A ​grófnő árnyékában (Az ártatlan 1.) 678 csillagozás

R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

1609 októberében Fabricius Flóra, a pozsonyi orvos lánya Báthory Erzsébet udvarába érkezik, hogy megkeresse eltűnt nővérét. Ha tudta volna, mi vár rá, talán útnak sem indul.

Ám hamarosan megtanulja, semmi sem az, aminek látszik, és semmi sem biztos, csak a halál. Ki mozgatja vajon a szálakat? Ki az, aki befolyásolja az eseményeket, és a gyilkolástól sem riad vissza?

Minden erejére szüksége van, hogy legyőzze az akadályokat és kibogozza a sötét titkot, melyet a csejtei vár falai rejtenek.
Egyetlen emberre számíthat csupán, az Itáliából érkezett, kétes jellemű, mégis rendkívül vonzó férfira, akiről azt sem tudja pontosan, hogy kicsoda, és azt sem, miért segít neki.

R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas írónő 17. század elején játszódó regénye kalandos, izgalmas, és vérfagyasztó történetet mesél el. Ahogy azt már megszokhattuk, írása nem nélkülözi a romantikát, a politikai cselszövést és a korhű történelmi háttér megjelenítését sem.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Álomgyár, Budapest, 2023
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692192
>!
Álomgyár, Budapest, 2021
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692192
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692192

4 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Lorenzo Mariani · Fabricius Flóra · Báthory Erzsébet


Kedvencelte 106

Most olvassa 25

Várólistára tette 295

Kívánságlistára tette 201

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

(…)
Ha a mű egészét vesszük, akkor egy nagyon jó felépítésről beszélhetünk. Viszonylag rövid, de lényegre törő felvezetés után már meg is indul a történet, mely folyamatosan bontakozik ki úgy, hogy a nagy egészet ne láthassuk meg. Pontosan ahogy Flóra agyában körvonalazódik a gyilkos kiléte, úgy fog a mi fejünkben is megjelenni. Többször azon kaptam magam, hogy együtt gondolkodom vele, s hogy szívesen leállnék vele vitatkozni, miért nem lehetséges az aktuális elmélete, vagy éppen miért értek én is egyet vele. Gondolkozásra késztetett, szőttem magamban én is a szálakat, úgy éreztem, mintha én is ott lennék Csejtén. Vele együtt nyomoztam, vele együtt örültem és sírtam. Egy-két helyen olvastam, hogy a végére ellaposodik a történet. Nem tudom, hogy ők melyik könyvet tartották a kezükbe, de szerintem útközben véletlen elcserélhették, mert minden lehet rá mondani, de azt, hogy unalmas, biztos, hogy nem. Izgalmas, kalandos, kiszámíthatatlan. Pont olyan, amilyennek lennie kell. Tökéletes csúcspont után elkezdődik a történet levezetése, mely nyitott marad annyira, hogy az olvasó a falat kaparja a folytatásért.

Tehát nem is szaporítom tovább szót, mert félek, hogy nagy lelkesedésemben elszólnám magam valami apró, de annál fontosabb részletről. Az ártatlan egy csodálatos könyv, melyre méltán büszkék lehetünk! Remélem, hogy egyszer lefordítják majd más nyelvekre is, mert vétek lenne, ha a külföldi molyok nem ismernék meg ezt a csodát. Én új kedvenc írót és új kedvenc könyvet avattam. Türelmetlenül várom a folytatást!

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/06/r-kelenyi-angelik…

2 hozzászólás
Naiva P>!
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Nem tagadom, kerülöm ezt a műfajt, viszont annál nagyobb elégedettséggel tölt el, amikor rátalálok egy ilyen könyvre. Most már bánom, hogy nem ezzel a könyvével kezdtem az írónőnek. Persze így legalább van egy kis viszonyítási alapom, mert ez a könyvet „nagyon odatette”. Teljesen magával ragadott a történet. Nem néztem utána a történelmi háttérnek, de őszintén, nem is érdekelt! Olyan jól meg volt írva és olyan ügyesen fel volt építve az egész történelmi mítosz, hogy teljesen elhittem, hogy akár lehetett ez is a valóság. Egyszerűen faltam a sorokat, oldalakat, amelyekből lassan fejezetek lettek. A szereplőket is szerettem és voltak olyan részek, amelyek rendesen megleptek, mert nem láttam őket előre. A vége pedig…..nem is kaphatott volna jobb lezárást. Jobban mondva folytatást. Ezzel eggyel több indok, hogy folytatnom kell ezt a sorozatot, mert nagyon elkapott a hangulata.

5 hozzászólás
vikcs>!
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

„R. Kelényi Angelika lehengerlő művet alkotott! Már az elején beszippant magába a 17. századi stílus és világ, a történet során végig remekül meg is marad ez a hangulat. Az írónő fantasztikusan felépítette ezt a régi korszakot, amely tőlünk több évszázadra tehető. Imádtam az emberek, a táj, a ruhák, a társadalmi szokások és elvárások leírását, jó volt, hogy többet megtudhattunk ezekről a dolgokról is, ezáltal adva hiteles hátteret a történetünkhöz.

