Hawthorne ​& Heathcliff 7 csillagozás

R. K. Ryals: Hawthorne & Heathcliff

Two names that didn't belong to us. Two shoes that did.

Intense and introspective, seventeen-year-old Hawthorne Macy knows all about being abandoned. She's felt the stark pain of being left behind by the people who are supposed to love her the most; her parents. Raised by her caring uncle on an old plantation, Hawthorne lives her life on the fringes of her small Southern town.

Until she meets his shoe.

Senior year, last period English class, and a pair of silent tennis shoes resting next to hers in the back of the room throws Hawthorne into a world she'd learned to stay outside of.

His name is Max Vincent, but in her mind, he’s Heathcliff. The handsome eighteen-year-old boy behind the shoes will pull Hawthorne into a passionate and unforgettable adventure of self-discovery during a time when love seems impossible.

Shoes can tell a lot about a person. The journey they take you on can tell a lot about how they'll hold up.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
426 oldal · ASIN: B010GX3S0Y
>!
CreateSpace, Washington, 2015
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781515003830

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Uncle Gregor


Kedvencelte 4

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

pveronika>!
R. K. Ryals: Hawthorne & Heathcliff

Esett az eső, amikor elkezdtem olvasni ezt a történetet, és akkor is esett, amikor befejeztem. El is mosolyodtam azon, hogy ez milyen alkalomhoz illő, de igazán nem is gondoltam, hogy mennyire.

Outside, it rained.

Ez egy visszatérő mondat a köteteben. A könyv elején a hatéves kislánynak potyogtak a könnyei az esővel, a könyv végén az enyémek potyogtak.

Régen olvastam már olyan könyvet, ami ennyire különleges lett volna.
Olyat, amely olyannyira magához láncolt, hogy minden gondolatomat birtokolta.
Olyat, amelynek minden második oldalán bejelöltem egy idézetet.
Olyat, amely csupán egy egyszerű történet, mégis örök nyomot hagyott a szívemben.
Olyat, amelynek minden oldala hordozott valami olyan mélységet és gondolatot, amely újra és újra elgondolkoztatott az életről, gyászról, szerelemről.

Ez egy történet egy kisvárosról, két teniszcipőről, és a hozzájuk tartozó furcsa lányról akinek örök sebet ejtett a szívén a múlt, és a fiúról, akinek bár nem voltak szárnyai, mégis repülni szeretett volna.

Hawthorne egy különleges lány, aki mindig is különlegesen látta a világot. A kisvárosban ahol él, kicsit kívülálló, hiszen egyedül lakik a kissé elvarázsolt bácsikájával egy öreg házban, miután a szülei hat éves korában örökre elhagyták a várost. Hawthorne a megszelídíthetetlen kócos hajával, a csendességével és a bácsikájától lopott ruháival, soha nem is törekedett arra, hogy barátokat szerezzen magának. Egészen addig, amíg az angol órán, a legutolsó padsorban egy teniszcipő meg nem találta az övét. Majd az a teniszcipő haza is kísérte őt, hogy aztán minden nap visszatérjen a birokra segíteni a lánynak és a nagybácsijának a ház körül.

Max Vincent (avagy Heathcliff, ahogy Hawthorne elnevezte a fiút), szintén végzős gimnazista, ám az ő álma az, hogy az érettségi után elhagyja a várost, nem törődve a városlakók ítélkező pillantásaival. Heathcliff és Hawthorne olyan időben találnak egymásra, amikor mindkettőjüknek szükségük van egy másik cipőre a sajátjuk mellé. Azonban csupán kölcsönkért az idő, amit együtt tölthetnek, hiszen Heathcliff indulni készül, és azok a bizonyos teniszcipők talán örökre elhagyják a várost…

Talán lesz, aki azt mondja majd, hogy furcsa volt ez a könyv, talán lesz, aki azt mondja, hogy egyszerű volt, de az biztos, hogy az én szívemben örök helyet kap majd ez különlegesen gyönyörű történet.

