45. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Mennyei ​bűnök 2. (Riva nővérek) 354 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

1860. ​Róma.
Blanca egy gazdag, nápolyi kereskedő lányaként, álnéven – életét kockáztatva – nyer felvételt a Sant'Ambrogio zárdába.
Marco Fiore, a volt vatikáni nyomozó azzal bízza meg, hogy szerezzen bizonyítékot Maria Luisa zárdafőnöknő gyalázatos tetteire.
Blancának nincs más választása, a tét a szabadsága és a húga jövője.
Miközben a lány elviseli a megaláztatásokat, a zaklatásokat, a testi és lelki kínokat is a küldetés érdekében, Marco igyekszik a Vatikán magas rangú hivatalnokairól lerántani a leplet.
Nyomozásuk során olyan mocskos titkokra derül fény, melyeket korábban a sokat megélt Fiore is elképzelhetetlennek tartott.
Mire képes egy meggyötört, fiatal nő, ha szembekerül a sátáni kegyetlenséggel?
Vajon születhet-e szerelem a Gonosz árnyékában?

A történetet valós események ihlették.

R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal a 19. századi Rómába… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763991
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763991
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
378 oldal · ISBN: 9786155875014

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Marco Fiore · Blanca Riva · Giorgo Valentini


Kedvencelte 31

Most olvassa 9

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

Fenomenális volt, alig bírtam letenni.
Sokaknak megterhelő lehet lelkileg ez a könyv, a főhősnő nincs kímélve. A zárdában lehull a lepel a borzalmakról, ami sokkal rosszabb, mint gondoltuk. Maria Luisa a velejéig romlott.
A krimi része tehát tökéletes, azonban a történelmi romantikus címke miatt többet vártam ezen a téren. Hátha majd a következő részekben, mert biztosan folytatni fogom a sorozatot.
Letehetetlen, hihetetlenül izgalmas. Remélem a többi kötet is ilyen jó lesz.

vikcs>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

Az írónő nem kíméli sem a főhőseit, sem az olvasóit. Nehéz most szavakba önteni amit érzek, de az biztos, hogy emelem a kalapom az írónő előtt. Ez a könyv egy igazi remekmű!

Már az első rész is nagyon tetszett, viszont a második részhez már nagyon erős lelki állapotban kell lenni ahhoz, hogy végig tudja olvasni az ember. Sajnos és nem sajnos, vizsgaidőszak miatt nekem több hétig tartott elolvasni a könyvet, így talán kevésbé viselte meg a lelkem, de közben mégis fenntartotta az érdeklődésem és alig vártam, mikor olvashatok újra egy-egy oldalt.

Blanca és Marco mindketten hatalmas kedvenceim továbbra is, de most mintha még jobban szeretném őket. Blanca tényleg egy nagyon erős nő, aki a legrosszabb helyzetben is képes másokkal foglalkozni, mások lelki világát ápolni. Egy elveszett, hitvesztett lány, aki szeretetre vágyik. Egy megtört férfi, aki szintén nem csak a testén, hanem a lelkén is sebet visel, elkezdi megérteni, mi az a szeretet. Érezhető volt a kettejük közötti erős vonzalom, a biztonságot és reményt nyújtó egy-egy lopott ölelés. Imádtam őket együtt és remélem, a következő részben még többet kaphatunk belőlük.

Kegyetlen játszma egy szent helyen, és ami még durvábbá teszi az a tény, hogy ezek megtörtént események.

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2019/05/r-kelenyi-a…

kratas P>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

Lényegesen jobb volt, mint az első rész; mire nem képes egy kis izgalmas nyomozás, meg a hősnő miatti aggodalom.
Egy kicsit féltem, hogy valami romantikus esemény elnyomja majd a történelmi krimi szálat, de hála az égnek nem. spoiler
A „politikai” szál finom jelenléte is jó volt, kíváncsi vagyok a folytatásra, hogy mi történik a nővérekkel, spoiler.

1 hozzászólás
Deziréé>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

Újabb fantasztikus könyv.
Izgalmas volt ez a kötet is.
Úgy gondolom végre kilábaltam az olvasási válságból és ezt ennek a könyvnek köszönhetem. Végre több időm is volt olvasni, szóval nagyon jól esett ezt a remek könyvet elolvasni.
Persze a végét már sejtettem, hiszen láttam, hogy lesz folytatása, amint nagyon várok. Egyik legjobb könyv amit eddig olvastam az írónőtől.

Anarchia_Könyvblog>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

A Mennyei bűnök olyan szinten a székhez szögezi az olvasót, amit az írónőtől már megszokhattunk. A stílusa, a fogalmazása miatt letehetetlenné válik a könyv, sőt a benne rejlő fordulatok és titkokat rejtő pillanatok csak fokozzák azt az érzelmet, amit a regény kivált az olvasóból.

A történet alapkérdése már a regény elején arra épül fel, hogy: főszereplőinknek sikerül leleplezniük a zárdában zajló ádáz játékokat? Blanca kikerül onnan épségben? Marco véghez tudja vinni a magára vállalt nyomozást anélkül, hogy valami fontosat el kelljen veszítenie?

