Mennyei ​bűnök (Riva nővérek 1.) 40 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Kegyetlen ​titkok és szenvedélyes szerelem a 19. századi Rómában

1858-ban Rómában egy német hercegnő, Katharina, mocskos titkokról próbálja lerántani a leplet, de számtalan akadályba ütközik.
Marco Fiore, a megkeseredett, hitehagyott, ópiumfüggő egyházi nyomozó kapja a
lehetőséget, hogy felgöngyölítse a Sant'Ambrogio zárdában folyó kegyetlen, parázna
játékokat. A bűnösök mind magas rangú egyházi személyek, akik saját és egymás érdekeit akár gyilkosságok árán is képesek megvédeni. A szálak a kolostor rendfőnöke, Maria Luisa nővér kezében futnak össze, akit senki nem mer megvádolni.
Marco igyekszik rájönni a titok nyitjára, de tudja, egyedül kevés ehhez a feladathoz. Egy véletlen folytán találkozik a gyönyörű, de szorult helyzetben lévő Blancával, és ráveszi, hogy segítsen neki a nyomozásban. A lány jelentkezik a zárdába, hogy bizonyítékot szerezzen Maria Luisa nővér pokoli tevékenységére.
A történetet valós események ihlették.
R. Kelényi… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763984
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
394 oldal · ISBN: 9786155875007

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Blanca Riva · Giorgo Valentini · Leona Riva · Marco Fiore


Kedvencelte 6

Most olvassa 5

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 77

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
vikcs P
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

R. Kelényi Angelika neve számomra garanciát jelent arra, hogy egy újabb fantasztikus, jól megírt történelmi romantikus könyv kerül hozzám. Kétségem sincs afelől, ha kezembe veszem valamelyik könyvét, hogy az ne lenne jó. Mindegyik történetébe beleteszi szívét-lelkét, alapos kutatómunkával hitelessé teszi a történelmi hátteret, valamint fantasztikus, már-már élőnek számító karakterei letehetetlenné varázsolják a regényt. Nem volt ez máshogy most sem, hogy legújabb regényét, a Mennyei bűnöket elolvastam.

Természetesen egy picit más volt, mint Flóra és Mariani története, lassabb lefolyású, hosszabb felvezetés övezte a cselekményt, amit teljesen helyén valónak éreztem, hiszen fontos volt felvázolni a karaktereink életét, és az előzményt, amely majd a regény fő szálához lesz szükséges. Persze, hiányoztak a régi, imádott karakterek, de őket el kellett engednünk, és befogadni Blancát és Marco-t. Úgy hiszem, ezzel sem lesz problémájuk az olvasóknak hiszen mindkettejük karaktere igazi egyéniség, erősek, kitartóak, bátrak, mégis múltjukban megvan a sötétség, a fájdalom, amely behálózza a mindennapjaikat.

Egy icipici romantika található a könyvben, Angelika megszokott egyedi, mámorító stílusa mellett, előtérbe helyezve a történelmi szálat. Emelem a kalapom az írónő előtt, hiszen komolyan mondom, hogy nem tud rossz könyvet írni, mindegyik levesz a lábunkról. Sosem csalódom az írónőben. Lenyűgöző alkotás!

Ehhez fogható történetet még nem olvastam! Egyszerre ámulok el és döbbenek le, egyszerre érzem magam feldúltnak és boldognak. Nagyon izgalmas résznél zárult le az első könyv, úgyhogy nagyon remélem, mielőbb érkezik a folytatás, mert szinte fizikai fájdalmat érzek, amiért újra el kell szakadnom egy csodálatos történettől.

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2018/10/r-kelenyi-a…

>!
Deziréé
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Egy újabb fantasztikus könyv.
Imádoom!
Az írónő könyvei által kedveltem meg a történelmi romantikus könyveket. Olyan szépen vannak megfogalmazva a mondatok a történetben. A karakterek pedig valóságosak és szerethetőek.
Blanca egy olyan női karakter, akit már az első oldalakon nagyon megkedvelte. Erős és önzetlen.
Marco pedig igazi olasz macsó. Egyik legkedveltebb férfi karakter, akiről eddig olvastam.
Még a 412 oldalt is keveslem és legszívesebben már most folytatnám a történetet.
Annyira tudtam, hogy így lesz vége. Mit kezdek én magammal addig, amíg nem olvashatom a következő részt?

>!
BreeS
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Az írónő gyönyörűen fogalmaz. Totálisan át tudja adni azt a hangulatot, érzést, ami az adott jelenetben történik. Annyira jól felöltözteti kívülről is a szituációt, hogy egyetlen botlást sem lehet felfedezni. Mindennek oka és következménye van. Zseniális.
Lehengerlő, lebilincselő, lerakhatatlan.
Egyszerűen fantasztikus. ❤
Egy utánozhatatlan történet, ami nem ismer határokat.

>!
Niitaa P
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2018/10/r-kelenyi-angel…

"R. Kelényi Angelika nagy tapasztalattal a háta mögött alkotta meg legújabb könyvét, a Mennyei bűnöket. Könyvalkotási szempontból nézve egy igazi remekműt tart az olvasó a kezében. Megtalál benne mindent, még azt is, amiben nem is reménykedett. Tökéletesen megalkotott szereplők jellemzik, akik a lehető legemberibbek maradnak a legnagyobb nehézségek közepette is. Tetteik határozzák meg őket, s az élet által az útjukba sodort akadályokon a lehető legkisebb sérüléssel próbálnak túljutni. Saját értékrenddel rendelkeznek, mely könnyen átértékelődhet újabb ismeretek elsajátítása esetén. A karakterek elviszik a hátukon a történetet. Olvasás közben nem érzünk semmiféle erőltetettséget, nemesi könnyedséggel zajlanak az események, magukkal sodorva az olvasót, minden letaglózó pillanaton át.
A Mennyei bűnök tökéletes kezdése egy gazdag sorozatnak, mely sok élményt tartogat még a számunkra. Mégis, kimaradt belőle egy aprócska pont, amivel a folytatásra várva marad bennünk egyfajta hiányérzet. Nehezen ragadom meg ezt az érzést. Olvasás közben teljesen kitöltötte az elmémet, minden más gondolatot kiszorítva onnan. Miután pedig letettem a könyvet és kitisztult a kép, egy részem elszomorodott. Lehet, hogy ezen érzés a falánkságomból fakad, mert egy részem azonnal akarja a folytatást és nem fogad el semmilyen kifogást. Nem tudom.
Mindenesetre egy újabb élménnyel gazdagodtam. A Mennyei bűnök sokkal többet adott, mint az írónő eddigi munkássága egybevéve. Elvarázsolt a kialakított világ, minden szörnyűsége ellenére is.
Elsősorban a történelmi szórakoztató irodalom rajongóinak ajánlanám. A Mennyei bűnökben a romantikát elfedte a kor által megidézett attitűdök és a felderítendő bűntény részletei, ám úgy érzem, a későbbiekben kellőképp megerősödhet, de nem fog a történet központi részévé válni. Egyenértékű lehet, de uralkodó nem."

>!
Anarchia_Könyvblog P
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

A Mennyei bűnök nemcsak egy szimpla alkotás a történelmi regények műfajában, hanem ennél sokkal több. Egy olyan történetet ismerhetünk meg, ami elkápráztat és nem ereszti az olvasó figyelmét. Minél több oldalt hagyunk a hátunk mögött belőle, annál többet akarunk majd. (..) Csak azt veszed észre, hogy fejedet forgatva peregnek az oldalak a szemed előtt. Belemélyedsz, saját bőrödön tapasztalod majd az eseményeket.

A teljes ajánlót itt találod: https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/10/25/r-kele…

>!
Dorina_S
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Huhhh…hát ez nem semmi regény volt R. Kelényi Angelikától. Nekem már a „Szulejmános-kötetetekkel” belopta magát a szívembe. Azokkal a könyvekkel „vett meg magának”, leginkább a témája és a korszak miatt. Aztán következett az „Ártatlan-trilógia”, amelyben szintén egy új Angelikát ismertem meg, egy másik írói oldalát. Ott leginkább Báthory Erzsébet, és a nyomozás állt a középpontban megbolondítva egy kis szerelemmel, kalanddal. De a „Mennyei bűnök” ……..az egy teljesen új kategória. Az írónő ismét egy új arcát mutatta meg, és bevallom nem éppen arra számítottam amit kaptam. Eddig is megszokhattuk tőle, hogy a történeteiben vannak sötét események, de azok, mindig csak kiindulópontként szolgáltak, de az új regényben ez a sötétség a cselekmény alfája és omegája. Bevallom őszintén nem örültem volna egy Flóra-Mariani párosnak és hasonló történetnek sem. Mert az egyedi, az különálló. És Angelika nagyon ráérzett az új irányra. Nem szakadunk el most sem a történelemtől, és ismét úgy lehet olvasni a regényt, hogy ahhoz komolyabb előismeret nem szükséges. Ezt egyrészt imádom Angelikában, hogy percek alatt tud olyan atmoszférát, környezetet teremteni pár oldal olvasása utána, mintha eddig is abban éltünk volna.
Most sem mehetek el szó nélkül a kutatómunka mellett, amely igaz történet lévén jól látszik, hogy alapos és tüzetes volt. A XIX. századi Róma megjelenítése pazarra sikeredett, ismét úgy éreztem én is ott bolyongok egy sikátorban.

Visszatérve a történethez: senki ne várjon egy ízig-vérig történelmi romantikus regényt, mert ha arra számít csalódni fog. Felesleges az Ártatlan trilógiához is hasonlítani, mert nem összemérhető a kettő, mondjuk úgy, hogy a Mennyei bűnök egy mély lélektani történelmi krimi megbolondítva egy nagyon enyhe romantikus szállal. Mivel azonban egy trilógia első része, ezért nem is várhatunk tőle mindent. Pont annyit ad, amennyit kell. Megalapoz, és próbál mindent elmagyarázni, de csak annyit amennyi feltétlenül szükséges. Az elejétől kezdve feszültség lengi körbe a cselekményt, olyan érzésem volt, hogy valami robbanni fog, valami borzalmas fog történni, és szembe kell vele néznem. Nem voltak rosszak a megérzéseim. A két főszereplő is csupa nyugtalanság már az első oldalaktól kezdve. Marco Fiore, a korábbi pap, aki jelenleg azzal van elfoglalva, hogy minél jobban az ópium rabja legyen. Önmarcangolásából még jó barátja, korábbi rendtársa is csak nagy nehézségek és fenyegetések árán tudja kirángatni. Korábbi vatikáni nyomozó énje azonban szagot fog, és úgy tűnik kimászik a gödörből, amibe saját magát lökte bele.

És persze, a női hősnő sem egy áloméletet él. Blanca Riva egyedül neveli két húgát, és megpróbálja túlélni a napokat, és beteremteni mindent, ami a megélhetéshez szükséges. Blanca egy rendkívül erkölcsös és tiszta nő, ennek ellenére számos előítélettel kell megküzdenie, még saját testvérei irányából is. Becsültem és tiszteltem Blancát, és azt, hogy feláldozza magát a testvéreiért, és ezért még egy köszönömöt sem kap. Vele történik meg a regény legsötétebb és legbrutálisabb cselekménye. Nőként teljesen átéreztem a helyzetét, azt amit el kellett viselnie, ahogy viselkedett, és ahogy reagált valahogy érthető. Számomra nincs borzalmasabb cselekmény annál, ha egy férfi bármilyen formában bántalmaz egy nőt. Blanca tette indulatból, és dühből született, és akármilyen megbotránkoztatóan hangzik, én is ezt tettem volna. Sem akkor sem most nem kapnék igazat….sajnálatos módon, de az elégtétel akkor és most is meglenne. Ez a szörnyű cselekmény volt az, amely rányomta az egész későbbi történetre a bélyegét. A női hősnő egy nem mindennapi hősnő. Hősnő mert felállt a padlóról, nem maga miatt most sem. Mélyen belül eltemette magában, de feldolgozni nem egyhamar fogja tudni. Blanca ezáltal máshogy lett a kedvencem, mint Flóra. Az ereje, a határozottsága, az élni-akarása emelte naggyá, és követendő példává. Ezt nemcsak én láttam meg benne, hanem signore Fiore is, akinek szintén meg kell küzdeni a saját démonaival. De neki is sikerül kimászni abból a bizonyos gödörből, mégpedig azért, hogy leleplezze az egyház „szent” tevékenységeit. Valahol megértettem Marcot is, de igazából, akkor kezdtem megkedvelni, amikor Blancával „találkozott” és ahogy viselkedett vele. Később, számos találkozás hatására már másként tekint a nőre, máshogy néz rá, és egyéb irányú érzelmei is támadnak. Ezt imádtam, mert két összetörtebb és megtaposott lelkűbb ember nem is kerülhetne szembe egymással. Egyik sem közömbös a másik iránt, de ezt még ők sem nagyon tudják. De Marco már e téren okozott meglepetést, ő már sejt valamit, hiába is veri a fejét a fa törzsébe…az az érzelem már megszületett.

A regény témája sem egy könnyed, nyári limonádé. Szexuális abúzus egy zárdában. Egyházi személyek visszaélései. Förtelmes dolgok, amelyek a valóságban is előfordultak régen és most is. Angelika mesteri módon húzta a mézesmadzagot a háttércselekmények tekintetében is, épp annyit mutatott, amennyit szükségesnek vélt, de véletlenül sem többet. De így befejezni, hát majdnem hajat téptem, hogy hol van a többi oldal. :D
Ugyanakkor ez a történet több női sorsot mutat be, számos oldalról. A női bátorság megtestesítője.

Egyszóval ez a regény egy „új Angelika-regény”. Sokkal sötétebb, mélyebb, lelkileg megrázóbb történet. Tele félelemmel, szorongással, fájdalommal, bűnnel és valósággal. Angelika te tényleg a történelmi romantikus regények királynője vagy.

>!
Mariann_ P
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Az Ártatlan trilógia után maradva az erkölcsösség határain belül , legalábbis ami egyik főhősnőnket illeti..
Tulajdonképpen úgy érzem, hogy ez az első rész csak körbeírása, a közeg bemutatása.
Egy fiatal lány rendkívül nehéz körülmények közt neveli testvéreit.
Legnagyobb igyekezete ellenére sem tudja kifizetni a lakbért, bajba kerül.
Egy másik szálon egy kivetkőzött pap, miután megelégelte az egyházi túlkapásokat nyomozásokat vállal, bár nagyon veszélyes munka ez.
Aztán van egy középkorú hercegnő, akinek sikerült kimenekülnie egy kolostorból, nem mindennapi tapasztalatokkal az ott folyó életről.
Nos , ezek a szálak összetalálkoznak , az izgalom csak ezután kezdődik, de annyira magával ragadó, hogy tűkön ülve várom a következő rész megjelenését.
Erotikával túlfűtött könyveink közt érdekes módon megállja a helyét ez a tisztalelkűségről szóló könyv , sőt úgy éreztem, hogy mindig többet szeretnék tudni erről a titokzatos történetről.
Mindenképpen kedvenc sorozat lesz .

>!
Ella_Steel I
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

"Már nagyon vártam Angelika új regényét, hiszen nem titok, hogy Az ártatlan trilógiával teljesen megvett magának. Így kissé félve mégis kíváncsian nyitottam ki a Mennyei bűnöket, amikor végre kézhez kaptam.

