Mennyei ​bűnök (Riva nővérek) 473 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Kegyetlen ​titkok és szenvedélyes szerelem a 19. századi Rómában

1858-ban Rómában egy német hercegnő, Katharina, mocskos titkokról próbálja lerántani a leplet, de számtalan akadályba ütközik.
Marco Fiore, a megkeseredett, hitehagyott, ópiumfüggő egyházi nyomozó kapja a
lehetőséget, hogy felgöngyölítse a Sant'Ambrogio zárdában folyó kegyetlen, parázna
játékokat. A bűnösök mind magas rangú egyházi személyek, akik saját és egymás érdekeit akár gyilkosságok árán is képesek megvédeni. A szálak a kolostor rendfőnöke, Maria Luisa nővér kezében futnak össze, akit senki nem mer megvádolni.
Marco igyekszik rájönni a titok nyitjára, de tudja, egyedül kevés ehhez a feladathoz. Egy véletlen folytán találkozik a gyönyörű, de szorult helyzetben lévő Blancával, és ráveszi, hogy segítsen neki a nyomozásban. A lány jelentkezik a zárdába, hogy bizonyítékot szerezzen Maria Luisa nővér pokoli tevékenységére.
A történetet valós események ihlették.
R. Kelényi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
394 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763984
>!
Álomgyár, Budapest, 2021
394 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763984
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763984

3 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Marco Fiore · Blanca Riva · Giorgo Valentini · Leona Riva


Kedvencelte 47

Most olvassa 17

Várólistára tette 212

Kívánságlistára tette 141

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

A történet Rómában játszódik a 19. században. Imádtam a hangulatát, remek történelmi romantikus, nem mellesleg krimi is.
A cselekmény 2 szálon fut.
Megismerhetjük Blanca-t, aki bármire képes a testvéreiért, ő neveli őket. Nehéz sorsú, az írónő nem kegyelmez neki túlzottan. Nagyon kemény lány, szimpatikus főszereplő.
A másik szál Marco Fiero szemszöge, aki pap volt, de kilépett az egyházból és most elég züllött életet él.
Teljesen más közegben mozognak, azonban a sors mégis egymás felé tereli őket. A fejezetek mindegyike pont úgy ér véget, hogy ne lehessen abbahagyni az olvasást, így tényleg rendkívül olvastatja magát. Az tény, hogy mire igazán beindult volna a cselekmény, addigra vége is lett az első résznek, de szerintem így is elég érdekes, szórakoztató olvasmány ez a rész is.
Kíváncsian várom a zárda titkait, kezdem is a második kötetet.

Deziréé>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Egy újabb fantasztikus könyv.
Imádoom!
Az írónő könyvei által kedveltem meg a történelmi romantikus könyveket. Olyan szépen vannak megfogalmazva a mondatok a történetben. A karakterek pedig valóságosak és szerethetőek.
Blanca egy olyan női karakter, akit már az első oldalakon nagyon megkedvelte. Erős és önzetlen.
Marco pedig igazi olasz macsó. Egyik legkedveltebb férfi karakter, akiről eddig olvastam.
Még a 412 oldalt is keveslem és legszívesebben már most folytatnám a történetet.
Annyira tudtam, hogy így lesz vége. Mit kezdek én magammal addig, amíg nem olvashatom a következő részt?

vikcs>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

R. Kelényi Angelika neve számomra garanciát jelent arra, hogy egy újabb fantasztikus, jól megírt történelmi romantikus könyv kerül hozzám. Kétségem sincs afelől, ha kezembe veszem valamelyik könyvét, hogy az ne lenne jó. Mindegyik történetébe beleteszi szívét-lelkét, alapos kutatómunkával hitelessé teszi a történelmi hátteret, valamint fantasztikus, már-már élőnek számító karakterei letehetetlenné varázsolják a regényt. Nem volt ez máshogy most sem, hogy legújabb regényét, a Mennyei bűnöket elolvastam.

Természetesen egy picit más volt, mint Flóra és Mariani története, lassabb lefolyású, hosszabb felvezetés övezte a cselekményt, amit teljesen helyén valónak éreztem, hiszen fontos volt felvázolni a karaktereink életét, és az előzményt, amely majd a regény fő szálához lesz szükséges. Persze, hiányoztak a régi, imádott karakterek, de őket el kellett engednünk, és befogadni Blancát és Marco-t. Úgy hiszem, ezzel sem lesz problémájuk az olvasóknak hiszen mindkettejük karaktere igazi egyéniség, erősek, kitartóak, bátrak, mégis múltjukban megvan a sötétség, a fájdalom, amely behálózza a mindennapjaikat.