Nem titkolom, hogy a mű befejeztével sokkolva ültem a könyv felett. Mert R. Kelényi Angelika alkotása egy könyörtelen, szívet tépő utazásra hívja az olvasót, ahonnan nyugodt lélekkel képtelenség kikerülni.

Egyidejűleg éreztem kegyetlennek és lenyűgözőnek a Mennyei bűnöket. Mert olyan szinten ámulatba ejtett, ami a lezajló eseményeket tekintve egyszerűen hihetetlen.Kelényi Angelika tudja, hogy mit mikor kell fokozni és mit mikor kell az olvasó orra elé tolni, ahhoz, hogy ambivalens érzések alakuljanak ki benne.

Ajánlom a történelmi műfaj kedvelőinek, akik vágynak egy kis romantikára és egy kis újdonságra is. A Mennyei bűnök nekik való!

A teljes értékelés itt olvasható: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/09/29/r_kelenyi_…

1 hozzászólás
Kiss_Julianna>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

Nagyon vártam már a folytatást. Blancának, nagy lelkierőre volt szüksége, hogy elviselje a zárdában a sorozatos megaláztatásokat, zaklatásokat. Közben még attól is rettegni, hogy időben érkezzen a segítség. Végig fenntartotta az izgalmakat, az utolsó oldalig.

Niitaa P>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/08/r-kelenyi-angel…

„Megdöbbentő olvasmány. Biztos voltam benne, hogy a megfelelő módon el fogja vonni a figyelmemet, ám arra nem számítottam, hogy ennyire el fogok veszni a sorok között. A hit és az erkölcstelenség, melyek erőteljesen feszülnek egymásnak, örök ellentétként, kéz a kézben jár. Egyszerre széthúz és összetart. Borzalmas belegondolni, hogy valóban történhettek ilyen, és ehhez hasonló gyalázatos események szent helyeken. Mert a valóságban már elfogadtuk a tragédiák jelenlétét, sőt a múltban is. De mindig vannak olyan zárt burkok, amibe az ember elméje kapaszkodhat, hogy oda nem ér el a rossz. A kápolnák, zárdák is pont ilyenek. Milyen jó példa ez arra, hogy maga a hit is kétélű fegyver, méghozzá a legélesebbek közül való!
Noha kegyetlen dolgok elevenedtek meg a lapokon, mégsem bírtam abbahagyni az olvasást. Blanca részei folyamatosan vittek előre. Minden fejezet végén kapkodtam a levegőt, azt a hatást váltotta ki, mint a folytatásos sorozatok zárópercei: felcsigázza annyira a nézőt, hogy másnap biztos úgy alakítsa a programját, hogy oda tudjon ülni megnézni a következő jelenetet. Noha Marco Fiore része is izgalmas, mégis sokszor erőt kellett vennem magamon, ne lapozzam át, hagyjam ki, csak hogy újra a kolostorban legyek és mielőbb megtudhassam, pontosan mi zajlik ott. Aztán fordult a kocka. Volt egy pont, ahol már annyira féltettem Blancát, hogy kétségek között tudtam csak lapozni, mert éreztem, hogy nem kerülheti el a sorsát. Már csak az volt a kérdés, hogy milyen próbákat kell még kiállnia ahhoz, hogy minden a megfelelő módon működhessen.
A Mennyei bűnök 2. felülmúlta minden elképzelésemet. Amit az első részből hiányoltam, most hatványozva kaptam meg. Bár értem a két rész elvét, mégis azt mondanám, hogy ez a történet egy kötetben állná meg igazán a helyét, két nagy rész választva, mivel túlságosan szorosan kapcsolódik egymáshoz. Szétválaszthatatlan, mindössze egy nagy lélegzetvételnyi időre van szükség közöttük. Tehát mindenféleképp ajánlom mindkét rész egyidőben való beszerzését és folytonos olvasását. Mert úgy adja át a teljes élményt.
Ez a történet csupa erő. Erő, mely sugárzik a karakterekből, akiket bár az élet megcincált, mégsem vesztették el önmagukat. Egy megdöbbentő bűneset feltárása van a középpontban, így a romantika itt most háttérbe szorul. Noha többször is szóba kerülnek az érzelmek, egyáltalán nem mondanám, hogy ez egy történelmi romantikus regény lenne, hiszen, mint egy emberben lejátszódó folyamat, semmint központi elemként van jelen. Nem erre épített a szerző, de ez így van jól. Mert vannak olyan dolgok, amik mellett az érzelmek eltörpülnek, s bár világítótoronyként tartják a szereplők lelkében az élni akarás lángját, mégsem ez lesz szabadulásuk kulcsa.”

blueviolet>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

Ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az előző, ahol gyakorlatilag csak ígéretet kaptunk, hogy majd lesz valami, de mire megtörténhetett volna, véget is ért a könyv. Itt viszont végre felpörögtek az események, amikor volt időm/lehetsőségem olvasni, alig tudtam letenni. A karakterek, a történet, a hangulat, az írásmód mind-mind rendben volt. Tetszett, hogy a romantikus szál egyáltalán nem volt hangsúlyos; illetve az is, hogy tisztességes lezárást kapott a könyv. Így nem feltétlen muszáj folytatni a sorozatot – bár valószínűleg fogom :)

5 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

Nagyon izgalmas volt ez a befejező rész is, tetszett.
Hátborzongató volt a téma és nem nagyon voltam megelégedve a végével, de megértettem, mivel a két kötet igaz történetet dolgozott fel, ezért történhetett, hogy nem mindenki nyerte el méltó büntetését és persze a kornak megfelelően sokféle bűntettet eltusoltak és megúsztak a gazdag hatalmasságok. Leginkább a kisebb halak kaptak büntetést és azok sem egyeztek a bűnük súlyával. Szóval nem volt ez egy igazságos történet, ahogy az élet sem mindig igazságos.
Ennek ellenére izgalma, pörgős volt a könyv, olvastatta magát, letehetetlen könyvet találtam és gyorsan kiolvastam.
Szeretem a szerző könyveit, legalábbis a történelmi krimiket, igaz eddig még csak ilyeneket olvastam.

Nokedli28>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

„És milyen furcsa is a lélek! Alkalmazkodik az új körülményekhez, megváltozik, megerősödik vagy összetörik. De az erős lélek csak még erősebbé válik a csapások nyomán.”

Már egy ideje befejeztem a könyvet, de még mindig nem tudtam összeszedni teljesen a gondolataimat. Tudtam, hogy számomra nem lesz annyira könnyed olvasmány, már a témából kiindulva, hiszen ezek a dolgok nehezen érintenek. Sokkoló volt egyes részeket olvasni és belegondolni, hogy ez tényleg megtörtént.
Mikor belekezdtem a könyvbe, szinte hozzánőtt a kezemhez és alig bírtam letenni. Utána beteg lettem, így érthetően csak lassan araszolva a lapok között tudtam befejezni. Végigizgultam a történéseket Blanca oldalán és szurkoltam a külső nyomozásban is, amit Marco vezetett, Giorgio közreműködésével. Szerintem nagyon cselekményes és fordulatos a könyv és a biztató kevéske románc kicsit könnyít a történet folyásán. Kíváncsi vagyok a folytatásra, vajon mi következik a szereplőink életében a további részekben.


Népszerű idézetek

Ács_Milán>!

– Mindenki szép, akinek szépség lakik a lelkében.

99. oldal

Dorina_S>!

És milyen furcsa is a lélek! Alkalmazkodik az új körülményekhez, megváltozik, megerősödik vagy összetörik. De az erős lélek csak még erősebbé válik a csapások nyomán

114. oldal

K_Kata99 P>!

Milyen beszédes az emberi szem! Milyen sokat elmond szavak nélkül! Fájdalmat, kétségbeesést, könyörgést, bizalmat…

180. oldal

K_Kata99 P>!

Nem hitt a szeretetben. Soha nem érezte igazán, hogy szeretik – talán csak a nagyanyja mutatott felé némi gyengéd érzelmet – így nem tanulta meg, milyen az, ha valakinek a boldogulását a magunké elé helyezzük. Milyen érzés, amikor szétszakítja az ember bensőjét a fájdalom, ha azt, akit szeret, szenvedni lát.

Kapcsolódó szócikkek: Marco Fiore
Nokedli28>!

Egyébként meg ha akkora bűn csodálni a férfiakat, minek adott nekünk Isten szemet?

Harriet P>!

Nemcsak azok a jó emberek, akik jobbá tudják tenni a világot, hanem azok is, akik törekszenek rá.

287. oldal

Anarchia_Könyvblog>!

(..) a szerelem és a gyűlölet közt hajszálvékony a határ, és amíg egy nőt az érzelmei irányítanak, kiszámíthatatlan.

Anarchia_Könyvblog>!

(..) milyen furcsa is a lélek! Alkalmazkodik az új körülményekhez, megváltozik, megerősödik vagy összetörik. De az erős lélek csak még erősebbé válik a csapások nyomán. Isten tudja, kire bízza a legkeményebb harcokat (..)

Dorina_S>!

Hisz az egyház mindig is összezárt a saját bűnösei körül, végül vagy eltusolták a magas rangú személyek ilyen-olyan ügyeit, vagy úgy elzárták a vádiratokat, hogy semmi nem szivárgott ki belőle a külvilág számára.

372. oldal

Kapcsolódó szócikkek: egyház · vádirat
Anarchia_Könyvblog>!

Az arcán először egy könnycsepp gördült végig, majd néma zokogásban tört ki, reszketve, kezével mellkasát takarva sírt. Vállai meggörnyedtek, mintha mázsás súlty cipelne, a megalázottság súlyát.


Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Klassen: A klastrom árnyai
Camilla Läckberg: A prédikátor
Ella Steel: Érzéki rabság
Lexie King: A jégszívű herceg
Zajácz D. Zoltán: Véres Balaton
Farkas Anett: A 33-as beteg
Bánki Éva: Aranyhímzés
Szántó Dániel: Egy pap vallomása
Amy Harmon: Az ismeretlen kedves
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt