A ​koronázatlan Királyné (A szerelmes Királynő 2.) 8 csillagozás

Princess Michael of Kent: A koronázatlan Királyné

Agnes ​Sorel a nápolyi királyné, Aragóniai Jolán bizalmasaként, a királyné fiának kíséretével érkezik a francia királyi udvarba, és szépségével, valamint gyors észjárásával mindenkit hamar lenyűgöz. Magára vonja a király figyelmét is: VII. Károly szívét annyira rabul ejti Agnes, hogy nemcsak szeretőjévé választja, de nyíltan felvállalja kapcsolatukat. A kegyencnő kihívó ruhái, fedetlen keble, drága ékszerei megbotránkozást keltenek az udvarban, irigyeinek száma egyre nő, s a francia trónörökös is szívből gyűlöli… Veszélyes intrikák és rosszindulatú pletykák kereszttüzében kell megküzdenie szerelméért és saját boldogulásáért.

Őfelsége, a Kenti hercegné A szerelmes királynő után az Anjou trilógia második részében is különlegesen izgalmas történelmi karaktert választott regényének központi szereplőjéül. Agnes Sorel (1422-1450) a történelem első hivatalos francia királyi kegyencnője, akinek már nem kellett diszkréten a háttérben maradnia: kacér volt és okos, nagy befolyással… (tovább)

>!
Libri, Budapest, 2017
258 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634332411 · Fordította: Szkokán Boglárka
>!
Libri, Budapest, 2017
260 oldal · ISBN: 9789634333227 · Fordította: Szkokán Boglárka

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
leu
Princess Michael of Kent: A koronázatlan Királyné

Megint sikerült belefutni egy borzalmas történelmi regénybe. Én elhiszem, hogy a kedves Kenti hercegné nagyon ráér és van ideje a Bahamákon megírni egy ilyen könyvet egy hónap alatt, de ezt nem kéne erőltetni neki. Nem tudom, hogy az Anjou trilógia első része hogyan sikerült neki, de nem hiszem, hogy ott fel tudta volna építeni a történetet. A főhőst próbálta megkedveltetni, olyan mondatokkal, hogy nagyon szép volt, nagy kedves volt blabla.. Tényleg, ettől aztán sokkal jobban együtt tudtam vele érezni.
Az elején meghalt egy királynő, akiről csak annyi derült ki számomra, hogy JAJ ő volt a legjobb királynő és JAJ Ágnes vele töltötte az utolsó évét. ..( ez ment kb. 50 oldalon keresztül) Miután ezen az 50 oldalon átkínlódtam magamat és vártam, hogy végre történjen valami izgalmas vagy romantikus.A kenti hercegné megint kitett magáért, mert sikerült 2 oldal alatt a Ágnesnek beleszeretnie a királyba, lefeküdni vele és a hivatalos ágyasává tenni. Pedig ez alatt a 2 oldalnyi „romantika” elején még nem is kedvelte a királyt…. Ez aztán nem semmi :D
Nem szeretném tovább taglalni milyen kritikán aluli ez a könyv, arról már nem is beszélve, hogy a fordítást is inkább a google csinálta….
El sem tudom képzelni, hogy ki engedélyezte ezt a Librinél, valaki elolvasta egyáltalán?

1 hozzászólás
>!
Filep_Nikii
Princess Michael of Kent: A koronázatlan Királyné

Imádom a történelmi regényeket, emiatt nagy lelkesedéssel vettem kezembe a könyvet. Bár a tartalmat csak félig olvastam el, nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Azonban így kimaradt számomra egy fontos információ. Mégpedig, hogy ez egy trilógia második része. Viszont ez semmin sem változtatott. A történet szerintem különálló regényként is megállja a helyét, minden érthető volt számomra, ha még elsőre nem is, de később mindenre választ adott a szerző.

A regény cselekménye szerintem nagyszerű. Bár némely részeknél el tudtam volna képzelni egy bővebb kifejtést is. Ugyanis a szerzőnő gyakran egyszerűbben írja le az eseményeket. Számomra ez azért volt kicsit furcsa, hiszen más regényeknél (a lapszám növelése érdekében is) részletekbe is bele mennek, pontosabban leírják, hogyan is zajlott az adott történés. Azonban ez nem annyira zavaró tényező, hogy ne lehetne élvezni a könyv olvasását.

A karakterek szimpatikusak voltak. A fő hangsúlyt a regényben Agnés kapja, akinek az életét követhetjük végig. Kicsit sajnáltam, hogy a regény nem az ő szemszögéből íródott, nagyon szívesen megismertem volna a gondolatait jobban.
Mint tudjuk a regény történelmileg hiteles tényeken alapszik, ezáltal a szereplők is valós személyek. Emiatt külön dicséret illeti az írónő, hogy ilyen magával ragadó regényt alkotott úgy, miközben a hitelességét a történetnek megőrizte.
Tovább: http://nikiikonyvblog.blogspot.hu/2018/03/her-royal-hig…


Hasonló könyvek címkék alapján

Bányai D. Ilona: A vér jogán
Bán Mór: Hunyadi – A Holló háborúja
Luca Di Fulvio: A fiú, aki éjjel meglátta a napot
Mikszáth Kálmán: A szelistyei asszonyok
Robin LaFevers: Sötét diadal
Bökös Borbála: Pokoljárók
Tanja Kinkel: A bábjátékosok
Ismail Kadare: A fellegvár
Hunyady József: Hollós vitéz
Iny Lorentz: A bűn lányai