10. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
27. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
62. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Bűnös ​örömök városa (Az ártatlan 2.) 468 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa

1610-ben, ​egy borzalmas évet maga mögött hagyva, Fabricius Flóra kénytelen Velencébe utazni. A bűnös örömök városába érve egy ismert és az urak által gyakran látogatott házban találja magát. Vendéglátója nem más, mint a híres kurtizán, megmentőjének édesanyja.

Velence urai hamarosan versengeni kezdenek az ártatlan lány kegyeiért, ám ő csupán egyetlen férfi után vágyakozik, Lorenzo Marianit azonban nem könnyű örökre rabul ejteni.
Flóra úgy dönt, segít neki egy gyilkosság leleplezésében, noha az áldozatot egy cseppet sem szívlelte.
A szálak a legmagasabb körökbe, a Collegió tagjai közé vezetnek, akik közül a legfiatalabb consiglieri bármit megadna, hogy a szép magyar lányt a magáénak tudhassa.
Képes lesz-e Flóra ellenállni a gazdagság és a hatalom csábításának?

R. Kelényi Angelika, Az ártatlan című könyve második részében, egy izgalmas, kalandos és romantikus utazásra invitálja az olvasókat a 17. század Velencéjébe. Ahogy azt már megszokhattuk,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692345
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692345
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
410 oldal · ISBN: 9786155692352

1 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Lorenzo Mariani · Fabricius Flóra · Darius · Giacomo Favretti


Kedvencelte 94

Most olvassa 7

Várólistára tette 73

Kívánságlistára tette 89


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa

A teljes értékelést elérheted a blogomon: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/10/r-kelenyi-angelik…

„R. Kelényi Angelikától már elég sok könyvet olvastam, s kivétel nélkül mind tetszett. Nagyon megszerettem a stílusát, s hogy minden könyve előtt alaposan utána jár az adott témának, így nem csak kikapcsolódási pontot nyújt, hanem érdekes információkat is közöl velünk. Az Ártatlan sorozatának az első részét nyár elején, pontosan június 12-én olvastam el. Egy nap alatt a végére értem, nem nagyon tudtam letenni hosszabb időre. Nagyon megtetszett a legújabb világa, melyben elhelyezte a szereplőit, így kíváncsian vártam a folytatást is, és elég nagy reményeket, elvárásokat fűztem hozzá.
(…)
Angelikának annyira jó humora van, hogy arra nincsenek szavak. Emellett rettenetesen tehetséges mesélő is, hiszen az egész történet csak úgy folyik a kezeink között: annyira olvasmányos, hogy képtelenség egy pillanatra is lerakni, hiszen félünk, hogy lemaradunk valamiről, amit a szereplők csinálnak, míg nem figyelünk oda. Behálózott!
(…)
R. Kelényi Angelika tehetsége csak úgy tündököl a Bűnös örömök városában. Olyan történetet hozott össze, mely messze übereli az eddigi kedvenceimet. Diana Gabaldon mellett a helye!
S hogy kiknek ajánlom? Szívem szerint mindenkinek! Messzire, hangosan kiáltanék, hogy mindenki tudomást szerezzen róla, mennyire fantasztikus! Ha szereted a múltszázadbeli romantikát, akkor ez a Te könyved. Ha csíped a nyomozós szálat, ne habozz felütni. Ha egy olyan könyvre vágysz, amit képtelenség letenni, megtaláltuk a tökéletes jelöltet! Vagy, ha csak egy jó kis regényt szeretnél, nyugodtan vedd kézbe. Nem fogsz csalódni!”

2 hozzászólás
vikcs>!
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa

A sorozat első részével nyáron ismerkedtem, szóval elég friss az élmény, és már nagyon vártam ezt a könyvet. Őszintén mondhatom, hogy nem csalódtam, egyáltalán nem, sőt, úgy hiszem, ez a rész még egy picikét talán felül is múlta az első részt. Mind a korhű írásmód, mind a szereplők, mind a cselekmény egy olyan fantasztikus elegyet alkotott, amely mindenkit megbabonáz.

Flóra és Mariani megérkezik Velencébe, már ez a város önmagában egy csoda, és meghúzódnak Lorenzo édesanyjánál, aki nagy örömmel fogadja őket. Flóra kicsit feszélyezve érzi magát ezen az új, elég szókimondó helyen, ahol sok furcsa és számára arcpirító dolog történik. Lassacskán beilleszkedik az új környezetbe, de közben önmaga marad, ezért továbbra is nagyon szerethető a karaktere. Aki még inkább szerethető, az természetesen nem más, mint Lorenzo Mariani, akivel szerencsére most jóval több pikánsabb és fülledtebb jelenet jutott (amiért ezer köszönet!) nagyon örültem, hogy végre kicsit közelebb kerülnek egymáshoz a karaktereink. Lorenzo pedig a beszólásai és kötekedései ellenére továbbra is egy hihetetlenül imádnivaló fickó!

Szó, mi szó. Aki olvasta az első részt, az mindenképpen olvassa el, mert el fogja bűvölni. Aki pedig még nem olvasta egyik részt sem, az szégyellje magát, és azonnal szaladjon a könyves boltba, mert egy ilyen csodálatos történetet vétek kihagyni!

Köszönjük Drága Írónő ezt az élményt. Köszönjük Lorenzo Marianit, aki sokak számára egy tökéletes könyves álompasivá vált! Köszönjük, hogy megalkottad nekünk ezt a történetet, és hogy szívvel-lélekkel dolgozol rajta, hogy tökéletes legyen. Elárulok valamit: tökéletes lett! :) ❤

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/10/r-kelenyi-ang…

Niki_néni_olvas P>!
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa

Annyira nagyszerű ez a könyv, hogy szavakat is nehezen találok rá. ♥

Flóra és Lorenzo története összeforr. De milyen titkok rejtőznek Velencében?
Izgalmas, szenvedélyes, lebilincselő történetet olvashatunk.
Persze, az intrika itt sem kerüli el a szereplőinket, sőt talán még intezívebb, mint Magyarországon.

Flórának – immárom család nélkül – egy kultúrát, egy várost és nagyon új házat kell megszoknia. A Mariania-ház több titkot rejt, mint azt Flóra valaha képzelte volna. Ám, ő úgy dönt mégis elfogadja és idomul hozzá, hogy segítse Lorenzo édesanyját.
Favretti vonzalma előhozza Lorenzo igazi érzelmeit, amely elől már nem menekülhetnek.

A kötetből megtudjuk, hogy minden úgy boldogul, ahogy tud, és erről sosincs jogunk ítélkezni.

A szereplők közti dinamika, a cselekmény mozgalmasságra és a stílus együttesen a TÖKÉLETES regényt adja. ♥

Naiva P>!
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa

Érdeklődve vártam, hogy folytatódik Flóra és Mariani kalandos története. Nem is akárhol, hanem szerintem a világ második legromantikusabb városában, Velencében. A legromantikusabb város pedig a következő részben lesz. Az előző részhez képest a krimi egy kicsit mintha a háttérbe szorult volna és sokkal több teret kapott volna a romantika. Ez azonban semmit nem vont le a könyv élvezhetőségéből. Főleg azért, mert a romantika szerintem nem vitte túlzásba a romantikus szálat az írónő. Örültem annak, hogy az, ami köztük van, meg lett pecsételve. Kíváncsi vagyok, mi lesz velük a továbbiakban.

Mrs_Curran_Lennart P>!
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa

Zárójelben meg kell jegyeznem, hogy az előző rész egy kicsit jobban tetszett, talán Báthory Erzsébet miatt. Érdekesebb volt a körítés. Hőseink azóta megérkeztek Velencébe,a kémek és örömlányok városába. Flóra sokat változik miután rájön, hogy muszáj alkalmazkodnia, vagy mehet egy zárdába. Szépen felpörögnek itt is az események, árulás, cselszövés, gyilkosság, akár a krimi jelzőt is a történelmi mellé illeszthetnénk. Ezek ketten igazi bajmágnesek, vonzzák a veszélyt. Maria asszony nagyon szimpatikus, a másik kedvenc mellékszereplőm pedig Dariusz, a mór. Kedvenc jeleneteim azonban a Lorenzo-Flóra párbeszédek, ahogy évődnek egymással. A befejezés itt sem túl hepi, ezért utazhatnak tovább, ezúttal Párizsba. Megérdemelnének már egy jó kis HEA-t.
spoiler

