16. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
36. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

A ​grófnő árnyékában (Az ártatlan 1.) 240 csillagozás

R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

1609 októberében Fabricius Flóra, a pozsonyi orvos lánya Báthory Erzsébet udvarába érkezik, hogy megkeresse eltűnt nővérét. Ha tudta volna, mi vár rá, talán útnak sem indul.

Ám hamarosan megtanulja, semmi sem az, aminek látszik, és semmi sem biztos, csak a halál. Ki mozgatja vajon a szálakat? Ki az, aki befolyásolja az eseményeket, és a gyilkolástól sem riad vissza?

Minden erejére szüksége van, hogy legyőzze az akadályokat és kibogozza a sötét titkot, melyet a csejtei vár falai rejtenek.
Egyetlen emberre számíthat csupán, az Itáliából érkezett, kétes jellemű, mégis rendkívül vonzó férfira, akiről azt sem tudja pontosan, hogy kicsoda, és azt sem, miért segít neki.

R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas írónő 17. század elején játszódó regénye kalandos, izgalmas, és vérfagyasztó történetet mesél el. Ahogy azt már megszokhattuk, írása nem nélkülözi a romantikát, a politikai cselszövést és a korhű történelmi háttér megjelenítését sem.

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692192
>!
Álomgyár, Budapest, 2017
410 oldal · ISBN: 9786155692222
>!
Álomgyár, Budapest, 2017
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692192

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Lorenzo Mariani · Fabricius Flóra · Báthory Erzsébet


Kedvencelte 51

Most olvassa 15

Várólistára tette 207

Kívánságlistára tette 156

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

(…)
Ha a mű egészét vesszük, akkor egy nagyon jó felépítésről beszélhetünk. Viszonylag rövid, de lényegre törő felvezetés után már meg is indul a történet, mely folyamatosan bontakozik ki úgy, hogy a nagy egészet ne láthassuk meg. Pontosan ahogy Flóra agyában körvonalazódik a gyilkos kiléte, úgy fog a mi fejünkben is megjelenni. Többször azon kaptam magam, hogy együtt gondolkodom vele, s hogy szívesen leállnék vele vitatkozni, miért nem lehetséges az aktuális elmélete, vagy éppen miért értek én is egyet vele. Gondolkozásra késztetett, szőttem magamban én is a szálakat, úgy éreztem, mintha én is ott lennék Csejtén. Vele együtt nyomoztam, vele együtt örültem és sírtam. Egy-két helyen olvastam, hogy a végére ellaposodik a történet. Nem tudom, hogy ők melyik könyvet tartották a kezükbe, de szerintem útközben véletlen elcserélhették, mert minden lehet rá mondani, de azt, hogy unalmas, biztos, hogy nem. Izgalmas, kalandos, kiszámíthatatlan. Pont olyan, amilyennek lennie kell. Tökéletes csúcspont után elkezdődik a történet levezetése, mely nyitott marad annyira, hogy az olvasó a falat kaparja a folytatásért.

Tehát nem is szaporítom tovább szót, mert félek, hogy nagy lelkesedésemben elszólnám magam valami apró, de annál fontosabb részletről. Az ártatlan egy csodálatos könyv, melyre méltán büszkék lehetünk! Remélem, hogy egyszer lefordítják majd más nyelvekre is, mert vétek lenne, ha a külföldi molyok nem ismernék meg ezt a csodát. Én új kedvenc írót és új kedvenc könyvet avattam. Türelmetlenül várom a folytatást!

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/06/r-kelenyi-angelik…

2 hozzászólás
>!
vikcs P
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

"R. Kelényi Angelika lehengerlő művet alkotott! Már az elején beszippant magába a 17. századi stílus és világ, a történet során végig remekül meg is marad ez a hangulat. Az írónő fantasztikusan felépítette ezt a régi korszakot, amely tőlünk több évszázadra tehető. Imádtam az emberek, a táj, a ruhák, a társadalmi szokások és elvárások leírását, jó volt, hogy többet megtudhattunk ezekről a dolgokról is, ezáltal adva hiteles hátteret a történetünkhöz.

Szinte rögtön a dolgok közepébe vágunk, egy rövidke bevezető után beindulnak az izgalmak, egyre tisztább lesz a rejtély, amelyet Flóra szeretne megoldani. Báthory Erzsébet udvarába érkezik, hogy megkeresse eltűnt nővérét, Dorottyát, ugyanis édesapja halála után nem maradt számára senki más a családjából. A nagyasszony udvarából szörnyű hírek érkeznek, és hamarosan Flóra is a saját bőrén tapasztalhatja a hátborzongató eseményeket. Újabb és újabb cselédlány tűnik el, néhány soha, néhány pedig holtan kerül elő, a föld alól. De vajon ki tesz ilyet, és miért?

