Manna ​Marina 107 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Manna Marina

Csak ​akkor tudod meg, milyen erős vagy, ha rákényszerít az élet…

Marina di Natale a kórházban tér magához. Döbbenten látja, hogy a haját leborotválták, a fején húzódó vörös sebhely jelzi, hogy komoly műtéten esett át. Rövidesen világossá válik, hogy nemcsak az egészsége, de az egész élete összeomlott. Majdnem a nulláról kell újrakezdenie, mégsem adja fel, hisz bár a férje elhagyja, a szüleire sosem számíthatott, és a munkáját is gyűlöli, a kislánya megmaradt neki – érte pedig a lehetetlenre is képes.

Gyógyulása után Marina a festői tengerparti kisvárosba, Anzióba költözik a gyermekével. Kis kora óta vonzották az izgalmas ízek, rajongott nagyanyja különleges, rendhagyó süteményeiért, szinte kívülről fújta a recepteket, melyek a világ lenyűgöző tájait idézték, így rövidesen megszületik a fejében a terv egy saját pékségről.

Csakhogy mindez kapcsolatok és elégséges pénz nélkül meglehetősen kilátástalan vállalkozásnak tűnik… Ekkor azonban váratlanul támogatást… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
368 oldal · ISBN: 9789635704897
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
334 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635704880

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Marina di Natale


Kedvencelte 11

Most olvassa 12

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 82

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

dontforgettosmileandread P>!
R. Kelényi Angelika: Manna Marina

A könyv sokszínűsége,komolysága miatt ehhez az ajánlóhoz egy nagyon minimalista képet készítettem.Szeretném, ha most végképp semmi nem vonná el a figyelmet a Manna Marináról! Nem tudom mikor olvastam utoljára ilyen erős női karakterről, ilyen mélységű fejlődésregényt. A történet mondhatni in medias res kezdéssel indul, bár ha olvassátok a fülszöveget, nem érhet a kezdeti jelenetről meglepetés. Korházba csöppenünk, a főszereplőnk, Marina di Natale, a magyar gyökerekkel rendelkező nő, itt tér magához, súlyos fejsérülése és koponyaműtéte után. Egy hónapig volt altatásban, mesterséges kómában. Felébredve azonban elég hamar szembe kell néznie a kemény valósággal: nincs már tovább addigi élete. Férje, Paolo már más nő oldalán keresi a boldogságot(vagy épp a még nagyobb üzleti sikereket…), elfelejtve az elmúlt tizenöt évet. Betolakodó lesz a saját otthonában, így dönteni kell! A nulláról, sőt, ha van ilyen, akkor mínuszból kell újraépítkeznie, egyedüli menstvára a lánya, kiért minden küzdelem megéri. Élete új fordulatot vesz, ez az új irány pedig Anzióba tereli, ahol a helyi pékségben épp kiszolgálót keresnek. A nyugalomban és a teljes testi-lelki gyógyulában bízva, fájdalmait maga mögött hagyva költöznek el a villából. Közte és a családja között dúló háború azonban korántsem ért véget.
Többgenerációs traumák és traumafeldolgozás,családi viszály, válás és újrakezdés, önfelépítés. Témák, melyek nagy hangsúlyt kapnak ebben az énelbeszélő regényben. Olyannak éreztem ezt, mint egy terápiás írást, a rendkívüli élni akarás szinte átsüt a lapokon.
✨️✨️
Marina kiszabadult az aranykalitkából, amit eddig észre sem vett és végre ő válhat saját élete középpontjává.Kihívás önmaga felé, minden energiaraktárára szüksége lesz, hogy elkezdjen végre ▪︎é l n i▪︎.
Teher alatt nő a pálma, ismétlik nekünk mindig, ez a könyv pedig a tökéletes példa arra, mennyi mindenre vagyunk képesek, milyen erős egy emberi lélek. Tele van fiatal, talpraesett és fáradhatatlan női karakterekkel, igazi löket, jó kis motivációadag!"Milyen könnyű lesz egy ilyen beszélgetés után az ember lelke, mennyi energiát és inspirációt ad." Ezt a mondatot a könyv vezérfonalának tenném.
Vannak azok a pillanatok egy könyvben, amikor hihetetlenül tudsz egy karaktert szeretni vagy épp ellenkezőleg, utálni. A di Natale família minden tagja ellenszenves , süvít az érzéketlenség, a pénzközpontú, családban is üzletet látó gondolkodásmód. Nagyon jól kidolgozott karakterek, rendesen lehetett őket nem szeretni! :D És nagyon jól lehet izgulnia főszereplőért, szurkolni, hogy élete egy jobb fordulatot vegyen.
Tökéletesen rávilágít, mennyire másodlagos a luxus, helyette a szerető és támogató családi légkör megteremtése ezerszer fontosabb. Mindezek mellett pedig az alapvető emberi gesztusok, szimplán egy jóindulat is többet érhet ennél. „A kiválóságot a jellem határozza meg, azt pedig az ember maga, az életútja és a környezete formálja.” A Manna az otthont jelentette, egy helyet, ahol hazatalált.
.
Szívhez szóló! A gyönyörű olasz helyszínleírásokat és a szemkápráztató borítót pedig nem lehet nem megemlíteni!
.
S milyen a sors. Úgy néz ki, épp attól kap segítséget és támogatást, kitől nem várta volna. De vajon megbízhat benne? Domenico ugyanis volt férje bátyja, akivel eddig még soha nem találkozott. Most azonban a férfi a bizalmát kéri tőle. Hogyan adhatná oda?
.
„ A tavasz pedig olyan szenvedéllyel tört be a tengerparti kisházunk kertjébe, hogy elsöpört minden negatív gondolatot. ” Annak ellenére is, hogy bizony Marina fejében is megfordult a 'feladom' gondolata.
Igazi lélektani hangvételű kötet, komoly mondanivalókkal. R. Kelényi Angelikától én még csak a Caroline Wood sorozatot olvastam és szerettem, de hihetetlen látni, milyen jól állt neki ez a műfaj is. A „csak még egy fejezetet olvasok” az egyik legnagyobb füllentés, melyet egy könyvmoly mondhat. Pláne, ha olyan hosszúak és izgalmasak azok a fejezetek, akárcsak ennél a kötetnél, nagyon hamar vége lett, picit olvastam volna még…
.
Köszönöm a kiadónak, örülök, hogy olvashattam, nagy élmény volt ! ♥ Kedves írónő, csodát alkottál! ♥
link

Kovaxka P>!
R. Kelényi Angelika: Manna Marina

Magával ragadó történet a szokásos, olvasmányos stílusban megírva, gyorsan lecsúszott. Valahogy terápiás írásnak is éreztem. Ami fájóan hiányzott belőle, az a humor volt, ami eddig minden regényben megcsillant. Igaz, ez nem egy habkönnyű Wood-sztori, viszont így meg elég száraz lett. A dráma mellé túl sok a romantika, és a lezárás sem a kedvencem, de ez nem rengette meg a szerzőbe vetett bizalmamat.

Mariann_ P>!
R. Kelényi Angelika: Manna Marina

Nagyon tetszett !
R. Kelényi Angelika betegsége olvasókörökben valószínűleg köztudott.
Kórházi élményei után ígérte az erről is szóló történetet.
A lehető legjobbat hozta ki ebből a betegséggel küzdő sztoriból.
Talán az olasz helyszín is lendít rajta.
Marina magyar lányként bekerül egy olasz családba .
15 évet él is velük, alkalmazkodik, születik egy lánya.
Szepen csordogálna is az élete, ha nem szenvedne balesetet, nem feküdne 1 hónapot kómában. A lábadozás időszakában sok mindenre rádöbben, a kórházból hazatérve ki is dobják , az útjára engedik.
Ő ragaszkodik 13 éves lányához.
Elköltöznek Rómából a tengerpartra, egy pékségben kezd dolgozni.
Hát én ezen a csodás helyen el tudnám képzelni az életemet.
Bonyodalmak persze itt s adódnak.
Annyira benne éltem, hogy nagyon sajnáltam amikor vége lett.

BarbyMalik0112 P>!
R. Kelényi Angelika: Manna Marina

R. Kelényi Angelika ismét elkápráztatott! Egy újfajta zsánerben próbálta ki magát, ami elképesztően passzolt hozzá. Az anyaságot, a nevelést, a női lélektant helyezte előtérbe, és megmutatta, minden nehézséget és traumát le lehet küzdeni, ha igazán akarjuk. Marina története megmutatja, hogy nem szabad félni az újdonságoktól, mert olykor a szabadság kulcsát adják nekünk.
Ám ezenkívül megismerhetünk új kultúrákat és ízeket, igazi kalandokba keveredünk és megtanulunk igazán szeretni.

A Manna Marina a lelkünkhöz szól. Azoknak ajánlom, akik egy igazán rabul ejtő történetet szeretnének olvasni, mely szárnyalni biztatja az olvasóját.
Bővebb értékelés » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2022/11/r-kelenyi-…

Titina>!
R. Kelényi Angelika: Manna Marina

Szeretem R. Kelényi Angelika könyveit, szívesen választom, ha könnyed kikapcsolódásra vágyom, Caroline Wood sorozat az egyik kedvencem tőle.
Manna Marina a legutolsó megjelent kötete, nagyon olaszos, a temperamentum nagyon érződik a történeten, illetve a cselekmény is átadja ezt. Nem unalmas, viszonylag pörgős és gyorsan olvasható.
Gyorsan belecsöppenünk Marina éltébe, akinek rengeteg akadály kerül az útjába ahhoz, hogy nyugodt és szabad életet élhessen a lányával. Szimpatikus volt az erős nöi karaktere, és az is hogy nem riadt meg semmitől.
A könyv egy része egy pékségben játszódik, ami bennem nagyon nosztalgikus érzéseket keltett. Az álmás sütemény emlegetésénél mindig éhes lettem!
Egy picit amit hiányoltam az még több olasz életérzés, még több tengerpart és a végén nekem hamar jött a lezárás, (úgy látszik mostanában sokszor járok így könyvekkel), olvastam volna még!

Ács_Milán>!
R. Kelényi Angelika: Manna Marina

Nagyon szeretem R. Kelényi Angelika regényeit. Szinte minden művére jellemző az igényes borító és azzal együtt a remek és szórakoztató belső tartalom.
A Manna Marina borítója is szinte első pillantásra megbabonázott.

Marina története már az első fejezet elolvasása után beszippantott és ez csak fokozódott, amikor Anzióba költözött. Imádtam a festői kisváros hangulatát, a pékségért pedig egyenesen rajongtam. Angelika az írásmódjával és a stílusával elérte nálam azt, hogy szinte láttam magam előtt ezt a kis olasz városkát és éreztem a pékségben készülő péksütemények illatát.
Nagyon tetszett, hogy az írónő beleírta a saját, valós életének néhány történését. Ettől még jobban emberközeli és szimpatikus lett számomra ez a történet.
A szerelmi és krimi szál is jót tett a történetnek. Mind a kettőből pont annyit kaptam, amitől megmaradt az egyensúlyi állapot.
A lapok sajnos túl hamar elfogytak. Szívesen olvastam volna még Marina és Domenico további életének alakulásáról.

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
334 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635704880
Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
R. Kelényi Angelika: Manna Marina

Nem mostanában történt meg velem, hogy így beszippantson egy történet … gyakorlatilag egy végtében elolvastam a könyvet. Nagyon vártam a megjelenést és nem kellett csalódnom :-) Az írónő jól gombolyítható témához nyúlt, a Di Natale család nagykönyvében jópár sztori lapult, amit ő fantasztikusan bontott ki. Öröm volt olvasni, hogy egyik esemény, csavar követi a másikat, jönnek a képbe újabb és újabb szereplők, összefonódások … de minden jó, ha a vége jó, mint a mesében, jólesett a lelkemnek :-) De hogy ez a Paolo ilyen pondró alak legyen … nem is értem, hogy nem látott Marina az orránál tovább, kimondottan jót tett neki az amigdala sérülése okozta személyiségváltozás. Domenico az első pillanattól szimpatikus volt nekem, szörnyű, hogy mit kellett átélnie és elviselnie gyermekként és fiatalként … de a méltó büntetést mindenki megkapja a sorstól. Nagyon tetsztett ez a regény! :-)

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
334 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635704880
kormoci_edit P>!
R. Kelényi Angelika: Manna Marina

Lassan indult a történet. A 80-90 oldal után lett izgalmas, nagyon pergős, fordulatokban gazdag a regény.
Az írónőtől pár regényt olvadtam már, a kedvencem. Itt is megtaláltam a romantikus szálat, az anyai szeretetet, pozitív és negatív szereplőket.
Tetszett az ételek elkészítésének leírása. (A gombásat egyszer majd elkészítem.)

BBetti86>!
R. Kelényi Angelika: Manna Marina

Bár az írónő történelmi romantikus, krimis regényeit szeretem jobban, meglepetésemre ennek a kötetnek a nagyja is kifejezetten tetszett. Egy újrakezdés története, amiben akadt pár fordulat is.

Egy egészen erős hősnőt kapunk, aki attól válhat példaképpé, hogy sok tekintetben átlagos. Aki élte a trófeafeleségek számára is unalmas életét, de amikor a férje családja összefog ellene, a lányáért mindenre képes. A luxusvillából pékség alkalmazottja lesz, és a lányát is át tudja segíteni azon, hogy milliomos csemetéből bolti eladó lánya lett.
Nagyon tetszett az a mondata, hogy a munka nem szégyen. Érdemes ezt megfogadni, és megnézni hozzá, mit ért el vele Marina. spoiler

Még szórakoztatónak is találtam, ahogy az új élet darabkái összeállnak. Ahogy lakást keresnek, ahogy Marina állást talál, ahogy a lánya beilleszkedik az új iskolájába és kitalálja, hogy mivel keresse meg a zsebpénzét.

Még az is belefért, hogy felbukkan az ex-férj kitagadott féltestvére és a családi múlt újabb titkai kerülnek felszínre. Még a bosszúhadjárat is elment, a pékségek közti háborúskodással együtt. Ugyan a vége mindkettőnek összecsapott volt, az még belefért. Kellett valami plusz, az a krimis extra, amit jó érzékkel megkapunk az R. Kelényi regényekben.

Ami nem kellett volna most nekem, az a szerelmi szál. spoiler Az egyetlen szerencse, hogy túlírva nincs. Igazán romantikus jelenet, randi vagy ilyesmi nincs is benne. Vonzódni kezdenek, és mire az olvasó észbe kap, már együtt is vannak zökkenőmentesen.

A szereplők fekete-fehérek. Azon ugyan lehet merengeni, hogy az ex vagy az anyja a bűnösebb, mert az anyós van démoni nőszemélynek megfestve. De az nem ment fel mást sem, hogy van nála rosszabb is a történetben.
A másik oldalon állók makulátlanok, törekvőek, igazságra törekednek.
Azt szerettem benne, hogy megtölti szereplőkkel a történetet. Marina körül több új ember lesz, és az egyik nagy kedvencem a nők ügyeiért kiállni akaró, nagyon fiatalos, ugyanakkor nagyon okos ügyvédnő lett.

Ha a történet rétegeit lebontom, akkor ez arról szólt nekem, hogyan érdemes élni. Melyek azok az értékek, amire lehet építkezni és boldoggá teszik az életet. Azt meg különösen élveztem, hogy ez még csak sulykolva sincs, kimondva sem, csak Marina és az ügyvédnő példáján is látjuk.

Mindez abban az érzelmes, de nem csöpögő, olvasmányos stílusban, ami a szerző sajátja. Könnyű olvasni, csajos, szerethető.

Vagyis, kellemes meglepetés volt a Manna Marina, ha egyes elemei a cselekményben nem is nyerték el a tetszésem.

Rebbencs>!
R. Kelényi Angelika: Manna Marina

Olyan volt ez a könyv most nekem, mint egy frissítő a lelkemnek!
R. Kelényi Angelika kivételes tehetség, ezt már régóta tudom, ahogyan azt is, hogy nem okoz sosem csalódást. Ez a regénye kicsit másnak tűnt, mint az eddigiek, éppen ezért kíváncsi voltam rá, mert közben éreztem, hogy ízig-vérig benne lesz minden, amit szeretek az írónő könyveiben. Így is lett.
Marina története kicsit sem egyszerű, vagy fájdalommentes, mégis olyan szép üzenettel és jó stílusban adta át Angelika a történetet, hogy egyszer sem éreztem nehéznek az olvasást, sokkal inkább felemelőnek.
Szépen, sorban, módszeresen állt össze a cselekmény, és ezzel együtt Marina élete is, amit a nulláról szedett össze, de inspiráló és motiváló volt az, ahogyan tette. Rendkívül erős nő, aki tényleg mindenért megküzd, ami kicsit is számít neki, éppen ezért példaértékű.
Nagyon tetszett, hogy ezen a jellemfejlődésen és lelki világon volt a hangsúly, de közben szerepet kapott az izgalom és a romantika is. Egyik sem volt túlzó, pont amennyire szükséges, éppen csak hogy megfűszerezze a történetet.
A Manna Marináról egyetlen rossz szót nem tudnék mondani, mert számomra nagyon sokat adott. Egy csodálatos történet, egy gyönyörű kivitelezésben, amiben benne van az írónő szíve-lelke. Számomra tökéletes volt, erőt adó, bátorító. Csodás élmény volt, remélem, lesz még hasonlóban részem!


Népszerű idézetek

kormoci_edit P>!

A gyerekek nem hülyék, csak kicsik, néha tisztábban látnak, mint a felnőttek, néha élesebbek a megérzéseik, mint a tapasztalt vén rókáknak. Még ártatlanok, nem kombinálnak, csak azt mondják, amit valóban éreznek.

87. oldal

BarbyMalik0112 P>!

Én hiszek abban, hogy a sors vagy Isten megbünteti azokat, akik másoknak ártanak.

235. oldal

anakonyvespolca>!

Senki sem lehet büszke arra, hová születik. Arra lehet büszke, akivé válik. A vér nem jelent semmit, a név és a gazdagság csupán előny, de nem garancia a kiválóságra. A kiválóságot a jellem határozza meg, az pedig az ember maga, az életútja és a környezete formálja.

245. oldal

Ács_Milán>!

Amikor az embernek kialakult jövőképe van, amikor biztos abban, hogyan és kivel öregszik majd meg, amikor azt hiszi, pontosan látja előre az életét, semmi előjele nincs a változásnak, majd elvesznek tőle mindent, amiben biztos volt, akkor a világ összeomlik.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marina di Natale
BarbyMalik0112 P>!

A szerelem pedig… A szerelem csak fájdalommal és gonddal jár.

297. oldal

Agnesa_Porteleki >!

Érdekes dolog a bosszú. Az első pillanatban eufóriát okoz, aztán hirtelen szomorúságot. Vagy ürességet.

Agnesa_Porteleki >!

Kérsz valamit? Kávét, szendvicset, egy Manna di Marinát?
– Nem lehet manna nélkül, csak Marinát?

dontforgettosmileandread P>!

Milyen könnyű lesz egy ilyen beszélgetés után az ember lelke, mennyi energiát és inspirációt ad.

206. oldal

Agnesa_Porteleki >!

A szerelem vakká tesz, azt látjuk, amit látni akarunk, nem azért, mert rózsaszínű az a szemüveg, hanem azért, mert foltos, az árnyakat mindig elfedi egy megfelelő pontra helyezett folt.

dontforgettosmileandread P>!

A tavasz pedig olyan szenvedéllyel tört be a tengerparti kisházunk kertjébe, hogy elsöpört minden negatív gondolatot.

171. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: All Your Perfects – Minden tökéletesed
Sue Dylen: A római szerető
Valérie Perrin: Másodvirágzás
Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
Papp Csilla: Szerelem újraírva
J. K. Smith: Káosz a köbön
Vi Keeland: Csak szex
Leiner Laura: Közhelyek
Bálint Erika: A nap csókja
Sally Rooney: Hová lettél, szép világ