Mesés ​Marrákes (Caroline Wood 8.) 217 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes

„Ez ​a történet éppoly szövevényes, izgalmas és pezsgő, mint Marrákes tarka sikátorai.” – Budai Lotti, író

Fűszeres éjszakák, kalandos nappalok

Caroline Wood, a folyton bajba keveredő újságíró nem tud ellenállni egy marokkói utazásnak, pedig tisztában van vele, milyen veszélyekkel járhat egy ilyen kaland. Francia főnöke, a jóképű és szívtelennek tűnő Pierre Duval egy ékszertolvaj nyomába küldi a lányt, aki örömmel vállalja a megbízatást, hisz már hiányzott neki az izgalom. Kivételesen egy segítőtársat is kap, a CBM Magazin egyik új munkatársát, a kicsit fura, de néha hasznos DG-t.

Caro és DG a fenséges Marrákesbe repülnek, hogy kinyomozzák, ki fosztogatja a gazdag turistákat, sőt, időnként a helyi elit tagjait is. Az elkövető olyan ügyes, hogy a rendőrök tehetetlenek, semmiféle nyomot nem találnak, így Miss Woodra vár a feladat, hogy csapdát állítson neki. Megismeri Marrákes pazar pompáját és Medina nyomorúságos szegénységét. A kérdés már csak az, melyik az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2023

>!
Álomgyár, Budapest, 2023
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635705986
>!
Álomgyár, Budapest, 2023
320 oldal · ISBN: 9789635705993

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Caroline Wood · Caroline Wood · Pierre Duval


Kedvencelte 5

Most olvassa 14

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 96


Kiemelt értékelések

Málnika P>!
R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes

”Elég öreg már ahhoz, hogy tudja, nincs igazság.”

Kalandfüggő újságírónk, Caroline Wood visszatér, és talán minden eddiginél veszélyesebb kalandba keveredik. A helyszínnek köszönhetően ezúttal mintha az Ezeregyéjszaka meséibe csöppennék, a történetet végig a marokkói életérzés járja át. Egzotikus forgatagával, perzselő sivataggal, erőszakos árusokkal teli bazárral, terrakotta falakkal és az Yves Saint Laurent-villával az írónak megint sikerül azt az érzést elérnie, mintha mi, olvasók is a főhőssel együtt utaznánk.

A balatonrakoncai nyugalmat nem sokáig bíró Caro újabb kalandra szomjazik, így egy percig sem habozik, amikor Pierre Duval egy újabb küldetést tartogat számára. Az új úti cél Marrákes, ahol egy ékszertolvaj nyomába kell erednie. Az újságíró ezúttal egy gazdag örökösnőnek álcázza magát, ráadásul az eddigiektől eltérően egy társat is kap, DG személyében. A luxusszálloda kényelméből azonban hamar veszélyes vizekre eveznek. Caro ezúttal is magának keresi a bajt, miközben meg akarja találni a rejtély kulcsát, akár az élete árán is.

R. Kelényi Angelika valamit nagyon tud, hiszen, ha a London, Love című novellát is beleszámítjuk, a sorozat már a kilencedik részénél tart, mégsem vált unalmassá. Az izgalmasabbnál izgalmasabb kalandok, az állandóan változó, kiválóan megragadott helyszínek és Caro szerelmi életének alakulása egyszerűen visz magával, és megdöbbentő módon egy percig sincs meg az az érzés, hogy ez bizony nyúlik, mint a rétestészta.

Bookish_Moments_Blog>!
R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes

A Mesés Marrákes szórakoztatott, egy csodálatos utazásra hívott, ahol kicsit romantikus vizekre evezhettem, de mégis a kalandozások kapták a legnagyobb hangsúlyt. Könnyed, bohókás, tele izgalommal!

R. Kelényi Angelika zseniális megfogalmazásban, lehengerlő stílusban tárta elénk legújabb történetét. Megismerhettük a marokkói kultúra jellegzetességeit és gasztronómiáját, a szépségeit és az árnyoldalait.

A teljes értékelésem itt olvasható: https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2023/06/r-kelen…

konyvolvaso>!
R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes

Újabb csodás hely, újabb csodás „kaland” Carollal ahová Duval küldte. Most a mesés Marrakesh a célpont, ahol gazdag hölgyként vesz részt a kalandokban, hogy ezzel is hűen tudja játszani azt a szerepkört amelybe a kiszemelt áldozatok csoportja esik. Gazdag külföldi személyeket fosztanak ki de időnként a helyi elit tagjait is. Carol ezen ügyben szeretni kideríteni ki van az ügy mögött és segítségként kap maga mellé egy „testőrt” is.
Akit érdekel a történet és a nyomozás vége annak ajánlom ezt az izgalmas könyvet és közben még lehet egy kicsit utazni is. Nekem tetszett ismét ez a lebilincselő, izgalmas történet.

BertaPalikSzilvi P>!
R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes

Ez a kötet fantasztikus volt. Kicsit azt éreztem, hogy visszatértünk a kezdetekhez. Kalandos volt, humoros, ahogy olvastuk a történetet , ott éreztük magunkat a sivatagban. Láttuk magunk előtt a csodálatos épületeket, hallottuk a városi forgatag zaját.
Tetszett a titokzatos ékszertolvaj utáni nyomozás, amiközben Caro hozta a formáját. Hol csetlett botlott, hol pedig olyan emberek társaságába került, akiket jobb lett volna messzire kerülni.
Az új szereplő DG ugyan sokat nem tudott segíteni önfejű nyomozónknak, de egy igazán szerethető karakter.
Duval megjelenése pedig a kötet végén..♥
Igazán hatásosra sikerült a belépője, és előre várom, hogy a következő kötetben közelebb kerülnek e egymáshoz Caroval.

Mariann_ P>!
R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes

Ez a történet hozza a megszokottakat.
Caroline most Marokkóba utazik , egy ékszertolvaj nyomába küldi főnöke.
Nem éreztem, hogy sok lenne, hogy unalmas, izgalmak sorozatát éltem át, mire megoldódott minden. Egy nőknek való , nem körömrágós , de mégis fordulatokban gazdag történet.

noni55 P>!
R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes

Caroline-t egy ékszertolvaj után küldi Duval Marrákes-be, mint gazdag örökösnő. Hamis ékszerekkel próbálják tőrbe csalni az ismeretlen tetteseket, akik a gazdag vendégekre utaznak. Caro ezúttal kap egy másik újságírót maga mellé, DG a testőrét alakítja. A srác totál zöldfülű, a légynek sem ártana, ráadásul Caro rendesen bemutatkozik neki. Szokás szerint megy a saját feje után a veszélyekkel mit sem törődve. DG szinte a haját tépi, hogy a nő nem hallgat rá. Caroline élete megint veszélybe kerül a nagy leleplezés során, és mint mindig, Duval siet a megmentésére. Hát az tuti biztos, hogy a naiv természete Caro veszte, mert mindig emiatt kerül slamasztikába. Imádom, amikor ez a dilis nőszemély sziporkázik, ontja magából a hülyeséget és kínos helyzetekbe kerül. Ádám nem sokszor szerepelt a történetben, ennek ellenére Caroline alaposan átgondolja a kapcsolatukat és a saját érzéseit is. Caro és Duval olyan jó párost alkot, mindketten olyan elevenek egymás társaságában és úgy veszekednek, mint akik már évek óta házasok. Én nekik szurkolok és kíváncsian várom, mi lesz Ádámmal.

Mocori_>!
R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes

Egyik kedvenc kis sorozatom, de nem szabad egymás után elolvasni, mert úgy túl gyenge.
4 csillag most csak azért, mert Caroline Wood nem kaphat kevesebbet! . ☺☺

BarbyMalik0112 P>!
R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes

A Caroline Wood történetek mindig nagyszerű kikapcsolódást jelentenek. R. Kelényi Angelika utánozhatatlan humora számtalan alkalommal mosolyt csalt az arcomra, és bemutatja, hogy a leglehetetlenebb helyzetből is van kiút. Caroline, a kedvenc bajkeverő újságírónk sosem tudja távol tartani magát a veszélytől és a kalandoktól, egy egyszerűnek tűnő ügyet is képes úgy megcsavarni, hogy az puskaropogással záruljon. Marokkóban egy ékszertolvaj nyomába ered, de ezúttal társat is kap maga mellé: DG-t, aki valójában a légynek sem tudna ártani. Ketten vágnak neki a kalandnak, de persze semmi sem alakul úgy, ahogyan azt eltervezték.
Mindeközben az olvasó bejárhatja Marrákes egzotikus vidékét, részese lehet az ottani hagyományoknak, megcsodálhatja a helyi műalkotásokat és megkóstolhatja gasztronómia specialitásait.

Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik egy könnyed, kalandos kikapcsolódásra vágynak tele humorral és romantikával.

