Szédítő ​Balaton (Caroline Wood 5.) 53 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Caroline ​Wood sosem gondolta volna, hogy egyszer ékes magyar nyelven súgja majd valaki fülébe: Szeretlek! Sármos, mindazonáltal nagyképű főnöke ez alkalommal egy családias panzióba küldi, amely a Balaton partjára vonzza a külföldieket messze földön híres konyhájával. Éppen ez utóbbi szúr szemet a helyi luxusszálloda hírhedt tulajdonosának, aki még a gyilkosságtól sem riadna vissza, hogy megszerezze a kis panzió séfjének titkos receptjeit. Carónak leleplező anyagot kell írnia az aljas módszerekkel dolgozó szállodásról, aki bárkit félreállít, ha az érdeke úgy diktálja…
A baj csak az, hogy a lány ugyan enni szeret, de nem egy konyhatündér, mégis profi szakácsként kell bizonyítania. A séfnek azonban más irányú elvárásai is vannak… A lány hamar nyomra bukkan, és szokása szerint a legnagyobb veszélybe sodorja magát… Mit főz ki Caroline ezúttal, hogy ép bőrrel megússza a magyar gasztro-kalandot?
R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145208
>!
Álomgyár, Budapest, 2021
360 oldal · ISBN: 9786156145215

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Caroline Wood


Kedvencelte 10

Most olvassa 23

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 164


Kiemelt értékelések

LittleStar>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Nos, először is le kell szogeznem, hogy a 4 csillagot azért kapta meg, mert Magyarországon játszódik, így sokkal közelebb áll a szívemhez, mint a sorozat bármelyik része.
Az alap sztori szerintem jó volt, igazából az első két harmadát meg komolyan élveztem is. Majd megint azt történt, amit már korábban is sérelmeztem, hogy pikpakk 40 oldalban lezarjuk a történetet. Nekem ez nem kenyerem valahogy, ráadásul ezt bugyutanak is éreztem. Lehetett volna ebből sokkal több mindent kihozni.
A káromkodás az, amivel nem igazán tudtam mit kezdeni, lehetetlen helyeken jött elő, ráadásul azt gondolom, hogy egy férfinak is gáz, nem hogy egy nőnek. Zárójel bezarva. Ez az én egyéni véleményem. Nem sűrűn fordult elő, de nekem valahogy sok volt.
Megertem, hogy miért szeretik sokan, hiszen alapvetően egy kikapcsoló, szórakoztató sorozat, amely a világ különböző helyein játszódik. Viszont én ennél többet vártam picit. Úgy altalanossagban minden részben. De elfogadom, hogy a többségnek tetszik, már csak azért is, mert édesanyám is rajong érte.
A 4 csillag a Balatonnak köszönhető, egyébként csak hármat adtam volna rá. :(