If you want to know the truth, this is a love story, but it isn’t the kind of love story you think it is.
Because this story isn’t easy, it’s hard. This love story is full of fear. Life is downright scary, and if you survive it, no matter how easy you have it, then you’re brave. You don’t live life, you tackle it, jump on top of it, and pound the shit out of the earth all while it rains around you.
Life happens while it’s raining.
Life happens when you’re falling.
Life happens when you exhale.
Life just … happens.
For my sake.

http://veronikasreaderfeeder.com/r-k-ryals-hawthorne-%E…

5 hozzászólás
_Eriii P>!
R. K. Ryals: Hawthorne & Heathcliff

"Sometimes it’s just moments in your life that teach you. If it’s the forever after kind of love, it’ll find you again. If it isn’t, don’t let a broken heart break you. Let it make you love harder. Love is a mistake worth making.”
Végig bőgtem az egész könyvet, nah nem azért mert szomorú volt, hanem a csodaszép gondolatokért. Nagyon de nagyon különleges volt. Utoljára talán a Thousand Boy Kissesnél volt ennyire eltörve a mécses, hogy bőgtem minden egyes oldalon. a történet nem hasonlít, csak az érzelmek amiket kiváltott belőlem miatt hasonlítottam össze Nagyon nagy magasságokba jártam a történet és a főszereplők által. Oly sok emléket, oly sok mindent újraéltem, hogy nehéz szavakba öntenem. Egy csodaszép történet egy kislányról Hawthornerol, akit miután szülei lepasszolnak 6 évesen a nagybátyához, néma hallgatásba burkolózott. Egy történet, ahol egy fiú Heathcliff által mikor kinyílik, a legszebb virág lesz belőle. Történet cipőkről, utakról, amelyeket hosszan kell járjunk ahhoz, hogy visszataláljunk önmagunkhoz, élengedésről, szerelemről. Cipők, amelyek hosszan visznek mindezeken, cipők, amelyek végül hazavisznek. Ajánlom nagyon..

6 hozzászólás
Szami81>!
R. K. Ryals: Hawthorne & Heathcliff

Nagyon szép volt, túlcsordultak benne az érzelmek, és a fél könyvet ki lehetne idézni, annyi értékes gondolat van benne. Gregor bácsit és Max családját imádtam!
Ami miatt nem lett kedvenc mégsem, az a főhős fiú jelleme. spoiler
Minden mással, amit írnék a könyvről, azzal csak a többieket ismételném :)

crissy>!
R. K. Ryals: Hawthorne & Heathcliff

Hiába írok én bármit is erről a könyvről, az én szavaim pöppet sem lesznek méltóak azokhoz, amik elhagyták a szereplők száját e könyv alatt.
Gyönyörű könyv, gyönyörű történet. Próbáltam lassan olvasni, hogy tovább élvezhessem, de nem tudtam, egyszerűen képtelen voltam megválni tőle. Hawthorne egy fantasztikus teremtmény, bárcsak tele lenne a világ Hawthorne-okkal… Heathcliff egy fiú, aki fél. Én igazán megértem… Néha az összekötött szál szebb, mint az, amelyik sosem volt szétszakítva… Mams és Uncle George pont annyit voltak jelen, amennyit kellett legyenek.
Nagyon ajánlom mindenkinek ezt a könyvet! Bárcsak készítenének belőle egy filmet is…

Zene hozzá: https://www.youtube.com/watch…

3 hozzászólás
brigi11 P>!
R. K. Ryals: Hawthorne & Heathcliff

Kb. a közepéig imádtam. Úgy éreztem végre egy különleges történet, gyönyörűen megírva, nagyon szerethető szereplőkkel, aztán jöttek sorban a klissék. Mindig eggyel több dráma, mindig eggyel több csavar és a végére teljesen hétköznapi, átlagos YA történetté alakult. Nagy kár érte, mert sokkal több volt ebben.

