Ezüst ​erek (Jeges Szelek Völgye 2.) (Drizzt legendája 5.) 126 csillagozás

R. A. Salvatore: Ezüst erek R. A. Salvatore: Ezüst erek R. A. Salvatore: Ezüst erek

A népszerű Kristályszilánk hősei folytatják útjukat a legendás Mithril Csarnok felé, nyomukban Pook pasa bérgyilkosával, a mindenre kész Artemis Entrerivel. A négy fajból való kalandozócsapatnak azonban nem csak vele, de az Elfeledett Birodalmak ezernyi veszélyével is meg kell küzdenie …

Eredeti mű: R. A. Salvatore: Streams of Silver

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Delta Vision, 2006
300 oldal · ISBN: 9637041818 · Fordította: Hoppán Eszter
>!
Szukits, Szeged, 2002
272 oldal · ISBN: 9639393606 · Fordította: Hoppán Eszter · Illusztrálta: Clyde Caldwell
>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1995
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638353600 · Fordította: Hoppán Eszter

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Drizzt Do'Urden · Guenhwyvar · Artemis Entreri · Catti-brie · Dendybar · Harcpöröly Bruenor · Morkai · Regis · Sydney · Wulfgar

Helyszínek népszerűség szerint

Hosszúnyereg · Mithril Csarnok


Kedvencelte 17

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
Alomfogo
R. A. Salvatore: Ezüst erek

Ha a végén nem lett volna az az utolsó mondat, most nagyon mérges lennék és szomorú. Így viszont spoiler Végre történt valami érzelemkinyilvánítás is, bár nem azok között, akiknek én drukkolok :/ Azt egy percig sem gondoltam, hogy Drizzt spoiler különben miről is spoiler A csapat emberfeletti erővel küzdött az ellenséggel, persze, mindig, de most különösen nehéz dolguk volt, azt hiszem. Kíváncsivá tett a folytatás a tények ismeretében. :)

>!
Noro P
R. A. Salvatore: Ezüst erek

Nagyon sablonos, de a maga idejében nem is volt rossz… az archetipikus D&D regény. Csak azt nem értem, miért kellett belőle még tíz tizennégy tizenhét húsz huszonhárom további kötet?

4 hozzászólás
>!
Voorhees
R. A. Salvatore: Ezüst erek

A Jeges Szelek Völgye Trilógia középső darabja sem okozott csalódást. Az igazság az, hogy végig erősen Gyűrűk Ura érzésem volt, tekintettel a fajokra, az átélt kalandokra, mintha Salvatore kicsit összegyúrta volna a nagy trilógiát a Hobbit-tal. De így is kiváló könyvet olvashattunk.
A négy vándor és jóbarát, Drizzt, Bruenor, Wulgar és Regis (aki nem egészen önkéntelenül csatlakozik) elindulnak, hogy megkeressék a törp őshazát, a legendás Mithril csarnokot, közben számtalan veszélybe bonyolódnak, segítőtársakra lelnek és ellenségekbe botlanak. Röviden ennyi a történet, aki azonban elolvassa, ennél sokkal többet kap majd. Ugyanis a sorok mögé kell nézni.
Salvatore zseniálisan csavarja a cselekményt, ami végig izgalmas, lüktet és él. A mágia kevésbé kap központi szerepet, mint a Kristályszilánkban, de azért erősen jelen van. Az ellenségek számosak és erősek. Főleg Artemis Entreri kidolgozottsága tetszett, és ahogy a kötet végén lehull a lepel az érzéseiről és céljairól. És hogy az író mindezt Drizzt tükrében tárja az olvasó elé, az maga a tökély. Nem hiányoznak a mély gondolatiságot és némi drámaiságot hordozó párbeszédek sem (elsősorban Drizzt és Alustriel beszélgetése), és a kellő humor is jelen van. A Harpell tanyán és Öreg Esténél tett látogatásokat kifejezetten élveztem.
Szuper könyv lett ez is, soha rosszabbat.

3 hozzászólás
>!
kte
R. A. Salvatore: Ezüst erek

Az Ezüst erek tisztességesen megírt folytatása a Kristályszilánknak. Politikailag korrekt módra :) egy négy fajból álló csapat indul el a Mithril Csarnokba, egy jó kis felderítő útra, melynek során lehetőségünk nyílik velük együtt megismerni újabb népeket, városokat, falvakat. Artemis Entreri színre lépésével bővül a gonoszok tábora és alkalmi szövetségesei is akadnak. Nem értettem, hogy Regis spoiler
Hosszúnyereg különösen őrült hely lehet!
A cselekmény nem volt teljesen unalmas, de sok helyen kiszámítható volt.

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
R. A. Salvatore: Ezüst erek

méltó folytatása volt a kristályszilánknak .az új szereplő Artemis Entreri érdekes színt foltja volt a regénynek .talán egy kicsit túl is lett tolva az ereje .
A mágus falu nagy kedvenc volt .
igazi meglepetés most sem volt ,ki lehetett találni a főbb eseményeket ,de ez semmit sem rontott a regényen .

>!
Andru P
R. A. Salvatore: Ezüst erek

Tetszett a történet. Jól megtervezettnek találtam, mindig volt valami történés.
Külön szeretem a szereplőkben, hogy nem csak hősök egy szál karddal, hanem értelmes, érzelmes lények, akiknek vannak gyenge pontjaik is, sokféle szempontból. Ráadásul Salvatore ki is használja a gyengeségeiket, próbára is teszi őket és bizony előfordul, hogy elbuknak…

Ez még csak a 4. könyv, kíváncsi vagyok, hogy mi történik a továbbiakban a kis csapattal.

