a döntés hibásnak bizonyul. A szív….Már akinek van szíve.

191. oldal

>!
Cheril 

Izabella beharapta az alsóajkát. Megérezte a vágyat, mely a feltörő emlékek hatására váratlanul borította el a testét. Szinte érezte Szaniszló kezeit, melyek kis híján át tudták fogni keskeny derekát, érezte ajkát a nyakszirtjén, a forró leheletét. Egy pillanatra lehunyta a szemét, aztán gyorsan megrázta a fejét, és elhessegette a kellemes ábrándképet.
Egyre inkább úgy érezte, kell mellé valaki, akinek erős karja magához öleli, aki a nőt is értékeli benne, mert már kegyetlenül unta a nadrágszerepet. Úgy gondolta, az utóbbi egy évben többet volt férfi, mint nő, sőt, ha úgy vesszük, nőként szinte csak akkor működött, amikor mások szerelmi életét keserítette meg.

>!
Dorina_S

A férfi egyetlen percre sem vette le róla a szemét. Nem mosolygott, mint a többiek, komolyan kutatva figyelte a lányt.

216. oldal

>!
Dorina_S

Ha egy embernek soha nem kell küzdenie semmiért, vajon létezik-e bármi, amit képes értékelni? Ha valaki folyton biztonságban érezheti magát, vajon tudja-e, mit jelent a biztonság, s ismeri-e a veszély fogalmát? Tudja-e, mit jelent a siker, és tudja-e, mit jelent a veszteség?

225. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jókai Mór: A janicsárok végnapjai
Mikszáth Kálmán: A két koldusdiák / A beszélő köntös
Barabás Tibor: Végvári legenda
Ivan Vazov: Iga alatt
Ivan Vazov: Rabigában
Ewa Wong: A hét taoista mester
Alexandre Dumas: A szavojai herceg
Douglas Carlton Abrams: Don Juan elveszett naplója
Dmitry Glukhovsky: Szürkület