A ​párizsi nő (Az ártatlan 3.) 83 csillagozás

R. Kelényi Angelika: A párizsi nő

Nincs veszélyesebb egy féltékeny asszonyál…

1610 áprilisában Fabricius Flóra és szerelme, a jóképű, de cseppet sem makulátlan múltú Lorenzo Mariani Párizsba érkezik.
Nem jószántukból utaznak, a biztos halál elől menekülnek a francia fővárosba.
Egy gyönyörű, nagyvilági hölgy segíti őket, akinek gyökerei a velencei Mariani házhoz kötődnek.
Flóra hamarosan megismeri a féltékenység, és az asszonyi cselszövés legmélyebb bugyrait.
Gyilkosság, vágy és gyűlölet kíséri minden léptét, és rájön, hogy még a Tuileriák palotájában sincs biztonságban.

R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas írónő 17. század elején játszódó regénye kalandos, izgalmas, és vérfagyasztó történetet mesél el, mely szokás szerint nem nélkülözi a romantikát, a cselszövést és a korhű történelmi hátteret sem.

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692895
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
412 oldal · ISBN: 9786155692963

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Lorenzo Mariani · Fabricius Flóra · Henri de Rouvroy · Adele Serra


Kedvencelte 22

Most olvassa 7

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 52

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
vikcs P
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő

Egyszerre vártam is, meg nem is a sorozat befejező részét, hiszen nagyon kíváncsi voltam már Mariani és Flóra kapcsolatának végkimenetelére, ugyanakkor annyira megszerettem őket, hogy minimum még ugyanennyi köteten át élvezném a civakodásukat és egymás ugratását. Ritkán találok ennyire különböző, mégis ennyire összeillő párost.

Titkok, cselszövés, féltékenység és vágy jellemzi ezt a kötetet. Ez a rész is zseniális volt, akárcsak a többi! Lehetetlenség letenni, hiszen folyamatosan pörögnek az események, nem csak Flóra és Mariani kapcsolata tartja fenn az érdeklődést, hanem a nyomozás, a bűncselekmények egyre növekvő száma és rejtélyei. Viszont nagyon boldog vagyok, amiért végre több szerelmi jelenetet kaptam!

Lehet még az eddigieknél is jobban szeretni és imádni Lorenzo Marianit? ABSZOLÚT IGEN! Gyerekek, ha eddig nem voltatok belebolondulva ebbe a nagyképű, pimasz fickóba, hát akkor kössétek fel azt a valamit, mert ebben a részben mindenkit lekap a lábáról, az hét szentség. :)

A mellékszereplők is nagyon hitelesek, némelyiket tudtam utálni, míg másokat kedveltem. Ez a rész egy picit másabb mint a többi, a végén képesek vagyunk elpityeredni, mert szegény Flóra annyi nehézségen és borzalmas dolgon ment keresztül, hogy teljesen átérezzük a fájdalmát. Összeszorult szívvel olvastam, ám a könyv végére egyetlen kérdés sem marad megválaszolatlanul, és a könnyeimet törölgetve, boldogsággal a szívemben zártam be a könyvet.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2018/04/r-kelenyi-ang…

>!
Madama_Butterfly P
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő

Ez a sorozat nekem kedvenc lett, ez van!
A három kötettel gyönyörűen és olvasmányosan megírt ívet ír le Flóra és Mariani kapcsolata, a magyarországi Csejtéről eljutunk Velencébe majd Párizsba is, közben megismerkedünk a kor társadalmi, történelmi hátterével és persze kapunk gyilkosságot, rejtélyt, szerelmet, féltékenységet és bosszút is, de a végén a kör bezárul és az olvasó egy elégedett mosollyal az arcán tudja lerakni a könyvet.
A párizsi nő egy méltó és tökéletes lezárása a sorozatnak, a három kötet olyan, mint egy életút: az elsőben még csak a szárnyaikat bontogatják a szereplők, a másodikban próbálgatják a határaikat és elindulnak a felnőtté válás útján, de a harmadik kötetben már szembe néznek a valódi élettel, annak minden nehézségével együtt, de a végén azért révbe érnek…. Fájó szívvel engedem el Flóra és Mariani kezét, de ez a sorozat így, ahogy van tökéletes és kerek – köszönöm az élményt!

