Szőlő ​és bor 7 csillagozás

Prohászka Ferenc: Szőlő és bor Prohászka Ferenc: Szőlő és bor Prohászka Ferenc: Szőlő és bor Prohászka Ferenc: Szőlő és bor Prohászka Ferenc: Szőlő és bor Prohászka Ferenc: Szőlő és bor Prohászka Ferenc: Szőlő és bor Prohászka Ferenc: Szőlő és bor Prohászka Ferenc: Szőlő és bor Prohászka Ferenc: Szőlő és bor Prohászka Ferenc: Szőlő és bor Prohászka Ferenc: Szőlő és bor Prohászka Ferenc: Szőlő és bor

A ​szőlőskertek tulajdonosai egyformán jó szőlészek és borászok s méltán büszkék vendégmarasztaló borukra vagy a lugasukra. Számukra a szőlő termesztése és a bor készítése elválaszthatatlan. Prohászka Ferenc ötlete tehát találkozott az olvasók, azaz a házikert-tulajdonosok igényével, és a siker nem maradt el: ez a könyv kilencedik kiadása.
Könyvét elsősorban a szőlőt kisebb területen termesztők részére írta, nem feledkezve meg a népszerű művek legfontosabb követelményeiről: világosan, egyszerűen és szemléltetően. A tartalom három fő témakörről: a csemege- és a borszőlő termesztéséről, a borászatról, valamint sokféle hasznos tudnivalóról szól. Az első rész vázát a szaporítás, a tőkehiány pótlásának módjai, a telepítés, a termő szőlő nyitása, metszése és növényvédelme, valamint a lugas nevelésének tudnivalói, meg a szőlőfajták jellemzése alkotja. Csak ezt követően kerül sor a borkészítéssel kapcsolatos teendőkre, a szüretre, a must erjesztésére, a bor kezelésére és a… (tovább)

>!
Mezőgazda, Budapest, 2003
344 oldal · keménytáblás · ISBN: 9632860403 · Illusztrálta: Szügyi Edit
>!
Mezőgazda, Budapest, 1993
476 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638160322 · Illusztrálta: Szügyi Edit
>!
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632322886 · Illusztrálta: Szügyi Edit

14 további kiadás


Most olvassa 3

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Jásdi István: Szerenád a szőlőben
Dlusztus Imre – Kaiser Ottó: Borpincék
Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked
Dlusztus Imre – Kaiser Ottó: A szép magyar bor
Kolozsvári Ildikó: South African Wine Routes with GPS Guide
Bányai Gábor Botond – Ercsey Dániel – Mészáros Gabriella – Tompa Imre: Nagy magyar boratlasz
Lukács László – Ambrus Lajos – L. Simon László: Édes szőlő, tüzes bor
Kántor Endre: Szepsy István
A bor géniusza
Kristen Harnisch: A borász lánya