A ​grófnő árnyékában (Az ártatlan 1.) 78 csillagozás

R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

1609 októberében Fabricius Flóra, a pozsonyi orvos lánya Báthory Erzsébet udvarába érkezik, hogy megkeresse eltűnt nővérét. Ha tudta volna, mi vár rá, talán útnak sem indul.

Ám hamarosan megtanulja, semmi sem az, aminek látszik, és semmi sem biztos, csak a halál. Ki mozgatja vajon a szálakat? Ki az, aki befolyásolja az eseményeket, és a gyilkolástól sem riad vissza?

Minden erejére szüksége van, hogy legyőzze az akadályokat és kibogozza a sötét titkot, melyet a csejtei vár falai rejtenek.
Egyetlen emberre számíthat csupán, az Itáliából érkezett, kétes jellemű, mégis rendkívül vonzó férfira, akiről azt sem tudja pontosan, hogy kicsoda, és azt sem, miért segít neki.

R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas írónő 17. század elején játszódó regénye kalandos, izgalmas, és vérfagyasztó történetet mesél el. Ahogy azt már megszokhattuk, írása nem nélkülözi a romantikát, a politikai cselszövést és a korhű történelmi háttér megjelenítését sem.

>!
Álomgyár, 2017
448 oldal · ISBN: 9786155692222
>!
Álomgyár, 2017
448 oldal · ISBN: 9786155692192

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Fabricius Flóra · Lorenzo Mariani · Báthory Erzsébet


Kedvencelte 14

Most olvassa 5

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 107

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

(…)
Ha a mű egészét vesszük, akkor egy nagyon jó felépítésről beszélhetünk. Viszonylag rövid, de lényegre törő felvezetés után már meg is indul a történet, mely folyamatosan bontakozik ki úgy, hogy a nagy egészet ne láthassuk meg. Pontosan ahogy Flóra agyában körvonalazódik a gyilkos kiléte, úgy fog a mi fejünkben is megjelenni. Többször azon kaptam magam, hogy együtt gondolkodom vele, s hogy szívesen leállnék vele vitatkozni, miért nem lehetséges az aktuális elmélete, vagy éppen miért értek én is egyet vele. Gondolkozásra késztetett, szőttem magamban én is a szálakat, úgy éreztem, mintha én is ott lennék Csejtén. Vele együtt nyomoztam, vele együtt örültem és sírtam. Egy-két helyen olvastam, hogy a végére ellaposodik a történet. Nem tudom, hogy ők melyik könyvet tartották a kezükbe, de szerintem útközben véletlen elcserélhették, mert minden lehet rá mondani, de azt, hogy unalmas, biztos, hogy nem. Izgalmas, kalandos, kiszámíthatatlan. Pont olyan, amilyennek lennie kell. Tökéletes csúcspont után elkezdődik a történet levezetése, mely nyitott marad annyira, hogy az olvasó a falat kaparja a folytatásért.

Tehát nem is szaporítom tovább szót, mert félek, hogy nagy lelkesedésemben elszólnám magam valami apró, de annál fontosabb részletről. Az ártatlan egy csodálatos könyv, melyre méltán büszkék lehetünk! Remélem, hogy egyszer lefordítják majd más nyelvekre is, mert vétek lenne, ha a külföldi molyok nem ismernék meg ezt a csodát. Én új kedvenc írót és új kedvenc könyvet avattam. Türelmetlenül várom a folytatást!

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/06/r-kelenyi-angelik…

2 hozzászólás
>!
vikcs P
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

"R. Kelényi Angelika lehengerlő művet alkotott! Már az elején beszippant magába a 17. századi stílus és világ, a történet során végig remekül meg is marad ez a hangulat. Az írónő fantasztikusan felépítette ezt a régi korszakot, amely tőlünk több évszázadra tehető. Imádtam az emberek, a táj, a ruhák, a társadalmi szokások és elvárások leírását, jó volt, hogy többet megtudhattunk ezekről a dolgokról is, ezáltal adva hiteles hátteret a történetünkhöz.

Szinte rögtön a dolgok közepébe vágunk, egy rövidke bevezető után beindulnak az izgalmak, egyre tisztább lesz a rejtély, amelyet Flóra szeretne megoldani. Báthory Erzsébet udvarába érkezik, hogy megkeresse eltűnt nővérét, Dorottyát, ugyanis édesapja halála után nem maradt számára senki más a családjából. A nagyasszony udvarából szörnyű hírek érkeznek, és hamarosan Flóra is a saját bőrén tapasztalhatja a hátborzongató eseményeket. Újabb és újabb cselédlány tűnik el, néhány soha, néhány pedig holtan kerül elő, a föld alól. De vajon ki tesz ilyet, és miért?

Mindent összevetve nagyon örülök, hogy elolvashattam ezt a könyvet, mert hatalmas olvasási élményt nyújtott a korhű történetábrázolás és szóhasználat, a gyönyörű írásmód, illetve ezek összessége.
Ajánlom mindenkinek, akik szeretik az izgalmas, krimis történeteket egy kis romantikával fűszerezve! :)

Még hadd említsem meg a káprázatos borítót! Mások is látták nálam olvasás közben, sokan megjegyezték, hogy milyen szép könyvem van, és érdeklődtek is róla. Szerintem is szemet gyönyörködtető, valamint ötletes ez a dupla borítós változat. Már csak ezért is megéri levenni a polcról! :)"

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/07/r-kelenyi-an…

>!
Deziréé
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Ez az első könyv, amit olvastam az írónőtől, de úgy gondolom nem az utolsó, ha ilyen remek történeteket tud írni. :)
Nagyon izgalmas és letehetetlen könyvet ismerhetem meg. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a történelmi romantikus könyveket, ami nem csöpög a sok romantikus tartalmaktól, hanem tele van rejtéllyel és izgalommal.
Nem egyszer előfordult, hogy meglepett a könyv, mer olyan jeleneteket olvastam, amelyekre nem gondoltam volna soha.

A borítóját nem győzőm csodálni, mindenkinek mutogatom, hogy milyen szép könyv.

1 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Egy fantasztikusan megírt történelmi regényt olvashattam, abszolút beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Báthory Erzsébetet évszázadokig gonosz, démonikus nőszemélynek tartották, aféle női vámpírnak. Azóta persze kiderült, hogy csupán kapzsi földesurak áldozata lett. Eköré szőtt izgalmas és kalandos történetet a szerző, egy pozsonyi leány, Flóra szemén keresztül. Az első olvasmányom volt Angelikától, és csak dícsérni tudom. A stílus, a történetvezetés, a jellemábrázolások, mind mind nagyszerűen sikerültek. Csak azt sajnáltam, hogy spoiler

>!
BreeS
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Érdekes volt ebbe a világba csöppenni, hihetetlen gyorsan magába szippantott a történet és komolyan mondom, tényleg nem hagyott nyugodni! :)
Egy irtó izgalmas kaland, rejtély, romantika és egy kis ártatlanság…Krimi, vér, szenvedés. WOW! ❤
Ugye Ti is késztetést éreztek, hogy elolvassátok?

Életem egyik legjobb és legizgalmasabb történelmi regénye lett *.* Nem szoktam ilyen műfajban olvasni, de azt hiszem itt az ideje! ❤

Bővebben: http://breestoriesandbook.blogspot.hu/2017/06/r-kelenyi…

2 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Rejtélyes, romantikus, izgalmas, igazi letehetetlen R. Kelényi Angelika regény! Ilyen könyvek olvasása után jó érzéssel tölt el, hogy magyar írók is képesek ilyen botrányosan jól írni!
Flóra számomra nagyon szimpatikus karakter volt. Bátor, félelmet nem ismerő lány, aki dacolva mindennel és mindenkivel, feladva korábbi életét, segíteni akar a testvérén, közben beköszönt életébe a szerelem is és titokzatos gyilkosságok közepébe csöppen.
Mindig is szerettem a Báthory Erzsébet korában játszódó könyveket, ez sem kivétel.
Alig bírtam abbahagyni az olvasást!
A borító is végtelenül megkapó, azonnal felkeltette a figyelmemet, ide nekem a folytatást! :)

>!
perpetua P
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Egyre jobban szeretem ezeket a történelmi regényeket, egy jó kis nyomozós szállal lehetetlenség mellélőni (na jó, kivéve, ha annyira kiszámítható), és még ha egy kis romantika is beleszövődik a történetbe, akkor az már számomra tökéletes. :)
Olvasás közben akaratlanul is az Ambrózy báró sorozat jutott eszembe, hiába van sok eltérés, de mivel azt a sorozatot imádom, így azt hiszem ez semmiképp se rossz dolog. Flóra és Mili, mint két tojás, töretlenül tartanak céljuk felé, igazán makacsak és önfejűek és bizony ezzel sokszor bajba is keverik magukat. Na de azért most nem a másik sorozatról szeretnék írni, azt már megtettem, hanem erről. Flóra a nővérét kutatva érkezik Báthory grófnő udvarába, reméli hasznára lehet és maradhat is ott, hogy megtalálja eltűnt testvérét. Közben elég gyakran van kor jó helyen és egyre több információmorzsát szed össze akaratlanul is. Tetszett a vár légköre, a korhű leírások és a kitalált bonyodalom. És amitől számomra igazán jó lett a történet, hogy a romantika is pont kellő mértékben volt jelen benne. A fiatal Flóra először csak felfigyel Mariani-ra, de később egyre többször keresztezik útjaik egymást és mindkettőjükben vonzalom kezd kialakulni. Viszont ez a szál még közel se kerül lezárásra és miattuk várom igazán a folytatást.

>!
Bettina_94 I
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Kezdetben faltam a sorokat, hogy minél hamarabb a végére érjek a könyvnek, és kiderüljön a turpisság. Az utolsó néhány oldalon azonban visszafogtam magam, mert akkor már egyszerűen nem akartam, hogy vége legyen…

Miután befejeztem, várnom kellett néhány napot, míg rendeződtek a gondolataim, bár még most sem tértem magamhoz. Ez a regény, Az ártatlan, egyszerűen tökéletes.

http://irokkozott.blogspot.hu/2017/05/r-kelenyi-angelik…

>!
felícia97
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

A mindenit! Elképesztő volt ez a könyv,de a lehető legjobb értelemben.A sok jó értékelés fényében számítottam rá,hogy ez egy remek történet de így is sikerült meglepni.Régebb óta érdekelt már a könyv de úgy voltam vele,hogy jobban jövök ki ha megvárom amíg minden rész kijön,de aztán a második kötet megjelenése után szokás szerint nem bírtam magammal. :D És úgy érzem jól döntöttem mert nagyon tetszett.Igaz végig borongós és feszült hangulatú a történet,ami ha rossz passzban van az ember nem fogja feldobni,de ennek ellenére zseniális és figyelemfelkeltő:nem is tudtam a tanulásra koncentrálni mert csak az járt a fejemben mi fog történni a következő fejezetben.Az elején lévő kis felvezetés után hamar beindulnak az események,és egészen az utolsó oldalig nincs megnyugvás.R.Kelényi Angelika remek és korhű stílusban kalauzol el minket az 1600-as évek Magyarországába,ahol egy fiatal árván maradt lány Fabricius Flóra történetét ismerhetjük meg,aki útnak indul,hogy Báthory Erzsébet grófnő udvarában szolgálhasson,mégpedig azért hogy megkeresse eltűnt nővérét.Csakhogy nem is sejti hogy ezáltal micsoda aljas és veszélyes ügybe keveri saját magát…Bizony még magam is elborzadtam sokszor ezen a kegyetlen világon és tetteken amit az írónő elénk tár,de mindezt eszméletlenül jól és érdekesen tette szóval le a kalappal.Flóra számomra nagyon szerethető szereplő volt,akit hamar a szívembe zártam és szorítottam hogy sikerrel járjon az ügyében.Ugyanakkor sokszor igencsak vakmerően viselkedett,és hát bizony itt jön képbe a segítőkész daliás és jóképű Lorenzo Mariani,aki Flórához hasonlóan engem is pillanatok alatt elvarázsolt a titokzatos sármjával.Alig vártam a közös jeleneteket ez ugyanis magát a különleges alapcselekményt is rendkívül feldobta,bár igen volt egy pillanat amikor én is megharagudtam Mariani-ra,de a magyarázata végül megadta a szükséges válaszokat és nem tudtam elítélni a döntései miatt.Nem is tudom mit írhatnék még le azon kívül hogy huszadszor is elismétlem,hogy mennyire tetszett és szerettem Flóra történetét :D,de nézzétek el nekem mert még mindig a hatása alatt vagyok.Ellenben azt hozzátenném,hogy sokkal több embernek kellene ismernie ezt a könyvet és népszerűbbnek kéne lennie,mert ez egy rendkívül jónak ígérkező sorozat,és egy remek kezdő kötet.Egy biztos:R Kelényi Angelika neve ezek után felkerül a radaromra,na meg az hogy megveszek a második részért,és most megyek és sírok egy sort amiért hétvégénél előbb nem lesz időm kézbe venni. :(


Népszerű idézetek

>!
BarbyMalik0112

– Sose harcoljon az ember egy nővel, mert mindig alul marad.
– Látja, kegyelmed, ez egy nagyon bölcs gondolat – mosolyodtam el, és felnéztem rá.

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lorenzo Mariani
>!
vikcs P

– Az alvás gyógyít.
– Nem vagyok beteg.
– A lelke beteg. A szív fájdalmát is enyhíti az alvás.

363. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fabricius Flóra · Lorenzo Mariani
>!
Niitaa P

– Ne aggódj, Berta, úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna.

32. oldal

3 hozzászólás
>!
Dorina_S

A lángolás nem múlik el, ha táplálják a tüzet, ha erős a szerelem, ha erős a sorsközösség.

70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fabricius Flóra
>!
Dorina_S

Azt mondják, a dühöt, bánatot hagyni kell kiáradni, különben elégeti a szívet, a lelket, észrevétlen pusztítja el az embert.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fabricius Flóra
>!
vikcs P

– Nem biztos, hogy amivel még nem találkoztunk, az nem is létezik.

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lorenzo Mariani
>!
vikcs P

Nehezen titkoltam az érzéseimet, hisz sosem volt rá szükségem. Világéletemben őszintén kimutattam a nemtetszésemet, vagy akár az örömömet. Ha valakit nem szívleltem, egyszerűen elkerültem.

273-274. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fabricius Flóra
>!
Niitaa P

Biztos csak a halál lehet – minden másban azonban reménykedhetünk…

299. oldal

>!
BreeS

– Többen látták a várudvarban sétálgatni éjszakánként.(…) Mióta meghalt.

4 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Az ártatlan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gárdonyi Géza: Egri csillagok
Fábián Janka: Emma szerelme
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Ethel Lilian Voynich: Vihar Itália felett
Elizabeth Gaskell: Észak és Dél
Alison Weir: Lady Jane
Kate Quinn: A császár szeretője
Pearl S. Buck: A kínai rabszolgalány
Robert Merle: A bálvány