CsepAdri>!
R. K. Ryals: Hawthorne & Heathcliff

Tetszett a kezdet 'Hawthorne' es 'Heathcliff' között, ahogy lassan alakult a kapcsolatuk, cipőkkel azokon üzenetekkel és óvatos érintésekkel amiknek a hatasára a lány apránként megnyílik. A cipő nagyon fontos motívum a könyvben, sok mimdent elárul. :)
Egy történet szerelemről, elengedésről, útkeresésről, pillanatokról és hagyni, h a szíved összetörjön.

❤Uncle Gregor❤

Agnes_Kovacs>!
R. K. Ryals: Hawthorne & Heathcliff

Lehet, hogy most csak éppen ilyen hangulatom volt, és éppen jókor jött velem szembe ez a könyv, de nálam telitalálat.
A történet nagyon nem volt egyszerű, az elején nagyon aranyos volt, ahogy Hawthorne és Heathcliff hogyan közelítik meg egymást, és hogy szeretnek egymásba, miközben mindkettejük világa kezd széthullani.
Egy kisvárosban élnek, és a történetük a végzős évük januárjában kezdődik. Próbálják megélni a pillanatokat, ugyanis Max (Heathcliff) már régóta tudja, hogy nem akar a városban maradni, el akar menni világot látni, Hawthrone pedig nem akarja visszatartani ebben a tervében.
Az idő rohamosan fogy, és nem csak számukra, ugyanis mindkettőjük életében van olyan személy, aki nagyon beteg, és meg kell küzdeniük az elválással.
A történet igazából arról szól, hogy hogyan segítik át egymást a nehéz pillanatokon, és a cipőkről, mert azok nagyon fontosak.
Ezt majd csak azok fogják érteni, akik olvasták, de valamit kell róla írnom, mert ő volt a kedvencem: Gregor bácsi a világ legjobb apukája.


Népszerű idézetek

CsepAdri>!

“Just remember, Hawthorne. Rough roads are often easier to travel with someone who knows the road.”
I frowned. “At some point the road is going to end.”
He didn’t disagree. “Yeah …it will.”

CsepAdri>!

We walk through moments in our lives, each one marked by something. For me, it was rain.

Agnes_Kovacs>!

If you want to know the truth, this is a love story, but it isn't the kind of love story you think it is. Because this story isn't easy, it's hard. This love story is full of fear. Life is downright scary, and if you survive it, no matter how easy you have it, then you're brave. You don't live life, you tackle it, jump on top of it, and pond the shit out of the earth all while it rains around you.
Life happens while it's raining.
Life happens when you're falling.
Life happens when you exhale.
Life just … happens.
For my sake.

Agnes_Kovacs>!

Sometimes love isn't forever. Sometimes it's just moments in your life that teach you. If it's the forever after kind of love, it'll find you again. If it isn't, don't let a broken heart break you. Let it make you love harder. Love is a mistake worth making.

Kapcsolódó szócikkek: Uncle Gregor
CsepAdri>!

Maybe love could just be a moment, the kind that teaches rather than robs.

CsepAdri>!

He was the kind of guy that girls looked twice at but didn't approach, because no matter how attractive ha was, there wasn't much you could do with a guy who didn't talk.

Agnes_Kovacs>!

„That was strange, Hawthorne,” he mumbled. „Tell me I didn't just invite a criminal to fiddle around our house.”

Kapcsolódó szócikkek: Uncle Gregor
Agnes_Kovacs>!

„Why won't you look at me?”
I swallowed. „I know what you look like.”
„And yet you won't look at me. Why?”
My lips curled, the smile as much a surprise as my words. „Because I don't commit to faces.”
Heathcliff chuckled. „You only commit to shoes?”

Agnes_Kovacs>!

Love could just be a moment, an mazing moment that could teach a person to breathe. It didn't have to hold a person back.

CsepAdri>!

Uncle Gregor’s words suddenly made sense. He’d been right. Broken hearts weren’t a bad thing. Sometimes it took a heart breaking to make it bigger. Because like anything else, a heart had to grow, and when there wasn’t any more room, then it had to break to make more.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms
Rick Riordan: The House of Hades
Marissa Meyer: Cress (angol)
Holly Black: The Wicked King
Katie McGarry: Pushing the Limits
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Kelly Oram: Cinder & Ella
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses