A ​méregkeverő 2 csillagozás

Princess Michael of Kent: A méregkeverő

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ármány ​és szerelem az Anjou-udvarban

Jeacques Coeur a 15. századi Franciaország egyik leggazdagabb és legnagyobb hatalommal bíró embere. Bár egyszerű kereskedőcsaládba született, tehetségének köszönhetően hamar felível karrierje: a mediterrán térség legnagyobb felfegyverzett kereskedelmihajó-flottájával rendelkezik, s ő a királyi udvar legfontosabb hitelezője.
Coeur rendkívül bizalmas kapcsolatot ápol Aragóniai Jolánnal és a király, VII. Károly szépséges kegyencnőjével, Agnés Sorellel is. A férfi szerencsecsillaga egyre fényesebben ragyog, ám hiába minden üzleti siker, ha az udvari intrikák útvesztőiben nem ismeri ki magát, irigyeinek száma pedig egyre több…
Őfelsége, a Kenti hercegné ezúttal is az Anjouk történetének egyik izgalmas epizódját mutatja be hiteles történelmi adatokkal és az olvasókat magával ragadó képzelőerővel.
Őfelsége, a Kenti hercegné a brit uralkodói család egyetlen magyar származású tagja. Férje, a Kenti herceg II. Erzsébet első… (tovább)

>!
Libri, Budapest, 2018
276 oldal · ISBN: 9789634334866 · Fordította: Szkokán Boglárka
>!
Libri, Budapest, 2018
276 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634333555

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Silmantin
Princess Michael of Kent: A méregkeverő

Nehezen indult a cselekmény, viszont aztán gyorsan meg lehetett szokni, ezt a félig tudományos, félig fikciós alapokon nyugvó elbeszélési módot.
Jaques Coeur története izgalmas tájakon vezetett keresztül egészen a középkori francia udvarig. Számos érdekes részletre bukkantam ebben a jól kidolgozott, történelmileg hiteles műben a középkori emberek gondolkodását, életmódját illetően is.
Mindent összevetve bár vontatottan indul egy kiváló regény a történelem szerelmeseinek. S ajánlom minden történészhallgatónak, aki egyetemes középkor vizsgára készül.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bán Mór: A Holló háborúja
Luca Di Fulvio: A fiú, aki éjjel meglátta a napot
Bányai D. Ilona: A vér jogán
Mikszáth Kálmán: A szelistyei asszonyok
Robin LaFevers: Sötét diadal
Tanja Kinkel: A bábjátékosok
Ismail Kadare: A fellegvár
Iny Lorentz: A bűn lányai
Bökös Borbála: Pokoljárók
Hunyady József: Oroszlán és gödölye