Róma, ​Róma (Caroline Wood 2.) 391 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Róma, Róma

LA ​CASA DELL'AMORE

Caroline Wood a neves londoni magazin rovatvezetőjeként folyton keresi az izgalmas történeteket. Egy nap hírt kap egy legendás római házról, melyet a helyiek csak így emlegetnek: La casa dell'amore, a Szerelemház. Azt beszélik, aki beköltözik ebbe az épületbe, arra varázslatos módon rátalál a szerelem…

Caro úgy dönt, hogy egy ilyen fantasztikus sztorit nem hagyhat ki a rovatából, ezért Rómába utazik, bár a kedvese egyáltalán nem örül ennek… A különös kalandokba keveredő újságírónő lelkesen kutat a romantikus, rejtélyes legenda után, aztán egyik pillanatról a másikra egy cseppet sem veszélytelen nyomozás kellős közepén találja magát.

Mindeközben felfedezi az örök várost, megismer egy határozottan vonzó olaszt, aki miatt felteszi magának a kérdést, vajon elég erősek-e az érzelmei Barcelonában élő szerelme iránt. Meddig tarthat egy kapcsolat, ha havonta csupán pár napot tölthetnek együtt?

R. Kelényi Angelika, díjnyertes sikerszerző… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
puhatáblás · ISBN: 9786156067807
>!
Álomgyár, Budapest, 2021
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156067807
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
346 oldal · ISBN: 9786156067807

1 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Caroline Wood


Kedvencelte 32

Most olvassa 12

Várólistára tette 107

Kívánságlistára tette 95

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
R. Kelényi Angelika: Róma, Róma

Alapból nem volt rossz történet, viszont Caroline-nal, mint főszereplővel még mindig nem sikerült megbarátkoznom. Gyerekes és butuska, mindezt megtetézve az idegesítő hozzáállásával a dolgokhoz.
Maga a történet viszont jobban tetszett a Barcelonás könyvhöz hasonlítva spoiler. A nyomozás bár felszínes volt, ugyanakkor nagyon is feldobta a cselekményt, valamint meglepetéseket és fordulatokat is tartogatott.
Az olaszországi hangulatot és életérzést sikerült az írónőnek gyönyörűen és hűen bemutatnia, úgyhogy már csak ezért sem bánom, hogy elolvastam a könyvet.

klara_matravolgyi>!
R. Kelényi Angelika: Róma, Róma

Imádtam Caroline Wood újabb történetét! Izgalmasabb volt mint a Barcelona, Barcelona, faltam a sorokat. Nagyon jó volt megismerni, csak úgy mint az előző részben, a címben szereplő várost. Süt a szeretet a lapokról. <3

Málnika >!
R. Kelényi Angelika: Róma, Róma

”És arra is rájöttem, hogy a fejemben élő elképzelés a jövőmről teljesen elhibázott, mert valójában csak egy elvárást követek, amit a társadalom állított fel, amit minden kislányba belekódolnak a tündérmesék, aztán minden nagylányba a romantikus történetek, és nem azt, amit igazából szeretnék.”

Caroline Wood várva várt kalandjai végre tovább folytatódnak. A Barcelona, Barcelona azonban túl magasra tette a mércét, számomra a Róma, Róma sem hangulatában, sem lendületében nem vált méltóvá elődjéhez. Leginkább az utazás- és az “ott vagyok a szereplővel”-élmény hiányzott, amely az első rész kiemelt erőssége volt. A mostaniban ugyanis fájóan keveset kapunk a nagyszerű helyszínből és a sziporkázóan szórakoztató történetvezetésből. Rómát különös titkok, rejtélyes emberek és kevésbé romantikus szerelmek lengik be.

Caro ezúttal Rómába utazik, hogy egy helyi legenda nyomába eredjen, és erről természetesen egy ütős sztorit szállítson a CBM Magazinnak. Beköltözik a Szerelemházba, amelyet egyedülállóknak adnak ki, és a mendemonda szerint az épület előkertjében található Carmela-szobrot megérintve rájuk talál az igaz szerelem. Természetesen Caroline még mindig Barcelonában élő párja, Tom mindennek egy cseppet sem örül. Caro az örök városban vergődik a szerelem és a karrier, a lelkiismeret-furdalás és a kalandvágy között, miközben kiderül, hogy a furcsa házban korántsem bárgyú szerelemvadászok laknak, és a rejtélyes tulajdonos is erősen felkelti az újságíró figyelmét. Kifejezetten értékelem, hogy R. Kelényi Angelika nem akarta beteljesíteni az olvasói elvárásokat, egy másik irányba próbálva elvinni az új részt, azonban a történet több ponton kicsit valóságtól elrugaszkodottá válik. A túl hosszúra nyúló átvezetés után pedig csak az utolsó oldalakon pörögnek fel igazán az események. A halovány négy csillag ezúttal inkább magának a sorozatnak, mintsem a különálló könyvnek szól. Mindenesetre készen állok a folytatásra, jöhet Hollywood!

MissFortune>!
R. Kelényi Angelika: Róma, Róma

A helyszín a csodálatos Olaszország, a leírásokat nagyon szerettem olvasni. Caro a Szerelemházban száll meg, amit egy kifejezetten érdekes legenda övez. Aztán rábukkan egy rejtélyre és annak ered a nyomába. Szerintem jót tett a történetnek, hogy kicsit ilyen krimisebb irányba vitte el az írónő, így sokkal izgalmasabb volt.
Az első résznél jobban sikerült, azonban Caroline az idegesítő stílusát még mindig nem tudta levetkőzni. Julia kifejezetten jót tett a cselekménynek, ő legalább nem mérgelt fel. A könyvben szereplő férfiakra még mindig nem érdemes pazarolni a szót. Tomot sose kedveltem, talán Nicolaban lesz némi fantázia.
Örülök, hogy adtam még egy esélyt ennek a sorozatnak. Kellemes csalódás volt.

Kriszta_89 P>!
R. Kelényi Angelika: Róma, Róma

Caroline Wood újabb története egy igazi színfoltot varázsolt a júniusi napjaimba. Már régóta tartogattam ezt a könyvet, alig vártam hogy nyár legyen és kezdjem olvasni.

Nem titok nagy Olaszország rajongó vagyok, így egy plusz élményt adott nekem a könyv, hogy Rómában játszódik. Nagyon szerettem mikor egyes leírásokban teljesen a helyszínen éreztem magam, külön szerettem a sok-sok gasztronómiai részt is. Mondhatni a könyvvel együtt utaztam és belekóstolhattam az igazi Olasz életérzésbe.
A romantikus szál nekem nem volt annyira erős, az pedig nem igazán nyerte el a tetszésemet, hogy Caro végig Tom után vágyakozik mikor egy ilyen helyen van és élvezhette volna jobban is.

Az alapsztori nagyon tetszett, La casa dell'amore ház legendája ahogy körüljárja a maga misztikumával a könyvet no és ami valójában mögötte rejtőzködik. Caro szeleburdi nyomozásával pedig a humor is megfűszerezi a mediterrán hangulatot.

Aki egy kis könnyed, bohókás nyári olvasmányra vágyik, vagy csak utazni szeretne egyet virtuálisan, bátran ajánlom ne vesztegesse az idejét elővenni Caroline Wood történetét :)

7 hozzászólás
Regina_Elek>!
R. Kelényi Angelika: Róma, Róma

Róma a rejtélyek városa

A következő állomás a csodálatos Róma, ahol a klasszikus olasz ételek a lenyűgöző helyszínek és egy mesébe illő szerelmi történet középpontjában Caroline beköltözik egy misztikus épületbe, megismeri a szerelmet kereső lakókat és ezzel kezdetét veszi egy legenda felkutatása, ami mindvégig izgalommal tölt el.

Az események ott folytatódnak, ahol az előző befejeződött. Ebben a történetben is beigazolódik, hogy a távkapcsolatok nem igazán működnek, mely gondolkodóba ejthet, hogy a karrier vagy a szerelem kerüljön előtérbe. Ugyanakkor fontos szerepet kap a barátság, ami fennmarad a távolság ellenére is.

Egy méltó folytatás tele humorral, kalandokkal és persze titkokkal.

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156067807
Pati28 P>!
R. Kelényi Angelika: Róma, Róma

Könnyed, humoros kis olvasmány volt. Caroline Wood Rómában sem hazudtolja meg önmagát. Egy rejtélyes ház miatt utazik az olasz fővárosba, hogy cikket írjon Carmela misztikumáról.
Számos kalandban és izgalomban részesül nyomozása során, és rá kell döbbennie, hogy nem teljesen veszélytelen amit csinál. Kifejezetten tetszettek ezek a részek és Róma nevezetességei is megjelennek lelki szemeink előtt.
Az autóvezetős rész volt a kedvencem. :D
Szurkoltam Caro és Tom párosának, bár lehetett számítani rá, hogy ide fog tartani a kapcsolatuk, viszont nem igazán értettem egyet azzal a módszerrel, ahogy Caro kezelte a dolgokat. Összességében szerettem ezt a részt is.
Várom a következő kalandot. :)

Pandaaaa P>!
R. Kelényi Angelika: Róma, Róma

Nagyon vártam, hogy olvashassam, mert a Barcelonásat nagyon szeretem, de ez elég uncsi volt, pedig azt hittem ez is olyan könnyed nyári olvasmány lesz, de egyáltalán nem kötött le és egyáltalán nem olyan volt mint amire számítottam :/
A könyv 3/4-ben nem történt kb semmi azon kívül, hogy folyton hisztizett Tom miatt :'D Ami számomra nagyon idegesítő volt.
A barátnőjét nagyon megkedveltem, szerintem sokkal szerethetőbb, mint főhősünk.
Számomra ez a nyomozás nagyon felszínes volt és nagyon nem is csinált semmit. Arról ne is beszéljünk, hogy hogy volt bátorsága vezetni Olaszországban, bár ezek a részek viccesek voltak :D
A történet lényege kb 30 oldalban a végén lett leírva addig kb nem történt semmi, de ez a könyv amúgy is csak úgymond egy „átvezető” történet volt.
Egyszer elolvastam többször biztos, hogy nem fogom :D

6 hozzászólás
Réka0128 P>!
R. Kelényi Angelika: Róma, Róma

Tökéletes nyári olvasmány! ♥

Tavaly a nyár egyik nagy kedvence volt nálam a Barcelona, Barcelona, ezért nagyon vártam már a folytatást. Caroline ezúttal Rómába utazik, hogy a La casa dell'amore, a Szerelemház legendája után kutasson. A kutatásból egy bizonyos ponton túl már inkább nyomozás lesz, ez által egy kicsit másabb vonalat képvisel már, mint az előző kötet. Kalandos, humoros, rejtélyes történet és természetesen a romantika sem hiányzik belőle. Egyetlen problémám volt vele, mégpedig az, hogy túl hirtelen lett vége. Tény, hogy nagyon meglepő és csavaros lett a befejezés, de kicsit elhamarkodottnak éreztem.
Caroline ebben a részben elég nagy dilemma elé kerül, mert döntenie kell a kapcsolata és karrierje között. Ez miatt folyamatosan lelkiismeret-furdalással küzd, ami néha már egy picit sok volt nekem. Nagyon örültem a könyv végén lévő döntésének és remélem, hogy a következő történetben visszakapjuk azt a Caro-t, akit a Barcelona, Barcelonában megismertünk. A mellékszereplők közül Juliát nagyon megkedveltem, örülnék ha felbukkanna még Caroline mellett.
A könyv borítóját imádom, jó ránézni. Nagyon örültem mikor megláttam, hogy még további három része lesz a sorozatnak, úgyhogy kíváncsian várom őket. :)

Infierno>!
R. Kelényi Angelika: Róma, Róma

Róma az a város számomra, ahova mindig szeretnék visszatérni. Bár ebben a helyzetben ez nem lehetséges, de az írónő segítségével visszarepülhettem Caroline története által.

A téma szintén izgalmas, utánajárni egy legendának, amit körülleng a szerelem. Mindezt a lehető legszimpatikusabb segítőtársakkal és rengeteg rejtéllyel megfűszerezve. A könyv története is legalább olyan izgalmas, mint a legenda. Itt már nem csak szerelmi szövődésről van szó, hanem kezd egyfajta krimi szálat felvenni, ami egyre csak mélyül, ahogy fogynak az oldalak.

Még csak nem is sejthető, hogy mi sül ki ebből a kalandos utazásból, amibe főhősnőnk beleveti magát. Oldalról oldalra kapunk információmorzsákat, hogy aztán a végén a nyakunkba lóduljon az egész. Meglepő fordulatokra kell számítani.

Bár elment a történet a nyomozás irányába, foglalkoztat, hogy vajon hogyan folytatódnak Caroline további kalandjai.


Népszerű idézetek

Málnika >!

És arra is rájöttem, hogy a fejemben élő elképzelés a jövőmről teljesen elhibázott, mert valójában csak egy elvárást követek, amit a társadalom állított fel, amit minden kislányba belekódolnak a tündérmesék, aztán minden nagylányba a romantikus történetek, és nem azt, amit igazából szeretnék.

48. oldal (Álomgyár, 2020)

BertaPalikSzilvi P>!

Nem kell mindig kimondani, amit gondolunk, néha elég, ha sejtjük, mire gondol a másik. Nem kell béklyót tenni a másik lelkére, nem kell fájdalmat okozni, ha tudjuk, úgysem ajánlhatunk rá gyógyírt.

213. oldal

Ács_Milán>!

Az embert számtalan kísértés éri az élete során, és van, aki képes ellenállni, és van, aki nem.

259. oldal

BertaPalikSzilvi P>!

Mindig az a hős, aki az aktuális hatalomnak épp megfelel, és az a szörnyeteg, aki nem illik bele a képbe.

28. oldal

Detty77>!

A távolság a kis tüzeket kioltja, a nagyokat még nagyobb lángra lobbantja.

janee>!

– Ilyen nővel se találkoztam még – lépett egyet hátra. – Maga mindig kimondja, amit gondol?
– Igen. Maga nem?
– Dehogy. Abból nagy pofonok születnének – vigyorodott el.

248. oldal

K_Kata99 P>!

Aznap reggel a május illata bejárta a szobát a nyitott ablakon át, hűvöse megborzongatta a karomon a csupasz bőrömet.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Caroline Wood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Cornelie C. G.: Talán mindörökké
Szabó Tünde: A hacker
Csóti Lili: Hetedvérig
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály
Stephenie Meyer: A Vegyész
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?