Barcelona, ​Barcelona (Caroline Wood 1.) 1128 csillagozás

R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Barcelona ​és a szerelem íze…
Caroline Wood a londoni női magazin, a CBM főszerkesztőjének asszisztense.
Nem túl változatos munkája mellett hobbiból gasztroblogot vezet, melyben próbálja kiélni az írás és a finom ételek iránti szenvedélyét.
Az álma az, hogy a jövőben íróként dolgozhasson a neves újságnál, és ezt a főnöke előtt sem titkolja.
Mivel 35 éves korára még mindig nem fedezték fel páratlan írói tehetségét, és boldog feleség sem lett belőle, tudja, tennie kell valamit az álmai megvalósításáért.
Úgy dönt, hogy karrierjét és szerelmi életét egyetlen zseniális húzással pörgeti fel, ezért gondol egy merészet, és egy nyaralással egybekötött szakmai útra szánja el magát.
Egyedül.

Barátai féltik a magányos utazástól, de Caroline biztos benne, hogy Barcelonában rengeteget tanulhat önmagáról, és az új, életre szóló élmények mellett olyan blogot írhat utazásról, szerelemről, gasztronómiáról, mely végre felnyitja a főszerkesztő szemét… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2023
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929649
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929649
>!
Álomgyár, Budapest, 2021
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929649

3 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Caroline Wood · Thomas 'Tom' Adams · Lucas


Kedvencelte 88

Most olvassa 39

Várólistára tette 260

Kívánságlistára tette 160

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Könnyed, nyárias regény, amelynek sikerült megragadnia Barcelona varázsát. Az alapötlet nem éppen egyedi, de a könnyedebb stílus és a város hangulatának bemutatása feledtette ezt velem.
Amivel viszont már gondjaim voltak, azok a szereplők, sajnos egyiket sem sikerült megkedvelnem. Caroline a könyv során végig elég butácskán és ellentmondásosan viselkedett spoiler Tom elég döntésképtelenre és kissé bárgyúra sikeredett, akivel a történet előre haladtával egyre kevésbé szimpatizáltam. Ben és a randipartnerek esetén pedig a legnagyobb gondom az volt, hogy csak egy tulajdonságuk lett kiemelve, de az már nagyon is túlzóan.
Összességében egy nyári délutánra tökéletes olvasmány a hibái ellenére is. A jövőben a folytatásoknak is tervezek esélyt adni. :)

11 hozzászólás
MissFortune>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Nagyon jó volt Barcelonába „utazni”. Az írónő remekül bemutatta a várost, szinte éreztem a város balzsamos levegőjét.. ami olyannyira jellemző a tengerparti városokra. A hangulat megvolt, az biztos.
Caroline egyedülálló, 35 éves nő, aki nem túl sikeres a párkapcsolatok terén. Úgy dönt, hogy Barcelonába utazik, ahol 5 napot tölt majd el. Az 5 nap alatt 5 katalán férfival fog randizni. Ez az elképzelés nem rossz, mégis úgy érzem, többet ki lehetett volna belőle hozni. Caro a korához képest nagyon nyomorultul, éretlenül viselkedik. Nem lett túl szimpatikus karakter, a pasikkal akikkel pedig találkozott, főleg nem.
Leginkább a „ nem bírom letenni” érzést hiányoltam. Fogok még olvasni az írónőtől, sőt, nem tartom kizártnak, hogy adok még ennek a sorozatnak is egy esélyt.

klara_matravolgyi>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Ez a könyv kívül-belül gyönyörű.
Angelika nem csak írt Barcelonáról, el is vitt minket oda! Nem csak megemlítette, be is mutatta. Sugárzik a lapokból a szenvedély, amit ez iránt a katalán város iránt érez. Másfél hónapja itthon ülök karanténban, de néhány napig szabadnak éreztem magam, mintha én is Barcelona utcáit jártam volna, és szinte a számban éreztem a fenséges katalán ízeket. Senki ne gondolja azonban, hogy ez bármit is elvesz a romantikából, a kettő ugyanis gyönyörűen összefonódik. Barcelona és szerelem.
A történet igényesen kidolgozott, könnyed és romantikus. Caroline egy belevaló nő, aki nem fél a kalandoktól, és kockáztat az álmai eléréséért. A gasztronómia megismerése randikon keresztül szerintem szórakoztató ötlet, és igazán élvezetes volt ezekről olvasni. A Barcelona, Barcelona tartalmaz egy teáskanál humort, egy kávéskanál szomorúságot, és egy kiló romantikát.

Málnika P>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

” Arra gondoltam, a tündérmesék ideje lejárt, ez kell az olvasóknak, ez a kendőzetlen igazság, még ha nyomorult is, mert magukénak érezhetik a történetet.”

A karantén idején kedvet kaptam elkalandozni Barcelonába, így esett a választásom R. Kelényi Angelika hangulatos regényére, amellyel már egy jó ideje szemeztem. Vallom, hogy minden könyvnek megvan az ideje, és a Barcelona, Barcelona a lehető legjobbkor jött az életembe. Olyankor, amikor semmi másra nem volt szükségem, csak felhőtlen kikapcsolódásra, amit ez a sziporkázó romantikus regény maximálisan teljesített.

Főszereplője, a 35 éves Caro egy nagyon szimpatikus karakter, akivel már csak a korosztály miatt is könnyen sikerült azonosulnom. A könyv lapjain át szinte vitt magával a nyüzsgő szerkesztőségbe, ahol titkárnőként szervírozta a teát főnökének, majd megragadva a lehetőséget, elrepített Katalónia fővárosába. A “Határtalan szerelem” rovatba gyűjtve anyagot 5 + 1 tartalék spanyol férfival szervez le randevút, amelyek valóban cikkért kiáltanak, ám az igazi szenvedély egy váratlan helyről érkezik. Vajon sikerül az álommelót és az álomférfit is megszereznie? Miközben Caroval együtt elvesztem az ízek, az illatok és a látvány orgiájában, a pezsgő sodrású történet csak vitt magával oldalról oldalra. Barcelona és a szerelem ízét igen intenzíven éreztem, a regénynek pedig előre is megszavazom a karantén legszórakoztatóbb könyve díjat.

Simon_Ziti>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Indulhatunk Barcelonába :D
Olvasás után úgy érzem, hogy nem is 35 éves ez a nő. De valószínűleg én vagyok az igen elfásult huszonéves. Olyan ínycsiklandóan voltak bemutatva a gasztronómiai fogások, hogy legtöbbször azt kívántam bárcsak én is ott lehetnék, vagy abból falatozhatnék olvasás közben. A város nem volt túlságosan bemutatva, felkeltette az érdeklődésem, szívesen ellátogatnék oda, és lehet hogy ez is volt a cél: Felcsigázni az olvasót, biztatni arra, hogy merjük Caroline Wood nyomait követni.
Egy igazán humorosra sikerült történet, ahol többször is hangosan felnevettem. Míg máskor a romantikus könyveknél mindig a befejezésem pörög az agyam, holott úgyis tudom mi lesz a vége, addig itt hagytam hogy sodródjak az árral. Először egy fél csillagot le akartam vonni. Majd megkérdeztem magamtól, hogy mi nem tetszett? Végül nem tudtam válaszolni a kérdésre így eltértem eredeti tervemtől.

3 hozzászólás
nibooklett P>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Befejeztem. Csak ölelem magamhoz a könyvet es mosolygok.
Barátnőmnek vettem karácsonyra ezt a kötetet @mesi_berger ajánlására, hiszen, mesélte, hogy neki mennyire is egy nagy élményt adott ez a könyv, ami végül kedvence is lett. Nos, ez nálam sem történt másképp.
Két dolog biztos; 1. Muszáj saját példányokat szereznem Caroline Wood kalandjaiból és 2. Muszáj el jutnom Barcelonába az életem során :D
Imádtam nagyom ezt a könyvet, ez volt az első olvasásom az írónőtől, és nagyon pozitív csalódás volt, mind a történet, mind az írásmód.
Ha félsz elkezdeni ezt a könyvet, az a tanácsom, hogy kezdd el. Szeretni fogod, ha szereted a humoros, romantikus és élettel teli történeteket, és a főszereplőnket, akivel sok Bridget Jones féle dolgok történnek♥

2 hozzászólás
Niitaa P>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/06/r-kelenyi-angel…

„Barcelona, a napfény, a tengerpart, a katalán életérzés és a lehetőségek hazája. Ott, ahol pont annyira furcsa alakok élnek, mint bármely más vidéken, s mégis, van bennük valami, ami miatt azt mondjuk, hogy ez csak itt, ebben a városban eshet meg. Nem mondanám, hogy nem kaptam magam is kedvet ahhoz, hogy hajnalban a halpiacon böngészve megismerkedjek a helyi kultúrával, majd eltöltsek egy kellemes, a helyre jellemző ebédet egy étterembe, s a napot a parton, a homokba táncolva zárjam. Bakancslistás lett, az már biztos!
Tudjátok, csak egy könnyed, nyári regényre számítottam, és szó se róla, ezt teljes mértékben meg is kaptam. Az utolsó betűig bájos, az arcomra tartósan fülig érő mosolyt rajzolt. Ugyanakkor olyan dologgal ajándékozott meg, amivel eddig igencsak csekély számú könyv: inspirációval látott el. Látva, hogy Caroline milyen kitartó volt és türelmes, várva a megfelelő pillanatot, hogy mikor jön el a nagy lehetősége… engem is motivált. Amikor leült a laptopja elé, azzal a céllal, hogy most nekikezd a cikknek s megírja, magam is úgy éreztem, itt az ideje, hogy ne a kétségeim uralkodjanak fölöttem. Mert hiába fogtam eddig az időhiányra, a munkára, a prioritásban előrébb való tényezőkre az álmaim háttérbe szorítását, valójában csak halogattam, mert nem voltam biztos abban, hogy elkezdhetem megvalósítani őket, nem voltam biztos önmagamban. Caroline sem tökéletes, nem is kell annak lennie, ahogy nekem sem. S ez a felismerés, ez a legnagyobb ajándék, amit valaha könyvtől kaphattam.
Ez az a könyv, amit sokszor le fogok venni még a polcról. Nem elég csak egyszer elolvasni. Caroline kalandjait újra és újra át kell élni. Izgalmas, szórakoztató és mindig új meglepetéseket tartogat az olvasó számára. A kliséket messze elkerülve egy vidám romantikus történet elevenedik meg a lapokon, ami garantálja az ellazulást.”

