50. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

A ​lánynevelde 2. (Riva nővérek) 239 csillagozás

R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Christina ​húgai, Nella és Leona is megváltoztak az évek során. Nella huszonkét éves felnőtt nő lett, és komoly munkát kap a Sorores Lányneveldében, de öt év elteltével is magát hibáztatja a nővére pokoljárásáért. Ezért magára vállal egy veszélyes feladatot, amikor kiderül, hogy az eltűnt férj, signore Costello és a véresre vert lány, Carmela ügye összefügghet. Szívén viseli a bántalmazott nő sorsát, saját múltbéli fájdalmait látja rajta, ezért jelentkezik a mulatóba szórakoztató hölgynek, ahol Carmela is szolgált…
Christina félti ugyan, de beleegyezik húga vállalkozásába, hisz Nella tökéletesen alkalmas erre a szerepre, ráadásul az eltelt öt évben megtanulta, hogyan használja a szépségét és az eszét.
A titokzatos mulatóban eleinte könnyedén veszi az akadályokat, és hamar a tulajdonos és úri körének kedvencévé válik. Csakhogy a szerelem és a múltja utoléri, ezzel nem csak az éltét, hanem a feladatát, mi több, Christinát is veszélybe sodorja…
Christina és Marco… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013026
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
388 oldal · ISBN: 9786156013033

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Christina Rivera · Marco Fiore · Nella Riva · Laurentino Marcetti · Bianca · Leonardo Rizzo


Kedvencelte 23

Most olvassa 7

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

A Riva nővérek története folytatódik egy újabb lehengerlően izgalmas nyomozással.
Nagyon eseménydús volt, végig pörgött a cselekmény. Fordulatokban újfent gazdag volt, csak úgy kapkodtam a fejem.
Mégis, kicsit hiányérzetem maradt. Remélem, hogy folytatódni fog a sorozat, mert Nella és Leona sorsa nem igazán zárult le. A fél csillagot azért vontam le, mert ugyan jó volt ez, csak nem éreztem azt, hogy a lányok történetét igazán előre vitte volna ez a 400 oldal. Nyilván történtek változások, de valami drasztikusabb végkifejletre számítottam.

Nokedli28>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

„És ha egy férfi szerelmes, mindegy, hogy gyilkos, vagy sem, a szeretett nőért bármire képes. Még arra is, hogy kedves legyen….”

Le vagyok nyűgözve! Tele volt fordulatokkal, eseménnyel, izgalommal, kétségekkel és titkokkal. Az írónő hozza az előző részek színvonalát és hihetetlenül jóra sikerült ez a könyv. Amikor először olvastam a fülszöveget, kicsit aggódtam, mert azt hittem ez a könyv csak Nelláról fog szólni, de kellemes csalódás ért. A cselekmény több szálon fut, a szereplők a saját útjukon nyomoznak. Mindig is szerettem, ha egy könyv több szemszögből íródott és ez is rengeteget dobott a történeten. Christinának és Marconak nem csak az egymásba vetett bizalmukat kellett helyrehozniuk, de az intézményen beüli problémákkal is meg kellett küzdeniük. Nellával együtt nekem is sikerült kissé belehabarodni Marcetti báróba ;) spoiler Szerintem a vége túl hamar és gyorsan zárult le.
Mindenesetre nekem nagyon tetszett a könyv és érdemes volt elolvasni. Abszolút ez a legjobb rész a sorozatból és bár valószínű, hogy már nem lesz folytatás, én azért még reménykedem ;)

2 hozzászólás
Réka0128 P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Nem akartam, hogy vége legyen…

Az első rész olyan erős függővéggel zárult, hogy tűkön ülve vártam már a folytatást. A történet közvetlenül ott folytatódik, ahol az előző véget ért. A cselekmény fő vonalát továbbra is a nyomozás adja, amin Marco és Christina most már közösen dolgoznak. Ez a kötet végig nagyon izgalmas és pörgős volt, szinte folyamatosan történt valami, úgyhogy le se tudtam tenni. :) A bűntény utáni nyomozás közben jó pár titkokra fény derül és elég meglepő csavarokat is kapunk. A krimi szál mellett, azért kellő mennyiségű romantika és szenvedély is teret kapott a történetben.
Az előző részekhez képest itt most nem Christina volt az igazi nő főszereplő, hanem inkább Nella. Őszintén szólva én nagyon örültem neki, mert már egész megkedveltem. Nella végre kap egy olyan testhezálló feladatot, amiben igazán kibontakozhat és kiderül, hogy maga módján azért ő is elég agyafúrt tud lenni. Christinát viszont nagyon sajnáltam, mert elég sok teher nyomja a vállát és még Marcoval sem alakul túl jól a kapcsolatuk. Marco karaktere még mindig nagy kedvencem és Rizzoval jó kis párost alkotnak. Sokat nevettem a kettőjük civakodásain. :D Leonával kapcsolatban már az előző részben volt egy elég rossz sejtésem, ami be is igazolódott.
Összességében nézve egyetlen nagy hibája volt a könyvnek, mégpedig az, hogy túl rövid. Nagyon szívesen olvasnék még továbbra is a Riva nővérekről, főleg Nelláról. :)

2 hozzászólás
Deziréé>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Alig vártam, hogy ezt a részt is tudjam olvasni és nem kellett csalódnom, mert ismét egy fantasztikus könyvet kaptam, amely tele van izgalommal és jó nagy fordulatokkal, fantasztikus ez a könyv is.
Az előző rész olyan izgalmasan ért véget, hogy alig vártam, hogy végre ezt a részt is olvashassam.
Nagyon szeretem az írónő stílusát és ez a sorozat is nagy kedvencem.
Nagyon tetszett a váltott szemszög is, így jobban megismerhettem Nellát is, akiről szívesen olvasnék még. Nella egyer szimpatikusabb lett a könyvben, tetszett, hogy végre ő is kibontakozhatott és, hogy olyan feladatot kap a könyvben, amely számára testhezálló és élvezi is.
Rizzo és Marco apró viccelődésein jókat nevettem, nagyon jó páros.
Christina nagyon erős karaktert, de ezt eddig is tudtam. Hihetetlen micsoda megpróbáltatásokon kell keresztül mennie és ő mégis rengeteg lánynak segít. Marco-val nagyon jó párost alakítanak, örülök neki, hogy együtt vannak.
Remélem lesz még folytatása a könyvnek, mert nem tudom a szereplőket elengedni. Szeretnék még róluk és a nyomozásaikról olvasni.

kratas P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Hát ezzel most annyira nem vagyok kibékülve, kicsit összecsapottnak érzem a végét.
Az jó ötletnek tűnt, hogy Nella most nagyobb szerephez jusson és érdekes volt az is, hogy mit várnak el tőle, bár azért ugye nem ő a legélesebb kés a fiókban, spoiler
Hát. Leona szála is izgalmas volt, de eléggé elnagyoltnak tűnt. Oké, lehet, hogy ha hosszabban írt volna róla a szerző, akkor meg azon fanyalognék, hogy mit kell ezen ennyit pörögni, de nagyon hamar kiderült minden és az eredménye is.
De ettől még tetszett a sorozat, mondom, a végéért kár egy kicsit, de kikapcsolódásnak tökéletes volt :)

Mariann_ P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

A MENNYEI BŰNÖK- ből megismert lánytestvérek élete folytatódik .
Marco Fiore nyomoz, a lányok is különös éjszakai akciókat folytatnak a cseppet sem szokványos igazságszolgáltatás jegyében.
Ebben a negyedik részben semmi olyan nem történt, amit előre ki nem találtam volna, talán ezért a fél csillag levonás, amúgy szerettem ezt a sorozatot.

perpetua P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Az előző kötetben sérelmeztem, hogy hiába tűnik érdekesnek a nyomozás, elég lassan haladunk. Egyáltalán nem lett volna rossz, ha ez a két rész összeolvad, lehúzunk pár felesleges részt és egy darab terjedelmesebb könyvet kapunk, de hát ez csak részlet kérdés.
Itt már sokkal jobban élveztem a történetet, hiszen egyre közelebb kerültünk a megoldáshoz. A történet, ahogy már az elején is írtam, most jobban tetszett, érdekes fordulatokat tartogatott még ide az írónő. Tagadhatatlanul ért ahhoz, hogy izgalmas krimi szálat alkosson.
Külön tetszett, hogy Nella is mesélővé lépett elő, még ha a lányt nem is sikerült jobban megkedvelnem. Az én szememben örökre elásta magát korábbi döntésével, és nem fogja nálam soha tisztára mosni magát. Azóta persze változott sokat, megbánta tettét, de azért nem tudta teljesen levetkőzni régi szokásait. Az önzőség néha-néha ugyanúgy felüti benne a fejét. Miután megkapta feladatát Christina-tól, csak arra tud gondolni, hogy végre nem fog unatkozni, csak forgattam a szemem olvasás közben. Úgy hiszi teljesen felkészülten vág a küldetésbe, nem lehet kifogni rajta, de elég hamar be kell látnia, hogy kis hal ő ebben az ügyben. És igen érdekes, hogy végül is Christina és Marco szerintem az ő segítsége nélkül is megoldotta volna szerintem az ügyet. :D
Panaszkodásom ellenére viszont még egyszer hangsúlyozom, hogy annak nagyon örülök, hogy új mesélőként belépett, feldobta kicsit az eseményeket.
Leona volt számomra az érdekesebb fél, nála eléggé félrecsúsztak a dolgok és annyira szeretnék az ő fejébe belelátni. Bízom benne, nem reménytelen gondolat, hogy miatta még érkezik új Riva nővérek kötet. :)