Egy icipici romantika található a könyvben, Angelika megszokott egyedi, mámorító stílusa mellett, előtérbe helyezve a történelmi szálat. Emelem a kalapom az írónő előtt, hiszen komolyan mondom, hogy nem tud rossz könyvet írni, mindegyik levesz a lábunkról. Sosem csalódom az írónőben. Lenyűgöző alkotás!

Ehhez fogható történetet még nem olvastam! Egyszerre ámulok el és döbbenek le, egyszerre érzem magam feldúltnak és boldognak. Nagyon izgalmas résznél zárult le az első könyv, úgyhogy nagyon remélem, mielőbb érkezik a folytatás, mert szinte fizikai fájdalmat érzek, amiért újra el kell szakadnom egy csodálatos történettől.

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2018/10/r-kelenyi-a…

Cukormalac>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Az Írónőtől eddig csupán a Caroline Wood nevével fémjelzett chick-liteket és az Átkozottakat olvastam, előbbiekről pedig az egyszeri füzesabonyi választó után szabadon nem nyilatkoznék (többet biztos nem), utóbbiról pedig továbbra is azt tartom, hogy nagyobb terjedelemmel, kidolgozottabban nálam sokkal jobban működött volna – mondjuk mint ez a nyitódarab, amit Barátnőm kedves ajánlására és egy szuper kihívás keretein belül vettem a kezembe (ezúttal is köszönöm, főleg a Sorssal való együttműködést). Alapvetően tetszett, semmi különösebb problémám nem volt vele, lazán félre tudtam tenni az előítéleteimet és úgy olvasni, hogy akár még valamit el is indíthat… Na igen, ez aztán szépen megtörtént, ugyanis elmondható, hogy nem véletlenül négy kötet + két novella a teljes sorozat: ha negatívumot kéne említenem, akkor a majdnem félideig tartó érzékcsigázás és annyira nem is befejezésnek tekinthető befejezés azok lennének, ez viszont különösebben nem von le az olvasmányélmény értékéből.

Igazából ugyanazokat a paneleket én is el tudnám mondani, mint mások, miszerint ez a történelmi alapokon nyugvó, a finoman romantikus szálat inkább fűszerként használó regény a XIX. századi Rómában játszódik és ebben a részben nekem még inkább töris, mint krimis. (Mondjuk a krimiszál azért elég durva, enyhén szólva is érdekes hátterű, talán jobb, hogy nem lett annyira kibontva. Most kivételesen.) Ami kifejezetten tetszett és újdonságként hatott az előéletünk ismeretében, az annak ténye, hogy a) remek a sztori – megkockáztatom, hogy békebeli kosztümös filmsorozatként is megállná a helyét, helló Köztévé; b) szimpatikus, simulékony és könnyen befogadható a stílus – nem mintha a lightosabbak nem olvastatták volna magukat, de az is más szempont és ez is; c) a szereplők ügyesen meg vannak rajzolva, akad jellemfejlődés, részletesek, kidolgozottak a karakterrajzok – lehet szurkolni azért, hogy sikerüljön nekik vagy épp ellenkezőleg, olvasóként be tudsz vonódni, tábort választhatsz (#teamrizzo és kész!); és végül d) jó az elbeszélés módja is, bár a hosszas kiváratást egy idő után azért felpörgettem volna, így is szép és ügyes megoldás volt, ahogy a szálak végül összeértek.

Mondanám, hogy a befejezés – ami ugyebár nem is az – kiszámítható volt, de hát ez olyan most nekem egy kicsit, mint a Barátok közt (Isten nyugtassa!) volt jó sokáig: még nincs vége… Nem csak, hogy kíváncsi lettem a folytatásokra, de picit mérges is voltam a lezárás miatt – igaz, tök pozitív értelemben. Sokáig gyúrtuk, masszíroztuk az ügyet és felfújtunk egy óriási lufit, ami végül lazán kidurrant, én meg rugózhatok a következménye(ke)n, nyitott kérdéseken addig, amíg nem veszem elő a kettes kötetet, ááá… Részemről megvan a bizalom, a hajlandóság és a nyitott hozzáállás, mert ez egyelőre tetszik. Jó szívvel merem ajánlani azoknak, akik tennének egy kirándulást az érzékletesen megfestett 1800-as évek végebeli Rómában és pár órára kiszakadnának a valóságból egy kis nyomozás erejéig. Igaz, hogy a háttértörténet minden, csak nem szívderítő, de nagyon érdekes és kíváncsivá teszi az embert. (Szívet-lelket-gyomrot tessék hozzá készíteni. Nekem legalábbis szükség volt a kitartásra ezen a téren, na.) Kellemes csalódás, jó meglepetés volt ez most nekem. Köszönöm még egyszer… ;)

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763984
kratas P>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Nekem valahogy leült a történet úgy a könyv felétől spoiler, de nagyon bízom abban, hogy a második rész izgalmasabb lesz az elejétől a végéig.
És persze kíváncsi lennék például arra, hogy a kis masamód mit ért el. Az mondjuk lehet hogy gáz, hogy a nyomozás része nem érdekel annyira.. :D

blueviolet>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Nehéz eldönteni, hogy mit is gondoljak erről a könyvről.
Kezdjük mindjárt a negatívummal. Az elején izgalmas, aztán nem történik az égvilágon semmi. Végig fenntartja a feszültséget, ott van a levegőben, hogy valami történni fog, de mire valóban megtörténhetne, vége a könyvnek.
Hatalmas pozitívum viszont, hogy mennyire jól ír a szerző. Ezen nagyon meglepődtem, mert igaz, hogy még semmit nem olvastam az írónőtől, egy másik sorozatának borítói alapján mégis volt róla egy kialakult képem off, és ez a kép számomra nem tette különösebben vonzóvá a művei megismerését.
Maga a történet nagyon érdekesnek ígérkezik, mindenképp szeretném folytatni, de remélem, a következő részben már nagyobb szeletet kapunk a tortából :)

Niitaa P>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2018/10/r-kelenyi-angel…

„R. Kelényi Angelika nagy tapasztalattal a háta mögött alkotta meg legújabb könyvét, a Mennyei bűnöket. Könyvalkotási szempontból nézve egy igazi remekműt tart az olvasó a kezében. Megtalál benne mindent, még azt is, amiben nem is reménykedett. Tökéletesen megalkotott szereplők jellemzik, akik a lehető legemberibbek maradnak a legnagyobb nehézségek közepette is. Tetteik határozzák meg őket, s az élet által az útjukba sodort akadályokon a lehető legkisebb sérüléssel próbálnak túljutni. Saját értékrenddel rendelkeznek, mely könnyen átértékelődhet újabb ismeretek elsajátítása esetén. A karakterek elviszik a hátukon a történetet. Olvasás közben nem érzünk semmiféle erőltetettséget, nemesi könnyedséggel zajlanak az események, magukkal sodorva az olvasót, minden letaglózó pillanaton át.
A Mennyei bűnök tökéletes kezdése egy gazdag sorozatnak, mely sok élményt tartogat még a számunkra. Mégis, kimaradt belőle egy aprócska pont, amivel a folytatásra várva marad bennünk egyfajta hiányérzet. Nehezen ragadom meg ezt az érzést. Olvasás közben teljesen kitöltötte az elmémet, minden más gondolatot kiszorítva onnan. Miután pedig letettem a könyvet és kitisztult a kép, egy részem elszomorodott. Lehet, hogy ezen érzés a falánkságomból fakad, mert egy részem azonnal akarja a folytatást és nem fogad el semmilyen kifogást. Nem tudom.
Mindenesetre egy újabb élménnyel gazdagodtam. A Mennyei bűnök sokkal többet adott, mint az írónő eddigi munkássága egybevéve. Elvarázsolt a kialakított világ, minden szörnyűsége ellenére is.
Elsősorban a történelmi szórakoztató irodalom rajongóinak ajánlanám. A Mennyei bűnökben a romantikát elfedte a kor által megidézett attitűdök és a felderítendő bűntény részletei, ám úgy érzem, a későbbiekben kellőképp megerősödhet, de nem fog a történet központi részévé válni. Egyenértékű lehet, de uralkodó nem.”

Anarchia_Könyvblog>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

A Mennyei bűnök nemcsak egy szimpla alkotás a történelmi regények műfajában, hanem ennél sokkal több. Egy olyan történetet ismerhetünk meg, ami elkápráztat és nem ereszti az olvasó figyelmét. Minél több oldalt hagyunk a hátunk mögött belőle, annál többet akarunk majd. (..) Csak azt veszed észre, hogy fejedet forgatva peregnek az oldalak a szemed előtt. Belemélyedsz, saját bőrödön tapasztalod majd az eseményeket.

A teljes ajánlót itt találod: https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/10/25/r-kele…

Bree_olvas>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Az írónő gyönyörűen fogalmaz. Totálisan át tudja adni azt a hangulatot, érzést, ami az adott jelenetben történik. Annyira jól felöltözteti kívülről is a szituációt, hogy egyetlen botlást sem lehet felfedezni. Mindennek oka és következménye van. Zseniális.
Lehengerlő, lebilincselő, lerakhatatlan.
Egyszerűen fantasztikus. ❤
Egy utánozhatatlan történet, ami nem ismer határokat.

lind>!
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök

Megint egy SZUPER történelmi regény R. Kelényi Angelikától!
Tetszett, hogy több szemszögből indulunk már az elején és, hogy ezek a szemszögek váltakozva jelentek meg. Viszont néha pont a váltakozó szerkezet miatt nagyon meg tudta akasztani a történet feldolgozását a mű, de annyira nem volt vele probléma. Sokáig váratott magára a cselekmény, hogy igazán beinduljon, viszont ez sem volt olyan zavaró visszagondolva. Sokkal jobban meg tudtam érteni Blanka tetteit úgy, hogy azok okai már a történet részét képezték és nem csak visszautalás szintjén érintették őket. Marconál már ebből a szempontból más a helyzet. Az ő hátterének bemutatása teljesen a visszautalásokra épül. Ezzel nincs is baj, mivel sokkal régebbről kell indulni, hogy megértsük őt. Körülbelül a könyv felénél találkozik a két főszereplő, ami nagyon egyedivé teszi számomra a művet. A kapcsolatuk, az egymáshoz való viszonyuk szépen kibontakozik, de volt egy pillanat a történetben, ahol ezt nagyon felgyorsította az író. Ezután zavaró volt a két szereplő összes párbeszéde… nem értettem, hogy egyről a kettőre, hogyan változhatott ennyi minden. Ezzel főleg Marco karaktere lett kicsit unszimpatikus számomra. Blanka nagyon szerethető maradt végig. A bűnügyről csak annyit tudtunk meg, hogy mik a tények és hogy az ügy felgöngyölítésére milyen megoldást találtak ki.
FOLYTATOM a történetet, már csak azért is, mert nagyon szeretném szeretni Blanka és Marco párosát, de ez most még nem sikerült, valamint természetesen a bűntény megoldása is IZGALMASNAK tűnik!


Népszerű idézetek

>!

[…] a nők teljesen logikátlanul esnek szerelembe.

296. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marco Fiore
vikcs>!

– Egy férfi soha nem tudja elég érzékletesen elmesélni egy nő szenvedéseit.

302. oldal

janee>!

– A remény csupán önáltatás, Rizzo. Ne reménykedj, és nem csalódhatsz!

329. oldal

Dorina_S>!

– Én már semmiben sem hiszek, asszonyom. Az isteni jelenlétben különösen nem. Sokkal inkább abban vagyok biztos, hogy az ördög az emberben lakozik.

106. oldal

vikcs>!

Hitt abban, hogy azok a dolgok, amik nem tisztázódnak, úgy maradnak az emberben, mint egy óriási teher, amit élete végéig cipelnie kell.

223. oldal

vikcs>!

– Mindig van más megoldás – nyögte Blanca, és a tenyerébe temette az arcát.
– Van… -morogta elgondolkodó hangon a férfi. – De nem mindig választjuk a jó megoldást. Sokszor rajtunk kívül álló okok miatt.

277. oldal

Timiread>!

Fiore azonban tudta, az élet írja a legfurcsább regényeket, olyan történeteket, melyeket egyetlen író sem talál ki.

254. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Farkas Anett: A 33-as beteg
Amy Harmon: Az ismeretlen kedves
Lakatos Levente: Tönkreteszlek
Julie Klassen: A klastrom árnyai
Anne L. Green: Törött szárnyakkal
Ella Steel: Érzéki rabság
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Jud Meyrin: Gyilkosság a krimifesztiválon
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák