A ​lánynevelde 1. (Riva nővérek) 283 csillagozás

R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

Szövevényes ​bűntény Róma fényűző poklában…

Öt évvel a Sant'Ambrogio zárdában történtek után…
Schillingfürst hercegnő támogatásával Blanca Riva, azaz új nevén Christina Rivera a húgaival együtt egy lányiskolát hoz létre. A Sorores nevet viselő iskola árvák, meggyalázottak, kitaszítottak menedéke lesz.
Marco Fiore magánnyomozó irodát nyit, és az évek során egyre több sikeres bűnügyet old meg. Egy nap bekopogtat hozzá egy kétségbeesett nő, és a segítségét kéri eltűnt férje ügyében. A szálak egy hírhedt báróhoz és egy úri szajhához vezetnek… Ugyanebben az időben az egyik, Christina által megmentett gyermek apját brutálisan meggyilkolják.
Vajon mi köze az eltűnt férj és a meggyilkolt apa esetének egymáshoz?
Marco és Christina újra együtt nyomoz. Lehetséges, hogy nem csak a két bűntény szálai fonódnak össze?
R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal is a 19. századi Rómába viszi olvasóit. A Riva… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
362 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013002
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013002
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013002

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Christina Rivera · Marco Fiore · Rizzo


Kedvencelte 27

Most olvassa 12

Várólistára tette 132

Kívánságlistára tette 81

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

Sajnos ez a kötet szerintem jócskán elmarad a többihez képest.
Volt benne pár üres járat, ami eléggé untatott. Christina totál megváltozott, adja itt a szigorú, megközelíthetetlen igazgatónőt. A cél rettentően nemes, a Solores iskola egyszerűen fantasztikus.
A nyomozás nem igazán keltette fel az érdeklődésem, hiába a függővég egy darabig nem olvasom a következő részt.

Kriszta_89 P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

Már a Mennyei bűnökkel teljesen megvett R.Kelényi Angelika, nem is volt kérdés, hogy A lányneveldét is el kell olvasnom. Imádom a kort amikor játszódik, a helyszínt Rómát és ezt a zárdás, nyomozós olykor izgalmas olykor pedig vicces történetet.
A történet 5 évvel később folytatódik és fő helyszíne a Sorores Lánynevelde, ahol betekintést kaphatunk működésének elveiről és mindennapi szokásaikról, amiket teljes egészében Christina épített fel.
Marco és Christina párosa ismét egy szövevényes nyomozásnak veszi kezdetét, ahol újra feltűnik Rizzo is. Nellát és Leonát is még jobban megismerhetjük, számomra itt már Leona kezdett furcsának tűnni. Kapunk pár új szereplőt is, akikről még nem lehet sejteni, hogy a jó vagy a rossz oldalon állnak.
Lassan bontakoznak ki a szálak, ami nem feltétlen baj, mert így teljesen körvonalazódik a történet a szereplők jelleme és így lesz kerek egész. A könyv vége pedig igazi függővég, ami után rögtön el kell olvasni a következő részt is :)

5 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

Izgatottan vetettem bele magam a Riva nővérek folytatásába. A borítót már első pillantásra imádtam, mert a rajta lévő nő annyi érzelmet vetít ki magából mind kisugárzásilag, mind a szeméből olvasva, hogy az megdöbbentő – ezeknek pedig csak az olvasás során lesz igazán jelentősége. Kegyetlen és önfeláldozó!

A bosszú képes uralkodni az ember érzelmein, felülkerekedni az ember akaratán és pusztítani. Mi történik akkor, ha valami nem úgy alakul, ahogy azt mindenki eltervezi? Mi történik akkor, ha valaki változtat a terveken és tönkreteszi a dolgokat?

Kelényi Angelika ebben az alkotásban is mesterien keverte a szálakat, összekuszálta őket, majd a főszereplői segítségével elkezdte kibogozni. Tele fordulattal, megmérettetéssel fizikailag és szellemileg egyaránt. Magával ragadott!
(Bea)

A teljes értékelés itt olvasható: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/01/22/r_kelenyi_…

BeliczaiMKata>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

Muszáj 5 csillagot adnom rá, mert mást akartam olvasni, de ilyen befejezéssel ezt nem tehetem. Igaz, hogy nem hibátlan és nem is minden pillanatot szerettem, de nagyon izgalmas a nyomozás és az érzés, hogy folytatom kell, magáért beszél.

Deziréé>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

Annyira vártam már a történet folytatását és boldog vagyok, hogy végre én is a polcomon tudhatom a könyvet.
Az írónő már régóta tudhat a rajongójának és minden történettel még jobban kedvelem az írásait. Ez a történet is nagyon izgalmasra sikerült, de egy kicsit dühös vagyok, mert az utolsó fejezetekben is még csavart jó párat a történeten az alkotó és nem akarom elhinni, hogy így van vége. A folytatást szerintem most már még jobban várom, mert tudom, hogy az is fantasztikus könyv lesz.
Nagyon jó volt olvasni a Riva nővérekről és persze Marco-ról és elképzelni, hogy milyen lehet a lányneveldében tanulni. Sok meglepő fordulatot kaptam az írónőtől és ezért is imádom ezeket a történeteket, mert annyira beleélem magam a helyzetekbe, hogy időm sincs gondolkodni azon, hogy ezek után mi fog történni és szinte mindig okoz nekem meglepetést.
A borító most is csodaszépre sikerült, illik a történethez és az eddig megjelent részekhez is.

kratas P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

Úgy érzem, hogy mi akkor leszünk boldog páros a szerzővel, ha valamelyik történelmi krimijét olvasom :)
Christina továbbra is nagyon szimpatikus spoiler, a testvéreivel viszont vannak bajok, főleg Nella hmm… érdekes spoiler.
És nem szép ez a függővég, most nagyon esélyes, hogy hamarosan előkotrom a folytatást a szekrényből, mert meg kell tudnom, hogy egyrészt ki az, miért és hogy hol fognak összeérni a szálak.

Nokedli28>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

„Ők, a valaha volt Riva nővérek….Most már Rivera néven, biztonságban vannak.”

A Riva nővérek sorozatból, szerintem ez a kötet lett a kedvencem. Hihetetlenül izgalmas, humoros és teljesen elfeledkezik az ember az időről, mikor olvassa a könyvet (saját tapasztalat khm…). Boldog voltam, hogy visszatérhettem ehhez a történethez és új rejtélyek elébe néznek a főszereplőink. Ha A Mennyei Bűnök lesokkolt, akkor ez a könyv teljesen felcsigázta az érdeklődésemet. Nemcsak Marco-val és Christina-val nyomozunk, de újabb bonyodalmak is kialakulnak spoiler. Christina immár a Sorores lánynevelde igazgatónője, határozott kiállással tanítja és vezeti helyes útra a szerencsétlen sorsú fiatal leányokat és igazi, életerős nőket farag belőlük. Örülök, hogy megtalálta a boldogságot és szerelmet Marco oldalán. Signore Fiore pedig igazi lendületet hoz a történetbe, izgalmas, ahogyan az összegabalyodott szálakat próbálja megérteni. Egy dologban viszont egyetértek Marco-val spoiler. Rizzót is megkedveltem, habár nem szerepelt annyit a történetben, Valentini agyát pedig hiányoltam :(. Összességében tűkön ülve várom a következő részt és a bűntények végleges megoldását.

Cukormalac>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

Az előzmények ismeretében nagyon kíváncsi voltam már a Riva nővérekkel történő legújabb eseménysorra, ugyanis a Mennyei bűnök második része igen csak magasra tette a lécet, érdekelt hát, hogy fokozható-e még valamennyire tovább, amit ott kaptam, esetleg az indításhoz hasonló állóvízben való tocsogás lesz megint terítéken. Nos, úgy látszik, hogy ezek a páratlan kötetek már csak ilyenek, nekem most összességében nem feküdt a dolog, pedig megírva továbbra is jól van, de valamiért az egyensúlyt nem éreztem sem a történetszálak, sem pedig a szereplők között. Rizzót nagyon bírom, szerintem Ő még Barátnőmnek is szimpatikus lenne itt, ahogy eddig, de a lányok és különösen Marco kezdenek kicsúszni a pixisből. Van néminemű neminami nyomozás, igen, de azért az nem akkora truváj most, khm… igen, nekem ebből a szempontból Agatha Christie a mérvadó, köszönöm. Ez a Farkas-dolog viszont legalább magától értetődő, nem úgy mint Christina magatartás- és viselkedésbeli változása, aminek mondjuk az „előző részekben történt” idő- és terjedelemhúzó szakaszok megágyazhattak volna, de hát ezeket különösen nem élveztem most. Egy időre talán jegelem a folytatást, bár hiába érdekel, vannak sejtéseim a függővég kibontását illetően, főleg hogy a novellák is nálam vannak, tehát tényleg ráérhet egy picit, viszont mindenképpen szeretnék pontot tenni a sorozat végére, mert a kor- és hangulatfestés teljesen rendben van, szerencsére a romantika sincsen túlmisztifikálva, összességében egy vállalható cuccról beszélhetek még mindig, részemről a bizalom maximálisan megvan.

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013002
Mariann_ P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

A Mennyei bűnökben megismert szereplők élete folytatódik.
Nemes cselekedet a veszélyben levő lányok kiemelése környezetükből, és tanítása a lányneveldében.
Mellette kedvenc férfiszereplőm Marco Fiore megjavult, magánnyomozóként dolgozik teljes erőbedobással a szövevényes ügyeken.
Így tehát izgalmakkal is párosul , a romantika sem marad ki.
Tökéletes párosítás, az írónő érti nagyon a dolgát, feszülten várom a folytatást !

BarbyMalik0112 P>!
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.

A lánynevelde első kötete fordulatosabb történetet rejt, mint amit valaha is olvastunk! Különböző szálak között kell Christinának és Marcónak, illetve nekünk, olvasóknak is megfejtenünk a közös pontokat. Vajon mit rejteget Róma egyik leghírhedtebb bárója? És mi történt az erőszaktevő apával, aki veszélybe sodorta saját családját? És mi köze van mindezekhez Christinának, az egykori Blanca Rivának és a kiugrott papból vált egyházi nyomozónak, Marco Fiorénak?

Letehetetlen, érzelmekkel és fordulatokkal teli páratlan történet!

A történelmi romantikusok menthetetlen rajongóinak kihagyhatatlan olvasmány, és mindazoknak, akik szeretik a kiszámíthatatlan, szívritmust növelő kalandokat.

Bővebb értékelés a blogomon » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2019/10/r-kelenyi-…


Népszerű idézetek

BarbyMalik0112 P>!

A szerelem olyan luxus, amiből nem lehet építkezni.

93. oldal

Nokedli28>!

Az úriemberség tartás és modor, nem pedig vagyon kérdése.

39. oldal

Harriet P>!

Christina elmosolyodott, és lehunyta a szemét. Még mindig csak akkor érezte magát biztonságban, ha Marco Fiore karjai köré fonódtak. Mintha nem ez a ház lenne az otthona, hanem a férfi ölelése.

123. oldal

K_Kata99 P>!

– Olyan vagyok, mint egy pók… Szövöm a hálómat, aztán szépen, lassan, észrevétlenül körbeszövöm Rómát! – suttogta maga elé.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Christina Rivera
K_Kata99 P>!

… – Bárcsak Giorgióval nyomozhatnék! Őt sem a csavaros eszéért szeretem, de sokkal körültekintőbb, mint Rizzo. És ha meglát egy női szoknyát, nem borul el az agya… hisz ő is azt hord.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marco Fiore
K_Kata99 P>!

Megtanulta, hogy mindig van remény és kiút, és erre egy kétségbeejtő helyzetben lévő fiatal lány tanította meg. Az a bizonyos Blanca Riva, aki öt évvel ezelőtt meghalt, hogy megszülethessen a csodálatos, okos és tiszteletreméltó úrihölgy: Christina Rivera.

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marco Fiore
Dorina_S>!

-Annak idején én leginkább részeg voltam gyönyörűm, nem tudom mit értesz barátság alatt.

163. oldal

Dorina_S>!

Mindenesetre sokkal kevésbé vagy mulattató, mióta kerülöd a nőket és a szeszt.

164. oldal

Dorina_S>!

Mindenkinek van titkolnivalója, mindenki zsarolható valamivel, csak meg kell taláni a gyenge pontját.

198. oldal

Dorina_S>!

Ők, a valaha volt Riva nővérek….Most már Rivera néven, biztonságban vannak.

11. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Anita Boza: Az éjszaka színei
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Diana Hunt: Jack árnyékában
Borsa Brown: Párban Nápolyban
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt
Anne L. Green: Joyce csapdájában
Anne L. Green: Törött szárnyakkal
Ella Steel: Féktelen hajsza
K. M. Holmes: Hazel
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre