35. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Mennyei ​bűnök 2. (Riva nővérek) 258 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

1860. ​Róma.
Blanca egy gazdag, nápolyi kereskedő lányaként, álnéven – életét kockáztatva – nyer felvételt a Sant'Ambrogio zárdába.
Marco Fiore, a volt vatikáni nyomozó azzal bízza meg, hogy szerezzen bizonyítékot Maria Luisa zárdafőnöknő gyalázatos tetteire.
Blancának nincs más választása, a tét a szabadsága és a húga jövője.
Miközben a lány elviseli a megaláztatásokat, a zaklatásokat, a testi és lelki kínokat is a küldetés érdekében, Marco igyekszik a Vatikán magas rangú hivatalnokairól lerántani a leplet.
Nyomozásuk során olyan mocskos titkokra derül fény, melyeket korábban a sokat megélt Fiore is elképzelhetetlennek tartott.
Mire képes egy meggyötört, fiatal nő, ha szembekerül a sátáni kegyetlenséggel?
Vajon születhet-e szerelem a Gonosz árnyékában?

A történetet valós események ihlették.

R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal a 19. századi Rómába… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763991
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763991
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763991

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Marco Fiore · Blanca Riva · Giorgo Valentini


Kedvencelte 30

Most olvassa 10

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 54

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

Fenomenális volt, alig bírtam letenni.
Sokaknak megterhelő lehet lelkileg ez a könyv, a főhősnő nincs kímélve. A zárdában lehull a lepel a borzalmakról, ami sokkal rosszabb, mint gondoltuk. Maria Luisa a velejéig romlott.
A krimi része tehát tökéletes, azonban a történelmi romantikus címke miatt többet vártam ezen a téren. Hátha majd a következő részekben, mert biztosan folytatni fogom a sorozatot.
Letehetetlen, hihetetlenül izgalmas. Remélem a többi kötet is ilyen jó lesz.

vikcs>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

Az írónő nem kíméli sem a főhőseit, sem az olvasóit. Nehéz most szavakba önteni amit érzek, de az biztos, hogy emelem a kalapom az írónő előtt. Ez a könyv egy igazi remekmű!

Már az első rész is nagyon tetszett, viszont a második részhez már nagyon erős lelki állapotban kell lenni ahhoz, hogy végig tudja olvasni az ember. Sajnos és nem sajnos, vizsgaidőszak miatt nekem több hétig tartott elolvasni a könyvet, így talán kevésbé viselte meg a lelkem, de közben mégis fenntartotta az érdeklődésem és alig vártam, mikor olvashatok újra egy-egy oldalt.

Blanca és Marco mindketten hatalmas kedvenceim továbbra is, de most mintha még jobban szeretném őket. Blanca tényleg egy nagyon erős nő, aki a legrosszabb helyzetben is képes másokkal foglalkozni, mások lelki világát ápolni. Egy elveszett, hitvesztett lány, aki szeretetre vágyik. Egy megtört férfi, aki szintén nem csak a testén, hanem a lelkén is sebet visel, elkezdi megérteni, mi az a szeretet. Érezhető volt a kettejük közötti erős vonzalom, a biztonságot és reményt nyújtó egy-egy lopott ölelés. Imádtam őket együtt és remélem, a következő részben még többet kaphatunk belőlük.

Kegyetlen játszma egy szent helyen, és ami még durvábbá teszi az a tény, hogy ezek megtörtént események.

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2019/05/r-kelenyi-a…

Deziréé>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

Újabb fantasztikus könyv.
Izgalmas volt ez a kötet is.
Úgy gondolom végre kilábaltam az olvasási válságból és ezt ennek a könyvnek köszönhetem. Végre több időm is volt olvasni, szóval nagyon jól esett ezt a remek könyvet elolvasni.
Persze a végét már sejtettem, hiszen láttam, hogy lesz folytatása, amint nagyon várok. Egyik legjobb könyv amit eddig olvastam az írónőtől.

Anarchia_Könyvblog>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

A Mennyei bűnök olyan szinten a székhez szögezi az olvasót, amit az írónőtől már megszokhattunk. A stílusa, a fogalmazása miatt letehetetlenné válik a könyv, sőt a benne rejlő fordulatok és titkokat rejtő pillanatok csak fokozzák azt az érzelmet, amit a regény kivált az olvasóból.