Baráth_Zsuzsanna P>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Szédítően frissítő strandkönyv. Van benne minden, ami kell: szerelem, krimi, kaland és rengeteg Balaton. Régen jártam a magyar tengernél, de ezt a könyvet olvasva újra megjött a kedvem, hogy visszatérjek a gyerekkori nyaralások színterére. Nagy kedvencem a Caro-sorozat, és örülök, hogy ezúttal Magyarországon játszódnak az események, a nagyvárosi kalandok után nagyon üdítő, hogy egy balatoni kisváros a helyszín. Itt azonban minden van csak béke és nyugalom nincs, hiszen főhősünk vonzza a bajt, és ezúttal családi okokból kerül óriási slamasztikába, amelyből természetesen a sok bukdácsolás után valahogy mégis jól tud kijönni. A könyv borítója nagyon jól eltalálta a hangulatot, ez egy romantikus krimiszerűség, amelyben a kaland fontosabb, mint a nyomozás, de kit zavar, amikor egy ilyen jóképű magyar fiút hoz Caro elé a sors, aki amúgy civilben a gyerekkori szerelme. Az angol lány megjelenése felkavarja a békés kisvárost, főhősnőnk szeles természete nem hagyja hidegen a lakosokat, akik közül a legautentikusabb szerintem a szomszéd néni, aki mindenről tud és mindenre odafigyel, mindent megold és ellentmondást nem tűrően osztja ki a feladatokat a külföldi lánynak, aki lássuk be, egy kicsit elveszetten viselkedik ezen a helyen. Na de megérkezik a helyi erősítés, és máris minden gond megoldódik, hogy aztán annál nagyobb problémákkal kelljen szembenézni. Mindent egybevetve ez egy nagyon szórakoztató történet, amelyben a krimiszál annak ellenére halovány, hogy egy igazi balatoni nagyhal nyomában jár Caro és elbűvölő főnöke. Szívmelengető a könyv humora, ahogyan az is, ahogyan a londoni lány felfedezi magyar gyökereit, eszébe jutnak a régi nyaralások, és lassan, de biztosan rabul ejti a Balaton. A szerelemi szálak is bonyolódnak rendesen, Caronak tisztáznia kell magában a főnöke iránti vonzalmát és természetesen itt van Ádám is, akitől kezdetben egyáltalán nincs elragadtatva, de ahogy telik az idő, természetesen kezd megváltozni róla a véleménye…
A teljes kritika itt olvasható:
https://smokingbarrels.blog.hu/2021/07/14/konyvkritika_…

Mert_olvasni_mindig_jó>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Vérpezsdítő szerelem és titok a Balaton parton.

Tökéletes nyári olvasmány bárkinek, aki ebben a fülledt időben szomjazza a rejtélyt és izgalmakat, valamint a forró pillanatokat. Caro-ak sosincs nyugalma. Ez már többször is bebizonyosodott, úgyhogy te sem fogsz unatkozni.

Mivel eddig minden egyes Caro regényt imádtam és itt sem volt ez másképp, de ebben a kötetben volt egy olyan rész, ami nem teljesen azt adta, amire vártam tőle. De ismét egy olyan story-t kaptam készhez, ami felemelő, izgalmas, vicces és lehetetlen. Külön tetszett, hogy Caro végre Magyarországon nyomoz és a fülszöveg alapján ismét egy olyan írást vártam, ahol belevethetjük magunkat a Balatoni alvilág bugyraiba. Gyilkosság, kétszínűség, korrupció. Szóval már előre izgultam mit is fog itt nálunk pontosan kinyomozni.

Imádtam ezt a falusi hangulatot, a Balatoni légkört, teljesen bele tudtam magam élni, nagyon élveztem magát a könyvet, élvezetes, nyárias volt a hangulata, olyan, amit legszívesebben Rakoncán olvasnék végig a parton egy üveg rósé társaságában. Szóval teljesen visszahozta azt az igazi Balatoni nyári emléket, amikor kiskorunkban lementünk a magyar tengerhez. Kissé könnyű, nyárias olvasmány, amely nagyobb hangsúlyt fektet inkább Caro érzéseire és a környék bemutatására, mint mondjuk a szerelmi szálra, vagy a krimi részre.

Caro-tól azt már megszoktam, hogy a történeteiben nem veti rá magát azonnal minden jó pasira, történetesen ezért is szeretem annyira, hiszen minden mai könyvben csak azt lehet olvasni, ahogy a lány csöpög egy izompacsirtára, akit csak a látványa miatt akar megismerni. Caro-ak ehhez képest sokkal kifinomultabb az ízlése és nem is bántam, hogy ez a szál később jött végül a képbe. Nem az egész könyv abból állt, ahogy azt hallgatjuk, hogy mekkora szerelmi bánata van a csajnak, vagy éppen, hogyan és miképpen gyűrik már századjára a lepedőt a pasival. Persze itt is megvan az élcelődés és az a bizonyos szikra, amit mi már rég kiszúrtunk ugye, de ők ketten még nem jöttek rá és a bánkódás is két törött szív miatt.

Ugyanakkor nagyon elcsodálkoztam azon, hogy a nyomozós szál kissé elveszett a könyvben. Ami engem kissé meglepett, hiszen az egészben ezt vártam a legjobban.