Azt kell mondanom, hogy habár egy részem hiányolta Marianit… Az új történet, a maga, rideg valóságával, kegyetlenségével és rejtélyével, teljesen meggyőzött. "

https://ellasteel.blogspot.com/2018/10/r-kelenyi-angeli…

>!
KMReni P
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

R. Kelényi Angelika az egyik nagy kedvencemmé vált a közelmúltban, így nem hagyhattam ki, hogy mihamarabb el ne olvassam a könyvét pláne, hogy dedikált példányt vásároltam az Álomgyár könyvesboltban :)

Örömmel tapasztaltam már az első oldalak után, hogy ezt a könyvét is alapos kutatómunka előzte meg. Ismét el tudott varázsolni a helyekkel.
Imádtam, mert elvarázsolt, visszarepített, és mert nem lehetett letenni (pedig sajnos néha kénytelen voltam)

>!
Szyszyyy P
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Hát…
Nem akartam én lenni az első, aki azt írja nem tetszett annyira…
De úgy tűnik mégiscsak én leszek az első.

Az írónő előző könyve nagyon tetszett.
Az Ártatlan sorozatot imádtam – főleg a második részt.
Így nagyon vártam ezt a regényt és nem is volt kérdéses, hogy megveszem.
Gondolom a fő gond éppenséggel pont ez. Mivel, ha nem is pont ugyanolyan sztorit, de valami hasonlót vártam. Legalábbis karakterek téren mindenképpen. Egy megnyerő férfit és egy belevaló hősnőt. Némi humort.
A Mennyei bűnök azonban egy sokkal-sokkal sötétebb hangvételű történet. Meglehetősen komoly kegyetlenségekkel.
(Annyi biztos, hogy mindenkiből ki fog váltani valamiféle érzelmet.)
Ráadásul ez az első rész mégcsak felvezetés.
Megismerjük a nyomozás kiváltó okát és a szereplőket -akik számomra nem lettek túl szimpatikusak.
Én néha untam és vártam, hogy végre történjen már valami.
Nekem túl hosszúra nyúlt a bevezetés.
Aztán amikor úgy igazán megkezdődik a sztori, vége is van.
Még nem tudom, hogy a második részt szeretném -e elolvasni.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
vikcs P

– Egy férfi soha nem tudja elég érzékletesen elmesélni egy nő szenvedéseit.

302. oldal

>!
vikcs P

Hitt abban, hogy azok a dolgok, amik nem tisztázódnak, úgy maradnak az emberben, mint egy óriási teher, amit élete végéig cipelnie kell.

223. oldal

>!
vikcs P

– Sajnos az idők változnak, s velük az emberek is…

147. oldal

>!
vikcs P

– Mindig van más megoldás – nyögte Blanca, és a tenyerébe temette az arcát.
– Van… -morogta elgondolkodó hangon a férfi. – De nem mindig választjuk a jó megoldást. Sokszor rajtunk kívül álló okok miatt.

277. oldal

>!
Dorina_S

Ha ugyanilyen állapotban talállak, Isten a tanúm, úgy megverlek, hogy többé sem az ital, sem az ópium nem csillapítja a fájdalmadat!

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Giorgo Valentini
>!
Dorina_S

Hát mi igaz és tisztességes ezen a világon, ha már az egyházi személyekben, ha már Krisztus menyasszonyaiban is csalódnom kell?

287. oldal


A sorozat következő kötete

Riva nővérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Henryk Sienkiewicz: Quo vadis?
Francine Rivers: Hang a szélben
Kate Quinn: A császár szeretője
Robert Merle: A bálvány
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Gárdos Péter: Hajnali láz
Phyllis T. Smith: Én, Livia
Iny Lorentz: A várúrnő
Shan Sa: A gójátékos
Colin Falconer: Anasztázia