Barcelona, ​Barcelona 55 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Barcelona ​és a szerelem íze…
Caroline Wood a londoni női magazin, a CBM főszerkesztőjének asszisztense.
Nem túl változatos munkája mellett hobbiból gasztroblogot vezet, melyben próbálja kiélni az írás és a finom ételek iránti szenvedélyét.
Az álma az, hogy a jövőben íróként dolgozhasson a neves újságnál, és ezt a főnöke előtt sem titkolja.
Mivel 35 éves korára még mindig nem fedezték fel páratlan írói tehetségét, és boldog feleség sem lett belőle, tudja, tennie kell valamit az álmai megvalósításáért.
Úgy dönt, hogy karrierjét és szerelmi életét egyetlen zseniális húzással pörgeti fel, ezért gondol egy merészet, és egy nyaralással egybekötött szakmai útra szánja el magát.
Egyedül.

Barátai féltik a magányos utazástól, de Caroline biztos benne, hogy Barcelonában rengeteget tanulhat önmagáról, és az új, életre szóló élmények mellett olyan blogot írhat utazásról, szerelemről, gasztronómiáról, mely végre felnyitja a főszerkesztő szemét… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929649
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
352 oldal · ISBN: 9786155929656

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Caroline Wood · Thomas 'Tom' Adams


Kedvencelte 8

Most olvassa 19

Várólistára tette 85

Kívánságlistára tette 131

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/06/r-kelenyi-angel…

"Barcelona, a napfény, a tengerpart, a katalán életérzés és a lehetőségek hazája. Ott, ahol pont annyira furcsa alakok élnek, mint bármely más vidéken, s mégis, van bennük valami, ami miatt azt mondjuk, hogy ez csak itt, ebben a városban eshet meg. Nem mondanám, hogy nem kaptam magam is kedvet ahhoz, hogy hajnalban a halpiacon böngészve megismerkedjek a helyi kultúrával, majd eltöltsek egy kellemes, a helyre jellemző ebédet egy étterembe, s a napot a parton, a homokba táncolva zárjam. Bakancslistás lett, az már biztos!
Tudjátok, csak egy könnyed, nyári regényre számítottam, és szó se róla, ezt teljes mértékben meg is kaptam. Az utolsó betűig bájos, az arcomra tartósan fülig érő mosolyt rajzolt. Ugyanakkor olyan dologgal ajándékozott meg, amivel eddig igencsak csekély számú könyv: inspirációval látott el. Látva, hogy Caroline milyen kitartó volt és türelmes, várva a megfelelő pillanatot, hogy mikor jön el a nagy lehetősége… engem is motivált. Amikor leült a laptopja elé, azzal a céllal, hogy most nekikezd a cikknek s megírja, magam is úgy éreztem, itt az ideje, hogy ne a kétségeim uralkodjanak fölöttem. Mert hiába fogtam eddig az időhiányra, a munkára, a prioritásban előrébb való tényezőkre az álmaim háttérbe szorítását, valójában csak halogattam, mert nem voltam biztos abban, hogy elkezdhetem megvalósítani őket, nem voltam biztos önmagamban. Caroline sem tökéletes, nem is kell annak lennie, ahogy nekem sem. S ez a felismerés, ez a legnagyobb ajándék, amit valaha könyvtől kaphattam.
Ez az a könyv, amit sokszor le fogok venni még a polcról. Nem elég csak egyszer elolvasni. Caroline kalandjait újra és újra át kell élni. Izgalmas, szórakoztató és mindig új meglepetéseket tartogat az olvasó számára. A kliséket messze elkerülve egy vidám romantikus történet elevenedik meg a lapokon, ami garantálja az ellazulást."

