Obsessed 38 csillagozás

R. J. Lewis: Obsessed

Elise
I'm ​obsessed with Aston.
He became my addiction the moment I met him at 10 years old.
He was my best friend from childhood.
He protected me and guided me.
I loved him fiercely long before I really understood what love was.
We were inseparable.
He knew how I felt, and sometimes he would stare at me in ways that made me breathless.
But there were boundaries. Lines that couldn't be crossed. Looks that shouldn't be exchanged. Lips that shouldn't be kissed.
We weren't supposed to love each other. Not in **that** way.
Because, you see, Aston was also my adopted brother…

Aston
Elise was off-limits, a temptation that cursed my existence with this visceral hunger to have her, possess her, and taste her like she was made for me. I was tormented and on the brink of falling. If I stepped over that boundary, if I gave into my want, I wasn’t sure I could survive the disappointment of my adopted parents. We would all… (tovább)

>!
264 oldal · ASIN: B01A4MDZD2

Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
R. J. Lewis: Obsessed

Te jó ég! Ezt nevezem én érzelmi hullámvasútnak!

Úgy vettem kezembe a könyvet, hogy tökéletes lesz bemelegítés gyanánt a Forbidden előtt. A két regénynek nyilván nincs sok köze egymáshoz, és az értékelések alapján Tabitha története sokkal magasabb minőséget képvisel, mint ez a kötet, mégis volt egy közös pont, ami megragadta a figyelmem, és amiről úgy gondoltam, hogy valamennyire segít felkészíteni a lelkemet: ez pedig a testvérek – jelen esetben fogadott testvérek – közötti szerelem.

Az értékelésemet legelőször azzal kell kezdenem, hogy nagyon tetszett a történet. Már jó pár órája, hogy kikapcsoltam az e-book olvasóm, de még mindig a hatása alatt vagyok, és szerintem leszek is egy darabig. Abszolút letehetetlen és újraolvasós kategória, és bátran merem ajánlani mindenkinek, mégsem tudok rá jó szívvel 5 csillagot adni. Hogy miért? Rögtön kifejtem, de előbb jöjjenek az erősségek:
• Lélektani szempontból ötösre vizsgázott a könyv, vagyis teljesen hitelesen adta át Aston és Elise vívódását, a folytonos tagadást, a feszült pillanatokat, a titkolózást. Tökéletesen ábrázolta, hogy milyen élet jut(na) két olyan fiatalnak, akik nem szerethetik egymást és annak a folyamatát is, hogy a kezdeti „nem”-ből hogyan lehet „talán”, majd később „igen”.
• Az írónő nagyon okosan az érzelmekre helyezte a hangsúlyt, amit leginkább úgy tudnék jellemezni, hogy a könyv első része egy tömény érzelembomba volt, amely bármikor felrobbanhatott, a második fele ellenben egy hatalmas érzelmi hullámvasút, amely egyszer a mélybe taszított, máskor pedig a mennybe repített.
• Váltott szemszögű a történet, vagyis olvasás közben nemcsak Elise gondolatait ismerhettem meg, hanem Aston fejébe is beleláthattam.
• Az írónő stílusa magával ragadó, könnyed és gördülékeny, így szó szerint öröm volt olvasni a könyvet.
• A szerelmi szál mellett olyan témákat feszegetett hitelesen a könyv, mint a családon belüli erőszak és a gyász feldolgozása.
• A borító valami csodaszép, és tökéletesen illik a történethez.

És ami kevésbé tetszett…
• Aston. Bárhogy próbálkoztam, nem került közelebb a szívemhez. Se mint ember, se mint férfi. Egyszerűen nem tudtam azt elfogadni, ahogy lereagálta spoiler. Mert oké, legyen féltékeny, dühöngjön magában, hívja a rendőrséget vagy bánom is én, de ne spoiler!
• Úgy éreztem, hogy a könyv második felében túl sok volt a dráma. A veszekedések, spoiler, a züllés és a depresszió… Néha a kevesebb több, kedves írónő!

Összességében nem lett kedvenc a könyv, és csak 4,5 csillaggal tudom jutalmazni, de mégis valamiféle elégedettség-érzés tölt el, ha rá gondolok. Ki érti ezt?

