A ​lánynevelde 2. (Riva nővérek) 26 csillagozás

R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Christina ​húgai, Nella és Leona is megváltoztak az évek során. Nella huszonkét éves felnőtt nő lett, és komoly munkát kap a Sorores Lányneveldében, de öt év elteltével is magát hibáztatja a nővére pokoljárásáért. Ezért magára vállal egy veszélyes feladatot, amikor kiderül, hogy az eltűnt férj, signore Costello és a véresre vert lány, Carmela ügye összefügghet. Szívén viseli a bántalmazott nő sorsát, saját múltbéli fájdalmait látja rajta, ezért jelentkezik a mulatóba szórakoztató hölgynek, ahol Carmela is szolgált…
Christina félti ugyan, de beleegyezik húga vállalkozásába, hisz Nella tökéletesen alkalmas erre a szerepre, ráadásul az eltelt öt évben megtanulta, hogyan használja a szépségét és az eszét.
A titokzatos mulatóban eleinte könnyedén veszi az akadályokat, és hamar a tulajdonos és úri körének kedvencévé válik. Csakhogy a szerelem és a múltja utoléri, ezzel nem csak az éltét, hanem a feladatát, mi több, Christinát is veszélybe sodorja…
Christina és Marco… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013026
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
390 oldal · ISBN: 9786156013033

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Christina Rivera · Nella Riva · Bianca · Laurentino Marcetti · Leonardo Rizzo · Marco Fiore


Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 75

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Réka0128 P
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Nem akartam, hogy vége legyen…

Az első rész olyan erős függővéggel zárult, hogy tűkön ülve vártam már a folytatást. A történet közvetlenül ott folytatódik, ahol az előző véget ért. A cselekmény fő vonalát továbbra is a nyomozás adja, amin Marco és Christina most már közösen dolgoznak. Ez a kötet végig nagyon izgalmas és pörgős volt, szinte folyamatosan történt valami, úgyhogy le se tudtam tenni. :) A bűntény utáni nyomozás közben jó pár titkokra fény derül és elég meglepő csavarokat is kapunk. A krimi szál mellett, azért kellő mennyiségű romantika és szenvedély is teret kapott a történetben.
Az előző részekhez képest itt most nem Christina volt az igazi nő főszereplő, hanem inkább Nella. Őszintén szólva én nagyon örültem neki, mert már egész megkedveltem. Nella végre kap egy olyan testhezálló feladatot, amiben igazán kibontakozhat és kiderül, hogy maga módján azért ő is elég agyafúrt tud lenni. Christinát viszont nagyon sajnáltam, mert elég sok teher nyomja a vállát és még Marcoval sem alakul túl jól a kapcsolatuk. Marco karaktere még mindig nagy kedvencem és Rizzoval jó kis párost alkotnak. Sokat nevettem a kettőjük civakodásain. :D Leonával kapcsolatban már az előző részben volt egy elég rossz sejtésem, ami be is igazolódott.
Összességében nézve egyetlen nagy hibája volt a könyvnek, mégpedig az, hogy túl rövid. Nagyon szívesen olvasnék még továbbra is a Riva nővérekről, főleg Nelláról. :)

2 hozzászólás
>!
anesz P
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

borító: 5
tartalom: 5
stílus: 5
szereplők: 5
élmény: 5
mondanivaló: 5

Nagyon érdekes lett a vége, nem ezt vártam, nem lett teljesen pozitív. A három nővér sorsa teljesen különböző, merész volt az írónő, hogy kilépett a megszokott sémákból. A krimiszál is csavarosra sikeredett, nehezítette a kitalálást, hogy nem egy bűntény, és nem egy tettes volt. A végén a csattanót azért valamennyire ki lehetett találni.
A mondanivaló számomra: lehet, hogy jót akarunk szeretteinknek, de a mi elképzeléseinket ne erőltessük rájuk, mert akkor ők csak szenvedni fognak.

>!
adrykacska
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Összességében ismét nem kellett az írónő munkájában csalódnom, csak egy óriási hibája volt a könyvnek, hogy túlságosan hamar véget ért, hogy ennyi volt, itt a vége, nem lesz folytatása. Még jobban fáj a szívem, hogy el kell engednem a hozzám nőtt karakterek kezét. Négy könyvön keresztül együtt nyomoztunk, nevettük és izgultunk a jövőér és most könnyes szemmel teszem fel a polca a Mennyei bűnök és A lánynevelde mellé ezt a könyvet is.

Bővebben: http://adrykacska.blogspot.com/2020/05/r-kelenyi-angeli…

>!
myrelationshipwith 
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Mennyire vártam én ezt a regényt. Emlékszem, hogy mennyire kétségbe voltam esve, amikor véget ért az első rész és nem tudtam egyből elkezdeni a következőt. Angelika a Riva nővérekkel egy olyan történetet alapozott meg, amit egyszerre olvasmányos, kalandos, cselszövésekkel és csavarokkal teli, ugyanakkor a kor bájaiba is betekintést nyújt. Úgy érzem, hogy nemcsak méltóképpen fejezte be a nővérek történetét, de azt is megmutatta, hogy immáron negyedik alkalommal képes elvarázsolni ugyanazokkal a főszereplőkkel.

De még mielőtt nagyon beleélném magam, muszáj néhány szót szólnom a borítóról. Egyszerűen valami meseszép, annyira Nellás és annyira illik a történethez, hogy az valami hihetetlen. Kecses, korhű és felettébb felkelti az emberek figyelmét. Ami pedig a belső tartalmat illeti, csak ámulok és boldog vagyok. Boldog vagyok, mert részese lehettem a kalandnak és hálás vagyok, mert megismerhettem a Riva lányok sorsát. Amit Angelika a Mennyei bűnök első részében lefektetett alapnak arra most választ ad, többlet jelentést és tovább szövi mindazt, amit megálmodott. Már nemcsak Christina a főszereplő, már nem csak rá irányul a figyelem, hanem a két lány sorsa is élesen kirajzolódik előttünk. Nella és Leona is egy teljesen új oldalát mutatja meg. Míg Nellát a szívembe zártam és alig vártam a gondolatait és fejezeteit, addig Leona meghökkentett és ledöbbentett. Kihúzta a lábam alól a talajt és hagyta, hogy zuhanjak. Ezzel szemben a cselekmény kapaszkodót nyújtott és nem hagyta, hogy összetörjem magam. Felemelt és utat mutatott. Maga a történet ott folytatódik, ahol az első rész véget ért. Egyből bevezet a sűrűjébe és ahogy egyre inkább haladtam előre éreztem azt, hogy még nagyon sok mindent nem tudok és megdöbbentő dolgok és események fognak történni. És ez így is lett.

Kapkodtam a fejem, vártam az újabb csavarokat és vártam, hogy végre minden egyes puzzle darab a helyére kerüljön, s megtudjam a rejtély miben létét, s hogy végre össze tudjam rakni a képet. A lánynevelde 2 egy igencsak összetett, komplex, korhű, izgalmas és veszélyes regény a valaha kori Róma utcáin és bordélyházain át. Egy történet, ami a becsületről, a tettek következményeiről és az emberi gyarlóságról szól.

Bővebben: https://www.myrelationshipwithbooks.hu/2020/05/r-keleny…

>!
lizzyke21 
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

" Róma, szenvedély, szerelem, titkok, meglepetések, a múlt árnyai és a félelem, hogy milyen jövő vár kedvenceinkre. Mindez egy fenomenális történetbe összegyúrva.
Egy újabb mestermű a történelmi regényének királynőjének tollából. "

Bővebben:
https://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.com/2020/04/rkelen…

>!
zsudike P
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Nagyon tetszett. Leszámítva a végét, ha ugyan valóban vége a történetnek. Remélem nem, mert maradt még továbbszőhető szál…
Ha mégis befejező rész, akkor maradt bennem hiányjel. A nővérek túl érdekes karakterek ahhoz, hogy ne folytatódjanak a kalandok.

>!
Winchester2012
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Szerettem az egész sorozatot…de a vége! Remélem, lesz folytatás, mert a történet még korántsem zárult le. Ha mégis, hát vártam volna egy epilógust…Szóval, nagyon bízom a folytatásban! Minél hamarabb.

>!
Brke
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.

Imádom ezt a sorozatot! Remélem folytatódik! Még nagyon szívesen olvasnék a Riva nővérekről!


Népszerű idézetek

>!
Dorina_S

– Egyszer akkora pofont kapsz egy nőtől, meglátod, hogy elmegy a kedved ettől a szemtelen udvarlástól.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marco Fiore
>!
lizzyke21

A rosszfiú, minden szajha álma, végül szerelmes lett

64. oldal

>!
Dorina_S

– Nem hiszem, hogy van miért bocsánatot kérnem. Az őszinteségért nem kell elnézést kérni.

87. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marco Fiore
>!
Dorina_S

A kellem nem tanulható, ebben biztos vagyok. A sima beszéd az igen. Az tanulható.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bianca
>!
Dorina_S

– Elmondod? Vagy ücsörgünk még egy kicsit csendben, hátha megoldódik magától?

31. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nella Riva
>!
Dorina_S

– Nocsak..összekaptak a szerelmesek?

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nella Riva
>!
Dorina_S

Hisz ő ebben jó. A csábításban, abban, hogy magába bolondítsa, akit csak akar.

36. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nella Riva
>!
Dorina_S

Úgy érezte, mintha minden a fejére dőlne. Még Róma házai is.

38. oldal

>!
Dorina_S

A mogorva nők között mosolya úgy hatott, mint amikor a felhők mögül váratlanul előbukkan a nap.

48. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
Steven Saylor: A hét csoda
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Csernovszki-Nagy Alexandra: Lina múltja
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Amanda Quick: Kristályok kertje
Elizabeth Peters: Óvakodj a múmiától!
Cornelie C. G.: Érzelmi vírusveszély
Anita Boza: Édes borzongás
Estelle Brightmore: 13. napon