Szinte rögtön a dolgok közepébe vágunk, egy rövidke bevezető után beindulnak az izgalmak, egyre tisztább lesz a rejtély, amelyet Flóra szeretne megoldani. Báthory Erzsébet udvarába érkezik, hogy megkeresse eltűnt nővérét, Dorottyát, ugyanis édesapja halála után nem maradt számára senki más a családjából. A nagyasszony udvarából szörnyű hírek érkeznek, és hamarosan Flóra is a saját bőrén tapasztalhatja a hátborzongató eseményeket. Újabb és újabb cselédlány tűnik el, néhány soha, néhány pedig holtan kerül elő, a föld alól. De vajon ki tesz ilyet, és miért?

Mindent összevetve nagyon örülök, hogy elolvashattam ezt a könyvet, mert hatalmas olvasási élményt nyújtott a korhű történetábrázolás és szóhasználat, a gyönyörű írásmód, illetve ezek összessége.
Ajánlom mindenkinek, akik szeretik az izgalmas, krimis történeteket egy kis romantikával fűszerezve! :)

Még hadd említsem meg a káprázatos borítót! Mások is látták nálam olvasás közben, sokan megjegyezték, hogy milyen szép könyvem van, és érdeklődtek is róla. Szerintem is szemet gyönyörködtető, valamint ötletes ez a dupla borítós változat. Már csak ezért is megéri levenni a polcról! :)”

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/07/r-kelenyi-an…

Xoxoribizli>!
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Ez a könyv valami hihetetlen jó volt!
Gyönyörű a borító, igazából ezért vettem meg. Érdekelt, hogy a szűz lányok vérében fürdőző Báthory grófnő történetéből mit lehet kihozni.
Őszintén nem számítottam ennyire kerek egész és teljes mértékben reális sztorira.
Úgy elkapott a gépszíj, hogy felénél járva megvettem a 2. részt is és milyen jól tettem!!
Nagyon pörögtek az események. Szörnyen érdekes és izgalmas volt. Nem egyszer tettem le zakatoló szívvel a könyvet, mert nem tudtam tovább olvasni, úgy féltettem Flórát.
A vége nagyon elszomorított. Nekem is van egy kis húgom, annyira már nem is kicsi, mivel éppen babát vár, ezért a végkifejlet a könyvben engem sokkolt teljesen.
Azt is nagyon sajnáltam, hogy végül a hadnagyból mégsem kaptunk eleget.❤ Remélem majd a 2. részben beteljesül ez a vágyam. :)

Niki_néni_olvas P>!
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Zseniális. ♥

Az értékelést úgy írom, hogy a teljes sorozatot olvastam, és ennek fényében ez a sorozat számomra leggyengébb tagja, de így is magasan színvonal feletti.
Az írónő 21. századi és történemi regényei is mesteriek.

Rég a polcomon sorakozott ez a sorozat, bánom, hogy csak most vettem le onnan.

A XVI. századi Csejtén járunk, ahol az ármány, az intrika és a félelem a meghatározó.
Báthory Erzsébet udvaránam egyre inkább elterjedt a rettegés, ennek ellenőre Flóra odautazik a nővérét keresésére.
Olyan titkokat tud meg, ami veszélybe sodorja az egész életét.

Ki ne hagyjuk, hogy mindig van egy férfi. És hajaj, Lorenzo Mariani nem is akármilyem férfi. Nagyon szépen alakul a kapcsolat Lorenzo és Flóra között.

Elképesztő tragédiákkal, borzalmakkal kell Flórának szembenézni, ebben a lebilincselő olvasmányban.

Mrs_Curran_Lennart P>!
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Egy fantasztikusan megírt történelmi regényt olvashattam, abszolút beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Báthory Erzsébetet évszázadokig gonosz, démonikus nőszemélynek tartották, aféle női vámpírnak. Azóta persze kiderült, hogy csupán kapzsi földesurak áldozata lett. Eköré szőtt izgalmas és kalandos történetet a szerző, egy pozsonyi leány, Flóra szemén keresztül. Az első olvasmányom volt Angelikától, és csak dícsérni tudom. A stílus, a történetvezetés, a jellemábrázolások, mind mind nagyszerűen sikerültek. Csak azt sajnáltam, hogy spoiler

Sippancs P>!
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Ó, csak tudnám, hogy miért állt ez a könyv majdnem 3 évet a polcomon olvasatlanul!
Nagyon-nagyon tetszett. Mivel nem erősségem a krimi, kicsit megijedtem, mikor előkerült a leszakadt kar, aztán a többi spoiler, de az írónő annyira szépen kanyarította a történetet, hogy egy idő után már én is sodródtam a szereplőkkel. A két spoiler nagyon meglepődtem, spoiler kapcsolata rettenetesen beteg volt, Báthory Erzsébetről viszont szívesen olvastam, szeretem, ahogy Angelika belefonja a történelmet egy-egy regényébe.
Jöhet is a folytatás, és ajánlom, hogy elcsattanjon az a bizonyos csók, Mariani uram!

