Rejtélyes ​Rio (Caroline Wood 4.) 214 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Rejtélyes Rio

Caroline ​jóképű és rátarti főnöke ezúttal nem kevesebbet vár el a bloggerből lett nyomozótól, mint hogy találja meg a legrövidebb utat a mennyországba… persze anélkül, hogy elhalálozna. A gazdag francia és brit turisták csinos kis összegeket hajlandók áldozni Brazília legnépszerűbb gurujának, akitől testben és lélekben is megfiatalodva térnek haza, de egyre furcsábban viselkednek, mintha agymosáson estek volna át. Persze akad olyan is, akinek a megváltó szeánsz az egzotikus dzsungelben nemcsak a vagyonába, de az életébe is kerül…
Carót is elküldi a főnöke, hogy egy ütős riporttal buktassa le a szélhámos gurut, mire a fekete mágus sötéten villogó tekintete megakad a csinos lányon, aki, ha nem vigyáz, hamar a hetedik mennyországban találja magát.
R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő új regényfolyamában a Caroline Wood-sorozatban a nagy sikerű Barcelona, Barcelona és folytatása, a Róma, Róma regényekből megismert lány krimibe… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145185
>!
Álomgyár, Budapest, 2021
312 oldal · ISBN: 9786156145192

Kedvencelte 19

Most olvassa 7

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 92

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Málnika >!
R. Kelényi Angelika: Rejtélyes Rio

”Az elkeseredett embereknek sokszor elég, ha valaki kimondja helyettük azt, amit amúgy is tudnak. Másnak jobban hisznek, mint saját maguknak. Ezért élnek olyan jól a közhelygyárosok, akik “bölcsességekkel” traktálják a bizonytalanokat.”

Kedvenc újságírónk, Caro újabb veszélyes, őrült kalandra vállalkozik, a sorozat negyedik része ezúttal Brazíliába kalauzolja el az olvasót. Caroline hollywoodi testőrködése után ezúttal egy Rióban található terápiás központba épül be off, hogy egy újabb izgalmas rejtélyről számolhasson be a CBM riportjában. A gyászfeldolgozásra specializálódott helyen ugyanis igen különös dolgok történnek, a kliensek agymosottként érkeznek haza, elzárkózva a számukra korábban fontos emberektől, de akadnak olyanok is, akik teljesen eltűnnek. Miközben Caro az igazság nyomába ered, betekintést nyerhetünk a mágikus macumba vallásba, a főnök továbbra is lenyűgözően sármos, sőt a Loveme nevű társkereső oldal is ismét szerephez jut. Bár a zárás némiképp elnagyolt, összességében egy igazán kikapcsoló és lebilincselő olvasmányt kapunk, melyben a nyomozás és a romantika kellő arányban képviselteti magát. A kezdő Barcelona, Barcelona után nekem eddig ez a rész tetszett a legjobban, és nagy reményekkel várom a Magyarországon játszódó folytatást.

Finn_Hudson>!
R. Kelényi Angelika: Rejtélyes Rio

Korábban nem titkoltam, hogy a Caroline Wood sorozat enyhén szólva nem a kedvencem, de ez a rész jó volt.
A történet első fele kimondottan tetszett, Rio bemutatása és a macumba szertartás ismertetése nagyon jól sikerült, valamint az írónőnek sikerült megragadnia a rio hangulatot és életérzést. Enrico, a sorozat újabb férfikaraktere is aranyos és szerethető volt spoiler. Ami számomra a leginkább meglepő volt, hogy nem idegesített Caroline karaktere. Persze néhol túlzóan és bugyután viselkedett, de közel sem volt annyira éretlen, mint a korábbi részekben. Az is tetszett, hogy a többi szereplő is reálisan látott rá Caroline képességeire a jógát tekintve, és nem tudta annyira elbagatellizálni, mint önvédelmi ismereteit.
A történet második felével már voltak kisebb gondok, de még ezek sem voltak rettenetesen zavaróak. A központ nem lett reálisan bemutatva, a vezetők nem voltak életszerűek. Caroline nyomozása is kimerült abban, hogy fel-alá járkál az intézetben és kiutakat keres az épület labirintusában. A megoldás is túl gyors lett, hirtelen oldódott meg az ügy, ezzel is mellőzve az izgalmas helyzeteket, így maradt egy kis hiányérzetem.
Egy dolog volt, ami nagyon zavart, és a végére valamelyest keserű szájízt hagyott maga után, az az, hogy spoiler
Összességében gyorsan olvasható, és kellemes kikapcsolódást nyújt. A sorozat rajongóinak kötelező, de még azoknak is ajánlom, akik hozzám hasonlóan nem a sorozat kedvelői, ugyanis lehet, hogy náluk is javul történetek megítélése.

Pati28 P>!
R. Kelényi Angelika: Rejtélyes Rio

“Az az őrült kíváncsiság, az tesz egyszer a sírba…”

Caroline Wood Hollywood után Brazília szépséges és egzotikus városába kalauzol el bennünket, Rio-ba. Újabb küldetés, újabb helyszín, ahol spoiler jógaoktatóként újra bizonyíthat főnökének. Pierre Duval akaratának eleget téve beépül a gyászfeldolgozásra specializálódott rekreációs központba, ahol igen különös és furcsa esetek történnek. Hivatásában maximalizmusa nem ismer határokat, így a veszély is távol áll tőle: testi épségét kockára téve mindent megtesz a leleplező cikkért cserébe. Szerelmi élete továbbra is hadilábon áll, ám mostani “kiszemeltje” sötét titkot őriz, mely a végén napvilágra kerül.
A krimi szál szerintem most kicsit gyengébb volt, de ez nem von le az értékéből, mivel hozza azt a színvonalat amiért imádom Carot: a humorát, a szeleburdi személyiségét és a kalandvágyát. Szórakoztató volt és kikapcsolt.

2 hozzászólás
Regina_Elek>!
R. Kelényi Angelika: Rejtélyes Rio

Rio a szemfényvesztés városa.

Vannak olyan esetek mikor az ember nem képes a változást az időre bízni, türelmetlen és szomorú, csak át akar esni ezen stádiumon és boldogan élni. Rioban erre van lehetőség, méghozzá rövid időn belül, és bár a kezelés eredményes, azonban az apró betűs rész elolvasása elmaradt, ami miatt egy teljesen más ember tér vissza a hétköznapokba, ha egyáltalán visszatér. Caroline újabb nyomozásba kezd, melyben feladata Rioban történtek megválaszolása, míg magánéletében is további kérdések merülnek fel.

A következő úti cél Rio, ahol megismerjük a város színvilágát, a vallásuk misztikumát és egy különleges terápiás módszert. A történet komoly témát boncolgat ugyanakkor továbbra is szórakoztató és jelen esetben kifejezetten kiszámítható is.

https://anigersbooks.blogspot.com/2021/04/r-kelenyi-ang…

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145185
Réka0128 P>!
R. Kelényi Angelika: Rejtélyes Rio

„Az ember ritkán értékeli azt, amibe beleszületik. Azt tartja értékesnek, amiért megdolgozott…”

Ha tipikus nyári olvasmányra vágyom, akkor R. Kelényi Angelika Caroline Wood sorozatának kötetei mindig tökéletes választásnak bizonyulnak. Caroline kalandjai Hollywood után Brazília egyik legnagyobb városában, Rioban folytatódnak. Ezúttal jógaoktatóként kell beépülnie egy meditációs központba, ahonnan a kuncsaftok furcsa viselkedéssel térnek vissza, vagy éppen vissza sem térnek. Caroline újból krimibe illő kalandokba keveredik a nyomozása során, ebből adódóan a Rejtélyes Rio egy igazán szórakoztató és izgalmas olvasmány, ami tökéletesen ki tud kapcsolni egy meleg nyári napon. Egyedül az zavart, hogy túl hirtelen lett lezárva a történet, lehetett volna még legalább 100 oldallal hosszabb. :)
Caroline karakterét még mindig nagyon kedvelem, főleg azért, mert egy rendkívül elszánt és talpraesett nő, aki minden helyzetben feltalálja magát. A páratlan humorérzékének köszönhetően igazán jókat nevettem olvasás közben. :) Ebben a kötetben végre kicsit mélyebben megismerhetjük Caro jóképű főnökét, Pierre Duvalt. Őszintén szólva így sem lett szimpatikus a karaktere, de kíváncsian várom hogyan alakul majd a kapcsolatuk Caroval a következő részben.
A Halálos Hollywood után újabb kedvencet avattam, és remélem, hogy a következő kötet, a Szédítő Balaton is hozni fogja ezt a szintet. :)

8 hozzászólás
Bookish_Moments_Blog>!
R. Kelényi Angelika: Rejtélyes Rio

A Rejtélyes Rio című alkotás hozta az elvárt színvonalat és a benne rejlő titokzatosságnak köszönhetően végig fenntartja az olvasó figyelmét. Caroline-nal izgultam végig minden egyes percet, ami néhol megdöbbentett, míg máshol megnevettetett. Tehát összességében frenetikus élményként maradt meg bennem!

Bravúros és egyben letehetetlen olvasmány, tele pezsgéssel és felfűtöttséggel! A már megismert R. Kelényi Angelika stílus pedig csak még inkább növeli a regény lendületességét, ezzel elérve a letehetetlenség érzését is!
Élveztem az oldalakat és kíváncsian vetettem bele magam minden egyes oldalba, ahol az érzelmek mellett a fondorlatok is hatással voltak a történetre, ahogy ránk is.

A kötet befejezése rengeteg kérdést hagyott bennem, így már most bezsongva várom a sorozat következő részét! Ajánlom azoknak az olvasóknak, akik szeretik Angelika könyveit, valamint akik szívesen olvasnak egy kalandos, olvasmányos történetet! Mert számukra a Rejtélyes Rio kihagyhatatlan!

