Egy ​őrült isten gyermeke (Rege a Boszorkánykörről 1.) 1 csillagozás

R. A. Salvatore: Egy őrült isten gyermeke

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A VÁLTOZÁS VÉRT KÖVETEL

Szülei elvesztését követően Aoleyn egyedül kénytelen boldogulni a veszedelmes nagytó felett tanyázó ádáz, hegyvidéki barbárok között. A szigorú hagyományok szerint élő törzsből elvágyódó lány a szökésről ábrándozik.
Az áhított szabadság felé a különleges erővel bíró Boszorkánykörön keresztül vezet az út, melynek tagjai drágakőmágia segítségével vértezik fel különleges képességekkel a harcosokat.
A páratlanul tehetséges Aoleyn felkelti a törzs durva és kegyetlen hadvezérének figyelmét, aki a saját céljaira akarja felhasználni a benne lakozó mágikus erőt. Ám valami más, egy jóval iszonyatosabb és veszélyesebb teremtmény is érzékeli a lányban szunnyadó erő ébredését.
Démon ólálkodik a hegyekben, mágiahasználókra vadászva, márpedig az Aoleynben lakozó erő fáklyaként világít az éjszaka sötétjében.

Drizzt Do’Urden atyja, a legendás hírű író, R. A. Salvatore visszatér Korona világába, újabb felejthetetlen utazásra invitálva olvasóit.

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Delta Vision, Budapest, 2021
628 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633953396 · Fordította: Vitális Szabolcs

Most olvassa 1

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

MóroczMárk P>!
R. A. Salvatore: Egy őrült isten gyermeke

Akkor kezdjük azzal ami nem tetszett:
Sajnos én éreztem rajta, hogy pár könyv kimaradt folytonosság szempontjából. Mire is gondolok: ahogy Salvatore-nál megszokhattuk, a könyvben található monológok egy olyan ember szájából származnak, aki a Démonapostol végén még meg sem született.
Ebből következik, hogy kapunk egy erős spoilert Jilesponie-val kapcsolatban.
A monológ személye tippem szerint egyetlen egyszer jelenik meg a könyvben amolyan cameoként. Későbbi részekben 100% hogy benne lesz a történetben.
Valamint egyetlen dolog nem tetszett az a könyv vége: a cliffhanger, mert annyira az események közepén ér véget, így az már fájdalmat okoz, hogy nem tudjuk mi fog történni :)

Nagyjából ennyi. Ezek mind pótolhatóak amennyiben tudunk angolul vagy a Delta megjeleníti a kimaradt részeket. off

Na és akkor térjünk át a jó dolgokra.
A Korona világában játszódó sorozatok mindegyik részében kulcsfontosságú a mágikus kövek/kristályok szerepe, ez itt sincs másképp. Minden részben megismerjük egyrészt azt hogy hogyan és mire használják és ügyesen, szinte mindegyik részben kicsit másképp. A kövek eredettörténete itt nincs annyira kifejtve, mint eddig, egyszerűen csak van.

A helyszín ezúttal a Loch Beag egy eldugott tó körüli falvacskák együttese. A hétből hat törzs életéről nem sokat tudunk meg csak bepillantást kapunk a furcsa szokásaikba spoiler. A fő helyszín a hetedik törzs falva, róluk viszont mindent megismerünk.
A Boszorkánykör is ennek a törzsnek a tagjai, akik szertartásokat végeznek a fegyverek megáldására, amikkel a többi faluba mennek portyázni.
Nagyon érdekes módszereket eszközölnek a kövek erejének felhasználására!
Aoleyn a főszereplőnk is itt él, spoiler, árván ugyanis szülei réges-régen meghaltak.

Másik főszereplőnk Talmadge a vándorló kereskedő(?) aki kincseket árul és a saját démonaival küzd éveken át. A karaktere felvezetése kicsit hosszadalmasnak tűnt, végeredményben a kulcsfontosságú szerepe ebben a részben elég kicsi volt, kíváncsi vagyok mi lesz a továbbiakban a szerepe.

A regény a megszokott harcokat és csatajeleneteket szinte teljesen mellőzte, sokkal inkább a karakterek bemutatása volt a cél nem is a harcok, holott nagyon fontos része a törzs életének. Ez kifejezetten üdítő volt.

Összességében sorozat indítónak kiváló, végül is önmagában is olvasható, de én nagyon ajánlom az előző részek elolvasását is. Korona világát átjáró mágiát így sokkal jobban megértjük, és az abellita egyházra tett utalások is értelmet nyernek.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Katherine Arden: A boszorkány éjszakája
Kresley Cole: A sötétség démona
Deborah Harkness: Az élet könyve
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Nora Roberts: A sors útjai
Karen Chance: Holdvadász
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Steven Erikson: Tremorlor kapuja