Spagetti ​és opera 1 csillagozás

Olasz hangulatban
Prokopp Róbert – Vajda Péter: Spagetti és opera

Spagetti ​és Opera címmel egy induló sorozat első kötete jelenik meg az Ünnepi Könyvhéten. A két ínyenc kopasz: Prokopp Róbert és Vajda Péter először Olaszországba kalauzolja el az olvasót és a hallgatót. A kiválasztott recepteket színes fotók illusztrálják, a fotókat Rózsa Erika készítette. A könyvhöz mellékelt CD-korongon pedig az olasz klasszikus operaszerzők legnépszerűbb melódiáit találhatjuk. Puccini, Verdi, Rossini, Donizetti dallamaira még a legbonyolultabb konyhai műveleteket is szórakozva, élményként végezhetjük. A Spagetti és Opera a teljesség igénye nélkül, sőt ezt szándékoltan felvállalva, az olasz konyhát elsősorban a pasta szemszögéből mutatja be. Az egyszerűen, könnyen, gyorsan, de mégis változatosan és rafináltan elkészíthető tésztavariációk mellett azért számos előételt és desszertet is ajánl a könyv. Szó lesz majd az igazi olasz tészta történetéről, készítésének és főzésének titkairól, majd sorra kerülnek a klasszikus pasta-szószok (pl. a Napolitana, Carbonara,… (tovább)

>!
Szabad Föld, 2004
132 oldal · ISBN: 9632148436

Hasonló könyvek címkék alapján

Antonio Carluccio – Gennaro Contaldo: A két falánk olasz
Campos Jiménez Mária (szerk.): Olasz konyha lépésről lépésre
Olasz konyha
Beke Csilla (szerk.): Pizza
Gianni Annoni: Giannival a konyhában
Csák Erika (szerk.): Olasz konyha
Alessandro Molinari Pradelli: Bologna
Lenkei Júlia (szerk.): Olasz konyha
Lénárd Sándor: A római konyha
Claudia Piras – Ruprecht Stempell: Olasz kulinária