A ​koronázatlan Királyné (A szerelmes Királynő 2.) 14 csillagozás

Princess Michael of Kent: A koronázatlan Királyné

Agnes ​Sorel a nápolyi királyné, Aragóniai Jolán bizalmasaként, a királyné fiának kíséretével érkezik a francia királyi udvarba, és szépségével, valamint gyors észjárásával mindenkit hamar lenyűgöz. Magára vonja a király figyelmét is: VII. Károly szívét annyira rabul ejti Agnes, hogy nemcsak szeretőjévé választja, de nyíltan felvállalja kapcsolatukat. A kegyencnő kihívó ruhái, fedetlen keble, drága ékszerei megbotránkozást keltenek az udvarban, irigyeinek száma egyre nő, s a francia trónörökös is szívből gyűlöli… Veszélyes intrikák és rosszindulatú pletykák kereszttüzében kell megküzdenie szerelméért és saját boldogulásáért.

Őfelsége, a Kenti hercegné A szerelmes királynő után az Anjou trilógia második részében is különlegesen izgalmas történelmi karaktert választott regényének központi szereplőjéül. Agnes Sorel (1422-1450) a történelem első hivatalos francia királyi kegyencnője, akinek már nem kellett diszkréten a háttérben maradnia: kacér volt és okos, nagy befolyással… (tovább)

>!
Libri, Budapest, 2017
258 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634332411 · Fordította: Szkokán Boglárka
>!
Libri, Budapest, 2017
260 oldal · ISBN: 9789634333227 · Fordította: Szkokán Boglárka

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Habók P>!
Princess Michael of Kent: A koronázatlan Királyné

Ez egy túlcukrozott rózsaszín puncstorta. Mindenki boldog, mindenki kedves, mindenki csodásan öltözködik, Mindenki szereti egymást. A királyok egymás vállát lapogatják, az udvarhölgyek – legalábbis a könyv kétharmadáig – nem intrikálnak. (Na jó, a trónra éhes örökös igen, azt meg hamar száműzik, nem zavarja a harmóniát.) Csupa bál, csupa lovaglás, csupa esküvő. A király könnyek között emlékszik vissza Jeanne d"Arcra, akit ő adott át az inkvizíciónak. Egy-egy fél mondat jut a két pápának, a pestisnek vagy a százéves háború lezárásának – no az is egy esküvő kapcsán. És mindez nagyon gyengén megírva. (Ámbár a fordítás is csapnivaló).

7 hozzászólás
leu>!
Princess Michael of Kent: A koronázatlan Királyné

Megint sikerült belefutni egy borzalmas történelmi regénybe. Én elhiszem, hogy a kedves Kenti hercegné nagyon ráér és van ideje a Bahamákon megírni egy ilyen könyvet egy hónap alatt, de ezt nem kéne erőltetni neki. Nem tudom, hogy az Anjou trilógia első része hogyan sikerült neki, de nem hiszem, hogy ott fel tudta volna építeni a történetet. A főhőst próbálta megkedveltetni, olyan mondatokkal, hogy nagyon szép volt, nagy kedves volt blabla.. Tényleg, ettől aztán sokkal jobban együtt tudtam vele érezni.
Az elején meghalt egy királynő, akiről csak annyi derült ki számomra, hogy JAJ ő volt a legjobb királynő és JAJ Ágnes vele töltötte az utolsó évét. ..( ez ment kb. 50 oldalon keresztül) Miután ezen az 50 oldalon átkínlódtam magamat és vártam, hogy végre történjen valami izgalmas vagy romantikus.A kenti hercegné megint kitett magáért, mert sikerült 2 oldal alatt a Ágnesnek beleszeretnie a királyba, lefeküdni vele és a hivatalos ágyasává tenni. Pedig ez alatt a 2 oldalnyi „romantika” elején még nem is kedvelte a királyt…. Ez aztán nem semmi :D
Nem szeretném tovább taglalni milyen kritikán aluli ez a könyv, arról már nem is beszélve, hogy a fordítást is inkább a google csinálta….
El sem tudom képzelni, hogy ki engedélyezte ezt a Librinél, valaki elolvasta egyáltalán?

1 hozzászólás
Filep_Nikii>!
Princess Michael of Kent: A koronázatlan Királyné

Imádom a történelmi regényeket, emiatt nagy lelkesedéssel vettem kezembe a könyvet. Bár a tartalmat csak félig olvastam el, nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Azonban így kimaradt számomra egy fontos információ. Mégpedig, hogy ez egy trilógia második része. Viszont ez semmin sem változtatott. A történet szerintem különálló regényként is megállja a helyét, minden érthető volt számomra, ha még elsőre nem is, de később mindenre választ adott a szerző.

A regény cselekménye szerintem nagyszerű. Bár némely részeknél el tudtam volna képzelni egy bővebb kifejtést is. Ugyanis a szerzőnő gyakran egyszerűbben írja le az eseményeket. Számomra ez azért volt kicsit furcsa, hiszen más regényeknél (a lapszám növelése érdekében is) részletekbe is bele mennek, pontosabban leírják, hogyan is zajlott az adott történés. Azonban ez nem annyira zavaró tényező, hogy ne lehetne élvezni a könyv olvasását.

A karakterek szimpatikusak voltak. A fő hangsúlyt a regényben Agnés kapja, akinek az életét követhetjük végig. Kicsit sajnáltam, hogy a regény nem az ő szemszögéből íródott, nagyon szívesen megismertem volna a gondolatait jobban.
Mint tudjuk a regény történelmileg hiteles tényeken alapszik, ezáltal a szereplők is valós személyek. Emiatt külön dicséret illeti az írónő, hogy ilyen magával ragadó regényt alkotott úgy, miközben a hitelességét a történetnek megőrizte.
Tovább: http://nikiikonyvblog.blogspot.hu/2018/03/her-royal-hig…

xeral>!
Princess Michael of Kent: A koronázatlan Királyné

Azt hiszem nem feltétlenül igaz, hogy egy sikeres férfi mögött ott áll egy nő. Nos a férfit nevezhetjük sikeresnek,hisz király, de ez inkább szerencse kérdése. Ő az örökös, tehát tehetség nélkül is ő a király. A nőt mögötte meg is találjuk, abszolút negatív értelemben. Agnes elsőre bájos, ártatlan leányzó, akit titokban arra készítenek fel, hogy majdan a király szeme megakadjon rajta. Meg is akad, aztán az erényes leányzó abban a helyzetben találja magát, hogy itt nem lesz esküvő, meg harangok, csak a király szexuális energiái levezetésére fog szolgálni. Állítólag dúl benne némi szégyenérzet a királynővel szemben, hiszen udvarhölgyei egyike, de ugye ezen nem lepődünk meg, hogy mellékesként a királyt is melengetik e hölgyek. Na itt viszont elszabadul a gátlástalanság és Agnes egy undorító pénzéhes …. változik (ide csak ronda jelző jutnak eszembe, így inkább kihagyom). Természetesen a király rengeteg pénzt, birotokot egyéb javadalmakat ad szeretőjének, amit ugye másra is lehetne fordítani. A tartalamtól függetlenül azért érdekes volt.

zbernadett1994>!
Princess Michael of Kent: A koronázatlan Királyné

Nem azt mondom, hogy szörnyű volt. De igen. Semmi íve nem volt ennek. Semmi felvezetés. Többet megtudtam a ruházkodásról, meg az utakról, mint magáról a szereplőkről. Ezért kár volt a papír igazából. Százszor jobb történelmi regények is vannak :/

Nojesz9>!
Princess Michael of Kent: A koronázatlan Királyné

Számomra rettentően unalmas volt. Philippa Gregory könyve helyett a kenti hercegné regényét vettem a kezembe hatalmas reményeket fűzve hozzá, de hatalmasat csalódtam. Agnés Sorel történetét rendkívül érdekesnek találom, de ebben a könyvben minden lassan és vontatottan történt, amitől az egész elveszítette a varázsát az érdekességét. Nem jött át semmilyen érzelem, mintha üres sorokat olvastam volna.


A sorozat következő kötete

A szerelmes Királynő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bán Mór: A Holló háborúja
Bányai D. Ilona: A vér jogán
Robin LaFevers: Sötét diadal
Iny Lorentz: A bűn lányai
Bökös Borbála: Pokoljárók
Conn Iggulden: Szentháromság
Cs. Szabó Sándor: Az út
Philippa Gregory: A folyók asszonya
Juliette Benzoni: A firenzei lány
Indrek Hargla: Melchior, a patikárius és a Szent Olaf-templom rejtélye