>!
BlissX I
R. A. Salvatore: Ezüst erek

Remek folytatása a Kristályszilánknak, egy igazi nagy kaland, akárcsak a jó öreg szerepjátékos időkben :)

Már a trilógia első kötete is tetszett, de ott elnagyoltnak és erőltetettnek éreztem a fő gonoszt, továbbá egyéb bakik is lerontották az összképet. Az Ezüst erek viszont már az elejétől fogva magával ragadott. Úgy éreztem, ott megyek Drizzték mellett a sötét hangulatú luskani sikátorokban, és velük is maradtam a Mithril Csarnokig vezető úton, sőt még tovább is…

A könyv végig nagy fordulatszámon pörög, és számomra sikerült úgy megírnia Salvatore-nak, hogy egy pillanatra sem tudtam megunni. Artemis Entreri-vel pedig becsempészte azt az igazi „gané” karaktert a történetbe, aki az ellenpólusról szerintem folyamatosan fogja mozgatni a szálakat.

4 hozzászólás
>!
Banshee
R. A. Salvatore: Ezüst erek

Sokkal, de sokkal jobb volt, mint amire számítottam a Kristályszilánk után, uh. örülök, hogy újra nekiálltam olvasni és nem hagytam abba a sorozatot. Kalandos volt, pörgős és olvasmányos cselekménnyel, a Gyűrűk ura imitációk mellett eredeti ötletekkel gazdagítva. Bár a szerelmi szál nagyon gyenge, (nem is azért olvasom), viszont minden más összeáll egy kerek egésszé.

>!
Ikarosz
R. A. Salvatore: Ezüst erek

Na, ez már sokkal jobb volt, mint az előző, volt kaland, izgalom, váratlan helyzetek, meglepő fordulatok…A fő események így is elég sablonosak, de annyira jól vannak megírva és összefűzve a szálak, hogy élvezet volt olvasni.

>!
Nico
R. A. Salvatore: Ezüst erek

Régen sok Salvatore-e olvastam, és akkor nagyon jó élmény volt. Az Otthon, a Száműzött, a Menekülés című trilógiát igazán izgalmasnak találtam. De ez? Valahogy nem tudott lekötni… Annyira kiszámítható, hogy szinte rimánkodtam olvasás közben, hogy ugyan haljon már meg valaki, vagy kerüljenek már egy igazán lehetetlen helyzetbe, amiről nem érezhető rögtön, hogy meg fogják tudni oldani. Mintha lett volna benne egy kis Tolkien Gyűrűk ura– beütés is (hát azzal is rendesen megszenvedtem!). Úristen, de unatkoztam olvasás közben…!


Népszerű idézetek

>!
Alomfogo

Drizzt megsimogatta a macska izmos nyakát. – Ügyet se vess arra, amit mond, barátom – mondta a macskának. – Törpe; nem tudja értékelni a mágia finomságait.

Kapcsolódó szócikkek: Drizzt Do'Urden · Guenhwyvar
>!
Alomfogo

Csont roppanását hallotta, de nem tudta, hogy a saját gerince vagy a szörnyeteg nyaka volt az.

Kapcsolódó szócikkek: Mithril Csarnok · Wulfgar
>!
Alomfogo

Órákon keresztül rohantak, a trollok mégis csak egyre jöttek. Hiába voltak fáradtak, hiába fájt a lábuk, azzal a tudattal futottak, hogy biztos halál vár rájuk, ha csak egy pillanatra is megállnak.

>!
Alomfogo

Magabiztos szerencsejátékosként meg sem fordult a fejében, hogy veszíthet. Számára az élet állandó játék volt, és eddig sohasem kellett megfizetnie a kockázatot.

Kapcsolódó szócikkek: Regis
>!
Alomfogo

– A szemem figyelmeztet – felelte Wulfgar. – Ahogy oly sokszor már. De én harcos vagyok, nem törődhetek az ilyen intésekkel.

>!
Alomfogo

Entreri azon kapta magát, hogy kezdi csodálni ezeket a sötét elfeket.

Kapcsolódó szócikkek: Artemis Entreri
>!
Alomfogo

– Ezt az apámért! – hasította ketté a legközelebbi duergar sisakját egyetlen csapással. – Ezt az apám apjáért! – rikoltotta, mikor leterítette a második szürkét. – Ezt pedig apám apjának az apjáért!
Bruenor hosszú családfával rendelkezett: a duergaroknak nem volt esélyük.

Kapcsolódó szócikkek: Harcpöröly Bruenor · Mithril Csarnok
>!
Alomfogo

Regis nem tett hirtelen mozdulatokat, mert ismerte Sydney képességeit még az ovális szobából.

Kapcsolódó szócikkek: Regis · Sydney
>!
Alomfogo

Morkai elmosolyodott. – Kétszer kérdeztek, de még nem kényszerítettek!

Kapcsolódó szócikkek: Morkai
>!
Alomfogo

Sydney már számtalanszor könyörgött, hogy bent maradhasson. De Dendybar mindig kiparancsolta, és megmagyarázta, hogy a lány elkerülhetetlen kérdései túlságosan elvonnák a figyelmét.

Kapcsolódó szócikkek: Dendybar · Sydney

A sorozat következő kötete

Jeges Szelek Völgye sorozat · Összehasonlítás
Drizzt legendája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
George R. R. Martin: Kardok vihara
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel
Jeaniene Frost: Síri csendben
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme