81. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

A ​lánynevelde 1. (Riva nővérek) 179 csillagozás

R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

Szövevényes ​bűntény Róma fényűző poklában…

Öt évvel a Sant'Ambrogio zárdában történtek után…
Schillingfürst hercegnő támogatásával Blanca Riva, azaz új nevén Christina Rivera a húgaival együtt egy lányiskolát hoz létre. A Sorores nevet viselő iskola árvák, meggyalázottak, kitaszítottak menedéke lesz.
Marco Fiore magánnyomozó irodát nyit, és az évek során egyre több sikeres bűnügyet old meg. Egy nap bekopogtat hozzá egy kétségbeesett nő, és a segítségét kéri eltűnt férje ügyében. A szálak egy hírhedt báróhoz és egy úri szajhához vezetnek… Ugyanebben az időben az egyik, Christina által megmentett gyermek apját brutálisan meggyilkolják.
Vajon mi köze az eltűnt férj és a meggyilkolt apa esetének egymáshoz?
Marco és Christina újra együtt nyomoz. Lehetséges, hogy nem csak a két bűntény szálai fonódnak össze?
R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal is a 19. századi Rómába viszi olvasóit. A Riva… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013002
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013002
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
350 oldal · ISBN: 9786156013019

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Marco Fiore · Christina Rivera · Rizzo


Kedvencelte 22

Most olvassa 3

Várólistára tette 99

Kívánságlistára tette 91

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Anarchia_Könyvblog>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

Izgatottan vetettem bele magam a Riva nővérek folytatásába. A borítót már első pillantásra imádtam, mert a rajta lévő nő annyi érzelmet vetít ki magából mind kisugárzásilag, mind a szeméből olvasva, hogy az megdöbbentő – ezeknek pedig csak az olvasás során lesz igazán jelentősége. Kegyetlen és önfeláldozó!

A bosszú képes uralkodni az ember érzelmein, felülkerekedni az ember akaratán és pusztítani. Mi történik akkor, ha valami nem úgy alakul, ahogy azt mindenki eltervezi? Mi történik akkor, ha valaki változtat a terveken és tönkreteszi a dolgokat?

Kelényi Angelika ebben az alkotásban is mesterien keverte a szálakat, összekuszálta őket, majd a főszereplői segítségével elkezdte kibogozni. Tele fordulattal, megmérettetéssel fizikailag és szellemileg egyaránt. Magával ragadott!
(Bea)

A teljes értékelés itt olvasható: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/01/22/r_kelenyi_…

BeliczaiMKata P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

Muszáj 5 csillagot adnom rá, mert mást akartam olvasni, de ilyen befejezéssel ezt nem tehetem. Igaz, hogy nem hibátlan és nem is minden pillanatot szerettem, de nagyon izgalmas a nyomozás és az érzés, hogy folytatom kell, magáért beszél.

Deziréé>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

Annyira vártam már a történet folytatását és boldog vagyok, hogy végre én is a polcomon tudhatom a könyvet.
Az írónő már régóta tudhat a rajongójának és minden történettel még jobban kedvelem az írásait. Ez a történet is nagyon izgalmasra sikerült, de egy kicsit dühös vagyok, mert az utolsó fejezetekben is még csavart jó párat a történeten az alkotó és nem akarom elhinni, hogy így van vége. A folytatást szerintem most már még jobban várom, mert tudom, hogy az is fantasztikus könyv lesz.
Nagyon jó volt olvasni a Riva nővérekről és persze Marco-ról és elképzelni, hogy milyen lehet a lányneveldében tanulni. Sok meglepő fordulatot kaptam az írónőtől és ezért is imádom ezeket a történeteket, mert annyira beleélem magam a helyzetekbe, hogy időm sincs gondolkodni azon, hogy ezek után mi fog történni és szinte mindig okoz nekem meglepetést.
A borító most is csodaszépre sikerült, illik a történethez és az eddig megjelent részekhez is.

Nokedli28>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

„Ők, a valaha volt Riva nővérek….Most már Rivera néven, biztonságban vannak.”