A történet alapkérdése már a regény elején arra épül fel, hogy: főszereplőinknek sikerül leleplezniük a zárdában zajló ádáz játékokat? Blanca kikerül onnan épségben? Marco véghez tudja vinni a magára vállalt nyomozást anélkül, hogy valami fontosat el kelljen veszítenie?

Nem titkolom, hogy a mű befejeztével sokkolva ültem a könyv felett. Mert R. Kelényi Angelika alkotása egy könyörtelen, szívet tépő utazásra hívja az olvasót, ahonnan nyugodt lélekkel képtelenség kikerülni.

Egyidejűleg éreztem kegyetlennek és lenyűgözőnek a Mennyei bűnöket. Mert olyan szinten ámulatba ejtett, ami a lezajló eseményeket tekintve egyszerűen hihetetlen.Kelényi Angelika tudja, hogy mit mikor kell fokozni és mit mikor kell az olvasó orra elé tolni, ahhoz, hogy ambivalens érzések alakuljanak ki benne.

Ajánlom a történelmi műfaj kedvelőinek, akik vágynak egy kis romantikára és egy kis újdonságra is. A Mennyei bűnök nekik való!

A teljes értékelés itt olvasható: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/09/29/r_kelenyi_…

1 hozzászólás
Kiss_Julianna>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

Nagyon vártam már a folytatást. Blancának, nagy lelkierőre volt szüksége, hogy elviselje a zárdában a sorozatos megaláztatásokat, zaklatásokat. Közben még attól is rettegni, hogy időben érkezzen a segítség. Végig fenntartotta az izgalmakat, az utolsó oldalig.

Niitaa P>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/08/r-kelenyi-angel…

"Megdöbbentő olvasmány. Biztos voltam benne, hogy a megfelelő módon el fogja vonni a figyelmemet, ám arra nem számítottam, hogy ennyire el fogok veszni a sorok között. A hit és az erkölcstelenség, melyek erőteljesen feszülnek egymásnak, örök ellentétként, kéz a kézben jár. Egyszerre széthúz és összetart. Borzalmas belegondolni, hogy valóban történhettek ilyen, és ehhez hasonló gyalázatos események szent helyeken. Mert a valóságban már elfogadtuk a tragédiák jelenlétét, sőt a múltban is. De mindig vannak olyan zárt burkok, amibe az ember elméje kapaszkodhat, hogy oda nem ér el a rossz. A kápolnák, zárdák is pont ilyenek. Milyen jó példa ez arra, hogy maga a hit is kétélű fegyver, méghozzá a legélesebbek közül való!
Noha kegyetlen dolgok elevenedtek meg a lapokon, mégsem bírtam abbahagyni az olvasást. Blanca részei folyamatosan vittek előre. Minden fejezet végén kapkodtam a levegőt, azt a hatást váltotta ki, mint a folytatásos sorozatok zárópercei: felcsigázza annyira a nézőt, hogy másnap biztos úgy alakítsa a programját, hogy oda tudjon ülni megnézni a következő jelenetet. Noha Marco Fiore része is izgalmas, mégis sokszor erőt kellett vennem magamon, ne lapozzam át, hagyjam ki, csak hogy újra a kolostorban legyek és mielőbb megtudhassam, pontosan mi zajlik ott. Aztán fordult a kocka. Volt egy pont, ahol már annyira féltettem Blancát, hogy kétségek között tudtam csak lapozni, mert éreztem, hogy nem kerülheti el a sorsát. Már csak az volt a kérdés, hogy milyen próbákat kell még kiállnia ahhoz, hogy minden a megfelelő módon működhessen.
A Mennyei bűnök 2. felülmúlta minden elképzelésemet. Amit az első részből hiányoltam, most hatványozva kaptam meg. Bár értem a két rész elvét, mégis azt mondanám, hogy ez a történet egy kötetben állná meg igazán a helyét, két nagy rész választva, mivel túlságosan szorosan kapcsolódik egymáshoz. Szétválaszthatatlan, mindössze egy nagy lélegzetvételnyi időre van szükség közöttük. Tehát mindenféleképp ajánlom mindkét rész egyidőben való beszerzését és folytonos olvasását. Mert úgy adja át a teljes élményt.
Ez a történet csupa erő. Erő, mely sugárzik a karakterekből, akiket bár az élet megcincált, mégsem vesztették el önmagukat. Egy megdöbbentő bűneset feltárása van a középpontban, így a romantika itt most háttérbe szorul. Noha többször is szóba kerülnek az érzelmek, egyáltalán nem mondanám, hogy ez egy történelmi romantikus regény lenne, hiszen, mint egy emberben lejátszódó folyamat, semmint központi elemként van jelen. Nem erre épített a szerző, de ez így van jól. Mert vannak olyan dolgok, amik mellett az érzelmek eltörpülnek, s bár világítótoronyként tartják a szereplők lelkében az élni akarás lángját, mégsem ez lesz szabadulásuk kulcsa."