Madama_Butterfly>!
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa

R. Kelényi Angelika neve nekem ezentúl garancia egy jó kis történelmi romantikára!
Az első rész kimagasló színvonalához méltó második kötet, nekem még ez talán egy picit jobban is tetszett: rejtély, gyilkosság, szerelem – mindehhez a középkori Velence adja a hátteret és az alapot is egyben.
Nekem kedvenccé vált, és csak ismételni tudom magam: amíg ilyen történetek kerülnek ki magyar szerző tollából, addig nekem biztos, hogy lesz mit olvasnom! :)

7 hozzászólás
Deziréé>!
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa

Ezt nem hiszem el! Hogy játszhat az írónő ennyire az érzelmeimmel? Főleg, hogy én már megint túl rövidnek éreztem a történetet és most várnom kell a folytatásra. Mi lesz így velem?
Ismételten beleszerettem Lorenzoba és az egész történetbe. Annyira fantasztikus, érzelmekkel teli, izgalmas és hihetetlen történet. Imádom!!! *.*
Csodálatos minden sor, amelyet olvastam.
Mindig meglep valamivel az írónő, fogalmam sincs honnan szedi ezeket a hatalmas nagy csavarokat, de engem teljesen levett a lábamról.
Imádtam mikor Lorenzo és Flóra csipkelődtek egymással, kedvenc részeim. Néhány jelenetnél úgy nevettem, mint egy kislány, olyan zavarban voltam én is néhány résznél.
Flóra pedig hihetetlen egy nőszemély, annyira megszerettem őt is. Nagyon erős karakter, egész biztos ő az egyik legszimpatikusabb női főszereplő akiről eddig olvastam.
Nem is tudok már mit írni, csak áradozok össze-vissza. Nem tehetek róla, ha egyszer ennyire nagy rajongója lettem ennek a sorozatnak.
Ajánlom mindenkinek, ebben a történetben minden benne van, amire egy könyvmolynak szüksége van. Ha elkezditek a könyvet, nem nagyon fogtok aludni annyira izgatja majd a fantáziátok. Én már pár napja befejeztem a történetet mégis még most is csak arra tudok gondolni, mi lesz a folytatásban.
Alig várom a következő kalandot. Úgy gondolom az a történet is hatalmas nagy kedvencem lesz.
Vajon mivel fog meglepni az írónő? Én nem tudom, soha nem tudom, de egész biztos élvezni fogom minden egyes mondatát a harmadik résznek is.

Bree_olvas>!
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa

A szereplők felépítése és az egész történet fantasztikus precizitást hagyott maga után, mint egy film úgy forgott le a fejemben. Az utolsó jelenetek pedig…hát azt hittem George R. R. Martinnál megszoktam a brutalitást, de úgy látszik még edződnöm kell. Megdöbbentem, és első olvasásra nem is hittem a szememnek. Nemcsak Flóra, de Angelika is merészebb vizekre evezett.
Főszereplő hölgyünk karaktere nagyot nőtt a szememben, egy igazi bátor nőt ismertem meg a regény olvasása során, aki nem fél senkitől, csak a háta mögé lopakodó Lorenzotól :D Nagyon sokat nevettem, pirultam el és azt kell, hogy mondjam szerelmes lettem. Marianiba, a történetbe, Velencébe.

Csodálatos! Elképesztő! Zseniális!
A történet izgalmas, fordulatos. Letehetetlen. Tökéletesen felépített karakterekkel, óriási csattanóval a végén!
Történelmi romantikus rajongóknak KÖTELEZŐ olvasmány, de emellett ajánlom mindenkinek, hiszen ennek a könyvnek az elolvasása után csak jó élményekkel gazdagodsz!