BarbyMalik0112 P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

A gyönyörű külső egy alapos gondossággal megalkotott történetet rejt. Egy igazi vérpezsdítő krimit, kalandos nyomozást és mély érzelmeket. A karakterek rendkívül összetettek, voltak, akik jellemét eddig csak a felszínesen ismertük, de mostanra már árnyalt képet kaptunk róluk. Egyesekről változott a véleményünk, másokat a szívünkbe zártunk. De az biztos, hogy nem tudom könnyedén elengedni Róma alvilági forgatagát minden ármányával és sötét titkával együtt.
Imádtam a regény minden sorát! Imádtam Marcóval és Rizzóval nyomozni! Imádtam a Sorores falai között időt tölteni! Imádtam a kelepcéket, a folytonos és nem várt fordulatokat!
Egyszerűen imádok mindent, amit R. Kelényi Angelika ír! Ha valaki igazán tud egy történelmi közegbe ágyazott romantikus krimit alkotni, ami garantáltan elbűvöl, az ő.

Ajánlom mindenkinek, akik készen állnak egy hatalmas kalandra a 19. századi Rómában, egy titkokkal övezett, sötét világban, ahol az egyetlen kiút a leleményesség. Romantika, mély lélektaniság és izgalmak tökéletes harmóniája – ez A lánynevelde.

Bővebb értékelés a blogon » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2020/10/r-kelenyi-…

Dixy05>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Izgalommal telve vártam, hogy az előző kötet függővége után, végre kézbe vehessem a Riva nővérek történetének folytatását. Most sem csalódtam Angelikában. A cselekményt továbbfűzve, változatlanul izgalmas és szórakoztató maradt a történet, telve meglepetésekkel és váratlan fordulatokkal. Imádtam olvasni. Bár a főhősök párkapcsolati válságát kicsit túlzásnak éreztem, de az események fényében megállta a helyét. Leona miatt vérzett a szívem, de sajnos már az előző kötetben is és itt is voltak ráutaló jelek, hogy miket is művel a háttérben. Nellát is sajnáltam, hiszen abban bíztam, hogy majd a báró úr lesz számára az igazi, a körülmények ellenére is. A történet végét nagyon lezáratlannak éreztem, hiányzott a happy end, hogy mindenki sorsa boldog véget érjen. Ugyan oda volt írva, hogy vége, én nem éreztem azt, hogy ez egy lezárás lenne. Mindenesetre nagyon szívesen olvasnám tovább a nővérek történetét, hogyan alakul a sorsuk a továbbiakban. Remélem lesz még lehetőségem további köteteket olvasni a sorozatból.

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013026
szelesteirita P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Ez lett a kedvenc részem a sorozatból! Izgalmasak voltak a kiderült titkok is off. A legjobban Nella szálát szerettem, olyan jó volt, hogy kicsit el tudtunk szakadni Christinától, és megismertük rendesen az egyik testvért is.

Összességében egyáltalán nem bántam meg hogy elkezdtem ezt a sorozatot, szépen fejlődött, és nekem így a végére tetszett meg igazán.


Népszerű idézetek

Nokedli28>!

– Tisztelet nélkül a szeretet csupán üres frázis. Nincs mélysége.

159. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marco Fiore
Dorina_S>!

Minden és mindenki megvehető…Ha nem pénzzel, akkor mással.

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Laurentino Marcetti
Harriet P>!

Csakhogy a szépséget táplálni kell, mert a szépség, ha nem kap bókok formájában táplálékot, úgy elhervad, akár a virág, amit nem locsolnak.

28. oldal

Dorina_S>!

Ő az a nő akart lenni, akiért harcolni kell, akit meg kell hódítani, akit el kell halmozni, akinek egy érintéséért akár a halált is vállalni kell.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nella Riva
Dorina_S>!

– Egyszer akkora pofont kapsz egy nőtől, meglátod, hogy elmegy a kedved ettől a szemtelen udvarlástól.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marco Fiore
lizzyke21 P>!

A rosszfiú, minden szajha álma, végül szerelmes lett

64. oldal

Dorina_S>!

– Nem hiszem, hogy van miért bocsánatot kérnem. Az őszinteségért nem kell elnézést kérni.

87. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marco Fiore
Dorina_S>!

Olyan volt, akár egy színes szegfűcsokorban egyetlen fehér rózsa: nemes és visszafogott, mégis ellenállhatatlanul gyönyörű.

140. oldal

Dorina_S>!

Inkább legyek veszélyben, de éljek, érezzem, hogy élek.

369. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Diana Hunt: Jack árnyékában
Csernovszki-Nagy Alexandra: Az írisz titka
Jud Meyrin: Gyilkosság a krimifesztiválon
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Anita Boza: Az éjszaka színei
Farkas Anett: A 33-as beteg
Amy Harmon: Az ismeretlen kedves
Ella Steel: Érzéki rabság
Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok
Anne L. Green: Heather vonzásában