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

Nagyon izgalmas volt ez a befejező rész is, tetszett.
Hátborzongató volt a téma és nem nagyon voltam megelégedve a végével, de megértettem, mivel a két kötet igaz történetet dolgozott fel, ezért történhetett, hogy nem mindenki nyerte el méltó büntetését és persze a kornak megfelelően sokféle bűntettet eltusoltak és megúsztak a gazdag hatalmasságok. Leginkább a kisebb halak kaptak büntetést és azok sem egyeztek a bűnük súlyával. Szóval nem volt ez egy igazságos történet, ahogy az élet sem mindig igazságos.
Ennek ellenére izgalma, pörgős volt a könyv, olvastatta magát, letehetetlen könyvet találtam és gyorsan kiolvastam.
Szeretem a szerző könyveit, legalábbis a történelmi krimiket, igaz eddig még csak ilyeneket olvastam.

Nokedli28>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

„És milyen furcsa is a lélek! Alkalmazkodik az új körülményekhez, megváltozik, megerősödik vagy összetörik. De az erős lélek csak még erősebbé válik a csapások nyomán.”

Már egy ideje befejeztem a könyvet, de még mindig nem tudtam összeszedni teljesen a gondolataimat. Tudtam, hogy számomra nem lesz annyira könnyed olvasmány, már a témából kiindulva, hiszen ezek a dolgok nehezen érintenek. Sokkoló volt egyes részeket olvasni és belegondolni, hogy ez tényleg megtörtént.
Mikor belekezdtem a könyvbe, szinte hozzánőtt a kezemhez és alig bírtam letenni. Utána beteg lettem, így érthetően csak lassan araszolva a lapok között tudtam befejezni. Végigizgultam a történéseket Blanca oldalán és szurkoltam a külső nyomozásban is, amit Marco vezetett, Giorgio közreműködésével. Szerintem nagyon cselekményes és fordulatos a könyv és a biztató kevéske románc kicsit könnyít a történet folyásán. Kíváncsi vagyok a folytatásra, vajon mi következik a szereplőink életében a további részekben.

Dorina_S>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

Jelenleg össze kell szednem a gondolataimat, mert ez a történet nagyot ütött és bővelkedett olyan eseményekben, amelyeket el kell gondolkodnom. :)

Nos kellett egy kis idő míg rendeztem a gondolataimat, és helyre tettem magamban az érzelmeimet. Nem gondoltam volna, hogy R. Kelényi Angelika még egyszer ekkora bombát fog robbantani. Azt hittem ezt már megtette az Ártatlan sorozattal (ami nekem az abszolút KEDVENC), de ismét csak tévedtem. Mert ez a könyv, ez a történet ütött….nagyon nagyon. Kiszakította a lelkemet, összetaposta, megkínozta, és eldobta. Ismét csak elvarázsolt azzal, hogy szinte az első mondattól kezdve ott éreztem magam a hőségtől szenvedő Róma utcáin, és szívtam be a narancsfák illatát. Nem tudom, hogyan képes erre az írónő, de amikor a kezembe veszem akármelyik könyvét, egyszerűen kikapcsolok, és elmerülök a történetben. Szinte beleolvadok a cselekménybe. Pedig ez a történet nem egy romantikus lányregény, hanem egy mocskos és undorító cselekmények sorozata. Bár kicsit több romantikát azért el tudtam volna képzelni.
Az, hogy valós események ihlették a regényt engem rettentően elborzasztottak. Bár nem ért meglepetésként, számos botrány látott már napvilágot a múltban és a jelenben is a katolikus egyházat tekintve. De az ebben olvasottak egyszerre borzalmas, gusztustalanok és visszataszítóak. Mit számít ártatlan lányok élete, csak a pénz és a magas rangú bíborosok legyenek biztonságban. Persze ez nemcsak az egyházi, hanem a világi viszonyokra is igaz…de ezzel ilyen realisztikusan szembesülni mégiscsak sokkolt. A szó, ami eszembe jut erről a könyvről az a brutalitás, a kegyetlenség, az állatiasság.

A második rész olyan, mint egy kifeszített kötél. A történet azt próbálgatja, meddig húzhatja még, az olvasó, pedig azt várja mikor pattannak meg a szálak és szakad el végleg…és hogy mi lesz utána…..

A történet szinte ott folytatódik, ahol az első rész véget érte. Rögtön felveszi a fonalat, és aki korábbit olvasta hamar vissza is rázódik a cselekménybe. Én egész végig feszültséget éreztem az olvasás alatt, idegesség uralta a regényt, a nyomozás, a lebukás veszélye, a titkos találkák mind-mind fokozták ezt, és nem is hiába. Mert a tetőponton robbant a bomba.
Marco Fiore ebben a részben a tiéd lett a szívem. Imádtam. Jelentről-jelenetre változott meg, és vált egyre jobban férfivé, aki már nemcsak a testi örömökben éli ki magát, hanem a feléledt lelke is táplálék után vágyik. Bepillanthatunk a gondolataiba, és azt is megtudhatjuk, hogyan is került ő a papi pályára. A váltott szemszög tökéletes megoldás volt. Fokozta a cselekmény hektikusságát. Marco foglalta legjobban össze azt, ami bennem is megfogalmazódott: miszerint a való életben, ami mocskos az mocskos…míg az egyház esetében nem mindig látszik elsőre meg az igazság. Úgy érzem ezt a kötetet signore Fiore és karaktere vitte el. Valamiért úgy éreztem ezt a kötete Marco uralta, míg az elsőt Blanca. Marco ebben a részben megtalálja az érzelmeit, felépül a múlt sebeiből. Rájön arra, hogy ő is megérdemel egy új esélyt az élettől, és hogy semmiképpen sem az egyház kebelén kívánja folytatni a tevékenységét. Amit leginkább becsültem benne, az a tisztelet, amit a két főszereplő nő iránt kezdett el érezni. Korábban a nőkre kizárólag tárgyként, szajhaként tekintett. Nem érzett irántuk semmit. A főrangúaknak megadta a tisztelet, de túlságosan közömbös volt minden iránt. Az egész kötet alatt az aggodalom, és bimbózó érzelmei uralták. Ezért én fokozatosan szerettem bele, és egyszerűen annyira, de annyira drukkoltam, hogy találja meg a boldogságot egy másik ember oldalán.

És, aki a legtöbbet szenvedett ebben a sorozatban az nem más, mint Blanca Riva. Más már megőrült volna, én is az biztos. De ez a nő, az életét kockáztatva a testvéreiért és az igazságért belemegy egy olyan „vállalkozásba”, amelyet nem biztos, hogy sikerül élve megúsznia. Amit becsültem benne az az igazságérzete, hogy szorult és kilátástalan helyzetében is másokkal, a gyengébbekkel, a jókkal törődik….nem, pedig magával. Blanca okos, erre ebben a részben jöttem rá. És kémnek is elő osztályú. Én úgy éreztem inkább az első kötet szólt róla, bár ott egy teljesen más Blancát ismertem meg. Most egy magabiztos, agyafúrt, éles eszű nő jelent meg a lapokon. Mesterien oldja meg a feszültebbnél feszültebb helyzeteket, mászik ki a bonyodalmakból, de végül hatalmasat esik. Egy apró hiba miatt borzalmak sorozata vár rá ismét. Viszont nem adja fel a reményt, nem törik meg…küzd, még a fájdalmak és brutalitások ellenére is. Tortúrája során is dacol az ellenséggel, amely bátorságra vall. Blanca egy nagyon bátor nő, aki nem fél szembeszállni semmivel és senkivel. Csodálatos női karakter.

A valós események, amelyekbe beágyazta az írónő a történetet engem undorral töltött el. A valódi, és velős véleményemet inkább nem fejteném ki, mert nem biztos, hogy megállná a helyét sok szempontból. Viszont az meg kell jegyeznem, hogy a „szőnyeg alá söprés”, a „magas rangúak védelme”, a sikkasztások minden kor minden társadalmi osztályában jelen voltak és lesznek is. Visszataszító volt olvasni, hogy ilyen megtörténhetett. Gusztustalan és gyomorforgató, ahogy ezeket az eseményeket az „elzárt világ” végrehajtotta, és hogy nem vonták őket ellően felelősségre, nem tűnt fel ez korábban az pedig kiábrándító.

