Barcelona, ​Barcelona (Caroline Wood 1.) 760 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Barcelona ​és a szerelem íze…
Caroline Wood a londoni női magazin, a CBM főszerkesztőjének asszisztense.
Nem túl változatos munkája mellett hobbiból gasztroblogot vezet, melyben próbálja kiélni az írás és a finom ételek iránti szenvedélyét.
Az álma az, hogy a jövőben íróként dolgozhasson a neves újságnál, és ezt a főnöke előtt sem titkolja.
Mivel 35 éves korára még mindig nem fedezték fel páratlan írói tehetségét, és boldog feleség sem lett belőle, tudja, tennie kell valamit az álmai megvalósításáért.
Úgy dönt, hogy karrierjét és szerelmi életét egyetlen zseniális húzással pörgeti fel, ezért gondol egy merészet, és egy nyaralással egybekötött szakmai útra szánja el magát.
Egyedül.

Barátai féltik a magányos utazástól, de Caroline biztos benne, hogy Barcelonában rengeteget tanulhat önmagáról, és az új, életre szóló élmények mellett olyan blogot írhat utazásról, szerelemről, gasztronómiáról, mely végre felnyitja a főszerkesztő szemét… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929649
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929649
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929649

1 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Caroline Wood · Thomas 'Tom' Adams · Lucas


Kedvencelte 76

Most olvassa 27

Várólistára tette 220

Kívánságlistára tette 127

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Nagyon jó volt Barcelonába „utazni”. Az írónő remekül bemutatta a várost, szinte éreztem a város balzsamos levegőjét.. ami olyannyira jellemző a tengerparti városokra. A hangulat megvolt, az biztos.
Caroline egyedülálló, 35 éves nő, aki nem túl sikeres a párkapcsolatok terén. Úgy dönt, hogy Barcelonába utazik, ahol 5 napot tölt majd el. Az 5 nap alatt 5 katalán férfival fog randizni. Ez az elképzelés nem rossz, mégis úgy érzem, többet ki lehetett volna belőle hozni. Caro a korához képest nagyon nyomorultul, éretlenül viselkedik. Nem lett túl szimpatikus karakter, a pasikkal akikkel pedig találkozott, főleg nem.
Leginkább a „ nem bírom letenni” érzést hiányoltam. Fogok még olvasni az írónőtől, sőt, nem tartom kizártnak, hogy adok még ennek a sorozatnak is egy esélyt.

klara_matravolgyi>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Ez a könyv kívül-belül gyönyörű.
Angelika nem csak írt Barcelonáról, el is vitt minket oda! Nem csak megemlítette, be is mutatta. Sugárzik a lapokból a szenvedély, amit ez iránt a katalán város iránt érez. Másfél hónapja itthon ülök karanténban, de néhány napig szabadnak éreztem magam, mintha én is Barcelona utcáit jártam volna, és szinte a számban éreztem a fenséges katalán ízeket. Senki ne gondolja azonban, hogy ez bármit is elvesz a romantikából, a kettő ugyanis gyönyörűen összefonódik. Barcelona és szerelem.
A történet igényesen kidolgozott, könnyed és romantikus. Caroline egy belevaló nő, aki nem fél a kalandoktól, és kockáztat az álmai eléréséért. A gasztronómia megismerése randikon keresztül szerintem szórakoztató ötlet, és igazán élvezetes volt ezekről olvasni. A Barcelona, Barcelona tartalmaz egy teáskanál humort, egy kávéskanál szomorúságot, és egy kiló romantikát.

Finn_Hudson>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Könnyed, nyárias regény, amelynek sikerült megragadnia Barcelona varázsát. Az alapötlet nem éppen egyedi, de a könnyedebb stílus és a város hangulatának bemutatása feledtette ezt velem.
Amivel viszont már gondjaim voltak, azok a szereplők, sajnos egyiket sem sikerült megkedvelnem. Caroline a könyv során végig elég butácskán és ellentmondásosan viselkedett spoiler Tom elég döntésképtelenre és kissé bárgyúra sikeredett, akivel a történet előre haladtával egyre kevésbé szimpatizáltam. Ben és a randipartnerek esetén pedig a legnagyobb gondom az volt, hogy csak egy tulajdonságuk lett kiemelve, de az már nagyon is túlzóan.
Összességében egy nyári délutánra tökéletes olvasmány a hibái ellenére is. A jövőben a folytatásoknak is tervezek esélyt adni. :)

7 hozzászólás
Málnika>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

” Arra gondoltam, a tündérmesék ideje lejárt, ez kell az olvasóknak, ez a kendőzetlen igazság, még ha nyomorult is, mert magukénak érezhetik a történetet.”

A karantén idején kedvet kaptam elkalandozni Barcelonába, így esett a választásom R. Kelényi Angelika hangulatos regényére, amellyel már egy jó ideje szemeztem. Vallom, hogy minden könyvnek megvan az ideje, és a Barcelona, Barcelona a lehető legjobbkor jött az életembe. Olyankor, amikor semmi másra nem volt szükségem, csak felhőtlen kikapcsolódásra, amit ez a sziporkázó romantikus regény maximálisan teljesített.

Főszereplője, a 35 éves Caro egy nagyon szimpatikus karakter, akivel már csak a korosztály miatt is könnyen sikerült azonosulnom. A könyv lapjain át szinte vitt magával a nyüzsgő szerkesztőségbe, ahol titkárnőként szervírozta a teát főnökének, majd megragadva a lehetőséget, elrepített Katalónia fővárosába. A “Határtalan szerelem” rovatba gyűjtve anyagot 5 + 1 tartalék spanyol férfival szervez le randevút, amelyek valóban cikkért kiáltanak, ám az igazi szenvedély egy váratlan helyről érkezik. Vajon sikerül az álommelót és az álomférfit is megszereznie? Miközben Caroval együtt elvesztem az ízek, az illatok és a látvány orgiájában, a pezsgő sodrású történet csak vitt magával oldalról oldalra. Barcelona és a szerelem ízét igen intenzíven éreztem, a regénynek pedig előre is megszavazom a karantén legszórakoztatóbb könyve díjat.

RVivi P>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Nem volt olvashatatlan, de akkoris katasztrófaként tudnám a legjobban jellemezni. Egyszerűen semmi nem jött itt össze úgy, ahogy kellett volna. Se a kaják, se a város, se a pasik… Illetve a humort se találtam meg benne.

Őszinte leszek, ez a második „gasztroregény”, amit olvastam, de én ennél annyival többet vártam volna. Alig mutatott be bármilyen ételt is, és azokról se sokat tudtunk meg. Csak annyit, hogy jaj, milyen jól néz ki meg lőttem róla egy képet. És ebből se volt valami sok. 2019-es megjelenésű a könyv, a főszereplőben lehetne annyi, hogy megfogja szépen a telefonját, megnézi, hogy milyen éttermek vannak a közelben és ha a randi nem jött össze, elmegy maga egy étterembe kipróbálni az ételeket. Mert oké, hogy a rovatban a szerelem a lényeg, de ha annyira odavan a kajákért, mutassa is meg.

A város szempontjából se lettünk sokkal okosabbak. Nem éreztem azt, amit a borítón ígértek, hogy azonnal utazni akarjak Barcelonába, mert Barcelona annyiban kimerült, hogy a La Ramblától melyik étterem milyen messze van. Hogy a gáz pasikról már ne is beszéljünk, ha esetleg miattuk kap kedvet valaki. Ha jól számoltam, nyolc pasi szerepelt, ezekből egy volt félig normális az alapján az infómorzsa alapján, amit róla kaptunk. spoiler

Na és Caroline… Hát én falra másztam tőle. Miért újságíró és nem fotós akar lenni, ha ennyire csak a külső érdekli? És mi a fene baja van a papucsokkal, hogy állandóan elítéli őket? Ha ő hordja, ha más, mindegy. A papucs rossz. Plusz minden fejezet elején le kell írni a készülődését és a nyavalygását olvasni, hogy jaj, de szörnyen néz ki reggel, de adjunk neki egy kis időt és olyan csodaszéppé varázsolja magát, hogy minden pasi ott ájuldozik előtte. Bah… -.-"

Egy szó, mint száz, csalódtam. Könnyed, humoros chick litre számítottam így nyáron és ehelyett egy siránkozós katasztrófát kaptam, aminek a végén a szememet forgattam, mert ilyen még könyvben sincs. Sajnálom, remélem, hogy Róma jobban össze fog jönni, ha már az is itt pihen a polcomon.

11 hozzászólás
Niitaa P>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/06/r-kelenyi-angel…

"Barcelona, a napfény, a tengerpart, a katalán életérzés és a lehetőségek hazája. Ott, ahol pont annyira furcsa alakok élnek, mint bármely más vidéken, s mégis, van bennük valami, ami miatt azt mondjuk, hogy ez csak itt, ebben a városban eshet meg. Nem mondanám, hogy nem kaptam magam is kedvet ahhoz, hogy hajnalban a halpiacon böngészve megismerkedjek a helyi kultúrával, majd eltöltsek egy kellemes, a helyre jellemző ebédet egy étterembe, s a napot a parton, a homokba táncolva zárjam. Bakancslistás lett, az már biztos!
Tudjátok, csak egy könnyed, nyári regényre számítottam, és szó se róla, ezt teljes mértékben meg is kaptam. Az utolsó betűig bájos, az arcomra tartósan fülig érő mosolyt rajzolt. Ugyanakkor olyan dologgal ajándékozott meg, amivel eddig igencsak csekély számú könyv: inspirációval látott el. Látva, hogy Caroline milyen kitartó volt és türelmes, várva a megfelelő pillanatot, hogy mikor jön el a nagy lehetősége… engem is motivált. Amikor leült a laptopja elé, azzal a céllal, hogy most nekikezd a cikknek s megírja, magam is úgy éreztem, itt az ideje, hogy ne a kétségeim uralkodjanak fölöttem. Mert hiába fogtam eddig az időhiányra, a munkára, a prioritásban előrébb való tényezőkre az álmaim háttérbe szorítását, valójában csak halogattam, mert nem voltam biztos abban, hogy elkezdhetem megvalósítani őket, nem voltam biztos önmagamban. Caroline sem tökéletes, nem is kell annak lennie, ahogy nekem sem. S ez a felismerés, ez a legnagyobb ajándék, amit valaha könyvtől kaphattam.
Ez az a könyv, amit sokszor le fogok venni még a polcról. Nem elég csak egyszer elolvasni. Caroline kalandjait újra és újra át kell élni. Izgalmas, szórakoztató és mindig új meglepetéseket tartogat az olvasó számára. A kliséket messze elkerülve egy vidám romantikus történet elevenedik meg a lapokon, ami garantálja az ellazulást."

5 hozzászólás
Naiva P>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Könnyed, nyári, chick-lit típusú olvasmány volt ez, főként némi Ízek, imák, szerelmek, Az ördög Pradát visel érzettel. Még a molyságom előtt olvastam mind a két könyvet, így ki merem jelenteni, hogy ez sokkal jobb volt azoknál. Egyébként ez volt az első könyv, amit az írónőtől olvastam.
Tetszett a könyv hangulata és Barcelona főbb látnivalóit is ügyesen beleszőtte a történetbe. Itt-ott klisésnek, vagy éppen laposnak éreztem a sztorit, az írásmódot középszerűnek.
A hősnő, csetlik-botlik, valóssággal vonzza a bajt, de 35 évesen úgy viselkedni, mint egy 20-as wannabe. Nem is tudom….
off

6 hozzászólás
Törpillaa P>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Már nem ez volt az első könyvem az írónőtől, és talán nem is az utolsó, de ez sajnos nem igazán lett a kedvencem. Jónak jó volt, és tetszett is, de nem avanzsálódott a kedvenceim egyikévé. Pedig reménykedtem benne, mert az eleje egészen jól kezdődött, és a folyatás sem volt rossz, de Caroline nem teljesen győzött meg engem. Kezdetben szimpatikus volt, és erős csajszinak gondoltam, aki még bevállalós is, hisz bevállalta, hogy egy vadidegen országba, vadidegenekkel random a társkeresőn kiszemelt spanyol, vagyis katalán pasikkal találkozzon, és belőle írja meg élete egyik legmenőbb cikkét, de egyik pasitól a másikig a legpocsékabb randik voltak. spoiler

link

Regina_Elek>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Barcelona a szerelem városa

Egy város, ami elvezet egy káprázatos utazásra, ahol a napsütés, a lágy szellő, a grandiózus épületek, a tradicionális ételek és természetesen a szerelem kap központi szerepet. Barcelona életre kelt, amiből árad a szenvedély, az aroma, a bujaság és a szabadság íze. Megismerhetjük a katalán gasztronómiát és Caroline által gondosan kiválasztott randi partnereket. A városban megvan minden, amire egy Caroline fajta kalandor vágyhat, még ha csak pár napra is, de egy felejthetetlen élményt nyújt neki és persze az olvasónak.

Az írónő egy kifogástalan művet alkotott, tele humorral és érzelemmel. A történet magával ragad, és mindaddig nem enged el, amíg az utolsó oldalig el nem jutottál.

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929649
Mrs_Curran_Lennart P>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Könnyű nyári limonádé. Aranyos volt a maga módján, ahogy kissé dinka hősnőnk, Caroline csetlett botlott Barcelonában. Nagy durranásra nem kell számítani, nekem az írónő történelmi romantikus regényei jobban tetszenek, de hát ebben a műfajban is kipróbálta magát.


Népszerű idézetek

vikcs>!

Mert a szerelem megváltoztatja az embereket, jobbá teszi őket, a szerelmes ember nem lehet önző, törődik azzal is, akit szeret, nem csak magával.

48. oldal

Niitaa P>!

Minden nő főszerepre vágyik, minden nőnek kell az egyeduralom, hiába próbálja bebeszélni magának, hogy a kevés több a semminél. Egy idő után a kevés kevés lesz, és még a semmi is jobb, mint a mellőzöttség vagy másodhegedűs szerep, a folytonos forrongás, várakozás, reménykedés, aztán pofára esés.

86. oldal

Niitaa P>!

Vannak orbitálisan rossz dolgok az életben, amelyeknek a hosszú távú hatásuk kifejezetten pozitív. Ilyen a hidegzuhany is.

310. oldal

Niitaa P>!

Korosodom, ez kétségtelen. Ebből lehet a legjobban megállapítani, hogy az ember öregszik. Nem bírja a másnapokat.

310. oldal

vikcs>!

– A szerelemben nincs olyan akadály, amit nem lehetne leküzdeni […]

102. oldal

Niitaa P>!

Az ember rengeteg dolgot meg tud tanulni, ha rákényszerül.

244. oldal

Málnika >!

Arra gondoltam, a tündérmesék ideje lejárt, ez kell az olvasóknak, ez a kendőzetlen igazság, még ha nyomorult is, mert magukénak érezhetik a történetet.

Anarchia_Könyvblog>!

– […] Rosszul viselem a „ mi lett volna, ha..” kérdést. Jobban szeretem megvalósítani azokat a dolgokat, melyek piszkálnak, és megélni a pillanatokat, ahelyett hogy később azon rágjam magam, mit szalasztottam el.

Anarchia_Könyvblog>!

Azt akartam, hogy aki olvassa, érezze az örömöt, érezze a boldogságot, a pezsgést, az ízeket, illatokat, érezze a szerelmet. Érezze Barcelonát és a szerelem ízét…


A sorozat következő kötete

Caroline Wood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Borsa Brown: A szárd szikla
Lauren Morrill: Vakrandi a végzettel
Farkas Andrea: A Főnök ajánlata
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár
Gail Carriger: Szívtelen
Natalie Cox: Nem csak karácsonyra
Kerstin Gier: Zafírkék
Charles Martin: Hegyek között
Leiner Laura: Bízz bennem
Leiner Laura: Valahol