Mindent összevetve nagyon örülök, hogy elolvashattam ezt a könyvet, mert hatalmas olvasási élményt nyújtott a korhű történetábrázolás és szóhasználat, a gyönyörű írásmód, illetve ezek összessége.
Ajánlom mindenkinek, akik szeretik az izgalmas, krimis történeteket egy kis romantikával fűszerezve! :)

Még hadd említsem meg a káprázatos borítót! Mások is látták nálam olvasás közben, sokan megjegyezték, hogy milyen szép könyvem van, és érdeklődtek is róla. Szerintem is szemet gyönyörködtető, valamint ötletes ez a dupla borítós változat. Már csak ezért is megéri levenni a polcról! :)"

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/07/r-kelenyi-an…

>!
Xoxoribizli P
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Ez a könyv valami hihetetlen jó volt!
Gyönyörű a borító, igazából ezért vettem meg. Érdekelt, hogy a szűz lányok vérében fürdőző Báthory grófnő történetéből mit lehet kihozni.
Őszintén nem számítottam ennyire kerek egész és teljes mértékben reális sztorira.
Úgy elkapott a gépszíj, hogy felénél járva megvettem a 2. részt is és milyen jól tettem!!
Nagyon pörögtek az események. Szörnyen érdekes és izgalmas volt. Nem egyszer tettem le zakatoló szívvel a könyvet, mert nem tudtam tovább olvasni, úgy féltettem Flórát.
A vége nagyon elszomorított. Nekem is van egy kis húgom, annyira már nem is kicsi, mivel éppen babát vár, ezért a végkifejlet a könyvben engem sokkolt teljesen.
Azt is nagyon sajnáltam, hogy végül a hadnagyból mégsem kaptunk eleget.❤ Remélem majd a 2. részben beteljesül ez a vágyam. :)

>!
Mrs_Curran_Lennart P
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Egy fantasztikusan megírt történelmi regényt olvashattam, abszolút beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Báthory Erzsébetet évszázadokig gonosz, démonikus nőszemélynek tartották, aféle női vámpírnak. Azóta persze kiderült, hogy csupán kapzsi földesurak áldozata lett. Eköré szőtt izgalmas és kalandos történetet a szerző, egy pozsonyi leány, Flóra szemén keresztül. Az első olvasmányom volt Angelikától, és csak dícsérni tudom. A stílus, a történetvezetés, a jellemábrázolások, mind mind nagyszerűen sikerültek. Csak azt sajnáltam, hogy spoiler

>!
Törpillaa
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Ez volt az első regényem R. Kelényi Angelikától, és tetszett. Bár az első pár fejezetnél bevallom untam, de aztán felpezsdült, felpörögtek az események, és egyre izgalmasabb, jobb lett. Volt, ami teljesen meglepett, és miután letettem gondolkodtam az addig elolvasott résznél, és kerestem a csavart meg a tetteseket. Teljesen meglepett, hogy ilyen fordulhatott vett. Imádtam Mariani karakterét, egyből levett a lábamról a délceg hadnagy. Flóra is kedvelhető karakter végig nagyon erős, kitartó személyiség volt. Jó páros voltak Marianival. :-)

>!
BreeS
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Érdekes volt ebbe a világba csöppenni, hihetetlen gyorsan magába szippantott a történet és komolyan mondom, tényleg nem hagyott nyugodni! :)
Egy irtó izgalmas kaland, rejtély, romantika és egy kis ártatlanság…Krimi, vér, szenvedés. WOW! ❤
Ugye Ti is késztetést éreztek, hogy elolvassátok?

Életem egyik legjobb és legizgalmasabb történelmi regénye lett *.* Nem szoktam ilyen műfajban olvasni, de azt hiszem itt az ideje! ❤

Bővebben: http://breestoriesandbook.blogspot.hu/2017/06/r-kelenyi…

2 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Szeretem a jó történelmi regényeket, ez a kötet pedig egyértelműen az!
Egy ilyen kategóriájú könyv akkor jó, ha az olvasása közben egyáltalán nem foglalkozik az ember a történelmi realitással és a valós történésekkel, csak hagyja magát sodortatni az eseményekkel, élvezi a történetet, de azért az utolsó mondat elolvasása után még kutat egy kicsit, utánajár a kornak, a tényeknek és a szereplők életének.
Ez nekem nagyon tetszett! Az pedig még nagyszerűbbé tette az élményt, hogy egy magyar szerző alkotásának sikerült ennyire elvarázsolnia.
Még csak annyit, hogy ez egy kívül-belül gyönyörű könyv, a ragyogó történetet egy ötletes és fantasztikusan szép borító takarja!

