A ​Magányos Drow (Vadászpengék 2.) (Drizzt legendája 15.) 55 csillagozás

R. A. Salvatore: A Magányos Drow

Egyedül a csatatéren.
Körülzárva.
Szorongattatva.
És készen a halálra.

Drizzt Do'Urden az orkok legrosszabb lidércnyomását testesíti meg: ő a magányos drow, akinek nincs mit veszítenie és nincs hova futnia. Miközben Észak káoszba és halálba fúl, egy sötételf úgy dönt, hogy egyszemélyes háborúba kezd – és egy egész seregre lesz szükség, hogy megállítsák őt.

A Vadász kivonja pengéit, és Drizzt már sosem lesz az, aki volt.

Eredeti mű: R. A. Salvatore: The Lone Drow

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Delta Vision, Budapest, 2009
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639474665 · Fordította: Sziklai István
>!
Delta Vision, Budapest, 2003
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639474665 · Fordította: Sziklai István

Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

>!
Isley P
R. A. Salvatore: A Magányos Drow

A magányos drow újfent egy nagyszerű regény háborúról, kalandról, személyes párbajokról és bosszúkról. A regény hangulatában meglehetősen hasonlít az Ezer orkhoz, azonban itt, ha ez egyáltalán lehetséges, Mithrill Csarnok és szövetségesei még elkeseredettebb helyzetbe kerülnek az Őrző Völgye valamint a többi stratégiailag fontos színtér védelme közben.

Obould király nemcsak fajtája viszonylatában kiváló ellenség, aki vezetésével az orkok, déróriások, goblinok és trollok összevont seregei olyan háborút adnak a Harcpöröly Klánnak és szövetségeseinek, amilyet még korábban nem sokan láttak.
Ezzel párhuzamosan Drizzt Do'Urden megkezdi személyes bosszúhadjáratát az orkok ellen, összességében jelentős segítséget nyújtva ezzel a csarnok védelmezőinek.

Mindent egybevetve, egy élvezetes, kalandos és végig izgalmas fantasy regény A magányos drow, tele jó (régi és új) karakterekkel és egy mindenki számára elfogadható zárással.

>!
Tomi_Des
R. A. Salvatore: A Magányos Drow

Salvatore-nak nem megy ez a karakterfejlődés/ábrázolás dolog. Drizzt amikor éppen nem terminátorosat játszik, olyan mint egy 16 éves kislány aki megsértődött valami félreértésen amiről esze ágában sincs megbizonyosodni, inkább félrevonul a szobályába durcizni.
Ez az első könyv amikor Regis egyáltalán nem idegesített, sőt jó szerepett kapott, csak az átvezetés hiányzik.
Féltem tőle, hogy mennyire fog lekötni egy Orkok vs Mithril csarnok háború azok után, hogy a tizensok könyvön keresztül agyonhype-olt drowkat anno porráverték Bruenorék.
És azt kell, hogy mondjam, ezt Salvatore számomra tökéletesen megoldotta. Egy pillanatig sem érzetem azt, hogy ez egy kisujjból kirázós csata/háború lenne, sőt még döntetlenre se tudták nagyon kihozni a dolgot kedvenc törpéim.
A fenti negatívumokat félretéve az alaptrilógia(Otthon, Száműzött, Menedék) óta nem élveztem ennyire egy könyvét sem. Ezért adok neki 4,5 csillagot.

>!
Voorhees
R. A. Salvatore: A Magányos Drow

Egyértelműen a legjobb könyvek közé tartozik, amiket eddig Salvatore-tól olvastam, igazi magas színvonalú fantasy könyv.
Drizzt Do'Urden, a renegát drow abban a hitben, hogy barátai halottak, ismét előhívja magából a Vadászt és négylábú társával, Guenhwyvar-al rendet vágnak az orkok sorai között. Drizzt segítségére van a Hold-erdőből érkezett két elf, Tarathiel és Innonvidil is, továbbá két pegazus. Az orkokra és óriásokra vadászva Drizzt ismét szembesülni kénytelen saját lelkiismeretével, ezúttal azonban mélyebbre merül, mint eddig.
Catti-brie és Wulfgar, valamint a háznaggyá előléptetett Regis próbálják megszervezni Mithrill csarnok védelmét a jelentős túlerőben lévő ellenséggel szemben. Helyzetüket nem könnyíti, hogy a király, Harcpöröly Brueron öntudatlanul fekszik, és látszólag halálán van.
Ezen a ponton kívánom megemlíteni, mennyit változott Regis karaktere, és mennyire pozitív irányba. A korábban az idejét lustálkodással és evéssel elütő félszerzet a legjobb tulajdonságokról tesz tanúbizonyságot, és a keményfejű törpék között is kivívja az őt megillető tiszteletet. Segítségére van a Mirabarból érkezett jogarőr, Csillagizzás Shoudra és a gnóm alkimista, Nanfoodle is.
Sokvesszős Obould király erőt merít a Lapályosnál aratott győzelemből, és eggyé kovácsolja észak ork seregeit. Sámánjai segítségével gyakorlatilag isteni rangra emelkedik, és mindent elsöprő támadást indít észak jó szándékú fajai ellen.
Az orkok ábrázolása merőben eltérő az eddigiektől. Salvatore itt eszes, értelmes, taktikus lényeknek tünteti fel őket, nem a korábban megszokott szervezetlen csürhének. Obould karaktere sokat emel a regény színvonalán.
Örülök, hogy végre a felszíni elfek is nagyobb szerepet vállaltak a cselekményben, mégha csak kettő is. És a drow-k visszatérését is pozitívumként értékeltem.
Összességében rettentően jó könyv volt, olvastatta magát. Kiváló darab.

>!
Kobra
R. A. Salvatore: A Magányos Drow

Drizzt Do'Urden történetével (és a világhoz kapcsolódó játékokkal) szerettem meg ezt a világot.
A történet jó és hozza amit elvár az ember, de Drizzt Do'Urden válságával nem tudok mit kezdeni…

>!
Veron P
R. A. Salvatore: A Magányos Drow

Úgy tűnik nem Salvatore regényeivel támadt nekem problémám, csak a sötétség útja nem jött be nagyon valamiért, már az előző rész is tűrhetős volt, ebbe meg a végére nagyon belelendültem:)) Attól viszont falra másztam, hogy Drizzt mennyire gyáva és gyenge és béna, nem tom hány könyvön keresztül fog még szenvedni, hogy kiderüljön aminek ki kell, addigra talán tényleg valóra válik, amitől fél?…..


A sorozat következő kötete

Vadászpengék sorozat · Összehasonlítás
Drizzt legendája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: Kardok vihara
Michael J. Sullivan: Télvíz idején
Margaret Weis: Lélekkovács
Margaret Weis – Tracy Hickman: Az aranyszemű mágus sárkányai
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Jon Sprunk: Az Árny fia
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
J. L. Armentrout: Origin
Terry Goodkind: Az inkvizítor I-III.
Cassandra Clare: Üvegváros