2 hozzászólás
>!
BreeS
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő

A regény cselekménye izgalmas, lendületes, kalandos, mindemellett érzéki és szenvedélyes. Angelika nagyon ért ahhoz, hogy olvasóit pillanatok alatt kiragadja a megszokott hétköznapok monotolitásából és elrepítse egy rejtélyekkel teli világba.
A párizsi nő méltó lezárása a sorozatnak. Egy igazán zseniális kötet, egy fergeteges olvasmány melyet vétek lenne kihagyni! Nem tudtam letenni! A történet rabjává váltam. ♡

3 könyv, 3 helyszín, két elbűvölő főszereplő, határtalan izgalmak és egy roppant tehetséges írónő!
Angelika trilógiája káprázatos lett! Igazi remekmű!
Bízom benne, hogy még sok-sok olvasót el fog varázsolni utánozhatatlan stílusával!

Bővebben: http://breestoriesandbook.blogspot.hu/2018/04/r-kelenyi…

1 hozzászólás
>!
Deziréé
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő

Nagy nehezen álltam neki a befejező kötetnek, hiszen ha ezt a könyvet elolvasom, akkor lezárul ez a fantasztikus sorozat és én nem akartam még elengedni a szereplőket, de nem bírtam magammal és elolvastam végre.
Hiába olvastam el az utolsó szót is, egyszerűen úgy érzem nem fogom tudni ezeket a szereplőket elengedni és egész biztosan újraolvasom a sorozatot a jövőben nem is egyszer.
Flóra ismét megmutatta, számomra még mindig ő az egyik legerősebb női karakter akiről eddig olvastam. Nem is gondoltam volna, hogy újra és még jobban el fog varázsolni ez a kötet is, ahogy az előző kettő is. Nem is tudnék dönteni, melyik kötet lett a kedvencem.
Mikor már kezdtem megnyugodni, hogy végre minden jó és szép lesz, mindig jön egy fordulat amire eddig nem számítottam.
Ebben a könyvben is lettek olyan mellékszereplők, akikről szívesen olvasnék még, mint főszereplő, egyszer hátha megírja az ő történetüket is az írónő.
Mariani ismét elcsábított. Flóra és Lorenzo szerelme ismét magával ragadott. Nagyon beleéltem magam minden egyes jelenetbe és egyszer csak azt vettem észre, hogy vége. Vége egy ilyen fantasztikus történetnek és simán újra akarom olvasni akár most azonnal. Úgy gondolom ilyen egy fantasztikus könyv, hogy sokadik újraolvasás után sem lehet megunni.

>!
Niitaa P
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/04/r-kelenyi-angelik…

"Úgy érzem, A párizsi nő jóval túl mutat a sorozat előző kötetein, méltó lezárása egy gyönyörű történetnek. Angelika képes volt hasonlóan magasztos regényt alkotni, mint a Bűnös örömök városa, noha a kettő egyáltalán nem összehasonlítható. Míg a középső kötetben a bimbózó romantika és a szívdobogtató váratlan fordulatok az uralkodóak, addig A párizsi nő központi témája sokkal mélyebb. Angelika megmutatja, mi a szeretet és a szerelem közötti különbség, s megmutatja, hogy még a legerősebbek is válhatnak védtelenné egy-egy nem várt esemény miatt. Az olvasó ezernyi érzést él meg A párizsi nő lapjain. Beszippantja, s akaratlanul is azonosul Flórával: vele együtt boldog, aggódó, elkeseredett és megtört. A lelkünk legmélyebb érzelmeit hozza a felszínre, s bizony, egy két könnycseppet is kicsalogat.
Szeretettel a szívemben engedem el Flóra kezét, s adom át Marianinak, hogy a továbbiakban is vigyázzon rá. Megérdemlik a boldogságot.
Az Ártatlan sorozat egy csodákkal teli, ám gyakran könyörtelen világot tár az olvasók elé. Gyakran feszülnek egymásnak az ellentétek, de ahol szeretet honol, ott a gondok is megoldásra lelnek. A történelmi háttér pedig egy plusz élvezeti réteget biztosít. Angelika az igényes írásstílusával bemutatja a számunkra a 17. századi világ több nemzetét. Izgalmas utazásra invitál minket a régmúlt időkbe, ahol minden megtalálható, amire az olvasónak szüksége lehet: kalandok, rejtélyek, régi és új szerelmek, tragédiák és humor fűszerezi. Roppant élvezetes olvasmány, melyet jó szívvel ajánlok."

