Az ​agyam eldobom 212 csillagozás

Nő pánikban
R. Kelényi Angelika: Az agyam eldobom R. Kelényi Angelika: Az agyam eldobom R. Kelényi Angelika: Az agyam eldobom

A könyv íróját – aki pánikbetegségének felbukkanása előtt nemcsak bírta a tömeget, de kereste is; kifejezetten „boltkóros” volt, a legsűrűbb szórakozóhelyeket kedvelte, és sosem mondott nemet a mozira, színházra – egyik percről a másikra mindettől félelem kerítette hatalmába. Ezt a naplót saját tapasztalatai alapján jegyezte le, önsajnálat nélkül, fanyar öniróniával. A pánik nemcsak a depresszióval, hanem a hipochondriával is kézen fogva jár. Kemény munka megküzdeni vele, s van, akinek sikerül, van, akinek nem. R. Kelényi Angelika úgy gondolja, meggyógyult. Ehhez azonban idő kellett, és sok-sok minden más is…

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635701308
>!
Álomgyár, Budapest, 2021
262 oldal · ISBN: 9789635701315
>!
Figyelem, 2017
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692789

3 további kiadás


Enciklopédia 5


Kedvencelte 12

Most olvassa 10

Várólistára tette 95

Kívánságlistára tette 56

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
R. Kelényi Angelika: Az agyam eldobom

"(…) „örülök, hogy ez a könyv meg lett írva, mert igenis, erre szüksége van a társadalomnak. Ahogy Angelika is mondja, nem lehet egyenlőségjelet tenni pánikbeteg és pánikbeteg között, de ettől független a saját példáján keresztül bemutatja, hogy igenis le lehet győzni
(…)
Szóval jönnek itt belőlem a gondolatok, elég nagy kuszaságban, de amire ki szeretnék lyukadni az az, hogy Angelika, annyira büszke vagyok rád! Az, hogy szembenéztél a problémával már dicséretre méltó. De az, hogy ezt képes voltál leírni és a nagyközönség elé tárni… minden elismerésem! Ehhez kell igazán nagy erő! S köszönöm mindenki nevében, hogy a saját példádon keresztülvezetve másoknak is segítesz megküzdeni ezzel az alattomos betegséggel!”

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/08/r-kelenyi-angelik…

Lillsz P>!
R. Kelényi Angelika: Az agyam eldobom

„Nagyon örülök, hogy elolvastam a könyvet, egy remek olvasmánnyal lettem gazdagabb! Nem voltam még pánikbeteg, de merem állítani, hogy nem is leszek, hisz tudom, hogy a félelem szüli az egészet, ha meg nem félek nem lesz baj. Angelikának köszönhetően biztos nem! Nem tudok mást írni, mint azt, hogy olvassátok el, mert nagyon tanulságos és vicces. Elgondolkodtató és egyben szórakoztató! :)” 5/5
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2018/01/r-kelenyi…

2 hozzászólás
vikcs>!
R. Kelényi Angelika: Az agyam eldobom

Először is, minden tiszteletem Angelikáé, amiért le merte írni ezt a történetet és a világ elé tárni. Ez egy elég nehéz feladat lehetett, ugyanis a belső érzelmeid, gondolataid, a betegséged folyamatát feded fel idegenek előtt. Azért is tisztelem, amiért ilyen erős és kitartó volt, hogy magától le tudta győzni ezt a komoly és ijesztő betegséget.

Másodszor pedig köszönöm, hogy megírta ezt a történetet, mert úgy gondolom, hatalmas erőt ad a léleknek! Remélem, messziről elkerül a pánikbetegség, viszont a pánikolás, tömegiszony és hipochondria olyan dolgok, amelyeket biztos mindenki megtapasztalt már, köztük én is. A humoros felfogás pedig segít enyhíteni a stresszt, a feszültséget, a figyelem elterelő módszerek is praktikusak tudnak lenni.
Szóval egyes részeknél bele tudtam képzelni magam a helyzetébe, és nagy eséllyel sokáig velem marad ez a példa, hogy a kisebb pánik helyzeteknél felhasználjam és tovaűzzem a rossz gondolatokat.

A nehéz témát szórakoztatóan, mégis szívhez szólóan írja le. Lehetetlenség letenni, hiszen sodor magával a könyv, a rövidke fejezetek és a kíváncsiság.