Csakegyolvasólány P>!
R. J. Lewis: Obsessed

Nos igen, sajnáltam Ashtont. Sok mindenen kellett keresztül mennie, ám szerencsére kapott egy nagyszerű családot. Egy kedves és jószívű apukát, egy szeretetre méltó anyukát és egy kishugot. Aki spoiler.
Elise egy visszahúzódó lány, aki nincs tisztába a bájaival. Ashton egy olyan fiú, aki nem szeret a középpontba lenni, érthető okok miatt.
A könyv elejét és közepét élveztem, de a vége tele volt sok drámával. Elise teljesen kifordult magából és ez az énje egyáltalán nem tetszett. Jó tudom, sok mindenkit elvesztett, de akkor is…

Zeraphic>!
R. J. Lewis: Obsessed

☀ ☀ ☀ Egy brutálisan szép borító és egy észveszejtően jó történet. ☀ ☀ ☀
Nekem minden sora beleégett a lelkembe.
Minek halogattam eddig? Nem értem :)

Aston egy olyan főszereplő volt, akit szerintem soha nem felejtesz el.
Ő az A bizonyos fiú.
Elise családja csodálatos volt, és itt kiemelném az édesapját.
Nem „apját”, „faterját”…..nem….az édesapját.
Bár lennének még ilyen emberek a világon, sokkal többen, mert akkor azt hiszem nem lenne ennyi gyötrelem és keserűség.

Elise figuráját is szerettem, de picit néha nekem túl hisztis volt.
Az viszont elismerést igényel, ahogy talpon maradt a spoiler, és egyedül nézett szembe a hétköznapok ürességével.
És soha nem tagadta, hogy ne lenne drámázos, még a szülei is sokat mondogatták :)

Aston. Jaj, annyi mindent tudnék róla írni!
Nem volt olyan porcikája vagy tulajdonsága, ami nem a csúcsokat döngetné.
Pazar történet volt, remélem még sok ilyen könyvet fogok forgatni kezemben jövőre is.
Erre volt szükségem. Már nagyon régóta…

3 hozzászólás
Tamlilla>!
R. J. Lewis: Obsessed

Nem fogok kevesebb csillagot adni, mert szerintem a kategóriájában simán megérdemli. Mindenkit nagyon megkedveltem, de Elise anyukáját nem értettem. spoiler
Talán ebből a történetből többet is ki lehetett volna hozni, de nem elégedetlenkedem, mert így is szórakoztató volt.
Ajánlom.

PEvice>!
R. J. Lewis: Obsessed

Hát ez egy érdekes történet a szerelemről, határokról, elvesztésről, fájdalomról, nehéz gyerekkorról, bizalomról, küzdelemről, odaadásról feltétlen szeretetről. Igen elgondolkoztató lehet a maga műfajában. Van itt romantika, szerelmi csatározás, harc. Ez a könyv hasonlít egy picit az életre. Egyszer olvasós. Örülök, hogy volt esélyem elolvasni.

ƨɔɴом P>!
R. J. Lewis: Obsessed

Fuh. Igazabol a konyv elso fele, 5 csillagos. Konnyed, gordulekeny, es olyan kis cukormazas az egesz. Aztan jon a masodik fele, ahol beut a krach es az egesz atcsap valami brazil szappanopera szerusegben, ahol drama dramat kovet. Persze, az embereknek vannak hulye lepesei, de ilyen mennyisegnel azert elgondolkozom, hogy tevedhet valaki ennyit?! Sajnalom igazabol, mert ha az a franya masodik fel nem lett volna annyira osszecsapva, akkor sokkal tobbet es jobbat is ki lehetett volna ebbol hozni. Azonban jelenlegi allapotaban egy eros kozepes egyszer olvasos konyv.

kikki P>!
R. J. Lewis: Obsessed

Azt gondoltam, hogy mivel úgy is nagyon szeretem a mostohatestvéres szerelmi történeteket, ezt is elolvasnám. Szerintem, addig amíg két testvér nem vér szerint van összekötve, addig nem gond, hogyha egymásba szeretnék, ezért is félek elolvasni a Forbiddent Tabitha Suzumától, mert sejtem, hogy akármennyire is szép történet, nem fogom tudni túltenni magam a tényen, hogy ők vérszerinti testvérek. Viszont ez a könyv nem igazán tetszett. spoiler


Népszerű idézetek

Szami81>!

“Do you really think there are monsters?” I asked him once, my fear evident in my voice as I reflected on the images of tonight’s hair-raising tale.

He turned his head and stared at me, inches away from my face, enough for me to feel his breaths against my skin and have tingles from it. “Not the kind you think about,” he answered quietly.


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Hopeless
Rainbow Rowell: Eleanor & Park
Sarah Dessen: Lock and Key
Rebecca Donovan: Reason to Breathe
Lisa Schroeder: Falling for You
C. L. Stone: The Academy – Introductions
Kate Avelynn: Flawed
Estelle Maskame: Did I Mention I Love You?
Cameo Renae: In My Dreams