5 hozzászólás
Bree_olvas>!
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Érdekes volt ebbe a világba csöppenni, hihetetlen gyorsan magába szippantott a történet és komolyan mondom, tényleg nem hagyott nyugodni! :)
Egy irtó izgalmas kaland, rejtély, romantika és egy kis ártatlanság…Krimi, vér, szenvedés. WOW! ❤
Ugye Ti is késztetést éreztek, hogy elolvassátok?

Életem egyik legjobb és legizgalmasabb történelmi regénye lett *.* Nem szoktam ilyen műfajban olvasni, de azt hiszem itt az ideje! ❤

2 hozzászólás
Smurfettereads>!
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Ez volt az első regényem R. Kelényi Angelikától, és tetszett. Bár az első pár fejezetnél bevallom untam, de aztán felpezsdült, felpörögtek az események, és egyre izgalmasabb, jobb lett. Volt, ami teljesen meglepett, és miután letettem gondolkodtam az addig elolvasott résznél, és kerestem a csavart meg a tetteseket. Teljesen meglepett, hogy ilyen fordulhatott vett. Imádtam Mariani karakterét, egyből levett a lábamról a délceg hadnagy. Flóra is kedvelhető karakter végig nagyon erős, kitartó személyiség volt. Jó páros voltak Marianival. :-)

Gorkie P>!
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Bár voltak vele gondjaim, összességében tetszett a könyv.
Az elején egy kicsit nehezen rázódtam bele, és később is voltak olyan részek, amik nekem unalmasak voltak, szájbarágósnak éreztem.
Flórát időnként agyon csaptam volna. Okosnak érezte magát, mégis csinálja a butaságokat. Mindenkivel összebarátkozott külsőleg, de folyton szidta az embereket magában. Fura egy lány.
A cselekménnyel kapcsolatban másra számítottam, de legalább nem mondhatom, hogy kiszámítható lett volna, érdekes volt és csavaros.
A grófnővel kapcsolatban szintén másra számítottam. :) spoiler
Ami nagyon tetszett, az a stílus volt. Szerettem olvasni Angelika sorait. Szépen fogalmaz és jól felépítette a történetet, bele szőve a történelmi eseményeket, valamit a szereplőit is alaposan kidolgozta. Biztos, hogy fogok még tőle olvasni, ha nem is ennek a folytatását. :)

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692192

Népszerű idézetek

BarbyMalik0112 P>!

– Sose harcoljon az ember egy nővel, mert mindig alul marad.
– Látja, kegyelmed, ez egy nagyon bölcs gondolat – mosolyodtam el, és felnéztem rá.

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lorenzo Mariani
Dorina_S>!

Azt mondják, a dühöt, bánatot hagyni kell kiáradni, különben elégeti a szívet, a lelket, észrevétlen pusztítja el az embert.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fabricius Flóra
Niitaa P>!

– Ne aggódj, Berta, úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna.

32. oldal

3 hozzászólás
vikcs>!

– Az alvás gyógyít.
– Nem vagyok beteg.
– A lelke beteg. A szív fájdalmát is enyhíti az alvás.

363. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fabricius Flóra · Lorenzo Mariani
Dorina_S>!

A lángolás nem múlik el, ha táplálják a tüzet, ha erős a szerelem, ha erős a sorsközösség.

70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fabricius Flóra
vikcs>!

– Nem biztos, hogy amivel még nem találkoztunk, az nem is létezik.

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lorenzo Mariani
Könyvmolyocska1 >!

– Azt gondolja, szerelemből kell házasodni? – kérdezte még mindig halkan.
– Azt.
– Tapasztalatom szerint a házasságnak semmi köze a szerelemhez.

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: házasság · szerelem
1 hozzászólás
Niitaa P>!

Mennyivel több jó ember élne a világon, ha a személyes boldogságukból fakadó jóindulat vezérelné őket!

263. oldal

vikcs>!

Ó, boldogok a tudatlanok, mert nem nehezedik rájuk a valóság terhe!

146. oldal

Bree_olvas>!

– Többen látták a várudvarban sétálgatni éjszakánként.[…] Mióta meghalt.

4 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Az ártatlan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Diana Hunt: Jack árnyékában
Lakatos Levente: Tönkreteszlek
Csernovszki-Nagy Alexandra: Róza szíve
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Farkas Anett: A 33-as beteg
Anita Boza: Édes borzongás
Nora Roberts: Örökség
Csernovszki-Nagy Alexandra: Az írisz titka
Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok