Kurtizánok, ​kerítők, kalandorok – Erkölcstelen történetek 2 csillagozás

Pusztay Sándor: Kurtizánok, kerítők, kalandorok – Erkölcstelen történetek

Szeretnénk ​hinni, hogy felnőtt, toleráns, egyenrangú partnerkapcsolatokra épülő társadalmi viszonyok között élünk, ahol bármilyen szociális és társadalmi kérdésről nyíltan lehet beszélni. A prostitúció, a pénzért vett nemi kapcsolat, a kitartottság, a közerkölcs alakulása ma is az érdeklődés középpontjában van. A prostitúció ősi, évezredeken átívelő mesterség, de a megítélésében mutatkozó véleménykülönbségek, a körülötte zajló viták újra meg újra szükségessé teszik a kényes téma feldolgozását.
Joggal vetődik fel bárkiben, mit is jelent az a kifejezés: prostitúció. A „prostare” mind a latin, mind pedig a görög nyelvben az „előtte áll”, „nyilvános helyre kiáll” kifejezéseket takarja. Tartalmát tekintve a Magyar értelmező kéziszótár a következőt írja: „Prostitúció: testüket áruba bocsátó nők foglalkozásszerű pénzkeresete mint társadalmi jelenség, üzletszerű kéjelgés.” A meghatározást az Új Magyar Lexikon a következőkkel egészíti ki: "…a nemi kapcsolatnak az a módja, amelyet az… (tovább)

>!
Editorg, Budapest, 1988
240 oldal · ISBN: 9630260670

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Népszerű idézetek

>!
Szelén

Miután az egyház felismerte, hogy megszüntetni nem tudja a prostitúciót, igyekezett felügyelete alá vonni működését. A XI. században már maguk a pápák építtettek bordélyházakat, természetesen nemcsak az erkölcs védelmezésére, hanem az egyház hasznára is. 1033-ban IX. Benedek pápa a Szent Miklós-templom közvetlen közelébe építtetett bordélyházat. 1336-ban Avignonban már tizenegy ilyen műintézmény működött, házanként tizenöt-harminc lánnyal.

26. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel Defoe: Moll Flanders (angol)
Daniel Defoe: Moll Flanders
Belle De Jour: The Further Adventures of a London Call Girl
Passuth László: Lagúnák
Kathleen Winsor: Amber
Diane Haeger: A rivális
Jay Lake: Endurance
Émile Zola: Nana (francia)
Veronica Franco: Poems and Selected Letters
Émile Zola: Nana (román)