Maestro (Hazatérés 2.) (Drizzt legendája 29.) 15 csillagozás

R. A. Salvatore: Maestro

Ősfenevad

Be kell vallanom, hogy sok minden aggaszt.

Azt állítod, hogy ismered a szörnyet, de mennyire ismered valójában ezt a lényt, ezt a lélegző vulkánt?

Lehasadó fattyaival már találkoztál, a kérgét már megérintetted, de még nem álltál vele szemtől-szemben.

Beszéltem erről Gromph ősmágussal, és egyezik a véleményünk.

Közvetlen közelről kell belenézned az ősfenevad szemébe.

Elé kell állnod, hagynod kell, hogy még több titkot fedjen fel előtted.

Talán ez az egyetlen esélyünk rá, hogy felélesszük az ősi mágiát, amellyel ott tarthatjuk a verem alján.

Eredeti mű: R. A. Salvatore: Maestro (angol)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Delta Vision, 2017
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633952351 · Fordította: Vitális Szabolcs
>!
Delta Vision, Budapest, 2017
504 oldal · ISBN: 9789633952351 · Fordította: Vitális Szabolcs

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

>!
Isley P
R. A. Salvatore: Maestro

Mindenki a helyén. Illithidek közös tudata, az ősi mágia megértése, Entreri, Jarlaxle és Drizzt, a legveszedelmesebb küldetés Menzoberranzanban, szembenézés az isteni ellenféllel, az Isteni Bajnok dicsősége. Drizzt legendás küzdelme. Salvatore felnőtt a feladathoz.

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
R. A. Salvatore: Maestro

Van egyrészt a mágusok és a törpe építők szövetsége hogy a legendás varázsló tornyot újjá építsék, a másik szál a Entreri, Jarlaxle és Drizzt, Menzoberranzan sötételfek városába próbálnak bejutni egy mentő akció keretében. Itt Jarlaxle Baenre a Bregan D'aerthe zsoldos csapat főnöke próbálja, kezében tartani az irányítást, de ahogy az lenni szokott semmi nem úgy alakul ahogy azt szeretné. Ott vannak, a nagyasszonyanyák belső viszályai mindenki támad, mindenkit próbálnak szövetséget kötni, igazából senki nem tudja, ki-kivel van. Én néha elvesztem a fonalat annyi nagyasszonyanya van egyszer a családi nevet egyszer a keresztnevet írják, csak kapkodom a fejen. Démonok ok és indok nélkül ölnek támadnak bárkit, és természetesen ott van maga a pókkirálynő, aki külön univerzum ő keveri a lapokat a hátérben nála egy a lényeg káosz minden fokon.

>!
Voorhees
R. A. Salvatore: Maestro

Salvatore rég nem látott kreativitással fogott bele a Hazatérés trilógia második részébe, és zseniális húzásokkal ágyaz meg a sorozat és Drizzt legendája befejezésének is. A cselekmény több vonalon játszódik Mélysötétben és a felszínen is, visszatér több, a korábbi kötetekben megismert szereplő, és a szerző olyan páratlan érzékletességgel keveri a kártyákat, hogy az olvasó figyelmét egy pillanatig sem engedi lankadni.

A kötet tele van mesteri fordulatokkal, ennyire jó könyvet Salvatore nagyon rég nem írt, talán a Vándorok tetszett ennyire legutóbb. Még a Menzoberranzanban játszódó, eléggé elcsépeltnek ható politikai játszmákat is élettel töltötte fel. Yvonnel karaktere rengeteget adott a történetnek. Ezúttal a harcjeleneteket sem vitte túlzásba, nem azok viszik el a hátukon a sztorit. A párbeszédek remekül megírtak, Gromph és Catti-brie csörtéit kifejezetten élveztem.

Olyan érzésem volt, mintha minden kis mozaik kocka lassan a helyére kerülne, a végjátékhoz mindenki elfoglalta a pozicióját. Pompás szórakozást garantál, Salvatore egész egyszerűen sziporkázik. Megérte kitartani a sorozatban, aki idáig eljutott, biztosan nem fog csalódni.

spoiler

>!
Szabolcs_Holló
R. A. Salvatore: Maestro

Noha Maestro a könyv címe, alapvetően ez a könyv Drizztről és a káoszról szól, ami Menzoberranzanra hullott. Nagyszerű jelenetek, téttel teli események és az hazatérés a régi városba. Tűkön ülve várom a folytatást!:) Tény, hogy a drowok annyira áskálódnak és intrikusak ebben a kötetben, hogy néha az olvasóval együtt magukat is átverik, de jól illeszkedik a démonok lepte káoszba fulladt Mélysötéthez és könyv hangulatához.


Népszerű idézetek

>!
Voorhees 

Mit sem számít, hogy nem született deszai nomád, ahogyan az sem számított soha, hogy nem törpe- sőt még annyira sem számít, mert ez esetben legalább emberi családba került, emberekből álló törzs tagjaként. Az apró részletek, mint a bőr- vagy hajszín, semmit sem jelentenek, ezek csak gyarló bélyegek, amelyeket kihasználva az egyik fél magasabb rendűnek képzelheti magát a másiknál.

9. fejezet Az élet körforgása


A sorozat következő kötete

Hazatérés sorozat · Összehasonlítás
Drizzt legendája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Rick Riordan: Athéné jele
George R. R. Martin: Kardok vihara
Karen Marie Moning: Új nap virrad
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Karen Chance: Holdvadász
Jeaniene Frost: Síri csendben
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Patrick Rothfuss: A szél neve