A teljes értékelés itt olvasható:
https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2021/02/r-kelen…

Mariann_ P>!
R. Kelényi Angelika: Rejtélyes Rio

Az eddigi legjobb Caroline történetet olvastam.
Az előzők sajnos nem nyűgöztek le, de ez a brazil életérzés, szokások, hangulat …. ez tetszett.
Az ügy, amiben nyomozott is egészen különleges.
Leszedált özvegyeket manipulált egy magát gurunak nevező férfi, aki luxus körülményeket biztosított a jelentkezőknek, ugyanakkor sikeresen megszabadította őket a pénzüktől.
Vajon Caroline le tudja buktatni ?
Izgalmas kalandban lehetett részünk.

Mocori_ P>!
R. Kelényi Angelika: Rejtélyes Rio

Valahogy nekem ez most nem tetszett annyira, mint a többi. Duval olyan furcsán viselkedik. Caro még miért hagyja ezt???
De perszebaromira várom a folytatást! ☺☺☺

Pandaaaa P>!
R. Kelényi Angelika: Rejtélyes Rio

Na igen ez végre jó volt. Az elejétől kezdve pörgögtek az események, nem csak a végén lett leírva a sztori. Caro sem volt benne idegesítő, ami nagy szám :D És még néhány alkalommal izgultam is hogy mi lesz, pedig az előzőekben semmi ilyesmi nem volt soha.
Az álcáját inkább nem kommentálom, mert számomra egy kicsit hihetetlen hogy ennyire beveszik…
Duvallal meg érdekesen alakulntak a dolgok, kíváncsi vagyok, hogy ebből még mi lesz.
Most már nagyon kíváncsi vagyok a Balatonos részre.

konyvolvaso >!
R. Kelényi Angelika: Rejtélyes Rio

Caro ismét utazik, hogy újabb izgalmas dolgokat fedezzen fel és természetesen minden költséget a cége állja. A kiválasztott hely most Brazilia lesz, még pedig Rio. Mitől lehet olyan izgalmas, hogy oda kelljen feltétlen menni kiderül a regényből. A vége egyre izgalmasabb lett, váratlan fordulatokkal. Most kitekinthetünk Európán kivülre is egy kicsit.
Nekem tetszett, a szereplők is érdekesen lettek összeszedve. Ajánlom mindenkinek aki szereti a krimit és a romantikát együtt.


Népszerű idézetek

Málnika >!

Az ember ritkán értékeli azt, amibe beleszületik. Azt tartja értékesnek, amiért megdolgozott…

46. oldal (Álomgyár, 2021)

Málnika >!

Az elkeseredett embereknek sokszor elég, ha valaki kimondja helyettük azt, amit amúgy is tudnak. Másnak jobban hisznek, mint saját maguknak. Ezért élnek olyan jól a közhelygyárosok, akik “bölcsességekkel” traktálják a bizonytalanokat.

57. oldal (Álomgyár, 2021)

1 hozzászólás
Málnika >!

El sem tudom képzelni, hogyan képes bárki is kiüríteni az agyát… Én bármit teszek, nekem jönnek a gondolatok, minél jobban erőlködök azon, hogy ne agyaljak, annál inkább.

126. oldal (Álomgyár, 2021)

Málnika >!

Én is azt hittem, hogy harminc felett megáll az élet. Aztán amikor nem állt meg, azt gondoltam, hogy oké, majd harmincötnél. De nem… nem áll meg. Nem érzem magam öregebbnek. Sőt. Valójában az élet kiteljesedik.

38. oldal (Álomgyár, 2021)

Bookish_Moments_Blog>!

(..) évről évre változunk, és más lesz a fontos. Mindig van valami, ami örömmel töltsön el, amiért érdemes élni.

Bookish_Moments_Blog>!

Miért hazudják egyesek, hogy sok pénzük van, miközben csórók? Hogy magasak, miközben törpék? Mert jobb esélyekkel indulnak…

Bookish_Moments_Blog>!

(..) itt a kémia, amitől úgy ver a szívem, hogy mindjárt kiszakad. Beszívtam az illatát, és a mellkasára hajtottam a fejemet. Minden idegszálam táncolt, izgalom töltött el, nem az a nyugodt, otthonos érzés, hogy hazaérkeztem, nem, dehogy, valami egészen más érzés, amitől száguld a vér és az ember elfelejt levegőt venni.

Bookish_Moments_Blog>!

Hagyta, hogy azt higgyem, lehet komoly kapcsolatunk, hagyta, hogy ábrándozzak a jövőről, hagyta, hogy beleéljem magam ebbe a szerelembe…

Bookish_Moments_Blog>!

Lehet, hogy én se akarok majd meghalni, akkor se, ha már mozogni sem tudok. Lehet, hogy megváltozik a gondolkodásom… persze, szerintem addig akar élni az ember, amíg vannak, akiket szeressen. Ha már mindenki meghalt, akit szerettünk, akkor magányos lehet öregnek lenni…

konyvolvaso >!

Ép testben ép lélek, ahogy mondják – hadartam.

190. oldal


A sorozat következő kötete

Caroline Wood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Gail Carriger: Szívtelen
Szabó Tünde: A hacker
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály
Cornelie C. G.: Talán mindörökké
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Vavyan Fable: Jégtánc
Csóti Lili: Hetedvérig