Az ​Istennel sakkozás kockázata 45 csillagozás

Popper Péter: Az Istennel sakkozás kockázata Popper Péter: Az Istennel sakkozás kockázata

„Harmincnyolc évesen kerültem ki először Indiába. Delhi, Lonavla, Hyderabad yoga ashramjaiban hagytam, hogy áthasson szellemi légkörük. Kilenc év múlva újra Indiában voltam, Bangalore-ban, az ottani, szerzeteseket nevelő buddhista kolostorban. Minderről beszámoltam Az önmagába térő ösvényben.Ez a könyv mégis egy Mysoreban élt magányos bölcselő gondolatairól szól, ahogy az emlékezetemben megmaradtak. Transzcendencia csak egy van, mindegy, hogy zsidó, keresztény, buddhista, vagy muzulmán fogalmak használatával közeledünk felé. A lényeg túl van a szavakkal elmondhatón, ámbár talán néha átvilágít rajtuk.”

>!
Saxum, Budapest, 2004
192 oldal · ISBN: 9789632481845
>!
Türelem Háza, Budapest, 1995
202 oldal · ISBN: 9630452685
>!
Saxum, Budapest, 1995
204 oldal · ISBN: 9639084328

Enciklopédia 3


Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Sansa I
Popper Péter: Az Istennel sakkozás kockázata

Jóféle:)
A koncentrációs gyakorlatok pedig hasznosak. Gimis koromban rongyosra gyűrtem ezt a könyvet.

>!
btunde
Popper Péter: Az Istennel sakkozás kockázata

Végre választ kaptam egy kérdésre lélekvándorlás/újratestesülés témakörben, ami régóta foglalkoztatott. Nevetségesen egyszerű a válasz, nem is értem miért nem jöttem rá magamtól. Egyébként rengeteg ellentmondás van a könyvben, ez sokaknak zavaró lehet, én viszont biztos vagyok benne, hogy ha lenne még lehetőség ezekre az ellentmondásokra rákérdezni Popper vagy Gandol úrnál, megnyugtató választ kapnék. Azért sem zavar, mert sok esetben az az érzésem az ellentmondás igazából abból adódik, hogy olyasmiről van szó, aminek nincs neve, csak körülírható, de még azokra a dolgokra sincs egységes szó, amivel körül lehetne írni. Különben pedig nem titkolt cél, hogy kétségeket ébresszen, ha esetleg valakinek eddig nem voltak.

>!
Renáta_Kovics
Popper Péter: Az Istennel sakkozás kockázata

Aki ismer, az tudja, hogy nekem Popper az etalon, s az ő gondolatait olvasva, mindig azt érzem, hogy ezek teljes mértékben az enyémek, csak én nem tudnám őket ilyen jól megfogalmazni. S most is nagyon tetszett Popper (egyébként már nagyon sokat hangoztatott) hozzáállása, miszerint „Nem hiszek semmiben, de mindent lehetségesnek tartok.” A vallások felé is így, ilyen nyitottsággal, ám de kételyekkel a szívében közelített, és ezáltal válik számomra igazán objektívvé. A könyvben szereplő tao-t is így vizsgálta, pontosabban Gandol gondolatai mentén. Amik nekem rettentő zavarosak voltak, látszik, hogy nem értem még el a spiritualitás megfelelő szintjét (gyanítom nem is fogom :D ), s most kivételesen Popper magyarázatai se segítettek sokat. Éppen ezért nem is értékelném, ez a mű nem nekem íródott. Viszont elmondhatom, hogy találtam tőle egy könyvet, ami nem kötött le. :D Remélem több ilyen nem lesz ;)

>!
Matel
Popper Péter: Az Istennel sakkozás kockázata

Ez már egészen szétszabdalt volt a többi könyvéhez képest, az elvontsági szintje is komoly :) De kiváló, tömör, sok. Lassan kéne olvasni


Népszerű idézetek

>!
Nita_Könyvgalaxis

Az európai és az indiai fuvolás sétálnak az alkonyatban. Gyönyörűen száll le a Nap, arany fény borítja a közeli fákat és a távoli hegyeket. A természet szépsége szinte fáj. Akkor az indiai leül, előveszi a fuvoláját és játszani kezd. Az európai pedig szomorúan azt mondja: Milyen kár, hogy nem hoztam magammal kottát…

69. oldal

>!
csillagka P

„Igazi mondanivaló nélkül beszélni, igazi szomjúság nélkül inni, és igazi vágy nélkül lefeküdni valakivel – ez az a három halálos bűn, amit az európai ember leggyakrabban elkövet.” (Gide)

1 hozzászólás
>!
Light_House

„Nem tisztelem a szenteket, mert remetének álltak, vagy egy kolostorba menekültek. Egy kupleráj közepén tessék szentnek lenni!”

>!
Aquarius

Hogyan kaphatunk feloldozást?

– Ha nem kötözzük le magunkat.

>!
Light_House

Soha ne felejtsd el, hogy honnan jöttél és miért csináltad magadnak azt a zűrzavart, amiből most szabadulni akarsz.

1 hozzászólás
>!
Aquarius

Minden ember és minden esemény úgy került be az életedbe, hogy magad hívtad oda. Az pedig rajtad áll, hogy mit kezdesz velük.

1 hozzászólás
>!
csillagka P

Az igazságot sohasem kapjuk valaki mástól.
Mindenki saját maga által nyeri el azt.
/Tetto szerzetes/

29. oldal

>!
Carmilla 

– Miben higgyünk?
– Abban higgyetek, amit életre akartok kelteni. Istenben, ha Istent akarjátok életre hívni. Sátánban, ha a Sátánt akarjátok életre hívni. Önmagatokban, ha önmagatokat akarjátok életre hívni. Az örök életben, ha örökké akartok élni. A halálban, ha a nemlétre vágytok.

Amiben hisztek, az számotokra – van.
Amiben nem hisztek, az számotokra – nincs.
Ilyen erő a hit?
Igen, ha hisztek benne!

Kapcsolódó szócikkek: hit · sátán

Hasonló könyvek címkék alapján

Srila Bhakti Szundar Góvinda – Dév-Gószvámi Mahárádzs: Dicsőség Isten szolgájának
Cassandra Lorius: Tantrikus szex 101 éjszakára
B. R. Srídhar: Kövesd az Angyalokat
Advaita bódha dípiká: A kettősség nélküli tudás lámpása
Sz. A. Tokarev (szerk.): Mitológiai enciklopédia I-II.
Őszentsége a XIV. Dalai Láma: Út a nyugalomhoz
Mohandász Karamcsand Gandhi – Őszentsége a XIV. Dalai Láma: Erőszakmentesség és együttérzés
Srí H. V. L. Púndzsa: Az igazság oroszlánja
Alan W. Watts: A zen útja
Hari Prasad Shastri (szerk.): A halhatatlanság virágfüzére