A Riva nővérek sorozatból, szerintem ez a kötet lett a kedvencem. Hihetetlenül izgalmas, humoros és teljesen elfeledkezik az ember az időről, mikor olvassa a könyvet (saját tapasztalat khm…). Boldog voltam, hogy visszatérhettem ehhez a történethez és új rejtélyek elébe néznek a főszereplőink. Ha A Mennyei Bűnök lesokkolt, akkor ez a könyv teljesen felcsigázta az érdeklődésemet. Nemcsak Marco-val és Christina-val nyomozunk, de újabb bonyodalmak is kialakulnak spoiler. Christina immár a Sorores lánynevelde igazgatónője, határozott kiállással tanítja és vezeti helyes útra a szerencsétlen sorsú fiatal leányokat és igazi, életerős nőket farag belőlük. Örülök, hogy megtalálta a boldogságot és szerelmet Marco oldalán. Signore Fiore pedig igazi lendületet hoz a történetbe, izgalmas, ahogyan az összegabalyodott szálakat próbálja megérteni. Egy dologban viszont egyetértek Marco-val spoiler. Rizzót is megkedveltem, habár nem szerepelt annyit a történetben, Valentini agyát pedig hiányoltam :(. Összességében tűkön ülve várom a következő részt és a bűntények végleges megoldását.

BarbyMalik0112 P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

A lánynevelde első kötete fordulatosabb történetet rejt, mint amit valaha is olvastunk! Különböző szálak között kell Christinának és Marcónak, illetve nekünk, olvasóknak is megfejtenünk a közös pontokat. Vajon mit rejteget Róma egyik leghírhedtebb bárója? És mi történt az erőszaktevő apával, aki veszélybe sodorta saját családját? És mi köze van mindezekhez Christinának, az egykori Blanca Rivának és a kiugrott papból vált egyházi nyomozónak, Marco Fiorénak?

Letehetetlen, érzelmekkel és fordulatokkal teli páratlan történet!

A történelmi romantikusok menthetetlen rajongóinak kihagyhatatlan olvasmány, és mindazoknak, akik szeretik a kiszámíthatatlan, szívritmust növelő kalandokat.

Bővebb értékelés a blogomon » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2019/10/r-kelenyi-…

Mariann_ P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

A Mennyei bűnökben megismert szereplők élete folytatódik.
Nemes cselekedet a veszélyben levő lányok kiemelése környezetükből, és tanítása a lányneveldében.
Mellette kedvenc férfiszereplőm Marco Fiore megjavult, magánnyomozóként dolgozik teljes erőbedobással a szövevényes ügyeken.
Így tehát izgalmakkal is párosul , a romantika sem marad ki.
Tökéletes párosítás, az írónő érti nagyon a dolgát, feszülten várom a folytatást !

Ács_Milán>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

A sorozat első két része is tetszett, de ez a rész valami zseniális volt.
Szinte csak ismételni tudom önmagam, mert hasonló érzéseim voltak olvasás közben, mint a második rész olvasásánál. Úgy éreztem, hogy a szereplőkkel együtt élem meg az egyes eseményeket és szabályosan izgulok, hogy mindent úgy sikerüljön megoldani a két főszereplőnek, hogy senkinek ne essen bántódása.
A főszereplők, Marco és Blanca, illetve most már Christina, továbbra is élvezik az szimpátiámat. Titkon vártam, hogy az előző részekből megszeretett Valentini is feltűnik, de ez a vágyam most sajnos nem teljesült.
Ettől függetlenül, egy rendkívül intenzív, szórakoztató, kalandos, izgalmas részt olvashattam, amiből természetesen a romantika sem hiányozhatott. Bátran és őszintén kijelenthetem, hogy ez egy tökéletes része volt a sorozatnak, de azért kíváncsian várom, hogy milyen izgalmakat és esetleges meglepetéseket tartogat még számomra a következő rész.

Dixy05 P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

Ismét egy érdekes, izgalmas történetbe csöppenhetett az olvasó. Bár nekem személy szerint az előző kötet sokkal izgalmasabb és pörgősebb volt. Sokkal inkább magával is ragadott. Ebben a kötetben úgy éreztem, kicsit elkényelmesedtek a szereplők, felfedték a mocskos titkokat, most pedig élik boldogan az életüket. Külön öröm volt számomra, hogy az a szerelem, mely az előző kötetekben csak halvány sejtés volt csupán, most végre igazán kiteljesedhetett. Ismét Marco és Christina jeleneteit olvastam legszívesebben. Öröm volt újra viszont látni az előző kötetek fontos mellékszereplőit is, jó, hogy ők is részesei maradtak a főhősök életének és a további köteteknek. Ezeken túlmenően a könyv egy igazi cselekmény-labirintusnak bizonyult, rengeteg szál futott párhuzamosan. Mindig felbukkant egy újabb kérdőjel az egyenletben. Számos kérdés megválaszolatlan maradt, és egy érdekes függő véggel zárult a kötet. Remélem mihamarabb elolvashatom a befejező részt is.

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013002
Süntüske>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

Érdekes új távlatokat nyitott meg, hogy a fonalat nagyobb időugrás után felvevő folytatás született a szorosabb egységet alkotó első két részhez. Így a történet akár önmagában is élvezhető lenne, ám igazán azok tudják értékelni, akik végigkísérték a szereplők útját. Mérhetetlenül becsülöm Christinát a lánynevelde megalapításáért, ahol a növendékeket nem egyszerűen az alapműveltséget adó tárgyakra oktatják, hanem arra is, miként álljanak ki magukért az erőszakos férfiakkal szemben. Elégedettséggel töltött el a női öntudat effajta képviselése egy ilyen téren jócskán elmaradottabb korban.
Az iskola fegyelmezettségével és tisztaságával éles kontrasztot alkot mind a nyomornegyed taszító mocska, mind a mulatók erkölcstelen, mégis csábító miliője. Az írónő ismét érzékletesen teremti meg a 19. századi Róma fényűző tereinek és sötét sikátorainak hangulatát, és ezúttal is mesterien keveri a kártyákat: bármikor kiderülhet, hogy akit eddig bűnösnek lehetett hinni, valójában áldozat, vagy éppen fordítva. Az egyetlen vád, amit a regénnyel szemben emelhetek, hogy természetesen csúcsponton kellett véget érjen, így megint kétségek közt vergődhetek egészen márciusig.

https://suntuske.wordpress.com/2019/10/29/noi-ontudatra…

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013002
anesz P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

borító: 5
tartalom: 5
stílus: 5
szereplők: 5
élmény: 5
mondanivaló: 5

Nagyon szép most is a borító, a tartalom pedig ismét lehengerlő. Egy olyan ügy után nyomoznak főszereplőink, ami első látásra pofonegyszerűnek tűnik, de semmi nem az, aminek látszik. A függővég miatt pedig bölcs dolog volt megvárni a folytatás megjelenését, mielőtt belekezdtem az olvasásába.
A szereplők most, 5 évvel később már más élethelyzetben vannak, de tetszett, hogy az írónő kifejti, hogy a jellemük alapvetően nem változott. Így a látszólag nyugodt felszín mögött izzik a feszültség, és robbanással fenyeget. Egyszerűen letehetetlen, már bele is kezdtem a folytatásába…


Népszerű idézetek

BarbyMalik0112 P>!

A szerelem olyan luxus, amiből nem lehet építkezni.

93. oldal

K_Kata99>!

– Olyan vagyok, mint egy pók… Szövöm a hálómat, aztán szépen, lassan, észrevétlenül körbeszövöm Rómát! – suttogta maga elé.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Christina Rivera
Nokedli28>!

Az úriemberség tartás és modor, nem pedig vagyon kérdése.

39. oldal

Harriet P>!

Christina elmosolyodott, és lehunyta a szemét. Még mindig csak akkor érezte magát biztonságban, ha Marco Fiore karjai köré fonódtak. Mintha nem ez a ház lenne az otthona, hanem a férfi ölelése.

123. oldal

K_Kata99>!

… – Bárcsak Giorgióval nyomozhatnék! Őt sem a csavaros eszéért szeretem, de sokkal körültekintőbb, mint Rizzo. És ha meglát egy női szoknyát, nem borul el az agya… hisz ő is azt hord.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marco Fiore
K_Kata99>!

Megtanulta, hogy mindig van remény és kiút, és erre egy kétségbeejtő helyzetben lévő fiatal lány tanította meg. Az a bizonyos Blanca Riva, aki öt évvel ezelőtt meghalt, hogy megszülethessen a csodálatos, okos és tiszteletreméltó úrihölgy: Christina Rivera.

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marco Fiore
Dorina_S>!

-Annak idején én leginkább részeg voltam gyönyörűm, nem tudom mit értesz barátság alatt.

163. oldal

Dorina_S>!

Mindenkinek van titkolnivalója, mindenki zsarolható valamivel, csak meg kell taláni a gyenge pontját.

198. oldal

Dorina_S>!

Ők, a valaha volt Riva nővérek….Most már Rivera néven, biztonságban vannak.

11. oldal

K_Kata99>!

… – Bárcsak bordélyt vezetnék, halálra keresném magam rajta! De én csak szobákat adok ki… – A nő az ég felé emelte a tekintetét. – Kellett nekem jó útra térnem!

168. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Anne L. Green: Heather vonzásában
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Anne L. Green: Törött szárnyakkal
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Fejős Éva: Csak egy tánc
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt
Sarah J. Maas: Föld és vér háza