Megjelenésének várható időpontja: 2020. július 14.

The ​Dragon Republic (The Poppy War 2.) 5 csillagozás

R. F. Kuang: The Dragon Republic R. F. Kuang: The Dragon Republic R. F. Kuang: The Dragon Republic R. F. Kuang: The Dragon Republic

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Rin's ​story continues in this acclaimed sequel to The Poppy War-an epic fantasy combining the history of twentieth-century China with a gripping world of gods and monsters.

The war is over.

The war has just begun.

Three times throughout its history, Nikan has fought for its survival in the bloody Poppy Wars. Though the third battle has just ended, shaman and warrior Rin cannot forget the atrocity she committed to save her people. Now she is on the run from her guilt, the opium addiction that holds her like a vice, and the murderous commands of the fiery Phoenix-the vengeful god who has blessed Rin with her fearsome power.

Though she does not want to live, she refuses to die until she avenges the traitorous Empress who betrayed Rin's homeland to its enemies. Her only hope is to join forces with the powerful Dragon Warlord, who plots to conquer Nikan, unseat the Empress, and create a new republic.

But neither the Empress nor the Dragon Warlord… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Harper Voyager, London, 2020
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008239893 · Megjelenés időpontja: 2020. augusztus 6.
>!
672 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062662606 · Megjelenés időpontja: 2020. július 14.
>!
HarperCollins, New York, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008239862

3 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Fang Zsu-nin (Zsin) · Venka · Baji · Chaghan Suren · Chen Kitay · Qara · Yin Nezha · Yin Saikhara


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
heysunny P
R. F. Kuang: The Dragon Republic

A The Poppy War után nem voltam maradéktalanul elégedett, nem volt elég kiforrott a regény, kicsit bipoláris is volt. Na de ez a folytatás!

Rin nagyon közömbös volt számomra az előző részben, és még most is úgy gondolom, hogy nem egy szimpatikus és könnyen szerethető karakter – ennek ellenére úgy érzem, nagyon zseniálisan van megírva, és minden hibája és rossz döntése meg idióta húzása ellenére sem lehet őt kifejezetten utálni. Én legalábbis nem bírtam. Akárhányszor forgattam a szemeimet a kontrollálatlan impulzusaiból következett cselekvései után, mégsem tudtam úgy érezni, hogy nekem őt ezért hibáztatnom kell. Még mindig egy fiatal, önmagát (és a dühét) kontrollálni nem képes, csupán csak háborúra kiképzett lány, akiben ráadásul ott lakozik egy nagyon nagy hatalmú Phoenix isten. Ahhoz képest… mondhatni, egész jól áll a szénája. Rint hihetetlen mértékben határozza meg a dühe, az ópium-függősége és a Phoenix levakarhatatlan karmai az elméjén és ez a könyv első felében kifejezetten élénken látszódott, akkor követte el a legtöbb hülyeséget. Viszont ahogy Rin karaktere nőtt, úgy vett észre egyre több logikus összefüggést, elkezdett hallgatni a barátaira és mindenek felett spoiler.

Itt már a karakterek is nagyon a szívemhez nőttek, magamat is meglepve, mennyire. Imádom Kitay-t, annyira jól ki van találva a karaktere, és Nezha múltjába és életútjába is betekinthetünk, és különösen tetszett, hogy spoiler. Venka, Chaghan, Vaisra, Daji, Ramsa, és még sorolhatnám, mind tök érdekes és árnyalt karakter.

Bár a könyv címe The Dragon Republic és a fő cél az, hogy a jelenlegi megyeileg kormányzott birodalmi rendszer helyett egy demokráciát hozzanak létre, rengetegszer felmerültek kétségek az utóbbi államalakulat eredményességét és működőképességét illetően és nagyon érdekes gondolatok fogalmazódnak meg a karakterekben. Vajon tényleg tud működni egy demokrácia egy olyan országban, ahol az átlag civil legnagyobb gondja az életben, hogy holnapra vajon meglesz-e a betevő? Ahol az átlagember azt se tudja, mi az a szavazás és halvány lila gőze nincs arról, hogyan is néz ki egy jól működő, igazságos államalakulat? Én magam is azt vallom, hogy a demokrácia csak olyan országokban működik igazán, ahol megérettek rá az emberek (ergo nálunk nem), és örültem, hogy ez a kérdés Nikara kapcsán is folyton-folyvást felmerült.

Túlzottan nagy plot twistek nem voltak a könyvben, mert a fülszöveg lelövi nagyjából, de nem is éreztem úgy, mintha ez hiányzott volna, mert nem is azon volt a hangsúly, hogy hol fog elromlani a dolog (mind tudtuk, hol), hanem hogy miért és hogyan. Tetszett, hogy a Mugenese-ek spoiler.

Nagyon kedvemre való, amilyen irányba elvitte Kuang az egész sztorit, pedig emlékszem, hogy az előző könyvnél morogtam, amiért elhagytuk az akadémiát, de rá kellett jönnöm, hogy ez a könyv jóval több egy szimpla coming-of-age fantasynál, a The Dragon Republic kőkeményen és kíméletlenül mutatja be a háború minden mocskát és moslékát és a politikai, illetve katonai játszmák/mechanikák is nagyon bejöttek, pedig az utóbbi nem igazán szokott lekötni, de Kuang nagyon izgalmas és érdekes, és mindenek felett pedig nem iszonyatosan túlírt katonai és harcjeleneteket ír, amik fenntartják az érdeklődésedet és véget érnek pont azelőtt, hogy elveszítenék.

Ez a rész teljesen tönkretett érzelmileg és őszintén nem tudom, hogy bírom ki a következő részig, csak azt remélem, hogy az nem lesz eltolva és nem kell rá olyan sokat várni… Ezért is rossz ARC-t olvasni, mert még többet kell várni a következő részre.


Népszerű idézetek

>!
[névtelen]

“Hey.” Venka snapped her fingers in front of her. “What’s my name?”
Rin moaned. “Just help me up.”
“Close enough.”

Kapcsolódó szócikkek: Fang Zsu-nin (Zsin) · Venka
>!
heysunny P

“Hello.” Baji whistled behind Rin. “Who is that?”
“It’s Lady Yin Saikhara,” said Nezha.
“Is she married?” Baji asked.
Nezha shot him a disgusted look. “That’s my mother.”

Kapcsolódó szócikkek: Baji · Yin Nezha · Yin Saikhara
>!
heysunny P

“You’re saying I’ll stop Rin from going crazy,” Kitay said.
“She’s already crazy,” Chaghan said.
“Fair enough,” Kitay said.

Kapcsolódó szócikkek: Chaghan Suren · Chen Kitay
>!
CrazyTeddy P

„I can't keep doing this.” The words spilled out of him between choked, sudden sobs. „I can't sleep. I can't go a second without seeing Golyn Niis. I close my eyes and I'm hiding behind that wall again and the screams don't stop because the killing goes on all night-”
Rin reached for his hand. „Kitay…”
„It's like I'm frozen in one moment. And no one knows it because everyone else has moved on except me, but to me everything that's happened since Golyn Niis is a dream, and I know it's not real because I'm still behind the wall. And the worst part- the worst part is that I don't know who's causing the screams. It was easier when only the Federation was evil. Now I can't figure out who's right or wrong, and I'm the smart one, I'm always supposed to have the right answer, but I don't.”

261. oldal

>!
CrazyTeddy P

„Are you pissing in a jug?”
„I'm preparing a gift for your brother,” she said. „Think he'll like it?”
„You can't give the grand marshal of the Republican Army a jug of urine.”

303. oldal

>!
heysunny P

“Hello, Bekter,” Chaghan said.
“Hello, cousin,” Bekter responded. He’d spoken in Nikara; his words came out harsh and twisted. He wrenched sounds out of the air like he was ripping meat from bone, as if he were unused to spoken language.
“Cousin?” Kitay echoed out loud.
“We’re not proud of it,” Qara muttered.

Kapcsolódó szócikkek: Chaghan Suren · Chen Kitay · Qara

A sorozat következő kötete

The Poppy War sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: A Game of Thrones
Mark Lawrence: Prince of Thorns
Joe Abercrombie: The Heroes
N. K. Jemisin: The Fifth Season
Greg Keyes: The Born Queen
Ilona Andrews: Bayou Moon
Brian McClellan: Sins of Empire
James A. Moore: The Last Sacrifice
Daniel Abraham: A Shadow in Summer
Glen Cook: The Black Company