Édes ​Flores (Caroline Wood 6.) 257 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Édes Flores

Veszélyes ​kávé a virágok szigetén

Caroline Wood, aki immár az újságírás mellett egy panziót is vezet, nem tud ülni a fenekén, ha kalandot szimatol. Amikor úgy hiszi, szerelme veszélybe került Indonéziában, Flores szigetén, egy percig sem tétovázik, repülőre száll és elindul, hogy megmentse a férfit, aki mindenkinél fontosabb a számára. Bár nehezére esik, segítséget kér Pierre Duvaltól, a kőgazdag francia médiamogultól, aki úgy tűnik, még mindig gyengéd érzelmeket táplál iránta.

Az apró szigeten működő kávémaffia nem nézi jó szemmel a minden lében kanál szőkeséget. Minden lépését figyelik, útját titkok és furcsa balesetek szegélyezik, de Caroline-t már nemcsak a szerelem hajtja, hanem a rejtély felderítése is. A maffiának fogalma sincs, kivel áll szemben, de sajnos Caro sem tudja, kikkel packázik… A baljós előjelek ellenére beleveti magát a nyomozásba, és csak remélheti, hogy élve kikeveredik belőle…

R. Kelényi Angelika új Caroline Wood-regénye a zamatos… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
314 oldal · ISBN: 9789635702824
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635702817

Enciklopédia 1


Kedvencelte 15

Most olvassa 13

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 72

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Málnika P>!
R. Kelényi Angelika: Édes Flores

”Semmire sincs garancia. Se az életre, se a halálra, se a boldogságra. Egyszerűen semmire nincs. Ha viszont nem próbálja meg, akkor esélye sem lesz arra, hogy nyerő pozícióba kerüljön.”

Caroline Wood, akit a veszélyes kalandok garantáltan mindig megtalálnak, története folytatódik. A legújabb rész ezúttal Indonéziában, Flores szigetén játszódik, ahova Caro szerelmét, Ádámot megy megmenteni, hiszen a férfi kávébeszerzés közben gyanútlanul egy maffiába botlik. Caro ismét nem késlekedik, pláne, hogy ezúttal nemcsak az adrenalin, hanem a szíve is fűti, elutazik a szigetre, miközben nem rest segítséget kérni francia főnökétől, Duvaltól. Ádám megtalálása és a rejtély felderítése ezúttal kiszámíthatatlanabb, mint Caro bármelyik eddigi akciója, a romantika és a nyomozás szál pedig ismét szépen kapcsolódik össze. A sorozat továbbra is könnyed, lendületes kikapcsolódást nyújt, kalandban, izgalomban, szívügyekben és féltékenységben nincs hiány.

Pati28 P>!
R. Kelényi Angelika: Édes Flores

“Biztos, hogy vonzom a bajt. Biztos. Ahol én megjelenek, ott meghal valaki, de minimum életveszélybe kerül.”

A Caroline Wood-sorozat kapcsán már megszokhattuk, hogy főhősnőnk – munkája révén – mindig valamilyen veszélyes kalandba keveredik, ahol többek között az élete a tét. Nem árulok el újdonságot, ha azt mondom, hogy az Édes Floresben is hozza azt a szeleburdiságot, azt a stílust, amelyet már jól ismerünk tőle, és amelyért szeretjük őt.

Caro ismét Magyarországra szeretne utazni, hogy szeretett panzióját felvirágoztassa. Csakhogy szerelme, Szabados Ádám Indonéziába utazott, hogy az ottani kávékülönlegesség birtokába juthasson. A baj ott kezdődik, hogy Caro nem éri el a férfit, így kétségbeesésében ő is Flores szigetére repül, hogy kedvese nyomára bukkanjon. Kénytelen Duval segítségét kérni, aki kapva kap az alkalmon, hogy az utazásból egy jó kis szaftos sztori kerekedhessen.

Flores szépsége ámulatba ejtő, de ez mégsem egy pihentető nyaralásnak ígérkezik, hiszen Caro-nak meg kell mentenie szerelmét egy olyan ember karmai közül, akinek az egész sziget, s annak minden lakója a markában van.

A veszélyes és izgalmas élethelyzetek most sem maradnak el, mindez megspékelve egy csipet humorral, amit a marcona “tengeri cigány” és főhősnőnk párbeszédei szolgáltatnak.

Még mindig a kedvenc sorozatom, és ez remélem nem is fog változni. ♥

Réka0128 P>!
R. Kelényi Angelika: Édes Flores

„Azt mondják, ha egy életet megmentesz, már tettél valamit a világ gyógyulásáért, mert a világ úgy szar, ahogy van, pedig lehetne jó is. Ha nem emberek élnének benne. Mert ahol az ember feltűnik, ott a legnemesebb, legszebb dolgok is elromlanak.”

Évek óta nem telik el úgy nyár, hogy ne kerítenék sorra legalább egy Caroline Wood könyvet. Angelika a Balaton után egy jóval egzotikusabb helyszínre repít el minket, ami nem más, mint indonéziai Flores szigete. Érdekes volt erről a vidékről olvasni, úgyhogy nálam a helyszín telitalálat volt. Féltem, hogy nem tud már újat mutatni a sorozat, de tévedtem szerencsére. Szerintem ez a rész volt eddig a legizgalmasabb a sorozatból, hiszen Caro ezúttal tényleg egy igazán életveszélyes nyomozásba veti bele magát. A végén már nagyon izgultam, hogy vajon sikeres lesz-e az akciója, ezért az utolsó 100 oldalt egy ültő helyemben el is olvastam. Ha a borító alapján kellene megmondanom, hogy milyen műfajú könyv az Édes Flores, akkor kapásból rávágnám, hogy egy cuki romantikus, de szerintem ez a kötet már inkább egy vérbeli krimihez állt közelebb.
Caroline ebben a részben a legbátrabb, hiszen maffiózókkal száll szembe, és a tét ráadásul nem kisebb, mint Ádám élete. Sajnáltam, hogy Ádám csak keveset szerepelt, na de majd talán a következő részben. Duval egyre jobban irritál, úgyhogy most már tényleg nem bánnám, ha eltűnne a képből. :D
Továbbra is maradok hű olvasója a sorozatnak, és kíváncsian várom Caro következő kalandját. :)

Bookish_Moments_Blog>!
R. Kelényi Angelika: Édes Flores

R. Kelényi Angelika ismét nem bízta a véletlenre a dolgot, s olyan erős fordulatokat helyezett el a történetszálban, melyek gyökeresen felforgatnak mindent. Ráadásul a megszokott olvasmányos stílusának és a pörgős, izgalmas cselekményeknek köszönhetően, gyorsan peregnek az oldalak az olvasó kezében.

Őszintén szólva nagyon meglepődtem az Édes Flores erősségén, mert a cselekmény ütőssége mellett az érzelmek is nagy hangsúlyt kaptak – mind változatban, mind mélységben. Úgy vélem, hogy az írónő ezúttal tényleg mindent beleadott és sikert is ért el, mert egy akciódús, szórakoztató, elképesztő kötetet ismerhettünk meg általa. Sőt annyira belevaló leírást kaptunk a helyről, hogy szinte én is ott éreztem magam a főszereplő mellett!

Caroline Wood szerepe nem sokban különbözött az eddigiektől, mégis annyira egyhúron pendültem vele és teljes mértékben magaménak éreztem a szerelme felkutatása utáni kalandot. Személy szerint nagyon kedvelem a nő személyiségét minden hóbortjával és bolondos kilengésével együtt!
Duval ismételten kettősséget sugárzott, ám ezzel csak még inkább befolyással volt a főszereplő lelkivilágára.

A teljes értékelésem itt olvasható:
https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2022/05/r-kelen…

Mocori_>!
R. Kelényi Angelika: Édes Flores

Olyan kis vicces, nem kell sokat agyalni rajta, de mégis úgy szeretem én Carolina Wood történeteit! ❤

2 hozzászólás
Regina_Elek>!
R. Kelényi Angelika: Édes Flores

Flores, a titokzatos sziget

Kedvenc írónőnk veszélyes vizekre evez, hogy kitudakolja szerelme hollétét, de közben egy kávé mellett egy kis nyomozásra is jut ideje. Ki gondolta volna, hogy mennyi bűnnel jár egy csipetnyi koffein. Caroline szokás szerint vonzza a bajt, de most legalább kivételesen nem a francia vitte bele ebbe a slamasztikába.

A korábbi könnyed szimatoláshoz képest egy mélyebb és sötétebb tényfeltárásra került sor, ami közel sem gyerekjáték, de a sorozat stílusa miatt mégis nehezen lehet komolyan venni. Egy maffia hálózat kellős közepén, egy ügyetlen újságíró hölgyemény fogja leleplezni a titok urát? Nos, bár izgalmas kalandnak ígérkezik, a kávé mégis ki van hűlve.

https://anigersbooks.blogspot.com/2023/07/r-kelenyi-ang…

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635702817
Pandaaaa P>!
R. Kelényi Angelika: Édes Flores

Egy újabb Caroline Wood történet.

Izgalmasnak izgalmas és eseménydús volt, de valamiért nem ragadott magával és nem szipantott be és őszintén nekem már sok újat nem tud mutatni ez a sorozat és elég sablonosak. Meg Caro és Ádám vislkedése is eléggé idegesített. Mind a kettő túl önfejű.

Biztoss, hogy elolvasom a következő részt is mert már megvettem és azért kíváncsi vagyok, hogy tud-e valami újat mutatni.

konyvolvaso >!
R. Kelényi Angelika: Édes Flores

Egy kis kiirándulásnak indult Indonéziában, a Flores szigetén, a regény majd beindultak az események. A cselekmény pergő, izgalmas volt, szinte letehetetlen a vége számomra. Aki szereti ezt a sorozatot annak ajánlom.

Mariann_ P>!
R. Kelényi Angelika: Édes Flores

Az elején nehezen barátkoztam meg ezzel a sorozattal, de egyre jobb részek jönnek.
A Balatonnál játszódó után azt gondoltam, hogy most romantikázunk .
Szó sem volt róla. Indonéziába utaztunk, Flores szigetén meg csupa izgalom várt ránk, szerettem a helyet, a cselekményt, igazi kikapcsolódás, az izgalmakat leszámítva akár egy nyaralással is felért.

nagydianagloria>!
R. Kelényi Angelika: Édes Flores

Na ez volt az a könyv ami tényleg az elejétől a végéig nagyon izgalmas volt, alig bírtam letenni a könyvet.
Mint mindig Caro körül most sem megy semmi egyszerűen, sokszor bajba keveri saját magát, de mindig kimászik a slamasztikából.
Nagyon tetszett az ügy ami után nyomozott, a végére már izgultam is, hogy csak jól sikerüljön minden.
Szerintem nagyon bátor volt ebben a részben Caro, hiszen azért mégiscsak maffiózókkal szállt szembe.
Nagyon szerettem. Talán az eddigi legjobb rész a sorozatból.


Népszerű idézetek

Málnika P>!

Mi az a szabadság? Csak egy elv…, nem igaz? A szabadság az, amit elfogad szabadságnak.

72. oldal (Álomgyár, 2022)

Kapcsolódó szócikkek: szabadság
Málnika P>!

Maga sarkosan látja a problémákat, én pedig árnyaltan. Semmi sem fekete-fehér, tudja?

121. oldal (Álomgyár, 2022)

Málnika P>!

Sokszor olvastam, hogy aki folyton a legrosszabb verziót képzeli el, azzal a legrosszabb történik meg, aki viszont a legjobbat, az bevonzza a sikert. Ez nem volt könnyű, pláne úgy, hogy nálam minden fordítva működött, így a bevonzás törvénye is. Ha félelem nélkül álltam neki valaminek, ha azt gondoltam, hogy nekem az sikerülhet, ha csak és kizárólag mindennek a jó oldalát néztem, akkor elkerülhetetlen volt a csalódás. Felelésnél, pasiknál, munkában, mindig. Viszont ha rosszra számítottam, rengeteg esetben ért kellemes meglepetés.

244-245. oldal (Álomgyár, 2022)

Bookish_Moments_Blog>!

A múlt mindenütt utolér. Higgye el, olyan makacs a rohadék, hogy mindenhová követi az embert!

Bookish_Moments_Blog>!

Semmire sincs garancia. Se az életre, se a halálra, se a boldogságra. Egyszerűen semmire nincs. Ha viszont nem próbálja meg, akkor esélye sem lesz arra, hogy nyerő pozícióba kerüljön.

Nikike_k>!

Miért kell mosolyognom azokra, akik nem csupán sugározzák, de öntik, zúdítják rám a negatív energiát?

24. oldal

Nikike_k>!

A vonzás törvénye szerint a gondolataink valósággá válnak.

(első mondat)

Nikike_k>!

Ha nem tetszik a rendszer, egyszerűen felállok, és otthagyom, főjön a levében a büdös banya!

27. oldal

Pink_dinosaur P>!

A drága Amanda! Hogy csuklana egy hétig megállás nélkül! – átkoztam a kolléganőmet, akinek eljárt a szája.

37. oldal


A sorozat következő kötete

Caroline Wood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Cornelie C. G.: Talán mindörökké
Stephenie Meyer: A Vegyész
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Vavyan Fable: Vakvágta
Julie Garwood: Kegyes halál
Chris Land: Lélekvesztő I-II.
Vavyan Fable: Szamurájszív
Vavyan Fable: Mesemaraton
Rejtő Jenő (P. Howard): A fehér folt