Őszintén megírom, hogy Caro csak a 248. oldalon lépett be végre arra a helyszínre, ahol nyomoznia kellene és az egész regény 360 oldalas. Persze a könyv egészét végig kíséri az a velőtrázó izgalom, ami folyamatosan ott ül az olvasó vállán és ijesztgeti, hogy vajon a következő oldalon megtörténik-e már végre a nagy áttörés. Én ezt nagyon vártam és mire ez megtörtént, úgy éreztem mintha kissé átvágtak volna. Valami nagyobbra számítottam Caro-tól, valami olyan nyomozásra igazából, ami végigkíséri az egész történetet, nem csak a végét. Ezt a nyomozást vártam az egész könyvben a legjobban és kissé számomra kiábrándító volt az a kicsit összecsapott stílus, amivel ez el lett intézve. Nem ezt vártam Caro-tól és magától a könyvtől. Persze az egészet átjárta az a bizonyos borzongás és rossz érzés, hogy itt valami nagyon nem kerek, de a konkrét nyomozásra csak jóval később került sor, addig csak találgattunk és féltünk.

Ezt nem tudom eldönteni nekem mennyire tetszett, vagy éppen nem.

A véleményemet tovább olvashatod a blogomon:
https://mertolvasnimindigjo.wordpress.com/2021/07/06/sz…

BBetti86 >!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Visszalépésnek tűnhet a balatoni helyszín. Csakhogy a szerző magyar, a Balaton is nagyon magyar – ezt magunkénak lehet érezni, ha mondjuk nem is tud annyit a jelenlegi helyszín, mint pl. a Riviéra.

Nagyon benne van a sorok között, hogy megvannak itt is a szépségek és a természeti kincs sok mindenért kárpótol. Ott van a történetben Tihany és Balatonfüred, maga a Balaton. Ha nem is lett olyan nyaralós, mint amit szerettem Rio és Barcelona esetében, kipótolja hazaszeretettel. Máshogy szép ez, mint azok voltak.

Újfent jönnek a női kérdések, és nem csak a szerelmi élet kapcsán. Caro megint egy olyan helyzetben találja magát, ami elágazás az életében. Milyen a jó élet? Hogy lehet egyszerre otthon az ember és kalandozhat is? Vagy a megbocsátás. Caro elvágta magát a múltja és családja ezen felétől, de most a magyar gyökerek és az apja is visszatér az életébe. Mit lehet ezzel kezdeni?

Természetesen, azért domináns a szerelmi szál is. Az tetszett, ahogy Duval felé intézi a dolgokat Caroline. Most éreztem először nagyon együtt vele, és imádtam, ahogy el tudja mondani a férfinak, ki ő és mi fér bele az életébe. Határozott, érett, erős nő volt, itt volt leginkább olyan, akit modern hősnőnek neveznék. Az Ádám-szál más történet. Nekem halálom a semmiből jött hirtelen nagy románc meg az első szerelem valótlan újraélése is – ezeket nem tudom elhinni. Itt ez a kettő kombinálódik, és kifejezetten zavarni tudott, amikor spoiler

Ahogy a sorozatban lenni szokott, megint van egy kis nyomozás is. Ahogy az előző részekben is, ez most is csak egy plusz szín, ami érdekesebbé teszi a könyvet, de nem lehet elsősorban krimiként olvasni. Túl egyszerű a megoldása hozzá, meg most is nagyon esetlennek érzem Caroline nyomozását is, ha ezt lehet annak nevezni.

Viszont, a beépülés a konyhára séfként, miközben főzni se tud, megint hozza a humoros perceket. Kicsit be lehet lesni a színfalak mögé, ha elsősorban a humor maradt is meg e részből.

Bár eddig nem ragoztam, de érdemes azt is kiemelni, hogy az Álomgyár külsőre is szépen rendben tartja ezt a sorozatot. Egységes borítóképek, jópofák – a szép jelzőig nem mennék el, de majdnem. Jó kézbe venni meg polcra is tenni a sorozat köteteit.

