Wonder (Wonder 1.) 30 csillagozás

R. J. Palacio: Wonder R. J. Palacio: Wonder R. J. Palacio: Wonder R. J. Palacio: Wonder R. J. Palacio: Wonder R. J. Palacio: Wonder R. J. Palacio: Wonder

I won't describe what I look like. Whatever you're thinking, it's probably worse.

August (Auggie) Pullman was born with a facial deformity that prevented him from going to a mainstream school—until now. He's about to start 5th grade at Beecher Prep, and if you've ever been the new kid then you know how hard that can be. The thing is Auggie's just an ordinary kid, with an extraordinary face. But can he convince his new classmates that he's just like them, despite appearances?

R. J. Palacio has written a spare, warm, uplifting story that will have readers laughing one minute and wiping away tears the next. With wonderfully realistic family interactions (flawed, but loving), lively school scenes, and short chapters, Wonder is accessible to readers of all levels.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Penguin, London, 2017
340 oldal · ISBN: 9780141378244
>!
Brilliance Audio, Grand Haven, 2017
ISBN: 9781536611786 · Felolvasta: Kate Rudd, Diana Steele, Nick Podehl
>!
Random House USA, Usa, 2014
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780553509977

4 további kiadás


Kedvencelte 11

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

brigi11 P>!
R. J. Palacio: Wonder

Nagyon szép történet, igazi tanmese a szépségről és a szörnyetegről, kirekesztésről és elfogadásról.Tökéletesen mutatja be, hogy vannak akik csúnyáknak születnek és vannak akik belülről válnak csúnyává, és tökéletesen mutatja be, hogy ez nem könnyű. Nem könnyű a gyerekeknek, nem könnyű a szülőknek és nagyon nem könnyű a kamaszodó testvérnek. Kicsit sajnálom a végét, nekem túl rózsaszínre sikerült, de ettől függetlenül sokszor megkönnyeztem és nagyon szerettem.

4 hozzászólás
Szamღca>!
R. J. Palacio: Wonder

Minden évben választanak 8 könyvet az általános iskolákba a könyvklubba amire fakultative lehet jelentkezni. Az idén ez a könyv volt az egyik a beválasztott könyvek között. A lányom el is olvasta és nagyon tetszett neki. Én valami okból kifolyólag nagyon ódzkodtam tőle…. miközben érdekelt is….Végül az indított az olvasásra, hogy megfilmesítették és most jött ki a mozikba Julia Roberts főszereplésével és a lányom mindenképp meg szeretné nézni – én meg elvből nem nézek meg filmet a könyv elolvasása nélkül….
Nagyon, nagyon, nagyon örülök, hogy elolvastam. Az első oldalaktól beszippantott. A könyv kb. 20 %-nal kedvencnek akartam jelölni, végül a feléig kibirtam és csak utána jelöltem.
A könyv Augustrol; egy 10 éves kisfiúról szól aki nagyfokú arcdeformitással született. Eddig otthonról iskolázták, részben a rendszeres műtétek, lábadozások miatt, részben féltették a gyerekek reakcióitól, a csúfolodàsoktól ès a kivetettségtől…. Végül 10 évesen beíratták az iskolába és ennek az egy évnek a történetét olvashatjuk végig. A könyv váltott szemszögből íródott, nagy része August szemszögéből…. aki belsőleg egy ugyanolyan kisfiú mint bàrmely màs gyerek.
Rám nagyon nagy hatással volt a könyv. Számos részt vègigkönnyeztem, nem is annyira szomorúság mint inkább sokszor az öröm, meghatottság könnyei voltak. Nagyon meghatott a szülők hozzáállása; a nővére szeretete és később a barátai kitartása….
spoiler, de ettől függetlenül nagyon szép és megható és szivet, lelket melengető olvasmány volt.

Beatrice8>!
R. J. Palacio: Wonder

Ma R. J. Palacio ifjúsági/gyerek könyvéről hoztam értékelést, a Wonder-ről. Ezt a könyvet az Egymás Szemében Könyvklub keretein belül olvastam. Ez volt az első hónap, hogy részt vettem erre a legelső bejegyzésemmel elkések, tipikus én :D. Maga a könyv nagy megelégedésemre, igazán tetszett.

„Courage. Kindness. Friendship. Character. These are the qualities that define us as human beings, and propel us, on occasion, to greatness.”

Címke szerint ifjúsági, de nekem az ötödikesek még gyerekek, így ez egy gyerek könyv, de nem mesekönyv. Az egyik jó tulajdonsága tehát, hogy aranyos.

Ez a főszereplőink érdeme főként. Igen, főszereplők. Én is meglepődtem, hogy váltott szemszögű, de tényleg az. És nagyszerűek.

Hosszabban: https://molybirodalom.blogspot.com/2018/09/r-j-palacio-…

Renata_Pauleczki>!
R. J. Palacio: Wonder

„Shall we make a new rule of life … always try to be a little kinder than is necessary” (pg. 239)

tthbrg_>!
R. J. Palacio: Wonder

“Courage. Kindness. Friendship. Character. These are the qualities that define us as human beings, and propel us, on occasion, to greatness.”

