Csillagtalan ​éj (A drow öröksége 2.) (Drizzt legendája 8.) 102 csillagozás

R. A. Salvatore: Csillagtalan éj R. A. Salvatore: Csillagtalan éj R. A. Salvatore: Csillagtalan éj R. A. Salvatore: Csillagtalan éj

Mélysötét. A komor homály birodalma, ahol nincsenek árnyak, s ahová Drizzt Do 'Urden soha többé nem akar visszatérni. Mégis elindul a Drow városba, ahol hamarosan rádöbben, milyen hihetetlen veszedelmek fenyegetik barátait… Napfényt sosem látott szörnyekkel kell megküzdenie, olyan ellenségekkel találkozik, akiket rég elveszettnek hitt, ám végül ott lel szövetségesre, ahol a legkevésbé várta…

Eredeti mű: R. A. Salvatore: Starless Night

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Delta Vision, 2009
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639474888 · Fordította: Hoppán Eszter
>!
Delta Vision, Budapest, 2009
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639474886 · Fordította: Hoppán Eszter
>!
Delta Vision, 2004
348 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639474886 · Fordította: Hoppán Eszter

3 további kiadás


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Drizzt Do'Urden · Guenhwyvar · Jarlaxle · Artemis Entreri · Catti-brie · Baenre Anya · Belwar · Fényeshold Alustriel · Harcpöröly Bruenor · Thibbledorf Pwent · Triel Baenre

Helyszínek népszerűség szerint

Menzoberranzan


Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
Alomfogo
R. A. Salvatore: Csillagtalan éj

Ennek a kötetnek a végén azért már felmerült bennem a kérdés, hogy Wulfgar tényleg spoiler? Mèg reménykedem. Hihetetlen megint milyen szorult helyzetből sikerült kivágniuk magukat Drizztéknek, igazi túlélők :D
spoiler

>!
kte
R. A. Salvatore: Csillagtalan éj

Az Örökséget sajnos nem találtam meg a régi könyveim között, így mindjárt ezzel a kötettel vágtam bele a tetralógiába.
Drizzt-tel visszatérünk a föld alatti világba, ahol jó újra látni régi szereplőket: spoiler
Catti-brie döntése meglepett, látszólag spoiler Egyre jelentősebb szereplő lesz, aki meglepő szövetségesekre talál.
Jó volt visszatérni a drow-k városába és velük intrikálni. :)

>!
Andru P
R. A. Salvatore: Csillagtalan éj

A történet nekem ott egy kicsit furán kezdődött, hogy Drizzt szerint logikus volt elmenni Mélysötétbe egyedül. Nem értettem vele egyet. Catti-brie-t sem értettem. Szóval az elején kissé értetlen voltam :) Utána már rendes mederben folytak az események, visszatért a számomra elfogadható történetvezetés.
Meglepett, de megkedveltem Jarlaxle-t, amolyan igazi zsivány gentleman. A karaktere nélkül kevesebb lett volna a történet. spoiler

>!
Ikarosz
R. A. Salvatore: Csillagtalan éj

Az előzőhöz képest jobban sikerült, pedig a történések annyira nem izmosak. Felbukkanó régi „ismerősök”, halálos veszedelmek, amin hőseink és a barátságuk felülemelkedik. Inkább egy átvezető regény, ami nagyobb dolgoknak ágyaz meg.

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
R. A. Salvatore: Csillagtalan éj

hozta amit elvártam a regénytől .izgalmas ,harc,harc hátán .aki olvasta már az első 7 részt tudja mire számítson ,..egyetlen dolog van ami egy kicsit zavar Artemis Entreri már kezd sok lenni .Belwar Dissengulp-nek örültem ..

>!
Voorhees
R. A. Salvatore: Csillagtalan éj

Miután rádöbbent arra, hogy múltja kísérteteitől nem szabadulhat, a renegát drow, Drizzt Do'Urden visszatér Mélysötétbe, és a sötét elfek városába, Menzoberranzanba, barátainak megmentése céljából. Közben fogalma sincs arró, hogy Banenre anya, Menzoberranzan első nagyasszonyanyája egészen más terveket forgat a fejében.
A drow öröksége második kötete felülmúlta az elsőt. Az egyik legpozitívabb történés Belwar Dissengulp, a svirfnebli feltűnése volt, nagy kár, hogy alig kapott szerepet. Drizzt-nél további, folyamatos jellemfejlődés figyelhető meg, és Catti-brie karakterét is új oldaláról ismerhetjük meg. A bérgyilkos, Artemis Entreri visszatérését először gyenge húzásnak éreztem, de aztán ahogy az író forgatta a cselekmény fonalát, beláttam, hogy ennél jobb húzást nem is írhatott volna. A zsoldos Jarlaxle is nagyobb szerepet kapott, és Menzoberranzan hátterét is jobban megismerhettük.
Összességében remekül felépített, izgalmas könyv, Salvatore ismét nem okozott csalódást.

>!
Mydgard
R. A. Salvatore: Csillagtalan éj

A történet továbbra is érdekes, nem fullad unalomba, az események mindig váratlan fordulatot vesznek és el kell olvasni a következő oldalt. A vége felé már nem bírtam lerakni a könyvet, az utolsó lapig.

>!
Banshee
R. A. Salvatore: Csillagtalan éj

Annyira érdekes, ennek a résznek megint faltam a lapjait, annyira izgalmas volt. Szerencsére a történet kerek egészet alkotott, kalandos volt, de nem csak harcolásból állt, és mind női, mind férfi szemszögből végig követhettük az események lefutását.

>!
Razor SMP
R. A. Salvatore: Csillagtalan éj

Kissé átkötő rész hangulata van, a drow-k intrikálása azért sokat javított az összképen.

>!
chhaya P
R. A. Salvatore: Csillagtalan éj

A sztori néhol kicsit kiszámítható, néhol nem túl hiteles, de szeretjük Drizztet és olvassuk tovább. Cattie-Brie ebben a részben elég ellenszenves volt, és azt is sajnáltam, hogy ilyen kevés szerep jutott Bruenornak és Regisnek. De Mélysötét világát szeretem, az mindig érdekes.


Népszerű idézetek

>!
chhaya P

Bruenor egyszer csak megtorpant, szembefordult a harci tombolóval, és arcát Pwent bozontos ábrázatához nyomta.
– Megfürödhetnél már egyszer! – dörögte.
Pwent hátrahőkölt, és rágódni kezdett az utasításon. Az ő felfogása szerint a fürdésre vonatkozó parancs egy törpekirály szájából olyan volt, mintha egy emberkirály csecsemőket akarna gyilkoltatni hős lovagjaival. Úgy vélte, hogy vannak határok, amiket még egy uralkodó sem léphet át.

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harcpöröly Bruenor · Thibbledorf Pwent
>!
Alomfogo

– Hat Baenre jött el hozzád, Drizzt Do'Urden – folytatta Baenre Anya, és Drizzt már kezdte unni, hogy minden mondatban szerepel a neve. – Érezd magad megtisztelve, Drizzt Do'Urden.

Kapcsolódó szócikkek: Baenre Anya · Drizzt Do'Urden · Menzoberranzan
>!
Alomfogo

Pwent hátrahőkölt, és rágódni kezdett az utasításon. Az ő felfogása szerint a fürdésre vonatkozó parancs egy törpe király szájából olyan volt, mintha egy emberkirály csecsemőket akarna gyilkoltatni hős lovagjaival.

Kapcsolódó szócikkek: Thibbledorf Pwent
>!
Alomfogo

A nagy macska megfordult, két lábra emelkedett, elülső mancsait a lány vállára tette, és pofáját gyengéden Catti-brie arcához dörgölte.

Kapcsolódó szócikkek: Catti-brie · Guenhwyvar
>!
Alomfogo

A Baenre Ház őrségváltása Menzoberranzanban nemcsak a Baenre Ház elképesztő erejének jelképe volt, de a város Lloth iránti hűségének kinyilvánítása is.

Kapcsolódó szócikkek: Menzoberranzan
>!
Alomfogo

Mélysötéti mérce szerint – ahol a tér drága kincsnek számított – a hely hatalmas volt, majdnem fél mérföld hosszú, és fele ilyen széles. A Baenre Ház minden épületében volt valami csodálatos.

>!
Alomfogo

Triel összeharapta a száját, és megint résnyire szűkült a szeme. A legtöbb papnő mindig tartott halvány világítást a szobájában, hogy olvasgatni tudják a mágikus írásokat. A hőérzékelő látásnak nem sok haszna volt, ha írott rúnákat kellett silabizálni. Persze voltak olyan tinták, amelyek hosszú évekig képesek voltak tárolni a hőt, de ezek a tinták sokba kerültek, és még olyanoknak is nehéz volt hozzájutniuk, mint Triel.

Kapcsolódó szócikkek: Triel Baenre
>!
Alomfogo

Jarlaxle mélyen, eltúlzott mozdulattal meghajolt, és széles ívben lekapta fejéről a kalapot.

Kapcsolódó szócikkek: Jarlaxle
>!
Alomfogo

Drizzt és Entreri egyszerre fordultak Catti-brie felé, de a lány csak a vállát vonogatta, és ártatlanul mosolygott.

Kapcsolódó szócikkek: Artemis Entreri

A sorozat következő kötete

A drow öröksége sorozat · Összehasonlítás
Drizzt legendája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Margaret Weis – Tracy Hickman: A téli éj sárkányai
Stan Brown: Rák
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme
Robin Hobb: A végzet hajója I-II.
Brian McClellan: Karmazsin hadjárat
Raymond E. Feist – Janny Wurts: A birodalom úrnője I-II.
Raymond E. Feist: Az érzőszívű mágus