>!
V_Ili P
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő

Ez egy fergetegesen jó sorozat volt.
Nagyon megszerettem Flóra és Lorenzo kettősét.
Bár csak két év telt el a három rész alatt, Flóra nagyon sokat változott. A pozsonyi kislányból igazi nővé cseperedett.
Lorenzo szerelmi vallomásától meg egész elolvadtam :)

6 hozzászólás
>!
J_K_Smith I
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő

Imádtam a végén a szemszögváltást. Többé tette az amúgy is nagyon jó könyvet.

>!
BeliczaiMKata
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő

Azt hittem, hogy a korábbi gonosz dolgokat nehéz lesz felülmúlni, de tévedtem. Talán ez a legkegyetlenebb, ugyanakkor a leggazdagabb mély érzelmekben a három kötet közül. Flóra érett felnőtt lett a szemünk előtt, Mariani pedig érzelmes férfi (aki kicsivel könnyebben fejezi ki az érzéseit, mint korábban).
Úgy gondolom, hogy méltó lezárása a trilógiának a kötet. S bár gonoszság, gonosz emberek mindig lesznek, reméljük nekik most már nyugodt, boldog életük lesz. Hiszen eddig annyi minden történt velük, mint mással egész életében sem.

>!
Ács_Milán
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő

„Azért vettelek el, mert így akartam. Mert azt akartam, hogy hozzám tartozz, mert azt akartam, hogy az enyém légy. Csak az enyém.”

Nem véletlenül ennyire magas a százalékos értékelése ennek a sorozatnak. Azt gondolom, hogy a kategóriájában egyedülálló, páratlan, lenyűgöző… és még sorolhatnám, de szükségtelen, mert aki olvasta a sorozatot, tudja miről beszélek.
Mint ahogy azt már megszokhattuk az első két részben, ebben a kötetben sem volt hiány kalandból, intrikából, cselszövésből és romantikából. Egy olyan befejező részt kaptunk, melynek olvasása során ismét nem lehetett unatkozni és csak úgy peregtek a lapok.
Nem szaporítom tovább a szót, ugyan annyi mindent lehetne még írni, de úgy érzem felesleges fényeznem a sorozatot, mert arra igazán nincs szükség.
A leendő olvasóknak: Ha egy igazán finom, romantikus könyvre vágysz, akkor ez a Te könyved! Garantáltan nem fogsz benne csalódni!


Népszerű idézetek

>!
vikcs

A női bosszúnál nincs pusztítóbb a világon (…)

371. oldal

>!
vikcs

Mond-e egy leány nemet annak a férfinak, aki a világot jelenti számára?

15. oldal

2 hozzászólás
>!
vikcs

Gyűlöltem, hogy nem én irányítom a sorsomat, gyűlöltem, hogy mások és Isten kegyelmétől függök, gyűlöltem, hogy nincs beleszólásom abba, mit, mikor és hogyan teszek.

24. oldal

>!
BarbyMalik0112 P

Azt hisszük, a férfiak kemények. Nos, a nők ezerszer kegyetlenebbek, ha érzelmeikben sértik őket.

371. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lorenzo Mariani
>!
vikcs P

A szerelem bolonddá teszi a férfiembert.

402. oldal

>!
vikcs P

Végül mindenki elnyeri méltó jutalmát vagy büntetését.

411. oldal

>!
Ács_Milán

(…) ha egy titkot már két ember tud, az nem titok többé.

82. oldal

>!
Perly 

– Min nevetsz?
– Látnod kellene az arcodat! – kacagott tovább. – A féltékenységtől egészen elsárgultál.
– Nem vagyok féltékeny! – kiáltottam fel.
– Dehogynem! – vigyorgott.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fabricius Flóra · Lorenzo Mariani
>!
vikcs P

(…) a szerelmet nem lehet eldönteni. Az vagy van, vagy nincs.

252. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Brigitte Riebe: A három grácia
Carol McCleary: A gyilkosság alkímiája
Steve Berry: Az elveszett parancs
Laura Lebow: A Figaro-gyilkosságok
Dževad Karahasan: Keleti díván
Steven Saylor: A hét csoda
Robert van Gulik: A kínai haranggyilkosság esete
Robert Harris: Führer-nap
Eduardo Mendoza: Pomponius Flatus különös utazása