A ​káosz átka (Pap-ciklus 5.) 35 csillagozás

R. A. Salvatore: A káosz átka

A megviselt Cadderly visszaindul az Épülés Könyvtárába, hogy rendbe rakja szétzilált életét. A káosz átka azonban nem mindennapi meglepetéssel várja. Ha elbukik, örökre elveszíti szerelmét, Danicát.

Eredeti megjelenés éve: 1994

>!
Delta Vision, Budapest, 2002
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630043998 · Fordította: Vitális Szabolcs

Kedvencelte 12

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Voorhees >!
R. A. Salvatore: A káosz átka

A Pap-ciklus befejező kötetében a cselekmény visszatér az Épülés Könyvtárába, ezzel Salvatore mintegy keretbe zárja a pentalógiát, és bezárul az idősík a Háromság Kastély eleste és a Szárnyaló Szellem építésének megkezdése között.
Kissé fantáziatlannak és mesterkéltnek ítélem az olvasmányt. A szerző nyilvánvalóan el akarta varrni a szálakat, de véleményem szerint felesleges volt ismét Kierkan Rufo személyéhez és a könyvtárban eldugott káosz átokhoz nyúlni, mivel ezzel jórészt csak megismételte az első kötet történéseit. Továbbá kevéssé éreztem ötletesnek a könyvtár meggyalázását, mivel ez inkább erőltetett átmenet volt a korábbi állapot és a Cadderly által létrehozandó új között. Nos, hát Salvatore-t korábban sem vádolhattuk azzal, hogy minden regényét ugyanolyan színvonalon írja, most sincs ez másképp.
Az öt kötet nívója egyébként magas, megérte elolvasni, talán Drizzt legendája első két-három trilógiája okozott hasonló élményt. Cadderly és Danica karaktere, no meg a Tömbváll fivérek szerethetően mogorva és kedvesen bohó személyisége magával ragadja az olvasót. Tagadhatatlan, hogy az írónak jó az érzéke a mellékszereplők kiválasztására is, ebben a részben és korábban is Sayleigh és Dorigen alakja, a másik oldalon Druzil kivétel nélkül jó választásnak bizonyult. Azt pedig szintén megszokhattuk, hogy képtelen megválni a főszereplőktől, sőt, néha a halál kijátszásával saját írása színvonalát csökkenti.

Jó élmény volt és érdekes kitekintés, az Elfeledett Birodalmak meséinek apró, mégis élvezhető adaléka.

Szilard_Hazi>!
R. A. Salvatore: A káosz átka

Egy fokkal izgalmasabb és összeszedettebb volt, mint az előző könyvek, de még mindig közel sem ért a többi Salvatore műhőz. Örülök, hogy végre ezt is le tudtam, mármint ezt a pap-ciklust. Szerintem az életben nem fogom újraolvasni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Raymond E. Feist: Sethanon alkonya
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság
Patrick Rothfuss: A szél neve
Rick Riordan: A vörös piramis
Cassandra Clare: Az angyal
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Thomas Wheeler: Cursed
William King: Illidan
Patrick Ness: Kés a Zajban