31. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
79. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

A ​lánynevelde 2. (Riva nővérek) 152 csillagozás

R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Christina ​húgai, Nella és Leona is megváltoztak az évek során. Nella huszonkét éves felnőtt nő lett, és komoly munkát kap a Sorores Lányneveldében, de öt év elteltével is magát hibáztatja a nővére pokoljárásáért. Ezért magára vállal egy veszélyes feladatot, amikor kiderül, hogy az eltűnt férj, signore Costello és a véresre vert lány, Carmela ügye összefügghet. Szívén viseli a bántalmazott nő sorsát, saját múltbéli fájdalmait látja rajta, ezért jelentkezik a mulatóba szórakoztató hölgynek, ahol Carmela is szolgált…
Christina félti ugyan, de beleegyezik húga vállalkozásába, hisz Nella tökéletesen alkalmas erre a szerepre, ráadásul az eltelt öt évben megtanulta, hogyan használja a szépségét és az eszét.
A titokzatos mulatóban eleinte könnyedén veszi az akadályokat, és hamar a tulajdonos és úri körének kedvencévé válik. Csakhogy a szerelem és a múltja utoléri, ezzel nem csak az éltét, hanem a feladatát, mi több, Christinát is veszélybe sodorja…
Christina és Marco… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013026
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
388 oldal · ISBN: 9786156013033

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Marco Fiore · Christina Rivera · Laurentino Marcetti · Nella Riva · Bianca · Leonardo Rizzo


Kedvencelte 19

Most olvassa 4

Várólistára tette 53

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nokedli28>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

„És ha egy férfi szerelmes, mindegy, hogy gyilkos, vagy sem, a szeretett nőért bármire képes. Még arra is, hogy kedves legyen….”

Le vagyok nyűgözve! Tele volt fordulatokkal, eseménnyel, izgalommal, kétségekkel és titkokkal. Az írónő hozza az előző részek színvonalát és hihetetlenül jóra sikerült ez a könyv. Amikor először olvastam a fülszöveget, kicsit aggódtam, mert azt hittem ez a könyv csak Nelláról fog szólni, de kellemes csalódás ért. A cselekmény több szálon fut, a szereplők a saját útjukon nyomoznak. Mindig is szerettem, ha egy könyv több szemszögből íródott és ez is rengeteget dobott a történeten. Christinának és Marconak nem csak az egymásba vetett bizalmukat kellett helyrehozniuk, de az intézményen beüli problémákkal is meg kellett küzdeniük. Nellával együtt nekem is sikerült kissé belehabarodni Marcetti báróba ;) spoiler Szerintem a vége túl hamar és gyorsan zárult le.
Mindenesetre nekem nagyon tetszett a könyv és érdemes volt elolvasni. Abszolút ez a legjobb rész a sorozatból és bár valószínű, hogy már nem lesz folytatás, én azért még reménykedem ;)

2 hozzászólás
Réka0128 P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Nem akartam, hogy vége legyen…

Az első rész olyan erős függővéggel zárult, hogy tűkön ülve vártam már a folytatást. A történet közvetlenül ott folytatódik, ahol az előző véget ért. A cselekmény fő vonalát továbbra is a nyomozás adja, amin Marco és Christina most már közösen dolgoznak. Ez a kötet végig nagyon izgalmas és pörgős volt, szinte folyamatosan történt valami, úgyhogy le se tudtam tenni. :) A bűntény utáni nyomozás közben jó pár titkokra fény derül és elég meglepő csavarokat is kapunk. A krimi szál mellett, azért kellő mennyiségű romantika és szenvedély is teret kapott a történetben.
Az előző részekhez képest itt most nem Christina volt az igazi nő főszereplő, hanem inkább Nella. Őszintén szólva én nagyon örültem neki, mert már egész megkedveltem. Nella végre kap egy olyan testhezálló feladatot, amiben igazán kibontakozhat és kiderül, hogy maga módján azért ő is elég agyafúrt tud lenni. Christinát viszont nagyon sajnáltam, mert elég sok teher nyomja a vállát és még Marcoval sem alakul túl jól a kapcsolatuk. Marco karaktere még mindig nagy kedvencem és Rizzoval jó kis párost alkotnak. Sokat nevettem a kettőjük civakodásain. :D Leonával kapcsolatban már az előző részben volt egy elég rossz sejtésem, ami be is igazolódott.
Összességében nézve egyetlen nagy hibája volt a könyvnek, mégpedig az, hogy túl rövid. Nagyon szívesen olvasnék még továbbra is a Riva nővérekről, főleg Nelláról. :)

2 hozzászólás
Deziréé>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Alig vártam, hogy ezt a részt is tudjam olvasni és nem kellett csalódnom, mert ismét egy fantasztikus könyvet kaptam, amely tele van izgalommal és jó nagy fordulatokkal, fantasztikus ez a könyv is.
Az előző rész olyan izgalmasan ért véget, hogy alig vártam, hogy végre ezt a részt is olvashassam.
Nagyon szeretem az írónő stílusát és ez a sorozat is nagy kedvencem.
Nagyon tetszett a váltott szemszög is, így jobban megismerhettem Nellát is, akiről szívesen olvasnék még. Nella egyer szimpatikusabb lett a könyvben, tetszett, hogy végre ő is kibontakozhatott és, hogy olyan feladatot kap a könyvben, amely számára testhezálló és élvezi is.
Rizzo és Marco apró viccelődésein jókat nevettem, nagyon jó páros.
Christina nagyon erős karaktert, de ezt eddig is tudtam. Hihetetlen micsoda megpróbáltatásokon kell keresztül mennie és ő mégis rengeteg lánynak segít. Marco-val nagyon jó párost alakítanak, örülök neki, hogy együtt vannak.
Remélem lesz még folytatása a könyvnek, mert nem tudom a szereplőket elengedni. Szeretnék még róluk és a nyomozásaikról olvasni.

Mariann_ P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

A MENNYEI BŰNÖK- ből megismert lánytestvérek élete folytatódik .
Marco Fiore nyomoz, a lányok is különös éjszakai akciókat folytatnak a cseppet sem szokványos igazságszolgáltatás jegyében.
Ebben a negyedik részben semmi olyan nem történt, amit előre ki nem találtam volna, talán ezért a fél csillag levonás, amúgy szerettem ezt a sorozatot.

BarbyMalik0112 P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

A gyönyörű külső egy alapos gondossággal megalkotott történetet rejt. Egy igazi vérpezsdítő krimit, kalandos nyomozást és mély érzelmeket. A karakterek rendkívül összetettek, voltak, akik jellemét eddig csak a felszínesen ismertük, de mostanra már árnyalt képet kaptunk róluk. Egyesekről változott a véleményünk, másokat a szívünkbe zártunk. De az biztos, hogy nem tudom könnyedén elengedni Róma alvilági forgatagát minden ármányával és sötét titkával együtt.
Imádtam a regény minden sorát! Imádtam Marcóval és Rizzóval nyomozni! Imádtam a Sorores falai között időt tölteni! Imádtam a kelepcéket, a folytonos és nem várt fordulatokat!
Egyszerűen imádok mindent, amit R. Kelényi Angelika ír! Ha valaki igazán tud egy történelmi közegbe ágyazott romantikus krimit alkotni, ami garantáltan elbűvöl, az ő.

Ajánlom mindenkinek, akik készen állnak egy hatalmas kalandra a 19. századi Rómában, egy titkokkal övezett, sötét világban, ahol az egyetlen kiút a leleményesség. Romantika, mély lélektaniság és izgalmak tökéletes harmóniája – ez A lánynevelde.

Bővebb értékelés a blogon » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2020/10/r-kelenyi-…

perpetua P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Az előző kötetben sérelmeztem, hogy hiába tűnik érdekesnek a nyomozás, elég lassan haladunk. Egyáltalán nem lett volna rossz, ha ez a két rész összeolvad, lehúzunk pár felesleges részt és egy darab terjedelmesebb könyvet kapunk, de hát ez csak részlet kérdés.
Itt már sokkal jobban élveztem a történetet, hiszen egyre közelebb kerültünk a megoldáshoz. A történet, ahogy már az elején is írtam, most jobban tetszett, érdekes fordulatokat tartogatott még ide az írónő. Tagadhatatlanul ért ahhoz, hogy izgalmas krimi szálat alkosson.
Külön tetszett, hogy Nella is mesélővé lépett elő, még ha a lányt nem is sikerült jobban megkedvelnem. Az én szememben örökre elásta magát korábbi döntésével, és nem fogja nálam soha tisztára mosni magát. Azóta persze változott sokat, megbánta tettét, de azért nem tudta teljesen levetkőzni régi szokásait. Az önzőség néha-néha ugyanúgy felüti benne a fejét. Miután megkapta feladatát Christina-tól, csak arra tud gondolni, hogy végre nem fog unatkozni, csak forgattam a szemem olvasás közben. Úgy hiszi teljesen felkészülten vág a küldetésbe, nem lehet kifogni rajta, de elég hamar be kell látnia, hogy kis hal ő ebben az ügyben. És igen érdekes, hogy végül is Christina és Marco szerintem az ő segítsége nélkül is megoldotta volna szerintem az ügyet. :D
Panaszkodásom ellenére viszont még egyszer hangsúlyozom, hogy annak nagyon örülök, hogy új mesélőként belépett, feldobta kicsit az eseményeket.
Leona volt számomra az érdekesebb fél, nála eléggé félrecsúsztak a dolgok és annyira szeretnék az ő fejébe belelátni. Bízom benne, nem reménytelen gondolat, hogy miatta még érkezik új Riva nővérek kötet. :)

Ács_Milán>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Szeretem, ha egy sorozat következő része ott folytatódik, ahol az előző befejeződött. Ezt a vágyamat már az elején sikerült kielégítenie a regénynek.
Csakúgy, mint az első rész, ez is kellőképpen izgalmas, kalandos és szórakoztató volt, fordulatokkal és meglepetésekkel megspékelve. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy számomra egy hajszálnyival gyengébb volt, mint az első rész.
Marco és Christina közötti romantikus jeleneteket egy kicsit hiányoltam, de ettől függetlenül is egy ütős részt kaptunk az írónőtől ismét.
A befejezést abszolút mértékben nem így képzeltem el… hacsak nem lesz még további folytatása a jövőben a sorozatnak.
Szívesen olvasnék Marco és Christina szerelmének alakulásáról, Nella bécsi utazásáról és nem utolsó sorban Leona, Sororestől távoli új életéről.

Dixy05 P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Izgalommal telve vártam, hogy az előző kötet függővége után, végre kézbe vehessem a Riva nővérek történetének folytatását. Most sem csalódtam Angelikában. A cselekményt továbbfűzve, változatlanul izgalmas és szórakoztató maradt a történet, telve meglepetésekkel és váratlan fordulatokkal. Imádtam olvasni. Bár a főhősök párkapcsolati válságát kicsit túlzásnak éreztem, de az események fényében megállta a helyét. Leona miatt vérzett a szívem, de sajnos már az előző kötetben is és itt is voltak ráutaló jelek, hogy miket is művel a háttérben. Nellát is sajnáltam, hiszen abban bíztam, hogy majd a báró úr lesz számára az igazi, a körülmények ellenére is. A történet végét nagyon lezáratlannak éreztem, hiányzott a happy end, hogy mindenki sorsa boldog véget érjen. Ugyan oda volt írva, hogy vége, én nem éreztem azt, hogy ez egy lezárás lenne. Mindenesetre nagyon szívesen olvasnám tovább a nővérek történetét, hogyan alakul a sorsuk a továbbiakban. Remélem lesz még lehetőségem további köteteket olvasni a sorozatból.

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013026
Kitti_Kinczer>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Ha ez lehetséges jobb volt, mint az előző! Azért örültem, hogy végre kiderült minden, bár sok meglepetés nem ért, mivel én összerakosgattam a kirakós darabkáit, mivel én, mindegyik szereplő szemszögéből láttam az összességet, amit mondjuk a szereplők is megtehetek volna jobb kommunikációval… Na mindegy is :)

Nos Leona, hát már vártam, de tényleg vártam, hogy kiderüljön ki is lakozik benne, mert érezhető volt, hogy előbb-utóbb ez kifog derülni. spoiler

Nella, benne csak pozitívan csalódtam, de továbbra sem tudtam megkedvelni, rendben jó karakter és kell is a történetben, de egyszerűen nem tudom megszeretni, ennek ellenére a végén nagyon sajnáltam, mert szerintem megérdemelte volna spoiler.

Christina most kevesebb szerephez jutott, de az annál mélyebb volt, őt továbbra is kedvelem, ő maradt a kedvencem a Rivera nővérek közül. bár tényleg néha túl racionális, gyakrabban kellene hagynia sodródni magát az érzelmeivel spoiler

Marco… hát az ő karakterének szerintem már nem kellett hova fejlődnie, ezért ő most tényleg csak nyomozott és általa meg ismerhettük és megszerethettem Rizzot, akire ráférne egy nagy kupán vágás, hátha helyére billen az esze kereke, mert amit ő a nőkről gondol… nos mindegy, talán majd lesz egy hölgyemény, aki helyre rázza ezt az oktondi nyomozó segéd/társ emberkét.

Szóval ez is egy izgalas, esemény és érzelem gazdag Rivera nővérek kötet volt. Elképesztően lehengerlő világ ez, megbotránkoztató, de talán ettől valóságos. Aminek kifejezetten örülök, hogy nincs igazán vég,e mert novellák is várnak még ránk, és remélem nem zárul még le a szereplőink története, mert róluk, mindig szívesen olvasok!

anesz P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

borító: 5
tartalom: 5
stílus: 5
szereplők: 5
élmény: 5
mondanivaló: 5

Nagyon érdekes lett a vége, nem ezt vártam, nem lett teljesen pozitív. A három nővér sorsa teljesen különböző, merész volt az írónő, hogy kilépett a megszokott sémákból. A krimiszál is csavarosra sikeredett, nehezítette a kitalálást, hogy nem egy bűntény, és nem egy tettes volt. A végén a csattanót azért valamennyire ki lehetett találni.
A mondanivaló számomra: lehet, hogy jót akarunk szeretteinknek, de a mi elképzeléseinket ne erőltessük rájuk, mert akkor ők csak szenvedni fognak.


Népszerű idézetek

Nokedli28>!

– Tisztelet nélkül a szeretet csupán üres frázis. Nincs mélysége.

159. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marco Fiore
Dorina_S>!

Minden és mindenki megvehető…Ha nem pénzzel, akkor mással.

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Laurentino Marcetti
Dorina_S>!

– Egyszer akkora pofont kapsz egy nőtől, meglátod, hogy elmegy a kedved ettől a szemtelen udvarlástól.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marco Fiore
lizzyke21>!

A rosszfiú, minden szajha álma, végül szerelmes lett

64. oldal

Dorina_S>!

– Nem hiszem, hogy van miért bocsánatot kérnem. Az őszinteségért nem kell elnézést kérni.

87. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marco Fiore
Dorina_S>!

Olyan volt, akár egy színes szegfűcsokorban egyetlen fehér rózsa: nemes és visszafogott, mégis ellenállhatatlanul gyönyörű.

140. oldal

Dorina_S>!

Ő az a nő akart lenni, akiért harcolni kell, akit meg kell hódítani, akit el kell halmozni, akinek egy érintéséért akár a halált is vállalni kell.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nella Riva
Harriet P>!

Csakhogy a szépséget táplálni kell, mert a szépség, ha nem kap bókok formájában táplálékot, úgy elhervad, akár a virág, amit nem locsolnak.

28. oldal

Dorina_S>!

És ha egy férfi szerelmes, mindegy, hogy gyilkos, vagy sem, a szeretett nőért bármire képes. Még arra is, hogy kedves legyen….

240. oldal

Dorina_S>!

-Ha én akarok egy nőt, azt testestől, lelkestől akarom. Nem elégszem meg az egyikkel vagy a másikkal.

247. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Laurentino Marcetti

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Csernovszki-Nagy Alexandra: Lina múltja
Gail Carriger: Szívtelen
Cornelie C. G.: Érzelmi vírusveszély
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Karen Rose: Halj meg értem
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Anita Boza: Édes borzongás
Borsa Brown: A maffia szívében