Már nem tudom eldönteni melyik Angelika-hősnő a legerősebb, melyik a legeszesebb, és melyik a legtalpraesettebb. Mert mindegyikre tudom ezt mondani. Ami, pedig a végén kerül említésre az bravúros volt. Angelika összekötötte az első történelmi regényét a Mennyei bűnök sorozattal. Ez megdobogtatta a szívemet, mert Anna nekem nagy kedvencem. Remélem a soron következő kötetekben bepillantást nyerhetünk Blanca és Marco életébe, mert én felettébb kíváncsi vagyok, hogyan alakul a további sorsuk.

2 hozzászólás
Csakegyolvasólány>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.

Sok érzelem kavarog bennem a könyv olvasása után. Letehetetlen volt számomra. Szinte egy teljes nap alatt kiolvastam a Mennyei bűnök második kötetét. Blanca hihetetlen erős karakter volt, szinte legyőzhetetlen akarat ereje volt. Marco pedig egy leleményes és ravasz figura, aki mindent megtett azért, hogy végre leleplezze ezt a romlott zárdát és igazságot szolgáltasson.

Bővebben: https://konyvekmindenhol.blogspot.com/2019/03/r-kelenyi…


Népszerű idézetek

Ács_Milán >!

– Mindenki szép, akinek szépség lakik a lelkében.

99. oldal

Dorina_S>!

És milyen furcsa is a lélek! Alkalmazkodik az új körülményekhez, megváltozik, megerősödik vagy összetörik. De az erős lélek csak még erősebbé válik a csapások nyomán

114. oldal

K_Kata99 P>!

Milyen beszédes az emberi szem! Milyen sokat elmond szavak nélkül! Fájdalmat, kétségbeesést, könyörgést, bizalmat…

180. oldal

K_Kata99 P>!

Nem hitt a szeretetben. Soha nem érezte igazán, hogy szeretik – talán csak a nagyanyja mutatott felé némi gyengéd érzelmet – így nem tanulta meg, milyen az, ha valakinek a boldogulását a magunké elé helyezzük. Milyen érzés, amikor szétszakítja az ember bensőjét a fájdalom, ha azt, akit szeret, szenvedni lát.

Kapcsolódó szócikkek: Marco Fiore
Nokedli28>!

Egyébként meg ha akkora bűn csodálni a férfiakat, minek adott nekünk Isten szemet?

Anarchia_Könyvblog>!

(..) a szerelem és a gyűlölet közt hajszálvékony a határ, és amíg egy nőt az érzelmei irányítanak, kiszámíthatatlan.

Anarchia_Könyvblog>!

(..) milyen furcsa is a lélek! Alkalmazkodik az új körülményekhez, megváltozik, megerősödik vagy összetörik. De az erős lélek csak még erősebbé válik a csapások nyomán. Isten tudja, kire bízza a legkeményebb harcokat (..)

Harriet P>!

Nemcsak azok a jó emberek, akik jobbá tudják tenni a világot, hanem azok is, akik törekszenek rá.

287. oldal

Dorina_S>!

– Tudhattam volna, hogy téged nem szabad egy zárda közelébe engedni….
…..
– Ne viccelj! Nem vagyok ugyan fából, de van önuralmam méghozzá majdnem végtelen.

132. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Giorgo Valentini · Marco Fiore
Dorina_S>!

Hisz az egyház mindig is összezárt a saját bűnösei körül, végül vagy eltusolták a magas rangú személyek ilyen-olyan ügyeit, vagy úgy elzárták a vádiratokat, hogy semmi nem szivárgott ki belőle a külvilág számára.

372. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Umberto Eco: A rózsa neve
Steve Berry: A templomosok öröksége
Cserhalmi Dániel: Szibériai csapda
Cserhalmi Dániel: Csengőfrász
Hannah Kent: Rekviem egy gyilkos asszonyért
Baráth Katalin: A borostyán hárfa
Kondor Vilmos: Bűnös Budapest
Steven Saylor: A hét csoda
Pam Jenoff: Elvesztek Párizsban
Andreu Carranza – Esteban Martín: A Gaudí-kulcs