81. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Mennyei ​bűnök (Riva nővérek) 203 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Kegyetlen ​titkok és szenvedélyes szerelem a 19. századi Rómában

1858-ban Rómában egy német hercegnő, Katharina, mocskos titkokról próbálja lerántani a leplet, de számtalan akadályba ütközik.
Marco Fiore, a megkeseredett, hitehagyott, ópiumfüggő egyházi nyomozó kapja a
lehetőséget, hogy felgöngyölítse a Sant'Ambrogio zárdában folyó kegyetlen, parázna
játékokat. A bűnösök mind magas rangú egyházi személyek, akik saját és egymás érdekeit akár gyilkosságok árán is képesek megvédeni. A szálak a kolostor rendfőnöke, Maria Luisa nővér kezében futnak össze, akit senki nem mer megvádolni.
Marco igyekszik rájönni a titok nyitjára, de tudja, egyedül kevés ehhez a feladathoz. Egy véletlen folytán találkozik a gyönyörű, de szorult helyzetben lévő Blancával, és ráveszi, hogy segítsen neki a nyomozásban. A lány jelentkezik a zárdába, hogy bizonyítékot szerezzen Maria Luisa nővér pokoli tevékenységére.
A történetet valós események ihlették.
R. Kelényi… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763984
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
392 oldal · ISBN: 9786155875007

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Marco Fiore · Blanca Riva · Giorgo Valentini · Leona Riva


Kedvencelte 29

Most olvassa 16

Várólistára tette 151

Kívánságlistára tette 118

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Deziréé
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Egy újabb fantasztikus könyv.
Imádoom!
Az írónő könyvei által kedveltem meg a történelmi romantikus könyveket. Olyan szépen vannak megfogalmazva a mondatok a történetben. A karakterek pedig valóságosak és szerethetőek.
Blanca egy olyan női karakter, akit már az első oldalakon nagyon megkedvelte. Erős és önzetlen.
Marco pedig igazi olasz macsó. Egyik legkedveltebb férfi karakter, akiről eddig olvastam.
Még a 412 oldalt is keveslem és legszívesebben már most folytatnám a történetet.
Annyira tudtam, hogy így lesz vége. Mit kezdek én magammal addig, amíg nem olvashatom a következő részt?

>!
vikcs P
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

R. Kelényi Angelika neve számomra garanciát jelent arra, hogy egy újabb fantasztikus, jól megírt történelmi romantikus könyv kerül hozzám. Kétségem sincs afelől, ha kezembe veszem valamelyik könyvét, hogy az ne lenne jó. Mindegyik történetébe beleteszi szívét-lelkét, alapos kutatómunkával hitelessé teszi a történelmi hátteret, valamint fantasztikus, már-már élőnek számító karakterei letehetetlenné varázsolják a regényt. Nem volt ez máshogy most sem, hogy legújabb regényét, a Mennyei bűnöket elolvastam.

Természetesen egy picit más volt, mint Flóra és Mariani története, lassabb lefolyású, hosszabb felvezetés övezte a cselekményt, amit teljesen helyén valónak éreztem, hiszen fontos volt felvázolni a karaktereink életét, és az előzményt, amely majd a regény fő szálához lesz szükséges. Persze, hiányoztak a régi, imádott karakterek, de őket el kellett engednünk, és befogadni Blancát és Marco-t. Úgy hiszem, ezzel sem lesz problémájuk az olvasóknak hiszen mindkettejük karaktere igazi egyéniség, erősek, kitartóak, bátrak, mégis múltjukban megvan a sötétség, a fájdalom, amely behálózza a mindennapjaikat.

Egy icipici romantika található a könyvben, Angelika megszokott egyedi, mámorító stílusa mellett, előtérbe helyezve a történelmi szálat. Emelem a kalapom az írónő előtt, hiszen komolyan mondom, hogy nem tud rossz könyvet írni, mindegyik levesz a lábunkról. Sosem csalódom az írónőben. Lenyűgöző alkotás!

Ehhez fogható történetet még nem olvastam! Egyszerre ámulok el és döbbenek le, egyszerre érzem magam feldúltnak és boldognak. Nagyon izgalmas résznél zárult le az első könyv, úgyhogy nagyon remélem, mielőbb érkezik a folytatás, mert szinte fizikai fájdalmat érzek, amiért újra el kell szakadnom egy csodálatos történettől.

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2018/10/r-kelenyi-a…

>!
Csakegyolvasólány P
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

A történet szerintem magával ragadó és izgalmakkal teli. Blanca Riva egy olyan lány, aki azért küzd, hogy mindent megadhasson a húgainak. Ezek mellett hatalmas szíve van és képes talpra állni a kudarcok ellenére.
Marco pedig egy olyan férfi, aki csalódott az egyházban, mégis, amikor legjobb barátja, Giorgo Valentini atya a segítségét kéri, bár kicsit habozva, de neki kezd a nyomozásnak.

Bővebben: https://konyvekmindenhol.blogspot.com/2019/03/r-kelenyi…

>!
Niitaa P
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2018/10/r-kelenyi-angel…

"R. Kelényi Angelika nagy tapasztalattal a háta mögött alkotta meg legújabb könyvét, a Mennyei bűnöket. Könyvalkotási szempontból nézve egy igazi remekműt tart az olvasó a kezében. Megtalál benne mindent, még azt is, amiben nem is reménykedett. Tökéletesen megalkotott szereplők jellemzik, akik a lehető legemberibbek maradnak a legnagyobb nehézségek közepette is. Tetteik határozzák meg őket, s az élet által az útjukba sodort akadályokon a lehető legkisebb sérüléssel próbálnak túljutni. Saját értékrenddel rendelkeznek, mely könnyen átértékelődhet újabb ismeretek elsajátítása esetén. A karakterek elviszik a hátukon a történetet. Olvasás közben nem érzünk semmiféle erőltetettséget, nemesi könnyedséggel zajlanak az események, magukkal sodorva az olvasót, minden letaglózó pillanaton át.
A Mennyei bűnök tökéletes kezdése egy gazdag sorozatnak, mely sok élményt tartogat még a számunkra. Mégis, kimaradt belőle egy aprócska pont, amivel a folytatásra várva marad bennünk egyfajta hiányérzet. Nehezen ragadom meg ezt az érzést. Olvasás közben teljesen kitöltötte az elmémet, minden más gondolatot kiszorítva onnan. Miután pedig letettem a könyvet és kitisztult a kép, egy részem elszomorodott. Lehet, hogy ezen érzés a falánkságomból fakad, mert egy részem azonnal akarja a folytatást és nem fogad el semmilyen kifogást. Nem tudom.
Mindenesetre egy újabb élménnyel gazdagodtam. A Mennyei bűnök sokkal többet adott, mint az írónő eddigi munkássága egybevéve. Elvarázsolt a kialakított világ, minden szörnyűsége ellenére is.
Elsősorban a történelmi szórakoztató irodalom rajongóinak ajánlanám. A Mennyei bűnökben a romantikát elfedte a kor által megidézett attitűdök és a felderítendő bűntény részletei, ám úgy érzem, a későbbiekben kellőképp megerősödhet, de nem fog a történet központi részévé válni. Egyenértékű lehet, de uralkodó nem."

>!
Bree_olvas
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Az írónő gyönyörűen fogalmaz. Totálisan át tudja adni azt a hangulatot, érzést, ami az adott jelenetben történik. Annyira jól felöltözteti kívülről is a szituációt, hogy egyetlen botlást sem lehet felfedezni. Mindennek oka és következménye van. Zseniális.
Lehengerlő, lebilincselő, lerakhatatlan.
Egyszerűen fantasztikus. ❤
Egy utánozhatatlan történet, ami nem ismer határokat.

>!
Madama_Butterfly P
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Ilyen az, amikor a valós történelmi események és az írói fantázia pont a megfelelő arányban találkoznak egymással.
Tetszett, bár ez a kötet inkább bevezetőként hatott – tulajdonképpen megismertük a szereplőket és a háttértörtenetet, de maga a fülszöveg és a leírt cselekmény még várat magára.
R. Kelényi Angelika nagyon olvasmányos és kifejező stílusa itt is megmutatkozik, az új páros, Blanca és Marco pedig az első rész alapján valószínűleg tartogat még meglepetéseket. Összességében tökéletes kezdés egy új sorozatnak, jöhet a folytatás!

>!
Anarchia_Könyvblog
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

A Mennyei bűnök nemcsak egy szimpla alkotás a történelmi regények műfajában, hanem ennél sokkal több. Egy olyan történetet ismerhetünk meg, ami elkápráztat és nem ereszti az olvasó figyelmét. Minél több oldalt hagyunk a hátunk mögött belőle, annál többet akarunk majd. (..) Csak azt veszed észre, hogy fejedet forgatva peregnek az oldalak a szemed előtt. Belemélyedsz, saját bőrödön tapasztalod majd az eseményeket.

A teljes ajánlót itt találod: https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/10/25/r-kele…

>!
ap358 P
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Hogy én ezt a könyvet eddig miért nem olvastam? Már egy ideje porosodik a polcon, és most átkozom magam ezért.
Budai Lotti mellett egy újabb kortárs hazai írónőt avattam kedvenccé. Ha valamit tud a kiadó, akkor az az, miként kell jó történelmi regényeket megjelentetni. Alig bírtam letenni.
Az elejétől kezdve érdekelt, miként fognak a szálak összefutni, mi köze lesz a két eseménynek egymáshoz, és közben külön-külön is annyira élvezetesek voltak, hogy megállták a helyüket.
Úgy éreztem, a cselekmény rohan, közben meg alig történt valami, összességében lassú folyású. Ha belegondolok, mennyi oldalnak kellett eltelnie ahhoz, hogy megismerjem a hercegnő meséjét, és nekem mégis milyen kevésnek és gyorsnak tűnt. Ez is csak azt igazolja, hogy a történet teljesen beszippantott. (Testvériség ide, vagy oda, Nella megérdemelne egy jó kis leckét az életről.)
Az írónő stílusa elképesztő, a csavarok finomat, izgalmasak, mégis korhűek.
Szinte el sem hiszem, hogy majdnem 400 oldalon át csak egy hosszas felvezetést olvashattam, mert az izgalmas és veszélyes részek még csak ezután következnek. Még szerencse, hogy amint befejeztem ez a kötetet, máris megrendeltem a folytatást.

>!
lind
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Megint egy SZUPER történelmi regény R. Kelényi Angelikától!
Tetszett, hogy több szemszögből indulunk már az elején és, hogy ezek a szemszögek váltakozva jelentek meg. Viszont néha pont a váltakozó szerkezet miatt nagyon meg tudta akasztani a történet feldolgozását a mű, de annyira nem volt vele probléma. Sokáig váratott magára a cselekmény, hogy igazán beinduljon, viszont ez sem volt olyan zavaró visszagondolva. Sokkal jobban meg tudtam érteni Blanka tetteit úgy, hogy azok okai már a történet részét képezték és nem csak visszautalás szintjén érintették őket. Marconál már ebből a szempontból más a helyzet. Az ő hátterének bemutatása teljesen a visszautalásokra épül. Ezzel nincs is baj, mivel sokkal régebbről kell indulni, hogy megértsük őt. Körülbelül a könyv felénél találkozik a két főszereplő, ami nagyon egyedivé teszi számomra a művet. A kapcsolatuk, az egymáshoz való viszonyuk szépen kibontakozik, de volt egy pillanat a történetben, ahol ezt nagyon felgyorsította az író. Ezután zavaró volt a két szereplő összes párbeszéde… nem értettem, hogy egyről a kettőre, hogyan változhatott ennyi minden. Ezzel főleg Marco karaktere lett kicsit unszimpatikus számomra. Blanka nagyon szerethető maradt végig. A bűnügyről csak annyit tudtunk meg, hogy mik a tények és hogy az ügy felgöngyölítésére milyen megoldást találtak ki.
FOLYTATOM a történetet, már csak azért is, mert nagyon szeretném szeretni Blanka és Marco párosát, de ez most még nem sikerült, valamint természetesen a bűntény megoldása is IZGALMASNAK tűnik!

>!
Illatos_Hópehely
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Egyenlőre nem sok mindent tudok írni erről a részről.
Azt mondanám, hogy részletes felvezetés a második részhez. Megismerhettük az összes szereplőt, de túlzottan sok minden nem történt.
Már most van kedvencem és azt kell mondjam, hogy nem Marco Fiore, bár ő is elég szimpatikus :)


Népszerű idézetek

>!
Nokedli28

(…) a nők teljesen logikátlanul esnek szerelembe.

296. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marco Fiore
>!
vikcs P

– Egy férfi soha nem tudja elég érzékletesen elmesélni egy nő szenvedéseit.

302. oldal

>!
janee P

– A remény csupán önáltatás, Rizzo. Ne reménykedj, és nem csalódhatsz!

329. oldal

>!
vikcs P

Hitt abban, hogy azok a dolgok, amik nem tisztázódnak, úgy maradnak az emberben, mint egy óriási teher, amit élete végéig cipelnie kell.

223. oldal

>!
vikcs P

– Mindig van más megoldás – nyögte Blanca, és a tenyerébe temette az arcát.
– Van… -morogta elgondolkodó hangon a férfi. – De nem mindig választjuk a jó megoldást. Sokszor rajtunk kívül álló okok miatt.

277. oldal

>!
vikcs P

– Sajnos az idők változnak, s velük az emberek is…

147. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Harmon: Homokból és hamuból
Lucinda Riley: Napnővér
Robin LaFevers: Sötét diadal
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
María Dueñas: Öltések közt az idő
Steven Saylor: A hét csoda
Carol McCleary: A gyilkosság alkímiája
Hannah Kent: Rekviem egy gyilkos asszonyért
C. J. Sansom: Hamis próféciák
Marina Fiorato: Siena lánya