A ​király felemelkedése (Vándorok könyve 2.) (Drizzt legendája 26.) 15 csillagozás

R. A. Salvatore: A király felemelkedése

Együtt ​a harcban

A Csarnok Vándorai újra egyesülnek testben és lélekben, de eltérő gondolatok vezérlik őket. A világ ismét megváltozik Drizzt Do’Urden körül, régi tartozásokat kell leróni, régi tévedéseket helyrehozni. A törpék és az orkok ismét bizalmatlanul, gyűlölködve néznek egymásra.

Tos’un Armgo és Tiago Baenre még tovább rontják a helyzetet – drow-hoz méltón: kivont pengével, az árnyékok takarásából.

Sokvesszős Obould király testesíti meg a békét Északon, és ezért vesznie kell. Miután új ork király kerül a trónra, és maga Gruumsh szólít hadba, a vad hordák összegyűlnek.

A több évtizedes békét követően ismét háborúk dúlnak Északon. Törpe fegyverek kaszabolják az ősi ellenséget, és miután vért ízlelnek, többé meg nem pihennek, addig nem, amíg vér nem patakzik a Világ Hátán.

A nagy zűrzavarban a Vándorok harcra kényszerülnek, és Drizztnek meg kell védenie magát és választott otthonát, valamint újra… (tovább)

Eredeti mű: R. A. Salvatore: Rise of the King

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Delta Vision, Budapest, 2017
526 oldal · ISBN: 9789633950838 · Fordította: Szántai Zsolt
>!
Delta Vision, Budapest, 2016
526 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633950838 · Fordította: Szántai Zsolt

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

>!
Isley
R. A. Salvatore: A király felemelkedése

Ebben a regényben leginkább az tetszett, amit Kimmuriel, Gromph, Jarlaxle és egy soha vissza nem várt, elképesztő erejű, a halált meghaladó, óriási nagymester szavaiból a jövőre nézve, mint Faerűn sorsát is meghatározó, világ sorsát alapjaiban befolyásoló nagy háborúról megtudhattunk. Csak sajnos ez az 526 oldalnak csak elenyésző részét tette ki. S bár nem volt rossz maga a történet, az orkháború nekem már elcsépelt. Értem én, hogy az orkokat és pár sokkal illusztrisabb fajt használja fel az a néhány nagyerejű drow játékmester valami nagy cél érdekében, ami az orrunk előtt játszódó háborúnál sokkal többről szól, de engem éppen az a nagy harc, melyben például Lolth egy eddig még csak nem is sejtett hatalom birtokába kerülhetne, engem konkrétan sokkal jobban érdekelne. Ez a gond Salvatore-ral, hogy mindig a legyekkel foglalkozik, és nem azokkal, akik kezében ott a légycsapó.
A regényben egyébként Regis volt magasan a legjobb. Eszméletlen mennyit fejlődött a ravasz félszerzet. Remek egyéni teljesítményt nyújtott, s nem kevésszer mentette meg a napot a hőssé avanzsálódott korábbi nyúllelkű Bendőkorgi.

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
R. A. Salvatore: A király felemelkedése

Szokásos jó minőség nagyon nehéz már ennyi rész után bármit is írni, legalább is én nem nagyon tudok írni.
Hozta, amit elvártam sok kaland, harc sok- sok menetelés és még több árulás ne biz senkiben. Mind a két oldalon összeszedték az összes ismert szereplőt. Ami feltűnt vagy a Drizzt és társai gyengülnek, vagy az ellenség lett erősebb nem tudom, de alig élik túl a harcot főként a barbár harcos, és itt jön a másik problémám, hogy a gyógyító varázslatot többet használták, mint összesen eddig.
Mondjuk, ez általában jelen van az összes résznél, hogy nagyon körülményesen jutnak el a cél vonalhoz, mindig van egy kis kitérő néha túl sok is. De azért az jó pont hogy egyre keményebb hullanak az emberek, törpék, elfek.


A sorozat következő kötete

Vándorok könyve sorozat · Összehasonlítás
Drizzt legendája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cecilia Randall: Hyperversum
Wayne Chapman: Karnevál
Simon Hawke: Kitaszított
Elaine Cunningham: Öröksziget
Luis Saul: Syburr csillaga
Ian Russel: Fogadalom
David Ferring: Árnyékfattyak
Körtvélyes Ákos: Sziréndal
Christie Golden: A Holtak Tánca
Nigel D. Findley: A nap háza