Bővebb értékelés » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2023/05/r-kelenyi-…

Bookaholic77 >!
R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes

Picit tartottam a folytatástól, több okból is. Mi lesz Caro és Ádám kapcsolatával off, illetve attól, hogy tud-e még újat adni az Írónő. Hát elvarázsolt! A helyszín nyilván nagyon sokat adott ehhez, de a cselekmény is fordulatos volt. Nagyon tetszett! A nyomozós szál is tökéletesen lett megírva és minden olyan jó kis egyensúlyban volt a könyvben. A végén Duval… Na, ez kell egy kellemes kikapcsolódáshoz. off

Mert_olvasni_mindig_jó P>!
R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes

Mesés, vagy sem?

Caro ismét nagy fába vágta bele kis fejszéjét, ám ezúttal azért jobban felkészült a kalandra és nem rohan öntudatlanul a vesztébe. Vagy mégis? Valyon ez egy Ezeregyéjszaka mese, vagy inkább már rémtörténetre hajaz?

“A hajnali nap első sugarai vérvörösre festették a narancssárga sziklákat, mintha megjósolták volna a jövőt…” Végre felpörögnek az események az előző regény Veszélyes játszmája után, amikor is nem csak Caro unta el az agyát a Balaton partján, de én is.

Most végre újra visszatértünk a régi pörgéshez, vagy mégsem teljesen?

Car-tól már megszokhattuk féktelen stílusát, spontaneitását és azt, hogy bárhol képes bajba keveredni, itt azonban most volt neki egy hatalmas hátráltató helyzete. Drága kis testőrünk ugyanis jobban védene a virágokat, mint drága örökösnőnk testi épségét, ráadásul az állandó riányálsa, nem csak Caro idegeire ment, de majdnem a könyv javára is. Egyszer gyan helyre lett téve, de hátráltatásának köszönhetően nem halad a stori, igaz itt ez is volt a lényeg, hogy végre legyen benne valami változatosság és ezt meg is kaptuk. Ugyanakkor visszatértünk a gyökerekhez is, amit én már az első rész óta iszonyatosan hiányoltam, az pedig a helyi konyha. A gasztonómia nekem is mindig fontos szerepet töltött be az életembe, imádom megkóstolni a helyi ízeket, így külön tetszett, hogy az írónő ezt ismét visszahozta és ezáltal megcsodálhattuk a Marokkói ízvilágot. Néhány sornál össze is futott a nyál a számban.

És ha már a szereplők.

“Lásd be Caroline. A ruha teszi az embert. Tegyük fel, hogy egymás mellé állítanánk két fickót, akik közül az egyik drága öltönyt, a másik pedig szakadt farmert és atlétát visel. Ha egy állásinterjún jelennek meg így, egyértelműen az öltönyös nyer. Ha egy jobb étteremben egyetlen asztal szabad, az öltönyös nyer. Ha ugyanarra a nőre hajtanak, az öltönyös nyer…” Durval klónja elmés okfejtést hozott fel saját maga és csodálója mellett és ezen sokat is lehet gondolkodni. Van igazság abban, amit állít, viszont én még mindig azon az állásponton vagyok “Külső megfog, belső megtart.” Hiszen a csomagolás lehet akármilyen vonzó, ha kiesik a kapanyél az illető száján, vagy éppen a világ legnagyobb barma, lehet akármilyen drága ruhában, attól nem dobom hanyat magam. Főnökünk még mindig nagyon teper és ez kezd már nagyon kellemetlen lenni, ugyanakkor a végére talán kinyílik a csipája és meglátjuk mi is lesz itt igazából. Ádám viselkedése is számomra irritáló, igaz, ebben a regényben hősszerelmesünk a „paraszt” nem kap sok szerepet, maximum egy-két sms-ben, Caro-ról néha ne is beszéljünk…

“Úgy látszik az ember már attól is lelkiismeretfordulást érezhet, amit el sem követett, még gondolatban sem… na jó gondolatban talán egy kicsit.” Kotnyeles újságírónk a férfiak terén még mindig menthetetlen és a viselkedés, a viszonyulása egy szép arcélhez kezd az idegeimre menni, előző részekben is már megírtam, mennyire irritál ez a fajta viselkedés, de úgy tűnik nem tud róla leszokni… “Senkit nem csalnék meg. Nem azért, mert olyan becsületes vagyok, hanem azért, hogy ne kelljen hazudnom. Simán önzésből vagyok tisztességes, hogy tükörbe tudjak nézni.” És ezután meg azért morfondírozik, hogy egy majdnem teljesen idegen pasi az elbúcsúzásukror nem smárolta le és hogy ez már milyen dolog… Esküszöm ettől a nőtől eldobom az agyam… “Ne vegye a szívére Mr. Rachid, én így ismerkedek… Már értem miért nincs férjnél…” Hát, én is megértem…

Caro regény, de már más mint az eddigiek, ami néhol baj, néhol nem.

Mostani kalandunk háttere ugyanúgy durva, szívbemarkoló és talán sokkal sokkolóbb mint az eddigiek a végéhez pedig nincsenek szavaim. Várom már a befejezést, ugyanis már nagyon kíváncsi lennék az újabb kalandra és hogy újságírónk végül ki mellett köt ki.

Kedvenc idézetem a könyvből:

„Betartom a szabályokat…”


Népszerű idézetek

Málnika P>!

Mégis hol viseljek egy Prada cipőt? Balatonrakoncán, a szántóföld melletti földúton?

13. oldal (Álomgyár, 2023)

Málnika P>!

Elég öreg már ahhoz, hogy tudja, nincs igazság.

301. oldal (Álomgyár, 2023)

Málnika P>!

Mindig az őszinteség híve voltam, de rá kellett jönnöm, hogy az őszinteség addig hasznos, amíg nem bántunk vele másokat.

180. oldal (Álomgyár, 2023)

Nikike_k>!

-Mint az élet. Édes, keserű, üdítő és csipős.

67. oldal

BertaPalikSzilvi P>!

Én meg első akarok lenni egy férfi életében, a szerelem második vagy sokadik helyét a lúzerek és az aranyásók fogadják el szó nélkül. Én pedig nem tartom magam aranyásónak. Aranyásónak különösen nem. A lúzerséget ugyan magas szinten művelem, de nem ebben a vonatkozásban, hanem úgy általában, és többnyire nem a saját hülyeségem, hanem a körülmények áldozata vagyok. Legalábbis szeretném ezt hinni.

Kapcsolódó szócikkek: első szerelem · lúzer
BertaPalikSzilvi P>!

Talán jó is, hogy nem Casablanca lett a célállomás, talán néha jó, ha az ember nem szembesül a valósággal, egy-egy hely, személy megmarad olyannak, amilyennek a képzeletében látja azt.

BertaPalikSzilvi P>!

– A kávé nem hazudik – mosolyodott el nyájasan a jós. – A kávé soha nem hazudik.
– Én szeretem a kávét. Nagyon szeretem. Nem is tudok meglenni nélküle, olyan nekem, mint a levegő – szögeztem le határozottan. – De a maguk kávéja egy szar.

BertaPalikSzilvi P>!

– Először keveredtél ilyen helyzetbe. Más sem reagált volna jobban – próbáltam vigasztani.
– Nem, nem úgy értem, hanem úgy, hogy többet vártam magamtól. Persze, nem tudtam, hogy ez lesz, de azt hittem, jobban tűröm a stresszt. Féltem. Most is félek.
– Normális. Aki nem fél, az őrült. És aki nem fél, hibázik, mert nem figyel minden érzékszervével. De értelek. Van, aki nyomás alatt szárnyal, van, akit a stressz lebénít. Én akkor vagyok jó, ha terhelnek, ha félek, ha nagyon oda kell tennem magam. Mintha az agyam csak akkor működne, amikor baj van, és azonnal megoldás kell. Egyébként olyan átlagosan, sőt, gyakran átlagon alul lavírozom a világban, mintha kettőig sem tudnék számolni.
– Nem hiszem.
– Az a helyzet, hogy nem vagyok különösebben okos. Csak akkor vagyok találékony, ha muszáj. Kifejezetten jól vitorlázom a szartengeren, emellett gyakran áll mellém a szerencse. És valljuk be, a hosszú, szőke hajnak az emberek több hülyeséget megbocsátanak, mint a szépen formált bicepsznek.

BertaPalikSzilvi P>!

Így képzelem el tündérországot. Makulátlan, fényes, könnyed, mintha ezernyi csillag ragyogná be. Persze, ezt az épületet LED-égők ezrei világították meg, a technika idézte elő a csodát, de a hatás mégis olyan káprázatos és mesebeli volt, mintha megelevenedett volna egy hófehér álmom.


A sorozat következő kötete

Caroline Wood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cornelie C. G.: Talán mindörökké
Vavyan Fable: Vakvágta
Julie Garwood: Kegyes halál
Chris Land: Lélekvesztő I-II.
Rejtő Jenő (P. Howard): A fehér folt
Vavyan Fable: Szamurájszív
Vavyan Fable: Halkirálynő
Vavyan Fable: Mesemaraton
Elizabeth Peters: Óvakodj a múmiától!
Borbás Edina: Hullámok csapdája