Nagyon tetszettek a dátumok alatti kis idézetek, bölcsességek. Némelyik olyan igaz volt, hogy már fájt, némelyik vicces és szarkasztikus, de mindegyikben látni véltem önmagam, vagy ismerőseim egy-egy pillanatát. Szerintem ezek a sorok nagyon feldobták a könyv hangulatát, a sajátos fogalmazásmódon és stíluson kívül.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2018/03/r-kelenyi-ang…

Elena96 I>!
R. Kelényi Angelika: Az agyam eldobom

Bátorság kell ahhoz, hogyha valaki, felismeri a betegségét szembenézzen vele. Az írónő mégis megtette. Szenbenézett a betegségével. Lejegyezte a napi történéseket. Ahhoz pedig hogy valaki kiadja a saját naplóját, -vagy annak részleteit-szintén óriási bátorság szükséges. Minden tiszteletem az ilyen bátor embereké. Eszméletlen őszinte írás. Én csupán informatív jelleggel olvastam el /megfogadtam, hogy az írónő összes művét el fogom olvasni/, de hiszem, hogy aki ilyen betegséggel küzd, annak óriási segítéget nyújhat ez a könyv. Én a fülszöveggel ellentétben egyáltalán nem éreztem ebben a könyvben a humort. Sőt az előzőhöz képest-Egy hajszálon múlt- ezt komolynak találtam. Számomra nem volt ez meglepő. hiszen mégiscsak egy betegéget dolgoz fel. / Ugyan nem direkt módon de az én műveimben is szerepel a mozgáskorlátozottság, nekem így könnyebb/ Arra még sosem gondoltam. hogy napló formájában megírjam, ezekután viszont elgondolkodtam rajta, hogy legalább a magam részére írok egy naplót erről. Bár álnéven írok, kiadni nem merném/. A könyvet figyelmesen olvasva talátam benne pár művet, amit szívesen elolvasnék az írónőtől. Csupán azt nem tudom hol olvashatóak. A vége felé már zokogtam, mikor a dagagatokat említette. Még mindig hihetetlen számomra, hogy ilyen fiatalon ment el.

Bree_olvas>!
R. Kelényi Angelika: Az agyam eldobom

Eddig minden értékelésemet szívből írtam, őszintén. Most is ezt fog történni, de valahogy nehezebb. Mert megláttam önmagamat Angelikában. Ennyire azonosulni könyvszereplővel még sosem sikerült. Jó és egyben félelmetes érzés volt.
Nem vagyok egyedül – gondoltam, és örültem, hogy valaki így lemeri írni a gondolatait. Például a gyerekekről. Attól, hogy nem akarok tanárnő vagy óvónő lenni, még nem jelenti azt, hogy nem szeretem a gyerekeket.
Az új munkahelyről. A sok szám, adminisztráció. Annyira átérzem.
Az érzéseiről. Ez nem én vagyok. De akkor ki vagyok?

Angelika egy igazán hatalmas fejlődésen ment keresztül. Mellette volt F., barátai, családja. Nem adta fel, harcolt és kitartott. Ezzel példát mutatva arra, hogy igenis Megéri! Ki kell tartanunk céljaink mellett és küzdeni, mert egyszer mindennek eljön az ideje. Mindenre van megoldás! :)

Minden labirintusnak van egy kijárata, az már csak tőlünk függ, meddig ragadunk bent. :)

Fangirl033>!
R. Kelényi Angelika: Az agyam eldobom

„Amint megláttam, hogy lehet ezt a könyvet kérni, kapva kaptam az alkalmon, nagyon kíváncsivá tett a fülszöveg, + még nem is olvastam ehhez hasonlót, szóval egy kicsit kilépve a komfortzónámból, elolvastam R. Kelényi Angelika könyvét, amit egy kicsit sem bántam meg.”
Bővebben: http://bookwormsbookshelfs.blogspot.hu/2017/08/r-keleny…

Deziréé>!
R. Kelényi Angelika: Az agyam eldobom

Nagyon szeretem az írónő stílusát, így gondoltam, ez a könyv is kedvencem lesz és jól gondoltam, mert nagyon jól sikerült ez a könyve is. Igaz másabb, mint Az ártatlan sorozat, de ez is fantasztikus könyv.
Hihetetlen mi minden megtörtént az írónővel. Sokszor nem is gondol bele az ember mások sorsába- Vajon milyen ember volt régen az írónő, hogy is lett híres és elismert. A könyv által jobban megismerhettem Angelikát és nem bántam meg, hogy hazahoztam a könyvet.

>!
Figyelem, 2017
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692789
Kovaxka P>!
R. Kelényi Angelika: Az agyam eldobom

Jó, hogy íródott egy naplóregény is a pánikbetegségről, értékeltem a vicces és (ön)ironikus hozzáállást. Biztosan segített a szerzőnek az állapot megélésében, a betegségtudat legyőzésében, közben meg nem volt tökéletes sem önsegítő könyvnek, sem szórakoztató írásnak. Azért sok mindent megtudtam a pánikbetegségről, és arról is, hogy nincs két egyforma eset. Sok erőt kívánok R. Kelényi Angelikának, és még sok vidám könyvet az olvasóknak.

KönyvMoly_1989>!
R. Kelényi Angelika: Az agyam eldobom

R. Kelényi Angelika belopta magát a szívembe. <3

Ez volt az első könyvem tőle, ami inkább napló, mintsem regény, de már most megszerettem a stílusát.
Tetszett, ahogy a témához hozzáállt : humorosan, keserédesen, tárgyilagos, ugyanakkor érzelmes hangvételben, okos megjegyzésekkel.
A pánikbetegség sokszor sajnos még mindig tabu, az érintettek megbélyegezve érzik magukat. Kirekesztve. Nem mernek beszélni az állapotukról, mert félnek, hogy lenézik őket, hogy megszégyenülnek. Félnek attól, hogy emiatt kevesebbek.
Lehet, hogy Neked is volt már pánikrohamod, kedves olvasó, mivel sajnos egyre több ember érintett ebben a rohanó világban.
Én 8 éve küzdök vele, hol Ő nyer, hol Én győzedelmeskedem, de nem adom fel. Sosem szabad feladni. Optimistán, humorral kell kezelni a helyzetet, ahogy az írónő is tette. Még akkor is, ha vért izzadsz és úgy érzed, hogy nem bírod tovább és feladod.
Erősebbek vagyunk, mint hinnénk és bízom benne, hogy egyszer igen is jobb lesz, mégha igazán sosem tűnik el teljesen ez a lesből támadó betegség.

Köszönöm szépen a könyvet Angelikának és a kiadónak!

2 hozzászólás
Sippancs P>!
R. Kelényi Angelika: Az agyam eldobom

Egy kicsit bajban voltam a könyvvel, mert az első néhány oldal után nem igazán tudtam hova tenni. Szórakoztató irodalom? Pszichológia? Esetleg humoros történet? Vagy inkább társadalomtudomány? Nos, én úgy döntöttem, hogy mindenből egy pici. Ha kellett, a könyv humoros oldalát fogtam fel, és nevettem a vicces, olykor ironikus bejegyzéseken, ha viszont úgy dobta a gép, és a hangulat is komorabb lett, sajnálkoztam a főszereplőn és magán a betegségen. Volt olyan, hogy megláttam a nőcisebb, romantikusabb oldalát is a cselekménynek, máskor meg előjött belőlem az empatikus, lelkizős ember, egy nagy adag szeretettel. Úgyhogy igen, nagyon érdekes dolgokat hoz ki ez az alig 200 oldalas kötet az olvasójából…
Mindenestre az biztos, hogy a történet szórakoztató, jó stílusú és gyorsan olvasható, és a maga módján – általánosságban, néhol ironikus és megnevettető, néhol szomorkás formában – tökéletesen mutatja be a pánikbetegség tüneteit.
Nekem tetszett!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Harmathy >!

Taszít a pénz. Vagy én taszítom, azért nincs.

Kapcsolódó szócikkek: pénz
Harmathy >!

Abban a pillanatban, amikor úgy érzed, hogy semmire sem vagy jó, főzz valami finomat! Megváltozik a véleményed.

Harmathy >!

Mindig van értelme felkelni, ha másért nem, legalább pisilni.

BarbyMalik0112 P>!

Mostanában új módszert alkalmazok: nekifekszem a pániknak. Úgy keményen. Beveszem a „Leszarom” tablettát – nem a Xanaxot –, és amikor jön a rohadék, lélekben intek neki, hívom, mint a bokszolók, hogy: "Gyere, görény, gyere csak! Visszaütök!

218. oldal

3 hozzászólás
>!

A hülyék sokan vannak, a normálisak nagyon kevesen. Azért olyan a világ, amilyen, mert sok lúd disznót győz.

18

Harmathy >!

A szédülést ki kell használni. Mások isznak, hogy elérjék ezt az állapotot. A pánikosoknak ingyen van.

Ács_Milán>!

Nyugodtan bevallhatod, ha pánikbeteg vagy.
Csak a primitív, tudatlan emberek fognak
dilisnek nézni…
Ők azonban sajnos sokan vannak…

114. oldal

Ács_Milán>!

[…] a pánikbeteg legnagyobb ellensége önmaga, mert a rohamokat a legtöbb esetben a félelemtől való félelem generálja.

156. oldal

BarbyMalik0112 P>!

Ugyanakkor papírom lesz róla, hogy művelt vagyok, noha fogalmalmam sincs, ezzel mire megyek a munkaerőpiacon.

22. oldal

1 hozzászólás
Ács_Milán>!

Várni senki sem szeret.
A pánikos azonban nem tud.

113. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Baráth Viktória: Egy év Rómában
Muriel Barbery: A sündisznó eleganciája
Gail Honeyman: Eleanor Oliphant köszöni, jól van
Ruby Saw: Liv Jackson életei
Szemán Zoltán: Egy őrangyal naplója
Robin O'Wrightly: Andrea tutto bene
Fredrik Backman: Itt járt Britt-Marie
Márton László: A kárpótlás
Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!
Cornelie C. G.: Teremtő erő