A ​klónok támadása (Csillagok háborúja 2.) 112 csillagozás

R. A. Salvatore: A klónok támadása R. A. Salvatore: A klónok támadása R. A. Salvatore: A klónok támadása

Tíz éve már, hogy Anakin Skywalker elhagyta távoli, kopár otthonát, és Jedi-növendék lett. 19 évesen különleges érzékkel bánik az Erővel, és ő az egyik legjobb pilóta a Jedi-templomban. Sajnálatos módon eléggé vakmerő és konok. Mestere, Obi-van Kenobi óvakodik attól, hogy időnek előtte túl nagy felelősséget ruházzon rá. Ám ez nem tartja vissza a Jedi-tanácsot attól, hogy megbízza Anakint az első önálló feladattal: a szépséges Padmé Amidala szenátornő védelmezésével. Az erős akaratú Padmé maga szokta megvívni saját csatáit, és bár vonakodik, elfogadja Anakint védelmezőjéül. Hamarosan azonban megbánja e döntését, mivel a kölcsönös vonzódás próbára teszi érzelmeit és a fiú Jedi-esküjét…

Eredeti mű: R. A. Salvatore: Attack of the Clones

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Aquila, Budapest, 2002
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9636791805 · Fordította: Nemes István
>!
Aquila, Debrecen, 2002
316 oldal · keménytáblás · ISBN: 9636791732 · Fordította: Nemes István

Enciklopédia 29

Szereplők népszerűség szerint

Obi-Wan Kenobi · Anakin Skywalker · Yoda · Padmé Amidala · Mace Windu · Dooku gróf · Jango Fett · Plo Koon · Jocasta Nu · Lama Su · Shmi Skywalker

Helyszínek népszerűség szerint

Coruscant · Kamino


Kedvencelte 6

Most olvassa 5

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

>!
Paulina_Sándorné
R. A. Salvatore: A klónok támadása

Tetszett, de mégis van egy kis hiányérzetem. Kedvelem a szereplőket, szimpatikus Anakin és Padme kapcsolatának alakulása. Szerintem szép párt alkotnak. Kedvelem ezt a világot, elvarázsol. Jó volt Anakin anyukájáról olvasni. Ezt a könyvet olvasva, azért kattogtak a fogaskerekek, hogy akkor ki kicsoda és miért volt úgy az első három részben (Csillagok háborúja és ezek a részek – a számok megkavarnak).

>!
PAVideoStudio
R. A. Salvatore: A klónok támadása

Filmként is tetszik, de könyvként még jobban is, mint az eredeti trilógia regényváltozatai, főleg a plusz jelenetek és a szereplők gondolatainak leírása miatt. Kevesebb eltérés van a film és a regény között, mint a Baljós árnyak esetében.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/Evs60PWeLRY

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
Aquila, Debrecen, 2002
316 oldal · keménytáblás · ISBN: 9636791732 · Fordította: Nemes István
>!
Andru P
R. A. Salvatore: A klónok támadása

Még mindig örülök, hogy rendes, könyvnek megírt történetet olvashatok :) néha még kísért a 4-5-6, de remélem, már nem sokáig Mivel nem nagyon rajongok a filmekért, elég hézagosan is emlékszem rájuk. Így nekem teljes volt a történet, nem volt unalmas. Többen írták, hogy vannak benne pluszok a filmhez képest. Na, nekem ez nem tűnt fel :)

Szeretem Salvatore stílusát és most sem kellett csalódnom. Remekül megszerkesztett leírások és jó történetvezetés, amihez nyilván a forgatókönyv is hozzájárult.
Anakin megváltozott élete és változatlan, vagy felerősödött érzelmei nagyon erős vonulatát képezik a könyvnek. Szintén nagyon erős szál Obi-van kötődése a Jedi Rendhez. És persze a kettejük kapcsolata.
Padmé és Anakin kapcsolatát nem éreztem annyira erőteljes szálnak, bár kétségtelenül nem elhanyagolható az sem. Inkább Padmé részéről volt ez szál. Anakin érzelmei főleg az övéhez képest abszolút konstansnak tűntek. Kicsit ezt a nagy vívódást már túlzásnak is éreztem, nekem nem illett Padmé jelleméhez.

>!
dwistvan P
R. A. Salvatore: A klónok támadása

A klasszikus trilógiát megelőző történet tovább folytatódott. Az ott megismert események megalapozása még mindig nem teljes, bár itt is sok csata, veszély, hősies helytállás következett. Remélem, hogy a harmadik kötet sok mindenre választ ad. Arra is kíváncsi vagyok, hogy ezeket a történéseket megismerve hogyan hat majd rám a régen olvasott klasszikus három kötet, amelyet újra szeretnék olvasni.

>!
kemiviki
R. A. Salvatore: A klónok támadása

Megpróbáltam erről a részről is objektíven írni, de sajnos ez elég nehezen ment, sőt talán azt kell mondanom, hogy ezen irányú próbálkozásaim elbuktak. Pedig nagyon próbáltam, de tényleg.
R. A. Salvatore stílusát szeretem, és most sem kellett benne csalódnom, nagyon jól megírta ezt a könyvet is. Gyönyörű leírások gazdagítják az egész művet, és még ha a film nem is tetszett akkor is érdemes a könyvet elolvasni.
A könyv kezdése nagyon jó, s szépen lassan bontakoznak ki előttünk az események. 10 év telt el és minden megváltozott.
Anakin ez idő alatt férfivá érett. Bátor, vakmerő, eltökélt, független és ő a remény a Jedik számára. Szerelme sem tűnt el Padmé iránt, inkább ez idő alatt csak még jobban erősödött, bár nem tudom, jó szó e erre a szerelem.
A könyvben a kettőjük kapcsolatának kialakulása nagyon jól lett ábrázolva, szépen végig lett vezetve a kétség, a tagadás, és a vágyakozás. Tetszettek ezek a részek is, nem voltak túlzóak, se túl nyálasak.
A mű mellett szóló pozitívum még, hogy jobban megismerjük Anakin anyját Shmit, és az életének azon történéseit amelyek fia távozása után történtek. Jango Fett-ről is sokat megtudunk, és a fiáról is akit nagyon mellőznek a filmekben.
Akcióból sem volt hiány na jó azért túlságosan pörgős se volt, és persze egyre közelebb kerültünk, hogy megtudjuk ki is a nagy Dark Sidious. Jól megalapozta a következő részt is.
A könyv jobb mint a film, sokkal több minden derül ki, és sokkal több betekintést is enged a szereplők lelki vívódásaiba, változásaiba.
Tény és való, hogy az eredeti trilógiát lekörözni nem tudják az újak, de szerintem ezek a részek is jók lettek.

>!
Ebe_Endocott 
R. A. Salvatore: A klónok támadása

Jó könyv volt, annó direkt a film előtt olvastam el, legjobban a coruscanti „autós” üldözés és az arénaharc tetszett.

>!
JustOneMorePage
R. A. Salvatore: A klónok támadása

Nagyon tetszetős lett, igazán jól ábrázolta a rész történéseit egy rakás extrával.

>!
Démonika
R. A. Salvatore: A klónok támadása

Tökéletesen azt kaptam amit vártam.
Nekem jobban tetszett, ez mint az előző rész mivel a szereplő leírások is bővebbek voltak ( ha netán valaki nem látta a filmet, vagy már régen nézte meg).Nem kellett állandóan rákeresnem egy-egy személyre, mert egy rövid leírás után bevillantak.
És valahogyan sokkal érthetőbb volt, tisztább.
Viszont néhol untam voltak benne olyan részek ahol néztem, „hogy mért , ugyn ez mi a fenének kell?!!” De azonban több olyan (FONTOS) dologra is rá lett világítva itt amikre a filmben nem!
A szereplők mind fejlődtek Amidala kivételével, én úgy érzem, hogy királynőként sokkal bátrabb merészebb volt és jobban átlátta a dolgokat mint szenátorkén idősebben.

( A kedvenc jelenetem az Amidala család és Anakin étkezése volt…. ki gondolta volna, hogy a leendő Vader-t ennyire feszélyezi egy kis családi összejövetel? :D)

>!
Gergő_Pap
R. A. Salvatore: A klónok támadása

Sírtam rajta, mosolyogtam rajta, borzongtam rajta, együttéreztem, mosolyogtam. Mindent éreztem, amit el lehet képzelni. Leírhatatlan, amit e könyv és a film iránt érzek.


Népszerű idézetek

>!
Életveszélyes_és_Tilos

– Nehéz lehet, ha az életedet a Jediknek szentelted – mondta, újabb
taktikával próbálva lefejteni magáról a fiú pillantását. – Hogy nem mehetsz
oda, ahová szeretnél. És nem teheted azt, amit szeretnél.
– És nem lehetek azokkal, akiket szeretek? – Anakin látta, hová vezet a
beszélgetés.
– Szabad szeretned? – kérdezte Padmé nyíltan. – Úgy tudtam, egy
Jedinek tilos.
– Tilos ragaszkodni valakihez – kezdte Anakin, szenvtelen hangon,
mintha szavalna. – Tilos a birtoklás. Az együttérzés, amit egyfajta feltétel
nélküli szeretetnek neveznék, a Jedi életének központi része, úgyhogy
mondhatnánk, hogy támogatjuk a szeretetet.

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Padmé Amidala
>!
Saille P

Mert a pletykák azt suttogták, Anakin a Kiválasztott, aki megteremtené az egyensúlyt az Erőben.
Obi-van nem igazán tudta, mit jelent ez, és enyhén megborzongatta. Felnézett Anakinra, aki türelmesen álldogált, megilletődve a letolás után, és elégedettséggel töltötte el a látvány, ez a hihetetlenül rokonszenves, kissé önfejű és nyilvánvalóan vakmerő fiatalember.
Csupán azért rejtette el mosolyát, mivel nem tett volna jót Anakinnak, ha megtudja, hogy ilyen könnyen megbocsátották elsietett cselekedeteit és fegyvere elvesztését.
Obi-van köhécselésnek álcázta kuncogását. Végül is ő talán nem ugrott ki gondolkodás nélkül egy ablakon száz emelet magasságban a Coruscant utcaszintjétől?

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · az Erő · Coruscant · Obi-Wan Kenobi · önfejűség
>!
Életveszélyes_és_Tilos

Tudata magába szívta a jelenetet, mely oly csendes volt, oly nyugodt és…
normális.

(első mondat)

>!
kemiviki

– Az otthon vár, az otthon vár, pajtás, ne légy rest! – kántálta Anakin a közismert gyerekmondókát.
– A tűz már ég, a világ szép, kövesd a szíved! – folytatta Padmé, és Anakin kellemesen meglepődve nézett föl rá.
– Ismered?
– Mindenki ismeri, nem?

17. fejezet

1 hozzászólás
>!
Saille P

Te átállítottad a koordinátákat! – mondta Obi-van Kenobi ifjú padavanjának. Búzaszőke haja most hosszabb volt, lelógott a vállára, és ápolatlannak tűnő szakáll keretezte még mindig fiatalos arcát. Világosbarna, laza és kényelmes utazóköntöse remekül illett rá. Merthogy Obi-van hozzászokott ehhez, belenőtt a Jedi-lovag bőrébe. Már nem az a heves és megfontolatlan Jedi-padavan volt, aki Qui-gon Jinn tanítványaként nevelkedett.

44. oldal

>!
kemiviki

Anakin Skywalker úgy nézett ki, mintha magas, vékony teste egyszerűen nem bírná magában tartani túltengő energiáit. Obi-vanhoz hasonlóan öltözött, ám az ő köntöse szorosabbnak, merevebbnek tűnt, és alatta az izmai állandóan ugrásra készen feszültek. Homokszínű haját most rövidre nyírva viselte, eltekintve attól a vékony, fonott tincstől, mely padavani státusát jelezte. Kék szeme időről időre meg-megvillant, mintha apró energiakisülések távoznának belőle.

4. fejezet

>!
kemiviki

– Ezt a házat még senki nem hagyta el éhesen – magyarázta Sola.
– Hát egyszer valaki igen – javította ki Padmé –, de anya üldözőbe vette, és visszarángatta.
– Hogy megetesse, vagy hogy megfőzze? – kontrázott a gyors eszű padavan, és egy pillanatig mindhárman rámeredtek, majd nevetésben törtek ki.

14. fejezet

>!
kemiviki

– És amikor odamentem hozzájuk, akkor… – Anakin fanyar mosollyal elhallgatott, magára terelve Padmé teljes figyelmét – …agresszív tárgyalásba kezdtünk – fejezte be a mondatot, majd köszönetet mondott Tecklának, aki elé tette a desszertet.
– Agresszív tárgyalásba? Az mi?
– Nos, fénykarddal folytatott tárgyalás – felelte a padavan, továbbra is fanyarul mosolyogva.

15. fejezet

>!
kemiviki

– Veled megyek – döntötte el Padmé, mire Anakin szeme elkerekedett. Válaszra nyitotta a száját, de Padmé mosolyától torkán akadtak a szavak.
– Így továbbra is vigyázhatsz rám – magyarázta a lány. – És nem szeged meg a parancsot.
– Nem hiszem, hogy erre gondolt volna a Jedi Tanács. Attól tartok, veszélyek várnak rám, és ha téged is magammal viszlek…
– Veszélyek várnak rád! – ismételte meg Padmé, majd felnevetett. – Mintha még sohasem lettem volna veszélyben!

17. fejezet

2 hozzászólás
>!
PAVideoStudio

– Még két tangagyökér Shmi úrnőnek – nyújtott át a vékony droid Shminek egypár frissen szedett sárgászöld zöldséget.

16. oldal, 2. fejezet – A klónok támadása (Aquila, 2002)

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Csillagok háborúja sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Dean Foster: A bolygó neve: Halál
Alan Dean Foster: Terminátor – Megváltás
Vonda N. McIntyre: Star Trek – Khan haragja
Christie Golden: Assassin's Creed – Hivatalos filmregény
Dave Stern: Lara Croft: Tomb Raider
William Kotzwinkle: E. T., a földönkívüli kalandjai a Földön
Alexander Freed: Zsivány Egyes
William Kotzwinkle: E. T.
Elizabeth Hand: 12 majom
Terry Bisson: Johnny Mnemonic