Úgy érzem, mintha túl hamar olvastam volna el ezt a könyvet. Azt szerettem volna, ha még egy kicsit tovább tart.
Habár technikailag ez egy ifjúsági regény, úgy vélem, hogy sokkal több mondanivalója van ennél, mint amit ez a címke magában hordoz. Barátság. Szeretet. Kedvesség. Annyi mindenre megtanít ez a könyv, de legfőképpen arra, hogy, ha lehetőséged van választani, mindig válaszd a kedvességet!

It was a WONDERful book.

Lahara IP>!
R. J. Palacio: Wonder

Ha én magyartanár lennék… ez bizony ajánlott olvasmány lenne minden ötödikes fiúnak és lánynak.
Tetszett a sokszemszög, csupán Justin írása zavart, hiába na, kellenek azok a nagy kezdőbetűk!
Nem mesekönyv, még ha hirtelen nincs is, vagy nem találunk egy ilyen Auggie Pullman-t, de nagyon is sok Auggie van a világban, és ők ugyanolyanok, mint mások, még akkor is, ha külsőre nem annak tűnnek. (Ezt nekem is el kellett volna olvasnom ötödikesként.)

pufirizs>!
R. J. Palacio: Wonder

Legyen kötelező általános iskolai irodalom! Könnyen olvasható volt, leköti az ember figyelmét, de ami a legeslegfontosabb; mindennél erősebb üzenettel bír ez a könyv!
Shall we make a new rule of life … always try to be a little kinder than is necessary.
Azt hiszem, ha csak egy tanácsot adhatnék a jövőben a srácomnak, az ez lenne. Nem számít, hogy egy teljesen átlagos személyről beszélünk vagy épp egy hasonló betegséggel születettről. Csak légy kedves, mert életeket változtat meg!
spoiler

Lillanna>!
R. J. Palacio: Wonder

Nagyon elhúzódott az elolvasása, mert önmagában a történet nem igazán fogott meg. Angol nyelvgyakorlásnak tökéletes, de máskülönben abbahagytam volna, mert habár aranyos, tanulságos stb., mégis a gyerekek a célközönség, legalalább is mind a nyelvezet egyszerűségében mind a történet cselekményében ezt éreztem. Számomra nagyon rózsaszín felhőbe volt burkolva Auggie élete, de próbálom remélni hogy a valóságban is hasonlóan történnének egy hozzá hasonló problémákkal küzdő gyerekkel az események, és végül megtalalná a helyét a kortársai között.

LeDi P>!
R. J. Palacio: Wonder

Megható történet bátorságról és jóságról, beilleszkedésről és elfogadásról, nagyon sok érzelemmel és humorral írva.
Nagyon tanulságos.

Helga_Dávid>!
R. J. Palacio: Wonder

Már a film is egészen magával ragadott, ezért izgatottan fogtam bele a könyv olvasásába és nem csalódtam.
August valóban maga a CSODA, aki elfogadásra, szeretetre és pozitív gondolkodásra tanít mindenkit.


Népszerű idézetek

Beatrice8>!

MR. BROWNE'S SEPTEMBER PRECEPT:

WHEN GIVEN THE CHOICE BETWEEN BEING
RIGHT OR BEING KIND, CHOOSE KIND.

tthbrg_>!

Kinder than is necessary. Because it's not enough to be kind. One should be kinder than needed.

Kittili>!

I think there should be a rule that everyone in the world should get a standing ovation at least once in their lives.

231. oldal

Beatrice8>!

Sometimes I think my head is so big because it is so full of dreams

Beatrice8>!

no, no, it's not all random, if it really was all random, the universe would abandon us completely. and the universe doesn't. it takes care of its most fragile creations in ways we can't see. like with parents who adore you blindly. and a big sister who feels guilty for being human over you. and a little gravelly-voiced kid whose friends have left him over you. and even a pink-haired girl who carries your picture in her wallet. maybe it is a lottery, but the universe makes it all even out in the end. the universe takes care of all its birds.

1 hozzászólás
Beatrice8>!

“I think we're too young to be dating. I mean I don't see what the rush is." Summer says.
„Yeah, I agree,” said August. "Which is kind of a shame, you know what with all those babes who keep throwing themselves at me and stuff?”

Beatrice8>!

HENRY JOPLIN'S PRECEPT
Don't be friends with jerks.

tthbrg_>!

Now that I look back, I don't know why I was so stressed about it all this time. Funny how sometimes you worry a lot about something and it turns out to be nothing.

Beatrice8>!

It's so strange how one day you can be on this earth, and the next day not.

Beatrice8>!

“Its not a contest about whose days suck the most. The point is we all have to put up with the bad days.”


A sorozat következő kötete

Wonder sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marquesate – Vashtan: Special Forces – Soldiers
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Ilona Andrews: Magic Breaks
Sherrilyn Kenyon: Acheron
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Nalini Singh: Kiss of Snow
Raymond Murphy: English Grammar in Use
Antoine de Saint-Exupéry: The Little Prince
Alice Oseman: Heartstopper 2.