>!
KönyvMoly_1989 P
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Rejtélyes, romantikus, izgalmas, igazi letehetetlen R. Kelényi Angelika regény! Ilyen könyvek olvasása után jó érzéssel tölt el, hogy magyar írók is képesek ilyen botrányosan jól írni!
Flóra számomra nagyon szimpatikus karakter volt. Bátor, félelmet nem ismerő lány, aki dacolva mindennel és mindenkivel, feladva korábbi életét, segíteni akar a testvérén, közben beköszönt életébe a szerelem is és titokzatos gyilkosságok közepébe csöppen.
Mindig is szerettem a Báthory Erzsébet korában játszódó könyveket, ez sem kivétel.
Alig bírtam abbahagyni az olvasást!
A borító is végtelenül megkapó, azonnal felkeltette a figyelmemet, ide nekem a folytatást! :)

>!
Milli88 P
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Nagyon tetszett a könyv. Izgalmas volt visszacsöppenni a 17. századi világba. Tetszett a valósághű és részletes elírása a környezetnek, a ruháknak, a formális beszédnek. Flóra igazán talpraesett, tűzrőlpattant lány. Lorenzo Mariani megjelenése pedig még tovább fokozta a már egyébként is magas érdeklődésemet a történet alakulása iránt. Szikrázott a levegő a két főszereplő között, persze csak az adott korban megengedett mértékben.
Nagyon várom, hogy olvashassam a folytatást. Be kell szereznem a második kötetet. :)

>!
Deziréé
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Kezdem azzal, hogy már másodjára olvasom el a könyvet, de egyszerűen most is mint az első olvasás után csak azt tudom mondani mennyire fantasztikus könyv. Alig tudom összeszedni a szavakat, de úgy érzem hiába fogok még pár mondatban áradozni a könyvről az is kevés, szóval inkább szeretnék minden könyvmolyt arra ösztönözni, hogy olvassa el, mert mindenkinek meg kell tapasztalnia azt az érzést, amelyet a könyv elolvasása után lehet megtapasztalni.

És ím következik az áradozás:
Az első olvasás után tudtam, hogy saját példányt kell szereznem, de én szépen megvártam amíg befejeződik a sorozat és szépen megvásároltam magamnak az összest részt, mert ezeknek a szépségeknek ott a helyük a polcomon, hogy ha bármikor egy gyönyörű könyvre vágyok, azonnal újra tudjam olvasni őket.
Ismételten sikerült elvarázsolni az írónőnek. Olyan szép és választékosan fejezi ki mindig a mondandóját. Úgy gondolom mostanában kevesebb ilyen könyv íródik, mint ez is. Páratlan és egyedi a történet, melyben számomra Flóra lett az egyik legkedvesebb női karakter. Annyira erős, határozott, jó lelkű és igen olyan ártatlan (ahogy Mariani is fogalmaz).
Én álmomban sem tudnék ilyen izgalmas és egyben szomorú történetet kitalálni.
Természetesen Marianiról is szeretnék pár szót írni. Hogy lehet egy férfi egyszerre ilyen jó lelkű és olyan komisz? Imádom ezt a férfit. Olyan jókat mosolygok mindig azon, hogy Flórát zavarba hozza.
Már a második részét is elolvastam régebben, de ettől függetlenül újra fogom olvasni, de hiába tudom miről szól mégis izgatottan várom, hogy belevessem magam a második kötetbe, majd pedig a harmadikba is.
Úgy gondolom ezt a sorozatot soha nem fogom megunni, mert mindig újabb és újabb érzéseket kelt bennem, olyanokat amelyeket nem minden történet képes kiváltani belőlem.


Népszerű idézetek

>!
BarbyMalik0112 P

– Sose harcoljon az ember egy nővel, mert mindig alul marad.
– Látja, kegyelmed, ez egy nagyon bölcs gondolat – mosolyodtam el, és felnéztem rá.

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lorenzo Mariani
>!
Dorina_S

Azt mondják, a dühöt, bánatot hagyni kell kiáradni, különben elégeti a szívet, a lelket, észrevétlen pusztítja el az embert.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fabricius Flóra
>!
Niitaa P

– Ne aggódj, Berta, úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna.

32. oldal

3 hozzászólás
>!
Dorina_S

A lángolás nem múlik el, ha táplálják a tüzet, ha erős a szerelem, ha erős a sorsközösség.

70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fabricius Flóra
>!
vikcs P

– Az alvás gyógyít.
– Nem vagyok beteg.
– A lelke beteg. A szív fájdalmát is enyhíti az alvás.

363. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fabricius Flóra · Lorenzo Mariani
>!
vikcs P

– Nem biztos, hogy amivel még nem találkoztunk, az nem is létezik.

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lorenzo Mariani
>!
BreeS

– Többen látták a várudvarban sétálgatni éjszakánként.(…) Mióta meghalt.

4 hozzászólás
>!
Dorina_S

Az asszonyok mind zajosak. Mind. Nincs kivétel.

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lorenzo Mariani
>!
Niitaa P

Biztos csak a halál lehet – minden másban azonban reménykedhetünk…

299. oldal


A sorozat következő kötete

Az ártatlan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brigitte Riebe: A három grácia
Steve Berry: Az elveszett parancs
Dževad Karahasan: Keleti díván
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Steven Saylor: A végzet fegyvere
Robert van Gulik: A kínai haranggyilkosság esete
Eduardo Mendoza: Pomponius Flatus különös utazása
Edith Kneifl: Szép kastélyban szép halottak
Tomori Gábor: Szívcsakra
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el