Mennyei ​bűnök (Mennyei 1.) 15 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Kegyetlen ​titkok és szenvedélyes szerelem a 19. századi Rómában

1858-ban Rómában egy német hercegnő, Katharina, mocskos titkokról próbálja lerántani a leplet, de számtalan akadályba ütközik.
Marco Fiore, a megkeseredett, hitehagyott, ópiumfüggő egyházi nyomozó kapja a
lehetőséget, hogy felgöngyölítse a Sant'Ambrogio zárdában folyó kegyetlen, parázna
játékokat. A bűnösök mind magas rangú egyházi személyek, akik saját és egymás érdekeit akár gyilkosságok árán is képesek megvédeni. A szálak a kolostor rendfőnöke, Maria Luisa nővér kezében futnak össze, akit senki nem mer megvádolni.
Marco igyekszik rájönni a titok nyitjára, de tudja, egyedül kevés ehhez a feladathoz. Egy véletlen folytán találkozik a gyönyörű, de szorult helyzetben lévő Blancával, és ráveszi, hogy segítsen neki a nyomozásban. A lány jelentkezik a zárdába, hogy bizonyítékot szerezzen Maria Luisa nővér pokoli tevékenységére.
A történetet valós események ihlették.
R. Kelényi… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763984

Kedvencelte 3

Most olvassa 10

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 76

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
BreeS
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Az írónő gyönyörűen fogalmaz. Totálisan át tudja adni azt a hangulatot, érzést, ami az adott jelenetben történik. Annyira jól felöltözteti kívülről is a szituációt, hogy egyetlen botlást sem lehet felfedezni. Mindennek oka és következménye van. Zseniális.
Lehengerlő, lebilincselő, lerakhatatlan.
Egyszerűen fantasztikus. ❤
Egy utánozhatatlan történet, ami nem ismer határokat.

>!
Szyszyyy
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Hát…
Nem akartam én lenni az első, aki azt írja nem tetszett annyira…
De úgy tűnik mégiscsak én leszek az első.

Az írónő előző könyve nagyon tetszett.
Az Ártatlan sorozatot imádtam – főleg a második részt.
Így nagyon vártam ezt a regényt és nem is volt kérdéses, hogy megveszem.
Gondolom a fő gond éppenséggel pont ez. Mivel, ha nem is pont ugyanolyan sztorit, de valami hasonlót vártam. Legalábbis karakterek téren mindenképpen. Egy megnyerő férfit és egy belevaló hősnőt. Némi humort.
A Mennyei bűnök azonban egy sokkal-sokkal sötétebb hangvételű történet. Meglehetősen komoly kegyetlenségekkel.
(Annyi biztos, hogy mindenkiből ki fog váltani valamiféle érzelmet.)
Ráadásul ez az első rész mégcsak felvezetés.
Megismerjük a nyomozás kiváltó okát és a szereplőket -akik számomra nem lettek túl szimpatikusak.
Én néha untam és vártam, hogy végre történjen már valami.
Nekem túl hosszúra nyúlt a bevezetés.
Aztán amikor úgy igazán megkezdődik a sztori, vége is van.
Még nem tudom, hogy a második részt szeretném -e elolvasni.

2 hozzászólás
>!
lizzyke21
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

" Le a kalappal ismét a történelmi regények királynője előtt. Ugyanis ez a cím az övé. Ismét bebizonyítja nekünk, hogy méltó rá. Hihetetlen ahogy megalkotja ezt a történetet. Pedig igazán még csak ezután merülünk bele. Máris tökéletesen megismerhettük Rómát a leírásaiból. Marcot és Blancát. A többi karaktert. Kíváncsian várom, hogy mi fog ebből kisülni de biztos vagyok benne, hogy ismét nagyot fog szólni. Hogy újra elvisz bennünket az írónő egy csodás utazásra a történetei által.

Imádom amiket ír! Minden pillanata magával ragadott. És nem is eresztett az utolsó oldalakig. Ha a java még csak eztán jön is én máris teljesen beleszerettem ebbe a történetbe. Ami nem egy rózsaszín tündérmese. Mégis a sötét és veszélyes pillanatok mellett akadnak szépek is. És biztos még több is lesz. "
Bővebben:
https://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.com/2018/10/rkelen…

>!
janee P
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Sokféle érzést vált ki belőlem a könyv. Először is megdöbbentő és lenyűgöző. Maga az igaz történeten nyugvó alapok persze sokkolóan hatnak, ám összességében bámulatos.
Történet a női sorsról, a szeretet erejéről, az akaraterőről, a bátorságról, a reményről és az újrakezdésről. Tulajdonképpen ez a rész egy nagyon jól felépített felvezetés, úgy gondolom a dráma csak ezt követően fog igazán kibontakozni, ám ennek ellenére engem végig magával sodort, és kicsit se engedett. Kezdettől váltott szemszögön keresztül haladtak az események, mialatt egyrészt sikerült jól megismernünk a hátborzongató hátteret, másrészt pedig a szereplőket és addigi életüket. Aztán a tragédia után – mely ügyes csavarral összehozta őket –, beindultak az események és meg se álltak a függővégig, azaz a pillanatig, mikor az ember csak tátott szájjal néz ki okosan a fejéből, hogy mégis miért lett vége?! Hogy lehet így vége egy könyvek?! Sebaj hamar itt a május, azt a röpke 6-7 hónapot már féllábon is kibírjuk… :) Köszi Angelika, és bár a sekrestyést nem találtam meg vala :), ez így megint egy szédületes történet lett a tolladból.

>!
inci81
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Már a címe is jól hangzik a könyvnek, „Mennyei bűnök”…hmm. Csodás a borító is. Az Ártatlan sorozat egyik nagy kedvencem Angelikától, így nagyon vártam ezt a könyvet is. Amikor elkezdtem olvasni, az volt az első gondolatom, hogy „azta, ez rohadt jó”. Egy felkavaró rázós könyv romantikus szállal, történelmi háttérben. Semmiképpen sem ajánlanám 18 éves alatt, valamint nagyon érzékeny lelkűeknek sem, de egyébként kihagyhatatlan!!! Úgy kezdje el olvasni bárki is, hogy nem fogja tudni letenni. Én így jártam, minden szabad percemben olvastam. Már most türelmetlenül várom a folytatást!!! Köszönöm, hogy olvashattam ezt a történetet!!

>!
Laihla
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Egy érdekes visszafogott történet:) pont annyira súrolja a miért így lett vége rész jogy tavaszig talán kibírom a folytatásért :) Kíváncsi vagyok a másik Riva nővérre remélem szerepelni fog a második részben :) érdekfeszítő titkok vannak itt főleg hogy a Vatikán szerepe nagy benne. Az Apácák élete mely folytonos téma lehet a z életben is, a történetben pedig aztán végképp fantázia bolygató ki miért hogyan mennyire és mit szinte az összes kérdőszóval fel lehetne tennj minimum 5 kérdést és lehet meg akkor sem kapnánk rá választ:) Az írónő ismét egy remek történetet írt:) Várom a következő könyveket:)

>!
Harriet
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

R. Kelényi Angelika újabb remekművet alkotott, a Mennyei bűnök történetét vétek nem elolvasni.
Nagyon tetszett a regény felépítése, rövid fejezetekből áll a könyv, és váltakozva kapunk újabbnál újabb információkat a két főhős, Blanca Riva és Marco Fiore életéből. Aztán egy roppant szörnyű esemény után a két ember élete összefonódik, s innentől lesz majd igazán izgalmas a történet, mikor együtt próbálják kinyomozni a Sant'Ambrogio zárdában történő bűneseteket. Úgy, de úgy várom a folytatást!
Ez a könyv egyszerre volt kegyetlen és gyönyörű, és én nagyon boldog vagyok, hogy Angelika megírta nekünk. A könyvespolcom dísze ez a felejthetetlen történet. :)

>!
DianaK
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Kedves Angelika! Hát kivégeztem a Mennyei bűnöket. Nagyon spórolósan, nagyon lassan és figyelmesen olvastam. Azt is próbáltam megjegyezni, hogy az 5. fejezet 3. bekezdésében milyen italt ivott Marco. Most muszáj lesz jól teljesítenem a teszten. A könyv fantasztikus volt! Az elején egy kicsit izgultam, hogy lassan indul a cselekmény, de aztán rájöttem, hogy ez tetszik. Jobban beleláttam a szereplők személyiségébe, jobban át tudtam érezni, miért is így cselekszenek és hova tartanak… Na és a vége… Angelika, most hogyan bírjam így ki tavaszig??? Köszönöm, továbba is te vagy a történelemi könyvek kiránynője a szememben.

>!
szvandaaa
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Vannak olyan írók, akiknek annyira jellegzetes a stílusa – emellett könnyed a hangneme-, hogy mindig szívesen olvassa őket az ember. R. Kelényi Angelika ilyen :) ! Mesterien éri el azt, hogy egyik könyve után máris kapná fel az ember a másikat.

Mégis, ez az első olyan könyvem, amit kicsit úgy olvastam, hogy részben ismertem belőle dolgokat :D ! Érdekes volt, mikor szembe jöttek velem azok a részek, amiket előzetesként megosztott velünk az írónő a hivatalos oldalán. Eszembe jutott az is, mikor a nyári találkozón mesélt róla, milyen nehéz volt megírni a Cavo és Blanca közti utolsó jelenetet. Igazán érzékletes lett.

A borító is meseszép, igazán jól mutat a többi mellett a polcon :) ! Ha rosszat kellene mondanom a könyvről, csak egyet tudnék… hogy folytatásos és még nincs a kezemben a következő része :D !


Népszerű idézetek

>!
vikcs P

– Egy férfi soha nem tudja elég érzékletesen elmesélni egy nő szenvedéseit.

302. oldal

>!
vikcs P

– Sajnos az idők változnak, s velük az emberek is…

147. oldal

>!
vikcs P

Hitt abban, hogy azok a dolgok, amik nem tisztázódnak, úgy maradnak az emberben, mint egy óriási teher, amit élete végéig cipelnie kell.

223. oldal

>!
vikcs P

– Az álmainknak nem tudunk parancsolni.

143. oldal

>!
vikcs P

– Mindig van más megoldás – nyögte Blanca, és a tenyerébe temette az arcát.
– Van… -morogta elgondolkodó hangon a férfi. – De nem mindig választjuk a jó megoldást. Sokszor rajtunk kívül álló okok miatt.

277. oldal

>!
vikcs P

– Semmi sem elég ok arra, hogy megöljünk egy embert.

277. oldal

>!
janee P

Azon az augusztusi éjjelen csendes eső áztatta Róma utcáit.

(első mondat)

>!
janee P

– Milyen finnyás a szent ember… – sziszegte az éjszaka rongya, majd részeg vigyorra húzódott az ajka. – Nem kell Istenre várnia, atyám, én a mennyországba juttatom. Ha akarja minden nap…

8. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Henryk Sienkiewicz: Quo vadis?
Francine Rivers: Hang a szélben
Kate Quinn: A császár szeretője
Robert Merle: A bálvány
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Gárdos Péter: Hajnali láz
Phyllis T. Smith: Én, Livia
Iny Lorentz: A várúrnő
Shan Sa: A gójátékos
Colin Falconer: Anasztázia