5 hozzászólás
>!
Anarchia_Könyvblog P
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

R. Kelényi Angelika több zsánerben is otthonosan mozog, ezek közül a történelmi-romantikusat volt szerencsém megismerni. Az írónőnek maga a stílusa és az önkifejezése is szimpatikus számomra. Ellenben mindez a Barcelona, Barcelona c. regényében ütközik ki még inkább. Pont ezért kijelenthetem azt, hogy R Kelényi Angelika nemcsak a történelmi-romantikus műfajban, de a romantikus-humoros történetekben is magas színvonalon mozog.

A helyszín leírásainak hála úgy éreztem, hogy egy páratlan nyaraláson veszek részt. A cselekmények, a történések mind-mind összeszedettek és következetesek.

R. Kelényi Angelika egy letehetetlen, szívet melengető olvasmányt hozott, melyben a romantika és a humor tökéletes egyvelege keveredik. Könnyed, lélekemelő mű!

Ajánlom mindenkinek, aki szereti az írónő műveit. Ezenfelül minden romantika kedvelőnek is, s szintúgy azoknak, akik egy nyárias és könnyű hangvételű regényre vágynak. Mert a Barcelona, Barcelona mindenki számára ideális könyv!

A teljes értékelésemet itt olvashatod: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/07/01/r_kelenyi_…

>!
Pandalány P
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Egy igazi nyár illatú regény.
Nagyon kíváncsian vártam Angelika új regényét, mivel eddig csak történelmi romantikus műfajban olvastam tőle. A műfajváltással egy új, izgalmas irányba indult. Pontosan abban bíztam, ami történt: a könnyed stílus is jól áll az írónőnek és újfent lenyűgözött tehetségével.
Engem legjobban a regény hangulata ragadott magával.
Az az életérzés, amit a könyv sugall, nagyon-nagyon jó. Nyári történet, szinte éreztem a tenger illatát, a napfényt és magam előtt láttam Barcelona nyüzsgő városát. Éles váltás volt London után a napsütéses Barcelonába megérkezni, még így is, a könyv oldalain keresztül.
Könnyen tudtam azonosulni Caroline karakterével annak ellenére is, hogy láttam, sokszor ugyanolyan hibákba esett – leginkább a férfiakkal kapcsolatban –, mint szerintem bármelyikünk, és én magam is. Sokszor megcsillant a jellemében Bridget Jones szelleme pár pillanatra, de ez inkább vicces volt, mintsem szánnivaló.
Bővebben itt: https://pandalanyolvas.blogspot.com/2019/07/r-kelenyi-a…

>!
BarbyMalik0112 P
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

R. Kelényi Angelika felülmúlta önmagát! Legújabb regényével a napsütéses Barcelonába kalauzolt el bennünket, ízleltette meg velünk a katalán konyha remekeit, és Caroline-on keresztül bemutatott egy olyan történetet, ami egyszerre kikapcsol és ápol bennünket.

A Barcelona, Barcelona felidézte a saját emlékeimet, az ott töltött napjaimat, és arra késztet, hogy pakoljam a bőröndömet, és induljak útnak. Tökéletes útitárs, bárhova megy az ember!

Elrepít, lenyűgöz és a bűvkörébe von.

Azoknak ajánlanám, akik a nyári kánikulában egy kis frissítőre vágynak, egy regényre, ami a hétköznapok tanulságait rejti, mégis a nyaralások kikapcsolódó örömét adja.

Bővebb értékelés a blogomon » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2019/06/r-kelenyi-…

>!
Dorina_S
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Hát befejeztem, „hazajöttem”, és most hiányzik a napsütéses Barcelona. A színek, az illatok, és a katalán életérzés. Igaz, hogy R. Kelényi Angelika a történelmi romantikus regények koronázatlan királynője, de napjainkban játszódó romantikus szerelmi történet is az ő terepe. Imádtam, az egyszer biztos. Hamarabb is végezhettem volna vele, de nem akartam. Nem akartam kiszakdni ebből a közegből, annyira könnyed és nyári volt. Pont erre volt szükségem Sienna Cole, Baráth Viki és Ludányi Betti lélektani könyvei után. Egy jóleső, romantikus történetre. Meg is kaptam.

Már korábban is olvastam Angelika csajos könyveit, de azt hiszem ezzel az új regényével feltette a pontot arra a bizonyos „i” betűre. Már amikor tudomást szereztem róla, hogy ír egy „csajos” könyvet, izgatottan vártam mi is lesz az. Amikor fény derült a borítóra, és hogy hol játszódik pedig szinte számoltam vissza a napokat a megjelenéig. Már a borítója csodás, könnyed és laza. Csak úgy hívogat és vonzza a szemet. Azt kiáltja, hogy ez kell neked, olvass el. És ez így is van. Olyan jó ránézni, és rögtön vágyat érez az ember, hogy becsomagolja a börőndjét, és felüljön az első gépre, amely Barcelonába tart.

Angelika most is zseniálisat alkotott, mert mint fentebb említettem ebben a műfajban is otthonosan mozgott. A főszereplő csaj, Caroline 35 éves és egy lapnál asszisztens. De ő többre vágyik. Rovatvezető szeretne lenni, nem teát főzni. Ezért amikor a helyzet úgy áll, elő is rukkol egy ötlettel, és a főszerkesztője elé áll. Barcelona, gasztronómia, és szerelem. A főnöke eleninte kételkedik, de csak rábolint. És Caroline belevág. Belevág, mert nem úgy alakul a magánélete sem, ahogy ő azt várta. Társkeresőn leszervez magának egy-pár randit, összekötve egy finom vacsorával és kész is lesz az a cikk, amivel bebetonozza magát a rovatvezetői állásba. Csakhogy az élet néha máshogy gondolkodik, mint mi. Ami nem is baj.
Imádtam Caro stílusát, a szarkasztikus humorát, a csípős megjegyzéseit…mintha én mondtam volna. Nagyon tudtam Caroval azonosulni, mert én is ilyen vidám természet vagyok, és persze néha én is túlkombinálom a dolgokat.
Belevág élete egyik legnagyobb kalandjába, és nem is tudja mi vár még rá. Megérkezve Barcelonába rögtön átjárja a napsütés ereje és a tengeri levegő. A hotelben, pedig a véletlen egy olyan férfivel hozza össze aki első látásra nem éppen szíve csücske. De pont ettől jók a spontán dolgok, hogy abszolút nem azt kapjuk amit várunk.
Caro beleveti magát a randizásba, és a gasztronómiába. A randik nem éppen tökéletes kimenettel végződnek. Ezeken rengeteget nevettem. Angelika olyan humorral írta meg ezeket a jeleneteket, hogyha én lettem volna a szenvedő alany, akkor is kinevettem volna saját magam. Hát ugye a társkereső ismét csak bebizonyította, hogy sok esetben kamu az egész. Caro, pedig mindegyikkel mellé lőtt. Viccesebbnél, viccesebb helyzeteket szülve. Olyan helyzetkomikumokkal találtam szembe magam lapról-lapra, hogy a végén már hangosan nevetettem, hogy ennyire nem lehet szerencsétlen valaki és mégis. Caro karmája nem ragyogott valami fényesen, de amikor kellett bevonzotta, akit kellett. Egyetlen katalán pasi emelkedett ki a történetből, mégpedig Carlos. Aki amelett, hogy egy spanyol isten, még séf is. Hát kell ennél több egy nőnek. Nekem biztosan nem. Imádom, ha egy férfi jóképű, sármos és még főzni is tud. Talán ezért vagyok oda a séfekért. Na de Caro és Carlos között sem alakult úgy minden, mint az a nagy könyveb meg van írva. Ugyanis, angol rózsánk már megtalálta a párját. Hiába, akárki akármit mond ha nincs az a bizonyos szikra akkor halott az egész. Caro amelett, hogy egy laza csaj, tartása is van. Ami nekem nagyon tetszett, mert végre nem egy könnyűvérű nőcskéről olvastam aki egy pillantás után odaveti magát és utána meg csodálkozik, hogy úgy bánnak vele mint egy húsdarabbal. Otthoni „kapcsolata” is egy férfira korlátozódik, akivel nem jutnak közös nevezőre. Angelika tökéletesen jelenítette meg ennek a kapcsolatnak minden hibáját, és a mai harmincas férfiak hozzááláását a dolgokhoz.

A történet Lorenzo Marianija, pedig nem volt más, mint Thomas Adams. Egy laza, nem éppen szmokingban, hanem tangapapucsban parádéző szállodatulajdonos. Könnyed stílusával, humorával engem is levett a lábamról. Imádtam, ahogy viselkedett. Az igazi férfi lépett ki a lapok közül az ő személyében. Akit tényeg érdekel egy nő véleménye, nincsenek hátső szándékai, egy úriember. Nem megdönteni, hanem szépen lassan meghódítani akarja a nőt. Védelmező karokat nyújtani, és biztonságot. Megmutatni a saját közegét, hogy elkápráztassa a nőt, és jól érezze magát. Lorenzo után Tom a másik ideális pasi típus. Köszi Angelika, legközelebb mellékelj is egyet a könyv mellé légyszi. :D
De viiszatérve azért, mint minden romantikus történetben itt is kerekedik bonyodalom, mert azért a pasik pasik. Mindig van valami, amiért nem tiszta a gatyájuk. És azért a hazugság, ha már elkezdett valami gyökeret verni nagyon tud fájni. De a szerelem mindig utat tör magának, ott ahol nem is számítunk rá, és azzal akivel a legkevésbé várjuk.

Maga Barcelona leírása volt a haon acseresznye. Annyira élethű, hogy szinte úgy éreztem én is a LaRamblán és a Güell parkban sétálok. Köszönöm kedves írónő, ez valami csoda volt. Lelkileg teljesen feltöltött, és kikapcsolt. És msolyogva és elégedetten csuktam be a könyvet, hogy ez így volt jó, ahogy volt.

Ez a történet maga a nyár, a tenger, a gasztronómia, és a szerelem. Imádtam olvasni és most fáj a szívem, hogy vége. Barcelona nagy szerelemem, és remélem hamarosan személyesen is láthatom a csodálatos látnivalóit.

>!
Faythe P
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Kellemes kis nyári olvasmány volt ez, főleg annak tudatában, hogy augusztusban mi is Spanyolországba megyünk és remélhetőleg Barcelonát is meglátogatjuk. :)
Kissé félelmeim voltak a könyvvel kapcsolatban, hiszen kb a csapból is a könyv reklámozása folyt, és mivel ez volt az első olvasásom Angelikától, így nem ismertem a stílusát sem.
De szerencsére a félelmeim nem jöttek be, mert tényleg egy napfényes történetet kaptam, ráadásul remek tippeket is, hogy miket próbáljunk ki ha már Spanyolországban leszünk. :)
Caroline Wood szimpatikus hősnő volt, ugyanígy Thomas Adams is, spoiler.
Bátran ajánlom mindenkinek, aki egy kis napfényes, boldogságos, nyári kikapcsolódós könyvre vágyik. :)

>!
Enikő_Darai_Enii P
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Még nem volt szerencsém az írónőtől ezelőtt olvasni, de ezen könyve után biztos vagyok benne, hogy érdemes lesz rá odafigyelnem.

A helyszín leírásai eszméletlen érzékletesek. Szinte magam előtt láttam Barcelona összes nevezetességét, amit csak szavakkal lefestett nekünk, olvasóknak. Ezen felül a cselekmény teljesen átgondolt, összefüggő, szépen felépített.

