Halálos ​Hollywood (Caroline Wood 3.) 162 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

A ​híres brit színésznő titokzatos fenyegető üzeneteket kap egy idegentől, aki látszólag mindent tud róla; mikor, hol, kivel, mit csinál. Emily Montgomery már fényes nappal sincs biztonságban, ezért felfogadja Beverly Hills legvonzóbb magánnyomozóját… de hogy a fényűző partikról se maradjon le a zaklató miatt, szüksége van egy „barátnőre”, akinek egyéni a stílusa, rajong a celebekért és jártas a harcművészetekben. Caroline Woodra esik a választása, aki valójában azért utazik a sztárok városába, hogy világraszóló cikket írjon a lapba Hollywood hírességeinek viselt dolgairól.
Caro első feladata nem éppen testhezálló, de hogy a veszélyesen sármos új főnökét lenyűgözze, a lány még arra is hajlandó, hogy karateedzésre járjon, kihallgassa a celebek féltve őrzött titkait, és tűsarkúban is képes legyen mosolyogni három órán át.
R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő új regényfolyamában a Caroline Wood-sorozatban a nagy sikerű Barcelona,… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
314 oldal · ISBN: 9786156145178
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
Felolvasta: Péter Mónika
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145161

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Caroline Wood


Kedvencelte 11

Most olvassa 10

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 103


Kiemelt értékelések

Málnika>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

”milyen sokszor hittem másokról, hogy boldogok, boldogabbak, mint én, mert sok pénzük vagy szép családjuk, netán komoly karrierjük van, aztán amikor megismertem az irigyelt személyt, mindig kiderült, hogy mindenkinek van keresztje, és a látszat, a vidámság, a nemtörődömség sokszor csal. Csak egy álca, hogy mások, mint például én, azt higgyék, irigylésre méltók, vagy egyszerűen csak elkerüljék a kérdéseket, a sajnálkozást vagy a kárörömöt…”

Caroline Wood ismét visszatér: új utazás, új nyomozás, sőt egy újabb jóképű férfi is vár rá. Kedvenc oknyomozó újságírónk ezúttal Hollywoodba látogat, hogy főnökének bombasztorit szállítson a színészek irigyelt, ám annál kevésbé irigylésre méltó életéről. Az a Caro, aki két emeletet sem tud megtenni anélkül, hogy kifulladna, az ünnepelt színésznő, Emily Montgomery testőrének adja ki magát a CBM nagy durranása érdekében. A hatalmas hírnévnek örvendő brit színésznő ugyanis fenyegető leveleket kap, Caro pedig megbízatásának köszönhetően beleláthat a sztárok mindennapjaiba, az érvényesülés módjaiba, a csillogó felszín mögött rejlő takargatnivaló titkokba. Ám azt senki sem sejti, hogy végül mekkora szenzációt tud majd megosztani a nyilvánossággal. R. Kelényi Angelika hozza a tőle megszokott lendületes, olvasmányos stílust, miközben Caro hollywoodi kalandjai sokkal izgalmasabbak és viccesebbek, mint a római részben. Kíváncsian várom, mit tartogat az újabb alliteráló címet kapó Rejtélyes Rio.

4 hozzászólás
Regina_Elek>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

Hollywood a fényűzés városa

A város, ahol a magánélet is kulissza, ami a színház jellegzetes arcát jelképezi. Egyikben a ragyogás és a reflektorotok végeláthatatlan útvesztőjében a kevély hírességek élnek, míg másikban a romlottság, és ínséges életkörülmények zajlanak. Caroline feladata a rejtelmes fenyegetőző személy felkutatása, miközben megismeri a színésznő életét és az igazi arcát.

Betekintést kapunk, hogy mi zajlik a színfalak mögött, milyen előnyei és hátrányai vannak a hírnévnek illetve annak megszerzésének, valamint mennyiben tér el az, amit a hírességek képviselnek és amilyenek valójában.
Caroline mindvégig szórakoztató és öntudatos személyiség, és kissé balszerencsés is, mert minden országban talál magának egy jóképű egyént, – akibe bele is tudna szeretni – csak a sajátjában nem. A történet bámulatos és meglepő volt, ugyanakkor rövid is.

Szellemes, bohém és életteli.

https://anigersbooks.blogspot.com/2020/12/r-kelenyi-ang…

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145161
Bookish_Moments_Blog >!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

A Barcelona, Barcelona című regény magasra emelte nálam a lécet, mert annyira magával ragadó és lendületes volt, hogy nem tudtam letenni. Azonban a Róma, Róma egy fokkal visszább lépett a már elvárt szinttől, mégis megfogadtam, hogy adok a következő résznek is egy esélyt. Azt hiszem jó döntést hoztam.
A fülszöveg alapján már volt a szemem előtt egy kialakult kép a Halálos Hollywood kapcsán, de hamar szembesülnöm kellett azzal, hogy a történet folytatása nem úgy alakult, ahogyan azt én elképzeltem. Ez nem feltétlen jelent rosszat, sőt.. Igaz, hogy mást adott a regény, mint ami az én fejemben élt, mégis maradandót kaptam!

Az oldalak csak peregtek a kezemben, s izgatottan vártam, hogy mi fog kisülni a történetből. Át tudtam érezni a főszereplőt ért eseményeket, a belőle kiváltott érzelmeket – vele együtt csöppentem minden egyes kalandba. R. Kelényi Angelika szemléltetni tudta a hírességek életében rejlő titkokat, árnyakat és az álcázást is.
A szereplők szimpatikusak voltak számomra. Az írónő tökéletesen összehangolta a karakterek személyiségét, a viselkedésükkel és az eseményekkel.

Ha három szóval szeretném leírni, akkor: Mesteri, bravúros és izgalmas!
Ajánlom azoknak az olvasóknak, akik szívesen olvasnak Angelikától és szeretnének egy kikapcsolódást nyújtó olvasmányt a kezükbe venni!

A teljes értékelés itt olvasható: https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2020/12/r-kelen…

Réka0128 P>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

„Nem olyan régen hallottam valakitől, hogy mind szerepet játszunk, és a szerep attól függ, mik az aktuális társadalmi elvárások, milyen környezetben élünk, milyen kultúra, milyen emberek vesznek körül bennünket. Csak akkor nem játszanánk szerepet, ha egyedül lennénk a földön.”

Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy Caroline Wood kalandjai folytatódnak, ráadásul Róma után ezúttal Hollywoodba vezet az útja. Az előző kötetben már lehetett érezni, hogy Angelika kezd eltérni attól a vonaltól, amit a Barcelona, Barcelona képviselt és egy teljesen más irányba tereli Caro történeteit. A Róma, Rómánál is megjelent egy kis krimis beütés, de ebben a részben már inkább az dominál, mint a romantika. Ennek köszönhetően egy igazán izgalmas, rejtélyes és szórakoztató történetet kaptunk, egy kis humorral és romantikával fűszerezve. Őszintén szólva a fülszöveg alapján egy kicsit másra számítottam, de így sem okozott csalódást a könyv, ráadásul tökéletes kikapcsolódást nyújtott. :)
Caroline az új főnöke utasítására egy nem éppen testhezálló feladatot kap: testőrnek kell beállnia egy hollywoodi színésznő mellé, és közben még egy cikket is össze kell hoznia hírességek valódi életéről. Az előző részben egy kicsit haloványnak éreztem a karakterét, de úgy érzem most végre visszakaptuk azt a talpraesett és humoros Carot, akit Barcelonában megismertünk. A könyv másik főszereplője a híres színésznő, Emily Montgomery, aki mellé Caroline elkerül testőrnek. Eleinte nem igazán szimpatizáltam vele, majd egy idő után már egyáltalán nem tudtam mit is gondoljak róla. Az ő karakterén keresztül betekintést nyerhetünk abba, hogy mi is rejlik valóban a sok csillogás és tökéletesség mögött egy sztár életében.
A sorozat három megjelent kötete közül eddig ez a rész a kedvencem, de kíváncsian várom a folytatásokat. :)

8 hozzászólás
LittleStar>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

Igazából a szokásos limonádés, nyomozós könyvet kaptam. Nagyon szeretem az írónő stílusát, gördülékeny, könnyen és gyorsan olvasható. Teljesen kikapcsol, és a cél ez is volt, hogy egyszerre pihenjek és feltöltődjek kicsit. Viszont mellette a 4* azért, mert nem történt számomra extra esemény a történetben. Korán kiderült számomra, hogy mégis mi történik, de a kedvemet nem vette el attól, hogy végigolvassam, illetve a lelkesedésem ugyanúgy megmaradt a végéig. Várom a következő részt! :)

moonchristal P>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

Ahogy az első két részt, ezt is nagyon szerettem, és bár a második kötet végén nem tudtam, mi lesz ebből a kicsit új irányból, abszolút kellemesen csalódtam. Gördülékeny, szórakoztató stílusú olvasmányt kaptam, ami minden komolysága ellenére tökéletes kikapcsolódást nyújtott ezekre a hosszú, hűvös őszi estékre. Kedveltem a szereplőket, a régiek ezúttal sem okoztak csalódást, az újakért pedig kifejezetten rajongtam spoiler, tetszettek a fordulatok benne, a sztárvilág ilyen formájú bemutatását is nagyon élveztem.
Már most alig várom a következőt! :)
Bővebb értékelés később várható a blogomon is.

Mert_olvasni_mindig_jó>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

Elképesztően zseniális és eszelős! A könyv végére csak annyit tudtam kinyögni, hogy azt a ro…

Úgy érzem, ahogy egyre jobban haladunk a sorozatban, Angelika egyre durvább és elképesztőbb mélyekbe visz minket, amit én egyáltalán nem bánok, sőt, bátorítanám rá hogy nyomuljon ezzel kapcsolatban tovább és mutassa meg mit tud még kihozni ebből a sorozatból. Mert szerintem még sok minden rejlik benne, habár ez már számomra így is több mint jó!

Izgalmas, fordulatos, pikáns, ugyanakkor elgondolkodtató és felkavaró!

De mi is var ránk a csillogó díszletek mögött?

Az írónő rendesen belecsapott a dolgok közepébe ezzel az újabb alkotásával, bár a Róma Róma-nál is már kimutatta nekünk olvasóknak a foga fehérjét, Angelika nem vett vissza a stílusából, sőt, ha szabad így fogalmaznom, talán ez általa a könyv által, kicsit még jobban kivetkőzött önmagából, persze a szó pozitív értelmében.

Szóval milyen volt a legújabb Caroline Wood-sorozat?

Rendesen eltávolodtunk Barcelona-tól, az egyszer biztos! Ugye az első részben legfőképpen az ételeken volt a hangsúly és a szerelmen, egy gasztro túra, egy mesés helye, némi romantikával megfűszerezve. Róma-ban már kiszállt ebből a képből, persze azért még nem teljesen, de már ott is elkezdtünk menni jobban a krimi vonal felé, amivel nekem semmifajta problémám nem volt. És most Hollywood-ban már teljesen átmentünk két másik műfajba, a krimi és kicsit talán a thriller vonalon egyensúlyozva!

És hogy milyen jól is tette ezt az írónő!!!!

Abba ne hagyja!!!

A véleményemet a blogomon olvashatjátok tovább:
https://mertolvasnimindigjo.com/2020/11/08/halalos-%e2%…

Judit996>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

Az eddigi 3 részben most a leginkább lépte át a konfortzónáját Caroline. Mivel hogy most nem csak simán egy számára ismeretlen országba kelett utaznia és nem egy megszokot cikket írnia a tapasztalatai alapján egy társkeresésről egy idegen országban nagy részben idegen emberekkel vagy egy szerelem mágneseségéről hiedelmes szállodáról na ez a rész most nagyon más lett. A Halálos Hollywood Carot nagy kihívások elé álitja új fönöke mivel hogy a cikk megírása melett most „ testőrnek ” is meg kell felelnie egy híres Hollywoodi színésznő mellett akit egy titokzatos személy levélben fenyegeti és ezzel el is kezdödik a konfliktusok kavarkádja ami következménye képpen Caro élete is veszélybe kerül. (Most nem nagyon szeretném az eseményeket kitárgyalni részletesebben mert azzal tényleg csak egy csomó spolylert árulnék el vele és aki csak most szeretné elolvasni nem lenne előnyös a részére!)
Leginkább azért szeretem volna így sorba venni most februárban a részeket mert most márciusban jön a Rejtélyes Río emiatt szeretem végig venni hogy frissen tudjam olvasni az új sztorit! (És hát úgye február a szerelmesek hónapja viszont szingliként is legalább hozni lehet a hangulatott romantikus könyvek formájában is!) Mert az utolsó két résszel nagy reményeim vannak mert tetszik a megkezdet nyomozos stílusa és ezért is kiváncsi vagyok a Ríoi és a Balcsis történetre, az idei megjelenésekre. A 4,5 csillagozás is csak azért van mert kiváncsi vagyok a következő részekre is!

Könyvpillangó92_εïз P>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

Fantasztikus egy regény! A kedvencem lett a sorozat eme része is! ♥
Magába szippantott, magával ragadott, Hollywoodba repített! :) Fordulatos, nyomozós, szerelmetes.. Benne van minden! Bár kétségben hagyott, hogy vajon Duval mit szeretne Carotól.. De sztem az a következő részekben kiderül. *. * Nagyon várom a folytatást (amiből az első fejezetet már nyersen hallottam is)!
Köszönöm @R_Kelényi_Angelika ezt a csodás regényt! ♥ Alig találok megfelelő szavakat, mit is mondhatnék rá.. Nagyon imádtam! ♥

Ács_Milán>!
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

Erre az olvasásomra már nagyon készültem, mert tudtam, hogy egy könnyed és remek szórakozást nyújtó történetet fogok olvasni. Szeretem Caroline Wood kalandjait.
Ez a Hollywoodban játszódó rész talán még jobban tetszett, mint az előző két rész. Ami biztos, hogy Caroline előnyére változott, illetve ez is jól áll neki. Már nem az a meggondolatlan lányka, mint akivel az első részben találkozhattunk. Mostanra egy sokkal komolyabb nő benyomását kelti legalábbis számomra.
Tetszett, a krimi szál a történetben, ugyan nem voltak nagy meglepetések, mert előre sejthető volt minden, de egy ilyen kategóriájú könyvtől nem is vár nagy titkokat az olvasó. Ez így volt jó, ahogy volt.
Nagyon várom a következő részt, mert maradtak bennem kérdések. Többek között az egyik ilyen kérdés, hogy Duval valóban akar valamit Carotól vagy én akarok többet látni ebbe a kapcsolatba? Bízom benne, hogy a folytatásban majd erre is fény derül.


Népszerű idézetek

Málnika>!

(…) mire képes egy ember azért, hogy elérje az álmait. Egyesek bármit, önmagukat, a testüket, a lelküket is eladják a sikerért, mások csak szerepet játszanak, megfelelnek, bólogatnak akkor is, ha teljesen más a véleményük… Milyen kevés ember mondhatja el magáról, hogy kompromisszumok, sokszor nagyon is súlyos kompromisszumok és maradandó sérülések nélkül lett sikeres… Milyen kevesen büszkélkedhetnek azzal, hogy száz százalékban önmagukat adva érték el az álmaikat!

243-244. oldal (Álomgyár, 2020)

Málnika>!

Tudod… sokszor jobb, ha kimondjuk azt, ami bánt, még akkor is, ha attól valóságosabb lesz, mint szeretnénk.

284. oldal (Álomgyár, 2020)

Bookish_Moments_Blog>!

(..) milyen sokszor hittem másokról, hogy boldogok, boldogabbak, mint én, mert sok pénzük vagy szép családjuk, netán komoly karrierjük van, aztán amikor megismertem az irigyelt személyt, mindig kiderült, hogy mindenkinek van keresztje, és a látszat, a vidámság, a nemtörődömség sokszor csal. Csak egy álca, hogy mások, mint például én, azt higgyék, irigylésre méltók, vagy egyszerűen csal elkerüljék a kérdéseket, a sajnálkozást vagy a kárörömöt.. (..) mind szerepet játszunk, és a szerep attól függ, mik az aktuális társadalmi elvárások, milyen környezetben élünk, milyen kultúra, milyen emberek vesznek körül bennünket.

noni55 P>!

Pedig az evés az élet egyik nagy gyönyörűsége, őrültség kihagyni… És én nem is fogom. Mert a munkán kívül már csak ez okoz örömöt… illetve most per pillanat a munka se.

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caroline Wood
Bookish_Moments_Blog>!

Te az a férfi vagy, akibe bele tudnék szeretni, ha lenne rá időm, ha ismernélek, ha tudnám, mi az a sötét árnyék a homlokodon…

>!

Pont addig, míg vissza nem tértem a valóságba, és belém nem hasított, milyen sokszor hittem másokról, hogy boldogabbak, mint én, mert sok pénzük vagy szép családjuk, netán komoly karrierjük van, aztán amikor megismertem az irigyelt személyt, mindig kiderült, hogy mindenkinek van keresztje, és a látszat, a vidámság, a nemtörődömség sokszor csal. Csak egy álca, hogy mások, Mint például én, azt higgyék, irigylésre méltók, vagy egyszerűen csak elkerüljék a kérdéseket, a sajnálkozást vagy a kárörömöt…

180. oldal

>!

– Ez nem élesben megy. Érti? – emelte fel a mutatóujját. – Ha tökön vág vagy állon rúg, isten bizony kirúgom innen.

46. oldal

>!

Nem olyan régen hallottam valakitől, hogy mind szerepet játszunk, és a szerep attól függ, mik az aktuális társadalmi elvárások, milyen környezetben élünk, milyen kultúra, milyen emberek vesznek körül bennünket. Csak akkor nem játszhatnánk szerepet, ha egyedül lennénk a földön.

180. oldal

Mocori_ P>!

Fantasztikusan kidolgozott a teste… és… nahát… aki kávét hoz az ÁGYBA…

266. oldal

Mocori_ P>!

Megérkeztünk Wilson lakásához, bekísért, megcsókolta. Az ágy még épp olyan feldúlt volt, ahogy reggel hagytuk, de az éjjeli szeretkezésünk illata már elillant a nyitott teraszajtón át, csak az óceán sós, friss levegője töltötte meg a szobát.

303.


A sorozat következő kötete

Caroline Wood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Janet Evanovich: Két ravatal
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály
Stephenie Meyer: A Vegyész
Szabó Tünde: A hacker
Gail Carriger: Szívtelen
Cornelie C. G.: Talán mindörökké
Julie James: A hamis partner
Kerstin Gier: Fellegszálló
Darynda Jones: Első sírhant