Smurfettereads>!
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa

Imádom. ❤ Ez a része sokkal jobban tetszett, mint az előző. Izgalmas volt, tökéletes, csodás, érzelmes, rejtélyes, romantikus, szenvedélyes, humoros párbeszédek. Imádtam. Mariani és Flóra nagyon, nagyon jó páros, és egyre jobban megszeretem őket. Tetszett, ahogy néha civakodtak, szellemes humoros párbeszédüket, lenyűgöző páros voltak. Maria asszony, és Dariust is egyből megkedveltem. :-) Alig várom a folytatást, és a következő izgalmas történetet. :-)

Sippancs P>!
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa

Ó, Istenem, hát csak elcsattant az a csók, de még milyen csók! Ezért megérte 11-ig fent maradni, aztán reggel 4-kor ébredni, és folytatni az olvasást.
Elképesztő ez a sorozat, csak kapkodom a fejem azon, ahogy Angelika bonyolítja a szálakat. Kétszer sikerült is szívinfarktushoz közeli állapotba kerülnöm, egyszer pedig az ájulás kerülgetett. A könnyemet még szerencsére nem követelte, de Dariust spoiler azért igen kegyetlen húzás volt. *hüpp-hüpp*
Imádtam Mariani és Flóra évődését, és hogy picit elkanyarodtunk a testiség irányába is, de természetesen még mindig a kalandokon volt a fő hangsúly, amit remélem, hogy megkapok az utolsó részben is.
5 csillag, és itt az ideje, hogy kedvenceljem a sorozatot.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

vikcs>!

– A szépség nem érdem, hölgyem, csupán állapot. Idővel elmúlik, s akkor nem marad más vonzerő, mint a jellem és a lélek. Önmagában a szépség semmit sem ér.

42. oldal

Dorina_S>!

Azt mondják, ha az ember folyton a holnapot várja, nem tesz mást, mint sietteti a halála érkezését.

(első mondat)

Dorina_S>!

– Amióta csak ismerem, mindig bajba keveredik, aztán mehetek megmenteni. Velencében nem akarom, hogy galibát csináljon- morogta.
– Én? Galibát? Miről beszél kegyelmed?
– Arról, hogy a baj kegyeddel jár.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fabricius Flóra · Lorenzo Mariani
vikcs>!

Az élet pedig mit sem ér, ha az ember folyton ostorozza magát, és bűntudata nem engedi, hogy boldog legyen.

183. oldal

rikata88>!

Mindenki a saját gondolatai szűrőjén át értelmezi mások szavait.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lorenzo Mariani
vikcs>!

– És honnan szerez nekem ruhát kegyelmed?
– Azt bízza csak rám – vigyorgott elégedetten.
Felhúztam a szemöldökömet.
– Leszedi tán valami nőről? – Magam is meghökkentem a merészségemen, és elvörösödtem.
– Micsoda pajzán gondolat! – nevetett fel, aztán mélyen a szemembe nézett. – Nem, hölgyem. Nem kell leszednem. Örömmel megszabadul tőle, ha én kérem rá.

15-16. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fabricius Flóra · Lorenzo Mariani
Bree_olvas>!

– Arra nem kíváncsi láttam-e meztelenül kegyedet?
– Nem! Kegyelmed nem lehet ennyire szemérmetlen! – kiáltottam fel mérgesen. – Meglesett?
– Nincs férfi ezen a világon, aki kihagyta volna ezt a lehetőséget, hölgyem.

Brill88>!

– Ezt nem csinálnád te? Olyan… olyan…
– Milyen? – meresztettem rá a szememet.
– Olyan undoritó egy férfi alsóját fogdosni – nyögte ki, mire én halkan felnevettem.
– Én pedig még soha nem vetkőztettem férfi – ráncoltam a homlokomat, és megráztam a fejemet.
– Hát, én se – húzta el a száját. – És nem is terveztem, hogy bármikor is megteszem.

Kapcsolódó szócikkek: Fabricius Flóra · Lorenzo Mariani
Bree_olvas>!

– Már megint veszekedtek? Akárhányszor látlak benneteket civakodtok. Ez már szerelem…

Pandalány P>!

Szép lassan eljutok oda, ahonnan már nincs visszaút, ha naponta száz imát mondok is el.


A sorozat következő kötete

Az ártatlan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Anita Boza: Édes borzongás
Jud Meyrin: Boldogságra kényszerítve
Diana Hunt: Őrület határán
Guillaume Musso: Holnap
Guillaume Musso: Az éjszaka és a lányka
Borsa Brown: Párban Nápolyban
Kopácsi Krisztina: Fagypont
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók 2.