Carolnie motiválóan hatott rám. A kitartása arra ösztönzött, hogy én is kövessem az álmomat és minden lehetőséget ragadjak meg, ami építő jellegű lehet rám nézve. Igazán szimpatikus, szeretnivaló főhősnő, a maga különleges, ám közel sem tökéletes módján. És ez így van a legnagyobb rendben!

Nem is választhattam volna jobb alkalmat, mint a nyaralást arra, hogy elolvassam a kötetet. A romantika teljesen kikapcsolt és a humor kellő mennyiségben szórakoztatott. Könnyen emészhető, igazi nyári limonádéként hatott.

Csak ajánlani tudom, mert aki hasonlóan fesztelen hangulatú könyvre vágyik, az garantáltan nem fog benne csalódni!

>!
adrykacska P
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Elsősorban a női olvasóknak ajánlom R. Kelényi Angelika legújabb könyvét, ami egy könnyű esti kalandnak is megfelel. Ha még nem tudod melyik regényt vidd el magaddal nyaralni, akkor én ezt javaslom és garantálom, hogy nem fogod megbánni. A katalán nyár magával ragad és soha többé nem enged el.
http://adrykacska.blogspot.com/2019/06/r-kelenyi-angeli…

>!
Ella_Steel I
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

"Tyű az anyját, de rég olvastam ennyit egy huzamban… Még most is jojózik a szemem.
Csak őszintén, mint Caro, igaz?

Az elején sajnos nem úgy haladtam, ahogy terveztem, de a 200. oldaltól, hiába az egyéb tennivalók, képtelen voltam megválni a könyvtől. A lányom meg is jegyezte: Már megint lapoztál?
És igen. Megint és megint és megint… Mindaddig, amíg el nem fogytak az oldalak, amíg az utolsó sor, legutolsó betűjéig nem értem.

De most térjünk át magára a történetre. Kifejezetten kíváncsian vettem a kezembe ezt a könyvet, mert meg akartam ismerni Angelika ezen oldalát is. És azt kell mondanom, hogy nem csalódtam. A maga valóságával, a maga meseszerű beütésével, tökéletes nyári olvasmánnyá vált."

Bővebb értékelés: https://ellasteel.blogspot.com/2019/07/r-kelenyi-angeli…


Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

Korosodom, ez kétségtelen. Ebből lehet a legjobban megállapítani, hogy az ember öregszik. Nem bírja a másnapokat.

310. oldal

>!
Niitaa P

Az ember rengeteg dolgot meg tud tanulni, ha rákényszerül.

244. oldal

>!
Niitaa P

Vannak orbitális rossz dolgok az életben, amelyeknek a hosszú távú hatásuk kifejezetten pozitív. Ilyen a hidegzuhany is.

310. oldal

>!
Niitaa P

Érthetetlen számomra, miért tartanak ki a nők olyan férfiak mellett, akik szívatják őket.

151. oldal

>!
Niitaa P

De unom, hogy mellékszereplő vagyok a saját filmemben (…)

86. oldal

>!
Niitaa P

Minden nő főszerepre vágyik, minden nőnek kell az egyeduralom, hiába próbálja bebeszélni magának, hogy a kevés több a semminél. Egy idő után a kevés kevés lesz, és még a semmi is jobb, mint a mellőzöttség vagy másodhegedűs szerep, a folytonos forrongás, várakozás, reménykedés, aztán pofára esés.

86. oldal

>!
Niitaa P

Az esélytelen, plátói szerelemnél nincs szánalmasabb, kész szenvedés.

226. oldal

>!
vikcs P

– A szerelemben nincs olyan akadály, amit nem lehetne leküzdeni.

102. oldal

>!
BarbyMalik0112 P

Az ember mindig bízik abban, hogy akit szeret, de legalábbis szeretne szeretni, az idővel megváltozik.

48. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Smith: Ismert ismeretlen
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Cornelie C. G.: Talán mindörökké
J. K. Smith: Káosz a köbön
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: Napnak fénye
J. A. Redmerski: A soha határa