Doria (Riva nővérek) 73 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Doria

A lánynevelde című regényekben feltűnik egy gyönyörű, fiatal lány fotográfiája, akiről csak annyit tudunk, a neve Doria… Fiore és Rizzo próbál rájönni a szépség kilétére, de nem sok eredménnyel. Senki nem tudja, ki ő, kinek a családjához tartozik, és miért őrizget egy képet róla Paolo Aldioni a széfben. A Doria című novella minden kérdésre választ ad…

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
32 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155596049
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
32 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155596049
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
36 oldal · ISBN: 9786155596476

Kedvencelte 8

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Réka0128 P>!
R. Kelényi Angelika: Doria

De jó volt! ♥

Örültem ennek a kis rövid történetnek, legfőképp Marcetti báró miatt. Nagyon megkedveltem a karakterét és jó volt újra hallani felőle. :) Doria is felkeltette a figyelmem, szívesen olvasnék még róla. A novella vége elég nyitott maradt, úgyhogy remélem tényleg érkezik majd a folytatás. :)

4 hozzászólás
Camilo>!
R. Kelényi Angelika: Doria

Megláttam a könyvtárban, és együltő helyemben elolvastam a novellát :)
Kicsit csalódott voltam, örültem volna, ha több információt megtudunk Doriáról, aki szinte alig kapott szerepet a kis történetben. Emellett olyan volt, mintha a régi információkat frissítené fel az írónő.
Nella említése pedig teljesen random volt a novellában, minden felvezetés nélkül csak úgy ott termett Marcetti báró gondolataiban és így is zárult a történet.
Viszont jó volt megtudni, hogy biztos lesz még valamilyen formában folytatása a sorozatnak és néhány pillanat erejéig még be is pillanthattam a báró fejébe ;)

Dorina_S>!
R. Kelényi Angelika: Doria

A lánynevelde második részében teljesen odavoltam Laurentino Marcetti báróért. Nekem ő és Nella Rivera volt az abszolút favorit, ezért is nem akartam elhinni, hogy Angelika így zárta le kettejük történetét…és szerencsére született is egy novella, amelyben számos kérdésre választ kapunk.

Nagyon jó volt beleátni a báró úr fejébe, olvasni az ő gondolatait, a szemszögét. Ha lehet még inkább a kedvencem lett. A nyers modora, a viselkedése ismét magával ragadó volt. Viszont ugyanannyi nyitott kérdés keletkezett, mint az előzmény végén….de azért oldóttak is meg jócskán.

A vége reménykedésre ad okot. Alig várom, hogy olvassam a folytatást…és hogy Laurentino Marcetti báróval a császárvárosba utazzunk, és belekezdjük egy csodálatos szerelmi walzerba közte és Antonella között.

Ács_Milán>!
R. Kelényi Angelika: Doria

Folytatása következik…
Ide vele, de azonnal!

R.Kelényi Angelika Riva nővérek sorozatát nagyon szerettem, így nem volt kérdéses, hogy a hozzá kapcsolódó kis novellát is el szeretném-e olvasni, mert természetesen igen!
Nagyon jó volt a történetből már megismert szereplőkkel újra találkozni, hacsak pár oldal erejéig is.
Doriáról ugyan nem sok mindent tudhatunk meg ebben a novellában, viszont Marcetti báróról talán annál többet. Francesca pedig ebben a pár oldalban is be tudott mutatkozni, de rendesen.
Függetlenül attól, hogy valaki ismeri-e a teljes történetet vagy sem, a novella önmagában is érthető és szórakoztató olvasmány.

Kitti_Kinczer>!
R. Kelényi Angelika: Doria

Hát ide nekem a folytatást! Ez olyan volt, mintha egy regénynek csak az előszavát kaptam volna meg! Jaj istenem, hát a bárót azt hiszem kicsit már kedveltem az előző kötetben, de mást igazán nagyon megkedveltem és még annak is örülök, hogy Nella és közte nincs végleg mindenek legalábbis remélem.
Örültem Regina sors fordulásának, ezt érdemelte, hogy valaki végre kiálljon érte és segítsen neki. Viszont Francesca dolgot ne, értettem, hiszen egy vipera az a nő, már az első megjelenésénél tudtam, a pasik ennyire vakok?!
Remélem mi hamarabb kapok még folytatást, mert nagyon érdekel!

Ella_Steel I>!
R. Kelényi Angelika: Doria

Nagyon reméltem, hogy ebbe az irányba kanyarodik el a történet. Várom a folytatást <3

Rebbencs>!
R. Kelényi Angelika: Doria

Ez a novella valamivel csökkentett a sorozat után fennmaradt kérdéseimen, aminek igazán örülök, de a legnagyobb öröm számomra mégis az, hogy folyamatosan jönnek a novella-folytatások.
Nagyon tetszett, hogy főszerepben Marcetti báró volt, akit ennél is jobban szeretnék megismerni. Ő számomra egy nagyon különleges, érdekes figura, akinek jó volt belesni a gondolatai mögé és olykor jókat mosolyogni rajta vagy azon, hogy mik vagy éppen inkább kik járnak a gondolatai között.
A novella feszes, lendületes, olvasmányos volt. Egy újabb szál lett ezzel elvarrva, de néhány újabbat szintén felvet.
Kíváncsian várom tehát, hogy mivel lep még meg az írónő, mert úgy érezem, ez a sorozat sosem lesz sok számomra. Jöhetnek hát a novellák sorban, örömmel fogadom őket. :)

Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
R. Kelényi Angelika: Doria

Jó ideje lapult már a polcomon, s mivel most olvastam a Lánynevelde 2. részét, amiben felbukkant Doria, így kíváncsivá tett. Az ő története is lehetett volna kicsit bővebb, szerintem még egy regény is kijönne belőle, ahogy olvastam ezt a pár oldalt. Amit furcsálltam, hogy ez a kis szösszenet sincs lezárva ebben a novellában, valahol keresnem kellene a befejezést … de hol? Tetszett ez a pár „csepp” információ, amit az írónő elcsepegtetett ebben az írásban.

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
32 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155596049

Népszerű idézetek

Dorina_S>!

Közel állt hozzá, hogy beleszeressen, és most, egy hónap elteltével is éppolyan intenzíven érezte az illatát, a bőre selymét, látta maga előtt gyönyörű arcát, mindent beragyogó mosolyát és huncut szemét, mint akkor, amikor…

10. oldal

Dorina_S>!

Talán először az életében, tanácstalanul bámult egy nőre, és nem értette a helyzetet.

17. oldal

Dorina_S>!

[…] amit Laurentino Marcetti akar, az Laurentino Marcettié lesz.

24. oldal

Dorina_S>!

Valójában egyetlen nőre vágyott, de az a szemébe hazudott, megpróbálta becsapni, ezért ő elutasította a szerelmét. Pedig az a nő lehetett volna fontos is a számára. Nagyon fontos.

10. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Csabai László: Szindbád, a detektív
Gabriel Wolf: Something Sickly Unique
Edgar Allan Poe: Az aranybogár
Gabriel Wolf: Valami betegesen más
Steven Saylor: Egy gladiátor csak egyszer hal meg
Rapcsányi László (szerk.): A fekete kastély rejtélye és más kémtörténetek
Koppány József – Hahn Péter: Rókák a sakktáblán
Csernai Zoltán: A boldogságcsináló
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa