Szédítő ​Balaton (Caroline Wood 5.) 260 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Caroline ​Wood sosem gondolta volna, hogy egyszer ékes magyar nyelven súgja majd valaki fülébe: Szeretlek! Sármos, mindazonáltal nagyképű főnöke ez alkalommal egy családias panzióba küldi, amely a Balaton partjára vonzza a külföldieket messze földön híres konyhájával. Éppen ez utóbbi szúr szemet a helyi luxusszálloda hírhedt tulajdonosának, aki még a gyilkosságtól sem riadna vissza, hogy megszerezze a kis panzió séfjének titkos receptjeit. Carónak leleplező anyagot kell írnia az aljas módszerekkel dolgozó szállodásról, aki bárkit félreállít, ha az érdeke úgy diktálja…
A baj csak az, hogy a lány ugyan enni szeret, de nem egy konyhatündér, mégis profi szakácsként kell bizonyítania. A séfnek azonban más irányú elvárásai is vannak… A lány hamar nyomra bukkan, és szokása szerint a legnagyobb veszélybe sodorja magát… Mit főz ki Caroline ezúttal, hogy ép bőrrel megússza a magyar gasztro-kalandot?
R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145208
>!
Álomgyár, Budapest, 2021
360 oldal · ISBN: 9786156145215

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Caroline Wood


Kedvencelte 35

Most olvassa 9

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 118

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Málnika >!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

”Olyasmi miatt nem idegeskedek, amin nem tudok változtatni.”

A Szédítő Balaton egy izgalmas, pörgős, letehetetlen olvasmány, amely ugyanazt az “ott vagyok” érzést nyújtja az olvasó számára, mint a sorozat első része, a Barcelona, Barcelona. Érezhető, hogy a katalán fővároshoz hasonlóan a magyar tenger is közel áll R. Kelényi Angelika szívéhez. Nemcsak a főszereplőt, Carot és a szerzőt, hanem engem is elöntött a nosztalgia, felidézve a számos remek, élménydús balatoni nyarat.

Félig magyar származású, oknyomozó újságírónk ezúttal privát ügyben utazik, ráadásul nem is akárhova, hanem Rakoncára, ahol kiderül, hogy Andor bácsi rá hagyta balatoni panziójának felét. Azonban nem is Caro lenne, ha lépten-nyomon nem botlana kalandokba, melyekből izgalmas, tényfeltáró cikkek születnek. Azt hiszi, végre unalomban lesz része, azonban, ahol Caro tartózkodik, ott garantáltan minden van, csak nyugalom nincs. Miközben azon agyal, mit tegyen örökségével, a bájos butikhotellel, egy Balaton-felvidéki ingatlanmaffiába botlik. Ezúttal azonban nemcsak beépített, külső ember, hanem személyesen is érintett az ügyben, hiszen épp a Vadvirágra vágyik a gátlástalan ingatlanmogul. Az izgalmas nyomozás mellett pedig egy igazán romantikus új kapcsolat is kialakulóban van Caro számára, amelynek az olvasó végig drukkolhat. Tökéletes nyári kikapcsolódás, csak úgy pörögtek a lapok.

3 hozzászólás
Pati28 P>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

“- Vannak elkerülhetetlen rossz dolgok, amiken változtatni nem tudsz, de ha meglátod bennük a jót, akár a hasznodra is fordíthatod őket.”

Immáron elértem a Caroline Wood-sorozat ötödik részéhez, ami a magyar tengernél játszódik, Rakoncán.
Caroline, nagybátyja elvesztése után a településre utazik, ahol azt reméli, kiheverheti a Rio-ban és Duval miatt átélt borzalmakat. Több meglepetés is éri őt a faluban, kezdve a végrendelettel, folytatva Duval újbóli felbukkanásával. Viszont a mi szerett Caro-nk, önmagához híven, itt sem tud megülni a fenekén, így megérzéseit követve szimatot fog, hogy egy bűntény nyomába szegődjön.

Humoros és szórakoztató történet a szépséges Balaton-parton.

Hamarosan pedig irány Flores.☺️

Finn_Hudson>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Annak ellenére, hogy ebben a részben ismét visszatért a régi, idegesítően egoista és beképzelt Caroline Wood, mégis eddig ez a történet tetszett a legjobban. Talán mert ez volt az a rész, amelyben a legjobban sikerült megragadnia az írónőnek egy adott ország hangulatát és ábrázolnia a lakosságot, talán mert pörgött a cselekmény, és nem kellett fejezeteket várni történésekre, vagy talán mert végre olyan férfi főhőst mutatott be, aki nem omolt azonnal Caro lába elé spoiler. Közel sem volt tökéletes, a könyv tele van hibákkal, logikai bakikkal spoiler, idegesítő pillanatokkal spoiler, valamint kidolgozatlan krimiszállal, mégis nem tudom azt mondani, hogy rossz vagy unalmas lett volna. Könnyed, szórakoztató történet, amely egy hosszú nap utáni kikapcsolásnak tökéletes.

Réka0128 P>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

„Vannak elkerülhetetlen rossz dolgok, amiken változtatni nem tudsz, de ha meglátod bennük a jót, akár a hasznodra is fordíthatod őket.”

Eddig a sorozat egyik kötete sem okozott csalódást, ezért izgatottan vártam, hogy vajon ezúttal milyen kalandokba keveredik Caroline Wood. Ráadásul nem is akárhol játszódik a történet, hiszen a főhősnő úti célja ezúttal Magyarország. Ide azonban kivételesen nem egy munka által utazik, hanem családi ügyek miatt. Természetesen a dolgok megint úgy alakulnak, hogy Caroline szokásához híven egy nyomozás közepén találja magát, ennek ellenére itt mégsem éreztem annyira hangsúlyosnak a krimi szálat, mint az előző részekben. Újfent egy izgalmas, rejtélyes és humoros történetet kaptam Angelika tollából, ráadásul a romantikus szál is nagyon tetszett. A helyszín hangulata jól átjött, szinte ott éreztem magam a Balaton partján olvasás közben. ♥
Caroline-t egy teljesen más oldaláról ismerhetjük meg azáltal, hogy visszatér abba a kis Balaton parti faluba, ahol gyermekkora nyarait töltötte. A nagybátyja után megörököl egy panziót, ráadásul nem is egyedül, hanem a gyerekkori szerelmével közösen. Ádám karaktere az egyik kedvencem volt ebben a részben, bár eleinte nem igazán szimpatizáltam vele. Caro főnöke, Duval továbbra sem lett a szívem csücske, úgyhogy remélem nem fogunk már vele túl sokat találkozni a jövőben. :D
Kíváncsian várom a következő részeket, főleg a hetediket, ahol ismét a Balaton partra fog minket elkalauzolni az írónő. :)

2 hozzászólás
Regina_Elek>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Balaton(rakonca) a turizmus városa.

Egy váratlan haláleset következtében a következő állomás Magyarország, ahol Caroline fiatalkorában a vakációit töltötte. Megörököl egy panziót egy újfent tökéletes férfival közösen, amit meg akar kaparintani egy hírhedt szállodaláncot üzemeltető német üzletember, és mit ad a véletlen, megkezdődhet a következő tényfeltáró cikk megírása.

Caroline ugyanúgy ügyetlenkedik, férfiakat hódít és valamennyit nyomoz is. A gasztronómia és a szerelem kerül központi szerepbe, míg a tényfeltárás és a cikk megírása háttérbe szorul. Az események előre láthatóak és néha egysíkúak, és bár humorból továbbra sincs hiány, ugyanakkor ettől eltekintve a történet nem más, mint egy elavult hollywoodi mese.

https://anigersbooks.blogspot.com/2021/09/r-kelenyi-ang…

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145208
Bookish_Moments_Blog>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

A Caroline Wood sorozat ötödik része egyszerre volt mesés és káprázatos, ugyanakkor enigmatikus is. Egy lebilincselő utazáson vehetünk részt, ahol a szerelem és az ármány is útitársul csapódott hozzánk. A történet minden egyes oldala élvezhető, lendületes volt. Az olvasás során egy percre sem lankadt a figyelmem, folyamatosan váltották magukat a fordulatok mind cselekményi, mind érzelmi szempontból. Az írónő most sem okozott csalódást, izgatottan várom a további alkotásait is!

R. Kelényi Angelika művei egytől egyig fantasztikusak, ám azt hiszem, hogy ebben a kötetben éreztem a legtökéletesebbnek a helyszínt, a tájleírást és szinte már én is a Balaton partján éreztem magam – ahol egyébként még sohasem jártam. Azonban az írónőnek és a képzeletemnek köszönhetően láthattam a víz lágy hullámait, érezhettem a kellemes illatát és a Vadvirág panzió erkélyéről gyönyörködhettem a hely igazi szépségében.

A teljes értékelésem itt olvasható: https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2021/09/r-kelen…

dontforgettosmileandread P>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Egy könyv, „ahol menő, befolyásos embereket bármikor fogvatartanak kis, szűk balatoni utcákban. Itt bármi megtörténhet. ”

Jó pár meglepetést tartogatott. Kedvencem lett!

Bővebben itt írok róla: https://www.instagram.com/p/CSPTaHVDQCx/
(Köszönöm , ha olvasod! :) )

Mocori_ P>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Számomra kicsit elfáradt a történet. Még mindig szeretem Carot, de már olyan kis semmilyen az egész. Ami feldobta, az Ádám és Caroline vicces párbeszédei a vége felé. Amúgy semmi extra, sajnálom. :(

Cukormalac>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Nem állíthatom, hogy teljes mértékben tetszett volna az idei év általam legjobban utált könyves karakterének magyarországi kalandja, de kétségtelen, hogy öt regény és egy kis nyúlfarknyi novella után óriási megkönnyebbülést érzek – örömmel és boldogsággal tölt el, hogy végre megszabadultam ettől a kibírhatatlan nőszemélytől. (Legalábbis jövő tavaszig, hiába lehetett volna ez egy teljesen helytálló, valamennyire még normálisnak nevezhető befejezés.) Pedig közel sem indult zökkenőmentesen ez az újraismerkedés, egészen a hetvenedik oldalig ugyanis legszívesebben a magyar tenger közepébe kívántam volna a minden lében kanál újságírónőt/önjelölt oknyomozót, aztán valahogy mégis csak meglágyult a szívem és már csak azt kérdezem magamtól, hogy mégis miért?

Mind közül az első olyan darabja volt ez a sorozatnak, ami már gyakorlatilag az első oldalon felhúzott és tartósan a plafon közelében is tartotta a vérnyomásomat: ide jön ez az elkényeztetett kis angol liba és ahol csak teheti, lesajnálja a magyarokat; képes egy temetésre is úgy felöltözni, mintha divatbemutatóra menne, a bérautóját is ehhez az alkalomhoz választja, taszítják a falusiak, derogál neki a takarítás, ááá… Kihasználatlan és meglehetősen abszurd helyzetnek bizonyult elképzeléseimben az, hogy belebotlik a sírgödörbe (mint Janza Kata a Barátok köztben, mire Németh Kristóf beszól, hogy kezdhetik temetni a sírt, muhaha…) vagy véletlenül úgy meghúz egy üveg házit, hogy kidől, pedig tényleg számos újabb lehetőség adódott volna a csetlés-botlásra – ahogy eddig is –, de ő a kiállhatatlan londoni menyecskét hozta, aki persze már az első fejezetben meglágyul hajdani magyar szerelmétől.

Mindezzel együtt a történet maga kifejezetten érdekes volt, ugyanis nem összecsapva, az utolsó harmadban került felvezetésre és elintézésre egyaránt, hanem szépen végigvonult a könyvön – persze annyira nem volt rafinált és összetett, de pont kellő mértékben sikerült befűszerezni az éppen laposabbá váló pillanatokat. (Bár mind erre Ötvös Csöpi és Doktor Kardos doktor is tökéletesen alkalmasak lettek volna, megfejelve a Doktor Balaton néhány karakterével és máris kész az utolérhetetlen crossover!) De itt inkább egy dörzsölt német maffiózó van – markában tartva a komplett északi partot –, megfejelve csalárd barátnővel és a munkájában nem éppen sikeres zsaruval. spoiler