5 hozzászólás
Naiva P>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Könnyed, nyári, chick-lit típusú olvasmány volt ez, főként némi Ízek, imák, szerelmek, Az ördög Pradát visel érzettel. Még a molyságom előtt olvastam mind a két könyvet, így ki merem jelenteni, hogy ez sokkal jobb volt azoknál. Egyébként ez volt az első könyv, amit az írónőtől olvastam.
Tetszett a könyv hangulata és Barcelona főbb látnivalóit is ügyesen beleszőtte a történetbe. Itt-ott klisésnek, vagy éppen laposnak éreztem a sztorit, az írásmódot középszerűnek.
A hősnő, csetlik-botlik, valóssággal vonzza a bajt, de 35 évesen úgy viselkedni, mint egy 20-as wannabe. Nem is tudom….
off

6 hozzászólás
Niki_néni_olvas P>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Utazás, romantika, gasztronómia. ♥

Röviden össze is foglaltam a regényt.
Könnyen haladtam vele, izgalmas, fordulatos volt. Kicsit mi is részesei lehettünk Caroline utazásának.
Nagyon jó alapkoncepciót talalt ki az írónő, örülök, hogy megvettem ezt a regényt. (Miután elolvastam szaladtam is a második részért.)

Ez tipikusan az a regény, amikor a borító rabul ejt, a történetbe pedig beleszeretsz. ♥

Smurfettereads>!
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Már nem ez volt az első könyvem az írónőtől, és talán nem is az utolsó, de ez sajnos nem igazán lett a kedvencem. Jónak jó volt, és tetszett is, de nem avanzsálódott a kedvenceim egyikévé. Pedig reménykedtem benne, mert az eleje egészen jól kezdődött, és a folyatás sem volt rossz, de Caroline nem teljesen győzött meg engem. Kezdetben szimpatikus volt, és erős csajszinak gondoltam, aki még bevállalós is, hisz bevállalta, hogy egy vadidegen országba, vadidegenekkel random a társkeresőn kiszemelt spanyol, vagyis katalán pasikkal találkozzon, és belőle írja meg élete egyik legmenőbb cikkét, de egyik pasitól a másikig a legpocsékabb randik voltak. spoiler

link


Népszerű idézetek

vikcs>!

Mert a szerelem megváltoztatja az embereket, jobbá teszi őket, a szerelmes ember nem lehet önző, törődik azzal is, akit szeret, nem csak magával.

48. oldal

Niitaa P>!

Minden nő főszerepre vágyik, minden nőnek kell az egyeduralom, hiába próbálja bebeszélni magának, hogy a kevés is több a semminél. Egy idő után a kevés kevés lesz, és még a semmi is jobb, mint a mellőzöttség vagy másodhegedűs szerep, a folytonos forrongás, várakozás, reménykedés, aztán a pofára esés.

86. oldal

vikcs>!

– A szerelemben nincs olyan akadály, amit nem lehetne leküzdeni […]

102. oldal

Niitaa P>!

Vannak orbitálisan rossz dolgok az életben, amelyeknek a hosszú távú hatásuk kifejezetten pozitív. Ilyen a hidegzuhany is.

310. oldal

Niitaa P>!

Korosodom, ez kétségtelen. Ebből lehet a legjobban megállapítani, hogy az ember öregszik. Nem bírja a másnapokat.

310. oldal

Anarchia_Könyvblog>!

– […] Rosszul viselem a „ mi lett volna, ha..” kérdést. Jobban szeretem megvalósítani azokat a dolgokat, melyek piszkálnak, és megélni a pillanatokat, ahelyett hogy később azon rágjam magam, mit szalasztottam el.

Niitaa P>!

Az ember rengeteg dolgot meg tud tanulni, ha rákényszerül.

244. oldal

Málnika P>!

Arra gondoltam, a tündérmesék ideje lejárt, ez kell az olvasóknak, ez a kendőzetlen igazság, még ha nyomorult is, mert magukénak érezhetik a történetet.

Anarchia_Könyvblog>!

Azt akartam, hogy aki olvassa, érezze az örömöt, érezze a boldogságot, a pezsgést, az ízeket, illatokat, érezze a szerelmet. Érezze Barcelonát és a szerelem ízét…


A sorozat következő kötete

Caroline Wood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christina Lauren: Nem mézes hetek
Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés
Farkas Andrea: A Főnök ajánlata
Kollár Betti: Álmomban megleltelek
Borsa Brown: A szárd szikla
Dolly Alderton: Szellemek
Christina Lauren: Kalandtúra Wilder-módra
Rachel Winters: Szerelem sokadik látásra
Karina Halle: A lázadó herceg
Helen Fielding: Bridget Jones naplója