Mecseki ​Láthatatlanok 2 csillagozás

Pécs – 1956
Pozsgai Zsolt – Sarlós Endre: Mecseki Láthatatlanok

A „mecseki láthatatlanok” immár hatvan esztendeje fogalom a pécsiek számára, hiszen a kifejezés a mindannyiunk szabadságáért harcoló 1956-os helyi hősök gyűjtőfogalma. Róluk szól ez a képregény, amely egyedi stílusban és formában mutatja be a tetteiket, szerveződésüket és céljukat.

Szeretném, ha e kötet erősítené az itt élő emberek lokálpatriotizmusát, a történeti érték megbecsülését, egyben szeretném megköszönni mindazoknak a munkáját, akik nélkül e képregény nem jöhetett volna létre.

Páva Zsolt,
Pécs polgármestere

>!
56 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631264463 · Illusztrálta: Sarlós Endre

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Timi970120>!
Pozsgai Zsolt – Sarlós Endre: Mecseki Láthatatlanok

Mint mindig, most is őszinte leszek! Ennek a műnek az olvasása úgy nézett ki, hogy olvastam belőle, majd otthagytam több mint egy hetet úgy, hogy nem hiányzott, csak úgy éreztem, illene folytatnom.
Aztán amikor ez bekövetkezett, ugyanúgy szenvedtem vele, mint mikor először elkezdtem olvasni. Pedig egészen érdekelt.
És azután újra letettem. Hetekkel később kezembe vettem, s végre befejeztem.
A probléma abban rejlik, hogy eddig még nem találkoztam egyetlen kivétellel olyan képregénnyel, ami tetszett volna. Volt egy, ami egy tinimagazinban jelent meg anno és csupán néhány oldalból állt. Az lekötött arra a pár percre, mondhatni, tetszett, kíváncsi voltam, hogyan végződik. Azóta pedig eltelt pár év, nagyjából… minimum öt-hat, és igaz, nem nagyon kerestem, nemigen próbálkoztam, de nem is jött velem szembe olyan, amire a fentebb említettek beleillettek volna.
Ám visszatérve a könyvre, amihez véleményt fűznék: biztosan akad olyan, akinek nem okoz problémát egy ilyen típusú olvasmány elolvasása és ezzel a ténnyel együtt nyugodtan kijelentheti azt is, hogy simán pár óra alatt végzett vele. Én nem esem ebbe a kategóriába.
Ám azt elmondhatom, hogy azért nem volt olyan borzalmas, mint ahogy tűnhet abból, ahogyan szenvedtem vele. Egyszerűen rossz kézbe került a képregény. Ha nem ilyen fajtájú lenne, hanem egy rövid tájékoztató, már egyből könnyebb lett volna számomra. Már csak azért is, mert magára arra, amit boncolgat kíváncsi voltam!
Hát igen, ízlések és pofonok. Pontosan ezért is van az, hogy merem ajánlani azoknak, akik szeretik a képregényeket, no, meg, természetesen őket szintén érdekli egy kicsit ez a téma.

KNW I>!
Pozsgai Zsolt – Sarlós Endre: Mecseki Láthatatlanok

Hol lehet vajon ez a könyv? 15 ezer példányban nyomták ki, és sehol nem lehet kapni, a polgármester viszont ajánlja. Szeretném elolvasni, ha valaki tud róla, hol kapható, kérem, szóljon!


Népszerű idézetek

Timi970120>!

– (…) Vajon mi a tervük az égieknek velünk, halandókkal?

Timi970120>!

– (…) aki egész életében rab, az soha nem tudja meg, milyen is pár percre szabadnak lenni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gróf Balázs: Képregények
Bán Mór – Fazekas Attila: Tűzvihar 1956
Futaki Attila – Tallai Gábor: Budapest angyala
Fekete-fehér képregényantológia 3. – Blueberry és sokan mások
Alexandre Dumas – Korcsmáros Pál: A három testőr
Lantos Antal – Teszák Sándor: Kerületünk története rajzokban III.
Lantos Antal – Teszák Sándor: Kerületünk története rajzokban I.
Lantos Antal – Teszák Sándor: Kerületünk története rajzokban II.
Ligeti Róbert: A második honalapító
Cs. Horváth Tibor – Korcsmáros Pál: Spartacus