Mi ​leszek, ha nagy leszek? 11 csillagozás

Quentin Gréban: Mi leszek, ha nagy leszek?

Minden gyerek szeret arról ábrándozni, hogy mi lesz, ha nagy Lesz. Sokan már ekkor magabiztosan állítják, hogy mozdonyvezetők, orvosok, vagy épp rendőrök lesznek. De nem mindenki tudja, hogy mi szeretne lenni felnőtt korában. Julcsi is sokat gondolkozik, mire rájön…
Quentin Gréban gyönyörű illusztrációi ismerősök lehetnek A dzsungel könyve és a Szeretlek, anya! című könyvekből. A belga illusztrátor és szerző ezúttal a kicsiket szólítja meg humorral átitatott, bájos kutyaszereplőivel.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634035473

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Hintafa P
Quentin Gréban: Mi leszek, ha nagy leszek?

Gyönyörű ez az album, tele álmodozásokkal, amik végig kísérik a gyerekkort. A szöveg egyszerűsége miatt a legkisebb óvodások is értékelni fogják, a képeket pedig együtt csodáljuk.

A történet és a szöveg is egyszerű, oldalanként mindössze két-három mondat (nem bántam volna, ha egy kicsit bőbeszédűbb szerzőnk, vagy egy kidolgozottabb mesével áll elő -nálunk ezért egy picit az ingerküszöb alatt maradt, inkább albumként működik). Azonban így is érezhető a növendékeket körüllengő álmodozó, vágyakozó hangulat, ami itt-ott átcsap egy tipikus óvodai piszkálódós hangulatba.

A képek szokás szerint magukért beszélnek. Gréban alaposan kidolgozott festményei ezúttal is nagyon látványosak. Megragadnak egy mozgalmas pillanatot, rögzítik, de annyi dinamizmus van bennük, hogy az oldalakat lapozgatva az volt az érzésem, elég lenne egy szempillantás és a vonat elindulna, egy újabb gombóc fagyi hullana a járdára. Sőt, néha az volt a benyomásom, hogy csak a mi kedvünkért álltak meg egy villanásnyi időre, aztán robognak, suhannak tovább. Talán a gyerekeink fantáziavilágában.
Bővebben: https://hintafa.blog.hu/2018/10/16/konyvekkel_az_oszbe

>!
Ligeia
Quentin Gréban: Mi leszek, ha nagy leszek?

A történet aranyos, nyilván nem az én korosztályomnak íródott, csak egy hozzáfűznivalóm lenne: nem nevetjük ki a csoporttársunkat spoiler . Irgum-burgum … :P Az illusztráció viszont csillagos ötös.*

*..és igen, ezért olvastam el… meg azért, mert kutyás :D

>!
Caledonia_Valley P
Quentin Gréban: Mi leszek, ha nagy leszek?

„A történet egészen nyúlfarknyi, hiszen pici gyerekek számára íródott, ám a részletgazdag és gyönyörű illusztrációk – melyeket Quentin Gréban készített – teljessé teszik az olvasás élményét, és az egész oldalas "kutyaportrék” szavak nélkül beszélnek hozzánk. *-*"

https://sadaboga.blogspot.com/2018/09/quentin-greban-mi…

>!
Vadricica
Quentin Gréban: Mi leszek, ha nagy leszek?

A rajzok kitűnőek, a történet aranyos.
A kérdés, hogy mit szeretnénk dolgozni majd felnőttként valóban nem egyszerű a gyerekek számára, sőt sokszor még kamaszként is tanácstalanul áll előtte az ember.
Szerintem ez a könyv viszont a piciknek segíthet már jó korán eldönteni, hogy képességeik, és kedvenc tevékenységeik alapján kiválasszák miben lelhetnék leginkább örömüket amikor felnőnek.

>!
PTJulia P
Quentin Gréban: Mi leszek, ha nagy leszek?

Gyönyörű festmények, egyszerű, kedves történet a foglalkozásokról. 2,5 éves unokaöccs karácsonyra kapta, nagyon szereti, de nem éppen óvatosan forgatja a lapokat; így valószínűleg nem sokáig örülhet majd neki. Szerencsésebb lenne leporello-alakban kiadni, így strapabíróbb, és tovább örülhetne neki az a korosztály, akinek szánták.

>!
hollow_crown P
Quentin Gréban: Mi leszek, ha nagy leszek?

Ez a lehető legaranyosabb, legjobb, legLEGLEGLEG mese és annyira szép és annyira szeretem a Quentin Grébant és mindjárt sírok olyan jó!!!

>!
Tóth_Danci
Quentin Gréban: Mi leszek, ha nagy leszek?

Szép rajzok, kedves történet. Biztos ,hogy a végére minden gyerkőcnek lesz ötlete mi lesz, ha nagy lesz.
Imádnivaló.


Népszerű idézetek

>!
Caledonia_Valley P

Én mindig mindenhonnan leesek. A kék-zöld foltok és puklik királynője vagyok. És folyton tele ragtapasszal…
Elég egyértelmű: ha felnövök, orvos leszek!


Hasonló könyvek címkék alapján

Sven Nordqvist: Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt
Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg
Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme
Hans Christian Andersen: A gyufaárus kislány
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Walt Disney – Macskarisztokraták
Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika
Rigó Béla: Vuk