Azt a kitételt, miszerint ezek a könyvek fontos kérdésekre és tanulságokra hívják fel a figyelmet, én sajnos továbbra sem értem (legfeljebb érteni vélem és arra a következtetésre jutok, milyennek nem kéne lenni a valóságban), ahogy a sikere sem túl kristályos előttem: helyesírási hibák, szerkesztési és fogalmazási anomáliák, felbukkanó és eltűnő szereplők… Szóval egy biztos, a CBM újságírónőjének kiruccanásait nem a realista voltuk miatt nem szeretjük, a végső osztályzaton viszont húztam egy felest a kivételesen eltalált hangulat és némiképp hitelesebb karakterfestés végett. Ettől azonban még nem lettünk világraszóló jóbarátok és továbbra is inkább egy boldog befejezést, normális szálelvarrásokat adnék ennek a nőnek, nem pedig egy ennyi agybajjal járó életet. (Úristen, nem vagyok normális, hogy elkezdtem sajnálni… Remélem, Ádám mellett megtalálja a boldogságot és lenyugszik jövő tavasszal.)

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145208
5 hozzászólás
Pandaaaa P>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Végre, megint visszatértünk. El sem hiszem. Imádtam, megint ugyan azt az érzést hozta elő belőlem mint amikor a Barcelona, Barcelonát olvastam és beleszerettem az egész Caroline Wood történetbe. Kész felüdülés volt az előző 3 történethez képest. Beszippantott és elvarázsolt. Lehet, hogy kicsit hozzáadott az is, hogy Magyarországon játszódik ráadásul a Balatonnál. Izgalmas volt már az elejétől kezdve, nem volt annyirra vontatott mint az előző 3. Sőt még a szerelmi szálat is imádtam újra, mint az első részben.
Kiváncsian várom a folytatást.


Népszerű idézetek

Mert_olvasni_mindig_jó P>!

„ – Vannak elkerülhetetlen rossz dolgok, amiken változtatni nem tudsz, de ha meglátod bennük a jót, akár a hasznodra is fordíthatod őket.”

248

BBetti86>!

Nekem vagy egészen kell egy társ vagy sehogy. Nem bujkálok, nem titkolózok, nem tagadok. Az nem az én világom.

284. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caroline Wood
dontforgettosmileandread P>!

A balatoni naplementék, a lángos, a sült hal, a csónakázás, a fiúk…

dontforgettosmileandread P>!

Az, hogy azt hiszed, a szerelem nem önző.
– Azt hiszem.
-Akkor te még nem voltál szerelmes, Szabados
Ádám.
– Mert te már voltál? – fordult felém.
– Voltam – bólintottam. – És pontosan tudom, hogy küzdeni lehet a féltékenység ellen, de az érzés akkor is beléd mar, ha nem akarod. Akkor is, ha tudod, hogy felesleges, mert nem lehet parancsolni egy másik ember érzelmeinek. Hiába, ha szeretsz valakit, akkor félsz, hogy elveszíted. Ha te ezt nem érzed, akkor nem vagy szerelmes.

dontforgettosmileandread P>!

-Vannak elkerülhetetlen rossz dolgok, amiken változtatni nem tudsz, de ha meglátod bennük a jót, akár a hasznodra is fordíthatod őket.
– Ezt valami bölcsességes posztban olvastad az Instán? – vontam fel a szemöldökömet.
– Nem. Ez saját gondolat. E szerint élek.

Mocori_ P>!

Egy sima cappuccinot szeretnék… – döntöttem végül.

29. oldal

dontforgettosmileandread P>!

Azt hiszi, ki lehet fejezni a szeretet pénzzel? Azt hiszi, a törődés hiányát pótolni lehet ajándékokkal?

dontforgettosmileandread P>!

Nem szerettem, ha az emberek álarcot hordanak, akár megtévesztés, akár védekezés az ok. Az ilyen falakat nehéz lebontani, nehéz mögéjük látni, fárasztó is, és sok esetben meg sem éri az erőfeszítést.

dontforgettosmileandread P>!

Nem akartam elsietni. Nem akartam, hogy azért szeressen, mert nem szeretheti azt a másikat. Azt akartam, hogy tiszta legyen minden lap, az övé is és az enyém is. Ha rosszul döntök, elveszítek egy barátot.

dontforgettosmileandread P>!

-Jól van, na! Csak viccelek. Téged könnyű felhúzni.
– Nem. Engem nagyon nehéz felhúzni, te viszont villámgyorsan az idegeimre mész.


A sorozat következő kötete

Caroline Wood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély
Szabó Tünde: A hacker
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Cornelie C. G.: Talán mindörökké
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Vavyan Fable: Jégtánc
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!