Halálos ​Hollywood (Caroline Wood 3.) 364 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

A ​híres brit színésznő titokzatos fenyegető üzeneteket kap egy idegentől, aki látszólag mindent tud róla; mikor, hol, kivel, mit csinál. Emily Montgomery már fényes nappal sincs biztonságban, ezért felfogadja Beverly Hills legvonzóbb magánnyomozóját… de hogy a fényűző partikról se maradjon le a zaklató miatt, szüksége van egy „barátnőre”, akinek egyéni a stílusa, rajong a celebekért és jártas a harcművészetekben. Caroline Woodra esik a választása, aki valójában azért utazik a sztárok városába, hogy világraszóló cikket írjon a lapba Hollywood hírességeinek viselt dolgairól.
Caro első feladata nem éppen testhezálló, de hogy a veszélyesen sármos új főnökét lenyűgözze, a lány még arra is hajlandó, hogy karateedzésre járjon, kihallgassa a celebek féltve őrzött titkait, és tűsarkúban is képes legyen mosolyogni három órán át.
R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő új regényfolyamában a Caroline Wood-sorozatban a nagy sikerű Barcelona,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
314 oldal · ISBN: 9786156145178
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
Felolvasta: Péter Mónika
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145161

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Caroline Wood


Kedvencelte 29

Most olvassa 13

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 83

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Málnika>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

”milyen sokszor hittem másokról, hogy boldogok, boldogabbak, mint én, mert sok pénzük vagy szép családjuk, netán komoly karrierjük van, aztán amikor megismertem az irigyelt személyt, mindig kiderült, hogy mindenkinek van keresztje, és a látszat, a vidámság, a nemtörődömség sokszor csal. Csak egy álca, hogy mások, mint például én, azt higgyék, irigylésre méltók, vagy egyszerűen csak elkerüljék a kérdéseket, a sajnálkozást vagy a kárörömöt…”

Caroline Wood ismét visszatér: új utazás, új nyomozás, sőt egy újabb jóképű férfi is vár rá. Kedvenc oknyomozó újságírónk ezúttal Hollywoodba látogat, hogy főnökének bombasztorit szállítson a színészek irigyelt, ám annál kevésbé irigylésre méltó életéről. Az a Caro, aki két emeletet sem tud megtenni anélkül, hogy kifulladna, az ünnepelt színésznő, Emily Montgomery testőrének adja ki magát a CBM nagy durranása érdekében. A hatalmas hírnévnek örvendő brit színésznő ugyanis fenyegető leveleket kap, Caro pedig megbízatásának köszönhetően beleláthat a sztárok mindennapjaiba, az érvényesülés módjaiba, a csillogó felszín mögött rejlő takargatnivaló titkokba. Ám azt senki sem sejti, hogy végül mekkora szenzációt tud majd megosztani a nyilvánossággal. R. Kelényi Angelika hozza a tőle megszokott lendületes, olvasmányos stílust, miközben Caro hollywoodi kalandjai sokkal izgalmasabbak és viccesebbek, mint a római részben. Kíváncsian várom, mit tartogat az újabb alliteráló címet kapó Rejtélyes Rio.

4 hozzászólás
Finn_Hudson>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

Bár az előző részekhez képest valamelyest fejlődött Caroline karaktere (legalábbis kevésbé volt idegesítő), a történet viszont annyira elrugaszkodott a valóságtól, hogy egyszerűen nem tudott lekötni. Tele volt logikai bakikkal, kezdve azzal, hogy Caroline egy újságíró kollégája könnyedén lenyomozza spoiler valós személyazonosságát és háttértörténetét, amire egy ex-zsaru képtelen, de a színésznőnek és csapatának már eszébe sem jut utánanézni Caroline kamu önéletrajzának, és nem jönnek rá újságírói mivoltára, úgy, hogy még egy hamis személyit sem csináltatott. Nekem elképzelhetetlen, hogy Hollywood egyik top színésznője alkalmazásba veszi az első útonállót, aki felbukkan.
Második számomra felfoghatatlan dolog az volt, hogy testőrként ment dolgozni Emily házába, erre a nap nagy részét spoiler tölti a nyomozóval, mert spoiler. A könyv vége sem sikerült a legjobbra, izgalmas lezárás helyett kaptunk egy filmbe író drámai jelenetet, amikor Caroline spoiler. Az utolsó fejezetben felmerült egy érdekes csavar lehetősége, ami egy izgalmas cliffhangert szolgáltatott volna, de hamar kiderült, hogy az írónő nem meri ezt meglépni, és természetesen boldogan végződtek Caroline kalandjai spoiler.
Az előző könyvekben sem lettek az egyes városok tökéletesen bemutatva, de ott legalább a hangulatot sikerült megragadnia az írónőnek. Ez itt teljesen elmaradt, Los Angeles a lehető legfelszínesebben lett ábrázolva, semmit nem tudtunk meg magáról a városról, vagy a nevezetességekről. Nekem emiatt nagy hiányérzetem maradt.
Ha már eddig eljutottam, befejezem a sorozatot, de a lelkesedésem sajnos már teljesen eltűnt.

MissFortune>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

Szerintem az eddigi legjobb része a sorozatnak, de hozzátenném, hogy a valóságtól nagyon elrugaszkodott. Az egész. Ezt félretéve viszont engem lekötött.
Caroline újabb kalamajkába keveredik, ezúttal Hollywoodban. Egy híres színésznő testőrének intézik be, hogy cikket készítsen a sztárok mindennapjairól. Ezután egy igencsak izgalmas nyomozásba bonyolódik bele, ami sokkal összetettebb, mint gondolnánk. Megjegyezném, hogy határozottan jót tett ennek a sorozatnak a krimi vonal. Ad egy plusz színt a cselekménynek és ettől válik igazán érdekessé.
Caroline Wood karaktere kifejezetten fejlődik, egyre kevésbé idegesít.
Jól szórakoztam olvasás közben. A történet maga a totális képtelenség, de ha nem veszem komolyan az elrugaszkodottságát, akkor könnyed kikapcsolódást nyújt.

Pati28 P>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

”(…) a boldogság nem a vagyonon és nem a sikeren múlik.”

Folytatódik Carolin Wood története, ezúttal Hollywoodba követjük a kissé bohókás, de talpraesett újságírónőt.

Caro roppant fontos és izgalmas megbizatást kap sármos főnökétől, viszont hamar rá kell döbbennie, hogy az eddigiekhez képest, itt jóval nagyobb kockázatot vállal, mint szeretne.
Hollywood csak látszatra mindenkit megkapó hely, de a felszín alatt egy teljesen más arcát mutató város.
Elhivatottságában nem ismerő határokat feszeget most is főhősünk, de cserébe izgalmas kalandban részesül. Munkája során spoiler a szerelem is ismét útjába kerül. A jóképű magánnyomozóval összefogva sikerül felgöngyölíteni az ügyet, ezzel újabb elismerést kivívva ismerősei körében.
Olvasmányos sorok, humoros, vicces jelenetekben bővelkedő írás, ahol elsőre semmi sem az, aminek látszik.

Regina_Elek>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

Hollywood a fényűzés városa

A város, ahol a magánélet is kulissza, ami a színház jellegzetes arcát jelképezi. Egyik a ragyogás és a reflektorotok végeláthatatlan útvesztőjében, ahol a kevély hírességek élnek, míg másik a romlottság, ahol ínséges életkörülmények zajlanak. Caroline feladata a rejtelmes fenyegetőző személy felkutatása, miközben megismeri a színésznő életét és az igazi arcát.

Betekintést kapunk, hogy mi zajlik a színfalak mögött, milyen előnyei és hátrányai vannak a hírnévnek illetve annak megszerzésének, valamint mennyiben tér el az, amit a hírességek képviselnek és amilyenek valójában.

Caroline mindvégig szórakoztató és öntudatos személyiség, és kissé balszerencsés is, mert minden országban talál magának egy jóképű egyént, – akibe bele is tudna szeretni – csak a sajátjában nem. A történet bámulatos és meglepő volt, ugyanakkor rövid is.

Szellemes, bohém és életteli.

https://anigersbooks.blogspot.com/2020/12/r-kelenyi-ang…

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145161
Bookish_Moments_Blog>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

A Barcelona, Barcelona című regény magasra emelte nálam a lécet, mert annyira magával ragadó és lendületes volt, hogy nem tudtam letenni. Azonban a Róma, Róma egy fokkal visszább lépett a már elvárt szinttől, mégis megfogadtam, hogy adok a következő résznek is egy esélyt. Azt hiszem jó döntést hoztam.
A fülszöveg alapján már volt a szemem előtt egy kialakult kép a Halálos Hollywood kapcsán, de hamar szembesülnöm kellett azzal, hogy a történet folytatása nem úgy alakult, ahogyan azt én elképzeltem. Ez nem feltétlen jelent rosszat, sőt.. Igaz, hogy mást adott a regény, mint ami az én fejemben élt, mégis maradandót kaptam!

Az oldalak csak peregtek a kezemben, s izgatottan vártam, hogy mi fog kisülni a történetből. Át tudtam érezni a főszereplőt ért eseményeket, a belőle kiváltott érzelmeket – vele együtt csöppentem minden egyes kalandba. R. Kelényi Angelika szemléltetni tudta a hírességek életében rejlő titkokat, árnyakat és az álcázást is.
A szereplők szimpatikusak voltak számomra. Az írónő tökéletesen összehangolta a karakterek személyiségét, a viselkedésükkel és az eseményekkel.

Ha három szóval szeretném leírni, akkor: Mesteri, bravúros és izgalmas!
Ajánlom azoknak az olvasóknak, akik szívesen olvasnak Angelikától és szeretnének egy kikapcsolódást nyújtó olvasmányt a kezükbe venni!

A teljes értékelés itt olvasható: https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2020/12/r-kelen…

Réka0128 P>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

„Nem olyan régen hallottam valakitől, hogy mind szerepet játszunk, és a szerep attól függ, mik az aktuális társadalmi elvárások, milyen környezetben élünk, milyen kultúra, milyen emberek vesznek körül bennünket. Csak akkor nem játszanánk szerepet, ha egyedül lennénk a földön.”

Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy Caroline Wood kalandjai folytatódnak, ráadásul Róma után ezúttal Hollywoodba vezet az útja. Az előző kötetben már lehetett érezni, hogy Angelika kezd eltérni attól a vonaltól, amit a Barcelona, Barcelona képviselt és egy teljesen más irányba tereli Caro történeteit. A Róma, Rómánál is megjelent egy kis krimis beütés, de ebben a részben már inkább az dominál, mint a romantika. Ennek köszönhetően egy igazán izgalmas, rejtélyes és szórakoztató történetet kaptunk, egy kis humorral és romantikával fűszerezve. Őszintén szólva a fülszöveg alapján egy kicsit másra számítottam, de így sem okozott csalódást a könyv, ráadásul tökéletes kikapcsolódást nyújtott. :)
Caroline az új főnöke utasítására egy nem éppen testhezálló feladatot kap: testőrnek kell beállnia egy hollywoodi színésznő mellé, és közben még egy cikket is össze kell hoznia hírességek valódi életéről. Az előző részben egy kicsit haloványnak éreztem a karakterét, de úgy érzem most végre visszakaptuk azt a talpraesett és humoros Carot, akit Barcelonában megismertünk. A könyv másik főszereplője a híres színésznő, Emily Montgomery, aki mellé Caroline elkerül testőrnek. Eleinte nem igazán szimpatizáltam vele, majd egy idő után már egyáltalán nem tudtam mit is gondoljak róla. Az ő karakterén keresztül betekintést nyerhetünk abba, hogy mi is rejlik valóban a sok csillogás és tökéletesség mögött egy sztár életében.
A sorozat három megjelent kötete közül eddig ez a rész a kedvencem, de kíváncsian várom a folytatásokat. :)

8 hozzászólás
Kriszta_89 P>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

Caroline Wood története folytatódik, méghozzá Hollywoodban. Aminek nagyon örültem, mert még ha virtuálisan is de nyáron bejártam és külön tetszett, hogy így ismertem a helyszíneket is.
Nagyon kis pörgős történetet kaptam, mégjobban tetszett mint a Róma, Róma. Ismét egy igazi könnyed, nyárias könyv, ami nagyon jól tudott esni a kánikula közepén. Caroline itt elhagyta a Tom utáni hisztijét, és karakteresebb is lett. Nem a krimi szál az erőssége a történetnek, de szerintem nem is ez a lényeg, hogy szétizguljam magam :) Ez a könyv is jól mutatja, nem minden az aminek látszik, a nagy hírességek negatív oldalába is kis betekintést mutat az írónő.
Remekül szórakoztam és igazi kikapcsolódásként éltem meg, ami annyira bedarált, hogy egy nap alatt befaltam a könyvet :) Egyszerűen nem tudom ezt a sorozatot megunni, így kíváncsian várom mit tartogat a következő rész :)

2 hozzászólás
Pandaaaa P>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

Hát ez is elég fura volt, nekem egyáltalán nem jött át és nem is volt izgalmas. Azt gondoltam, hogy az új cikksorozat végra felpörgeti a dolgokat.
A Róma, Róma után azt gondoltam végre ez izgi lesz és pörögni fognak az események, de nem. Bár már jobb volt mint a 2. rész, de most is csak a vége fele bontakoztak ki az események és addig elég lapos volt. Jobbra számítottam. Igaz, hogy Caroline igazán kilépett a komfort zónájából ami már nem ártott neki. Bár ez a „testőrködés” egy kicsit sem gyanús…. XD
Egy könnyed olvasásnak elment.

Judit_Megyeri IP>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

Úgy kaptam kölcsön ezt a könyvet, ez az első olvasásom a sorozatból, de még R. Kelényi Angelikától is, és azt kell, hogy mondjam, jól megszívattam magam, ugyanis most vehetem meg az összes kötetet, annyira tetszett ez a rész. :D Nagyon-nagyon ritka, hogy valaki E/1-ben ennyire mesterkéletlenül, ennyire természetesen tudjon írni. Úgy, hogy a főszereplőnek legyen saját hangja, de azért ne legyen túltolva, viszont semleges se maradjon. Ez ebben a könyvben tökéletesen teljesült, és már ez megvett magának.
Ehhez csak plusz, hogy a szereplőket is azonnal megkedveltem. Hús-vér emberek, jó és rossz tulajdonságokkal, egyáltalán nem idealizáltak, de mégis szerethetőek. A történet icipicit kiszámítható volt ugyan, de a stílus és a szereplők annyira sodortak magukkal, hogy ez egyáltalán nem érdekelt. Önállóan is tökéletesen olvasható a kötet, ahogy a példám is mutatja. Könnyed, nagyon szórakoztató kikapcsolódás, amibe – bármennyire is szigorú vagyok általában az értékeléseknél – nem tudok belekötni. És igazából nem is akarok. :-)


Népszerű idézetek

Málnika>!

Tudod… sokszor jobb, ha kimondjuk azt, ami bánt, még akkor is, ha attól valóságosabb lesz, mint szeretnénk.

284. oldal (Álomgyár, 2020)

Málnika>!

[…] mire képes egy ember azért, hogy elérje az álmait. Egyesek bármit, önmagukat, a testüket, a lelküket is eladják a sikerért, mások csak szerepet játszanak, megfelelnek, bólogatnak akkor is, ha teljesen más a véleményük… Milyen kevés ember mondhatja el magáról, hogy kompromisszumok, sokszor nagyon is súlyos kompromisszumok és maradandó sérülések nélkül lett sikeres… Milyen kevesen büszkélkedhetnek azzal, hogy száz százalékban önmagukat adva érték el az álmaikat!

243-244. oldal (Álomgyár, 2020)

Pati28 P>!

[…] a boldogság nem a vagyonon és nem a sikeren múlik.

255. oldal

noni55 P>!

Pedig az evés az élet egyik nagy gyönyörűsége, őrültség kihagyni… És én nem is fogom. Mert a munkán kívül már csak ez okoz örömöt… illetve most per pillanat a munka se.

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caroline Wood
Bookish_Moments_Blog>!

[…] milyen sokszor hittem másokról, hogy boldogok, boldogabbak, mint én, mert sok pénzük vagy szép családjuk, netán komoly karrierjük van, aztán amikor megismertem az irigyelt személyt, mindig kiderült, hogy mindenkinek van keresztje, és a látszat, a vidámság, a nemtörődömség sokszor csal. Csak egy álca, hogy mások, mint például én, azt higgyék, irigylésre méltók, vagy egyszerűen csal elkerüljék a kérdéseket, a sajnálkozást vagy a kárörömöt… […] mind szerepet játszunk, és a szerep attól függ, mik az aktuális társadalmi elvárások, milyen környezetben élünk, milyen kultúra, milyen emberek vesznek körül bennünket.

180. oldal

Bookish_Moments_Blog>!

Te az a férfi vagy, akibe bele tudnék szeretni, ha lenne rá időm, ha ismernélek, ha tudnám, mi az a sötét árnyék a homlokodon…

285. oldal

Judit_Megyeri IP>!

Egyesek bármit, önmagukat, a testüket, a lelküket is eladják a sikerért, mások csak szerepet játszanak, megfelelnek, bólogatnak akkor is, ha teljesen más a véleményük… Milyen kevés ember mondhatja el magáról, hogy kompromisszumok, sokszor nagyon is súlyos kompromisszumok és maradandó sérülések nélkül lett sikeres… Milyen kevesen büszkélkedhetnek azzal, hogy száz százalékban önmagukat adva érték el az álmaikat!

243-244. oldal

Mocori_>!

Fantasztikusan kidolgozott a teste… és… nahát… aki kávét hoz az ÁGYBA…

266. oldal

Szelén >!

Pont addig, míg vissza nem tértem a valóságba, és belém nem hasított, milyen sokszor hittem másokról, hogy boldogabbak, mint én, mert sok pénzük vagy szép családjuk, netán komoly karrierjük van, aztán amikor megismertem az irigyelt személyt, mindig kiderült, hogy mindenkinek van keresztje, és a látszat, a vidámság, a nemtörődömség sokszor csal. Csak egy álca, hogy mások, Mint például én, azt higgyék, irigylésre méltók, vagy egyszerűen csak elkerüljék a kérdéseket, a sajnálkozást vagy a kárörömöt…

180. oldal

Szelén >!

Nem olyan régen hallottam valakitől, hogy mind szerepet játszunk, és a szerep attól függ, mik az aktuális társadalmi elvárások, milyen környezetben élünk, milyen kultúra, milyen emberek vesznek körül bennünket. Csak akkor nem játszhatnánk szerepet, ha egyedül lennénk a földön.

180. oldal


A sorozat következő kötete

Caroline Wood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Meg Cabot: Átlagméret nem akadály
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Szabó Tünde: A hacker
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!
Julie James: A hamis partner
Darynda Jones: Első sírhant
Susan M. Boyer: Délvidéki pezsgés
Stephenie Meyer: A Vegyész