Bár az előzetesen meghirdetett részek végére értünk, van a sorozatnak akkora sikere, hogy nem csak pólóként jelent meg Caroline, de készül a 6. kötet is. Bár ez is elmenne zárásnak, azért érdekel, mi lesz még belőle kihozva.

Dorku I>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Ez a sorozat részről részre egyre jobb lett, a Balaton pedig a csúcspont. Nagyon a szívemhez nőtt Rakonca és lakói, szerettem a falusias hangulatot, a panzió es a tó leírásait, elkezdtem vágyódni oda. Tetszett a romantikus és a krimi szál is, szerintem épp ideális arányban voltak. A könyvborító pedig meseszép.

Nikike_k P>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Csodálatos volt. Abszolút MINDEN megvolt benne, ami a Caroline Wood sorozatot Caroline Wood sorozattá teszi. off Volt itt minden a gasztronómia off, Balaton off, krimi szál és szerelem. spoiler Nem találok benne kifogást, egyszerűen érzem, hogy ez a rész még számtalanszor újra lesz olvasva :D Alig várom a következő részt, ami sajnos csak 2022 tavaszán jön, de amint megjelenik rohanok megvenni :)

Kucsi>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Szenzációs! A legjobb a C. Wood sorozatból. Különleges, mert mai magyar életképet tesz az olvasó elé. 5* Szívből gratulálok!!!

Pink_dinosaur P>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Biztos velem van a baj, de ennyire idegesítő Caro még soha nem volt. Idegesítő, beképzelt, hogy ő a „nagy” Londonból jött, és derogál neki a magyarországi, vidéki élet. Nem kenyerem az erőszak, de őt szívesen felpofoztam volna, hogy térjen már észhez. Komolyan, azért utálta a magyarokat, mert az apja elhagyta az anyját? Most komolyan? Hány éves 15? Rengeteg oldal el lett pazarolva az ő panaszkodásaira. Csoda, hogy ennek ellenére valaki is kedves volt vele.
A vége szerintem össze lett csapva, nyomozás alig volt, pedig szívesen olvastam volna még többet. Kevesebb hiszti, több izgalom. Így lett volna az igazi.
spoiler
Illetve spoiler
Az eddigi részekben is túl nagy hangsúlyt kapott Caroline panaszkodása, kislányos hisztije..de ebben a könyvben, esküszöm még lentebb esett a színvonal.
Sajnálom, hogy elrontotta a történetet a főszereplő személyisége, pedig egy igazán élvezetes kis könyv lehetett volna

1 hozzászólás
palinkasangela1>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

Caro ismét szédületes történettel állt elő a Balatonon. Egyszerűen nem bírtam le tenni a könyvet annyira magával ragadott. Izgalmas, enyhén arcpirító és lendületes történet . Imádom, hogy ahol megjelenik Caro ott mindig van valami esemény. Köszönöm az élményt. ♥️

Felixa P>!
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton

A római csalódás után kihagytam a köztes állomásokat és tudatosan a Balatonra voltam kíváncsi. Nem tudom, hogy a korábbiakban mit hagytam ki, de ez jött be a legjobban. Biztos elfogult vagyok, hiszen Párizs (lehetne akár a következő helyszín!) és a Balaton a szívem csücske. Nem is a nyomozás érdekelt elsősorban, hanem Caro és Ádám kettőse. Annyira drukkoltam nekik! A kettejük élcelődése és az a bizonyos szikra különösen jól állt nekik. Azt vártam, hogy az a szikra végre lángra kapjon… Ez, hogy a hangsúly most Caro érzéseire, a balatoni hangulatra és falusi életre van kihegyezve olyannyira felcsigázta az érdeklődésemet, hogy szinte egy szuszra kiolvastam a könyvet. Az, hogy a nyomozás, mint szál szinte ellaposodott, nem is nagyon izgatott. Viszont most, a könyvet becsukva ezt tudom hibaként felhozni, de ez egy cseppet sem von le a nekem tetsző színvonalból. Retro hangulatot hozott vissza a rakoncai helyszínnel… …és persze a borító…, pazar és szemrevaló!


Népszerű idézetek

BBetti86>!

Nekem vagy egészen kell egy társ vagy sehogy. Nem bujkálok, nem titkolózok, nem tagadok. Az nem az én világom.

284. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caroline Wood
Mert_olvasni_mindig_jó>!

„ – Vannak elkerülhetetlen rossz dolgok, amiken változtatni nem tudsz, de ha meglátod bennük a jót, akár a hasznodra is fordíthatod őket.”

248

BBetti86 >!

A féltékenység butaság. Semmi értelme, aki menni akar, azt hagyni kell.

142. oldal

Szimikönyvei>!

Nem árt, ha tisztába kerülök például egy-két magyar étel elkészítésével, mert csak annyit tudtam, hogy nagy többségében zsírt, hagymát és pirospaprikát tartalmaznak. Ez a három biztos, a többi összetevő változó.

Nikike_k P>!

Nem is feleltem, minek, már úgyis eldöntötte, hogy egy trehány, koszos nőszemély vagyok, aki azt se tudja, mi az a seprű. Bezzeg Margitka biztosan jól ismeri, valószínűleg éjszakánként azon közlekedik.

227-228. oldal

Nikike_k P>!

Mindez Rómában megváltozott, amikor Juliával beszélgetve rádöbbentem, hogy Magyarország igenis a részem, vagy én vagyok az ország része, a fele szívem magyar, akár akarom, akár nem, és végtelen nagy hülyeség lenne kitörölni azokat az emlékeimet, amelyek valójában egészen csodálatosak voltak. A balatoni naplementék, a lángos, a sült hal, a csónakázás, a fiúk…

10. oldal

Nikike_k P>!

-Kérsz egy kávét?-lépett be a pult mögé a férfi, a bőrdzsekijét ledobta, mellén megfeszült a fekete póló.
-Kávét bármikor – bólintottam, és feltelepedtem a pult előtt álló bárszékek egyikére.

29. oldal

2 hozzászólás
Nikike_k P>!

-Vadvirág?
-Igen. Ez a neve.
-Wildflower… – morogtam magam elé, és be kell vallanom, megdobbant a szívem. Micsoda tüneményes név. épp olyan kedves, mint maga a panzió. Semmi nagyzolás, semmi hangzatos „resort”, „luxury”, „spa” vagy akármilyen mostanában jól prosperáló megnevezés, hanem egy szívmelengető, romantikus név, amiről az ember a virágos rétre, a napsütésre, a nyugalomra asszociál. Ez igen!-állapítottam meg. Vonzó, kellemes, hangulatos, belopja magát az ember lelkébe.

110. oldal

Nikike_k P>!

Beleharaptam a szendvicsbe, és megállapítottam, hogy tejszínes tormakrémet kentek rá,a sonka isteni finom volt, az enyhén csípős retekcsíra pedig fantasztikusan kiegészítette az előző két ízt. Valószínűleg nem lettem volna ennyire elragadtatva egy mezei szendvicstől, ha nem vagyok farkaséhes.

114. oldal

Nikike_k P>!

-De nagy itt a forgalom ma- dünnyögtem, és kezdtem úgy érezni, hogy ennél megalázóbb napom már nem lesz az életben. Ádám érkezett a belső kapun át, hosszasan bámulta Duvalt, ahogy az franciául ordibál a telefonban, majd rám nézett, és felvonta a szemöldökét.
-Magadra vetted Ilus néni otthonkáját? – lenézett a lábamra. – És a papucsát is?
-Most még te is szívatsz?-nyögtem fel. – Miért kell meglepni egy nőt hajnali…
-Kilenckor?-nevetett.

153. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Valahol
Kalapos Éva: Kéz a kézben
Fekete István: Téli berek
Gajdos Erika Tímea: Misztikus ősz a Balaton-felvidéken
Kondor Vilmos: A másik szárnysegéd
Baráth Katalin: A türkizkék hegedű
Julia Lewis Thomson: Többek által
Papp Diána: Bodza Bisztró
Borsa Brown: A maffia ágyában
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.